Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
sheytan
 Smeko

Pesimista je optimista sa isqstvom! Stari

Smeko

Prošle godine ŠPIC - ne oredu, jer je potvrdo zbog lude suše, a okolni qruzi što im pružadu ladovinq - cca. 1.5m, pa kad se povučedu, opet naebedu!!! srbijalov

Neće se lahko ponoviti prošla sezona, ne zvao se ja Lorimor!

Daj Boge da nisam u pravu! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75
 u pravu si. pre neki dan idem na dunav na pecanje, vidim žanju li žanju. prošo danas - sve preorano. kad pre...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

gavra bakos

mrwa22250 kaže:
ja sam sa vusirovim trapom lovio pola sezone pre par godina i nisam bio zadovoljan jer je razbijao svaku prepelicu koju bih pogodio sa vise od 1 sacme.od tada pucam takodj vusir ali 32g 1,7mm i ona mi se pokazala ekstra i za prepelicu i za grlicu.da li neko ima iskustva u lovu prepelice sportskom(trap)municijom?po meni od te municije skeet bi bio bolji,nisam probao ali imam drugara koji je uspesno koristi zadnjih nekoliko sezona.;)

Sportska municija ,zna se za šta se koristi, ona nije za lov!Sa Vuširom ,lovim sa njim od kako se pojavio kod nas ,sačma 1,7 ,28 gr. odličan metak za prepelicu.Sačma ne ulazi u meso nego je odmah ispod kože.Naravno ne puca se na blizu.Dobri su rezultati i na većim daljinama ali treba dobra prednost da se da!Vušir ima metak i sa korpicom i "Dispersante" (malo je skuplji. Moj kolega lovi sa trapom 2.4mm odlično puca , njegov hitac ne "razbija "divljač zna čovek i ne puca blizo .Trap metak je jeftiniji od lovačkog i to je verovatno razlog što neki love sa njim.
gavra bakoš

tomo vrbas
 Danas dok mi je kombajn bio u defektu sedim ispod njega i slusam prepelice raspomamile se i samo puc-purikaju i jednog momenta kada su pocele da dolecu u zito koje smo zapoceli kositi pa to je milina bilo slusati i gledati!Cini mi se da ce ova godina biti extra sa prepelicama!Smeko

gavra bakos

tomo vrbas kaže:
Danas dok mi je kombajn bio u defektu sedim ispod njega i slusam prepelice raspomamile se i samo puc-purikaju i jednog momenta kada su pocele da dolecu u zito koje smo zapoceli kositi pa to je milina bilo slusati i gledati!Cini mi se da ce ova godina biti extra sa prepelicama!Smeko

Sa tvojih "slova u Božije uši!
gavra bakoš

Lala
 Prekjuče, na susretu forumaša u Baču, u okolini salaša se takodje čuju prepelice i to solidno - došlo mi da podjem sa kerom da pretražim, ali nema smisla! Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vasa DND
 Jam sam u subotu setajuci podigo pet komada u precniku oko 500m. Bez psa.
kude nadje taj rec

Cvele
 Malo pre bejah do prodavnice... bice za pocetak Smile i + dve kutije vec rasporedjene u prsluk i redenik Smile
Cvele priložio:
1_145.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

AJDUK
 Ih Cvele al je dzebane Smile, koliko si je placao?

-ANUBIS-

Cvele kaže:
Malo pre bejah do prodavnice... bice za pocetak Smile i + dve kutije vec rasporedjene u prsluk i redenik Smile

[xhide]kod mene koliko je bilo prepelica prosle godine to bi trajalo oko mislim 6 godinaSmeko iveli[/xhide]

Cvele
 Haha.... bice valjda dosta Smile Anubius, nadamo se dobroj godini, pa videcemo, mislim da cu moci da pucam i grlice ovom sacmom, 1.9mm 32gr... placao 29.7rsd po patronu... spustio prodavac, tj napravio cenu malo Smile

Limun
 Kod mene ako godina bude ko prosla ovolika Cveletova džebana će mi biti dovoljna za 3 izlaska, sad druga je stvar što ja loše pucam pa na jednu kutiju dodju 5 prepelica al ima vremena mlad sam ja naučiću Grin
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

DakiNS
 Dobar si ti . Kod Beybea tek kada načne drugu kutiju padne prepelicaGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lakistrike95

Limun kaže:
Kod mene ako godina bude ko prosla ovolika Cveletova džebana će mi biti dovoljna za 3 izlaska, sad druga je stvar što ja loše pucam pa na jednu kutiju dodju 5 prepelica al ima vremena mlad sam ja naučiću Grin

Limune, ne brini Aca puca i za tebe i za ostale, ne masi covek Grin

gavra bakos
 [quote]Cvele kaže:
Malo pre bejah do prodavnice... bice za pocetak Smile i + dve kutije vec rasporedjene u prsluk i redenik Smile[/quote
Za tri izlaska knap!
gavra bakoš

Cvele
 Pa obicno tako bude- odu po dve kutije ili skoro dve za izlazak e sad od te dve kutije ne moz' da budu 50 prepelica, ali 10-15 ima Smeko

alex
 Sta znam ipak po meni jedna kutija dosta za izlazak i ne potrosi se sve ostane malo. Uzeo sam Grom da probam da vidimo kakav je.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

BojanKG
 i ja ima jednu kutiju groma 2mm ali moracu da uzmem nesto sitnije 1,75mm.. ali slabo ima kod mene prepelica Cry
srbijalov markafazan

davorcalic
 kod mene nit se čuju,nit se love....toliko mi krivo... al mi još krivlje što se niko ni neprijavljuje (osim mene) pa da se bar obidje teren da se vidi jel ih ima uopšte...sve matorci pa im tesko

Cvele
 Bojane, sta ce ti sitnije od 2mm za prepelicu? Ima Bornaghi i od 1.5mm, ali po meni je 2 taman... Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,172,971 posete www.srbijalov.com