Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
sheytan
 Super ti je ovo!!! Bravo 2

Ono "sa obichnom mashinicom" ti je, po meni, malo prejako & preduboko, a ovo sa novim alatima je bash pravo! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

walther
 extra,po meni.....
cini mi se bolje nego sa lee load all 2.....

stevin
 Nisam video metak koji je uradjen na lee presi,hteo sam da je kupim ali je to jako komplikovana procedura a troskovi izadju koliko kosta i presa!ovo je jeftinija varijanta,a rezultat je odlican,mislim da nemoze bolje!ja sam prezadovoljan! 
Lisica

stevin
 lovac
Lisica

charuga
 ja imam ovakvu[slicnu] presu za lupanje drikera na textilu...
inace je negde oko 1 700-800din na pancevackom buvljaku..
..............

walther

stevin kaže:
Nisam video metak koji je uradjen na lee presi,hteo sam da je kupim ali je to jako komplikovana procedura a troskovi izadju koliko kosta i presa!ovo je jeftinija varijanta,a rezultat je odlican,mislim da nemoze bolje!ja sam prezadovoljan!

ako prelistas stranice ove teme videces kako su ih sniper hunter i ostali odradjivali na lee load all 2-mora obavezno da ide i rolovanje na stubnoj busilici radi jace zvezde..

stevin
 To znam,sve sam video!nisam drzao metak,na to sam mislio!kod ove varijante netreba dopertlavati kruzno!
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]http://www.gaep.net/index.php?option=...;Itemid=53

Interesantan sajt za nas punioce ,na SIARM-u ima nekih njihovih proizvoda[/xhide]

walther
 Kolega,sta li si sad ovde zameracio,a da nema u tvojoj kolekciji???

DakiNS
 Fabrika Walter fabrika , znas kako je kada si na trulom zapadu pa jos imas dobru ideju pa pride kvalitetno radisB)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]

walther kaže:
Kolega,sta li si sad ovde zameracio,a da nema u tvojoj kolekciji???

ROFL ma meraka ima puno ali zena rekla i53.tinypic.com/2j4wr37.gif pa onda ne smem puno samo gledam -parim oci ,a ima tu svega ,lepi krimperi ....i jos neke sitnice Grin
DakiNS kaže:
Fabrika Walter fabrika , znas kako je kada si na trulom zapadu pa jos imas dobru ideju pa pride kvalitetno radisB)

skoro bez zamerki Daki ...samo na pocetku jedna rec u + Mini[/xhide]

BUCKO

stevin kaže:
To znam,sve sam video!nisam drzao metak,na to sam mislio!kod ove varijante netreba dopertlavati kruzno!

ima u IT i ovaj isto dosta dobar
http://www.colvin...odotti.php

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:

stevin kaže:

ima u IT i ovaj isto dosta dobar
http://www.colvin...odotti.php

Dobar sajt BUCKOB)
Ovi nude i za cal 12/89
da li znas jer ih ima u prodavnicama ili samo sa sajta da se naruci?[/xhide]

BUCKO
 Ma ovi su sasvim ok, pozoves objasnis sta i za sta ti treba i oni ti posalju na kucnu adresu kad im uplatis.
Ja sam kupio jedan njihov krimper u jednoj radnji ovde u Milanu za sesnesticu mota kruzno i dopertlava zvezdu samo tako.
Mozda uzmem jos jedan isti ali za 12-cu, malo bratu da namotam nesto jer sam prezadovoljan sa ovim za 16-cu.

walther
 [xhide]Kolega Sniper h.... ,
koliki otvor na dizni (precnik otvora) treba da bude ,da bi smo dobili sacmu precnika 3,4 ili 5 mm?
Malo si me bacio u razmisljanje vezano za dodavanje olova od tegova za balansiranje felni...Za ovu vrstu olova sam cuo da moze i za jos neke namene al za ovde ne bitne..Pozz i dobar pogled...Lupa itanje[/xhide]

stevin
 Ja sam do sada izlio oko 50kg.sacme i mislim da je tesko izliti vecu sacmu od 3.5mm!cak je i ta naj redja,naj vise se dobija oko 3mm sa diznom od 1mm!bar je meni tako bilo!neka ostali livci kazu kako oni prolaze!
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]

walther kaže:
[xhide]Kolega Sniper h.... ,
koliki otvor na dizni (precnik otvora) treba da bude ,da bi smo dobili sacmu precnika 3,4 ili 5 mm?
Malo si me bacio u razmisljanje vezano za dodavanje olova od tegova za balansiranje felni...Za ovu vrstu olova sam cuo da moze i za jos neke namene al za ovde ne bitne..Pozz i dobar pogled...Lupa itanje[/xhide]

[xhide]Kao sto rece kolega stevin ,tesko se moze izliti krupnija sacma od 3mm a da bude pravilna ,bar sa masinom sto ja imam,proizvodjac je napravio set dizni za najkrupniju sacmu od #5tj 3,1mm i ne postoje fabricke dizne za vecu sacmu od ove (na njoj je precnik rupice oko 0,73mm)ja imam 3 kompleta za sacmu od 3,1mm 2,4mm i 2,1mm znaci to su dizne za sacmu po proizvodjacu ,medjutim sa diznama za 2,4mm u zavisnosti od nivoa rastopljenog olova u posudi dobijao sam sacmu od 2,7mm kao neki nus proizvod ,a lijuci od 3,1mm dobio sam najvise od 2,9 mm a najmanje od 3,1mm nekih mozda 30 kg ,sva sacma koja je bila veceg precnika od ove a imao sam negde oko 25 kg od 3,5mm bila je po meni dosta nepravilna i ja sam je pretopio u predzadnjem livenju ako je bila vec grafitirana ,jer idem na max kvalitet .
Sa kompletom od 2,1mm (precnik rupice 0.27mm) u zadnjem livenju sa meksim olovom dobijao sam sacmu i od 2,4mm vrlo pravilnu i lepu .
najbolje se lije po meni sa diznama za 2,4mm (precnik rupe je negde 0,5mm)sacma je naj pravilnija i mogu u zavisnosti od nivoa olova u posudi da se liju razliciti precnici sacme ,ovo je neko moje iskustvo .[/xhide]

kelt
 posle pucanja na glinase u Dolovu ja sam sebe zaduzio za ekologiju a i pri tom jedan dzakcic repro materijala za moju lee presu doneo kuciGrin
kelt priložio:
caure.jpg

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 kolege punjaci pozdrav. najzad sam osposobio komp neee nisam odstupio od linijeGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DakiNS

kelt kaže:
posle pucanja na glinase u Dolovu ja sam sebe zaduzio za ekologiju a i pri tom jedan dzakcic repro materijala za moju lee presu doneo kuciGrin
Pametno nema staB)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,651,839 posete www.srbijalov.com