Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
rk
 Drago mi je da citam da ima dosta lepih lovova i zadovoljnih lovaca. Nazalost moj utisak nije tako povoljan, slabo divljaci, puno vode na terenu,.... Kao sto sam spomenuo jedan od razloga je i to sto imamo malo pasa, a svi znamo nema lova bez kerova.
RK

DakiNS
 Ne mogu shvatiti lovce koji žive u kućama u gradu ili selu a nemaju kerove. Razumem ako su u raskoraku ( nastradao pas , ili nedoraslo kuče) , živeo sam u stanu i držao gordon setera , posle nje bretona, a oni sa kućama , a bez pasa , rado bi im uskratio lov. Najgore sam se u lovu osećao kada moj pas markira , fazan poleće od mene bočno i obara ga lovac koji ima uslove da drži psa a neće i još se posle hvali kako je dobar lovacSad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 To sam Daki ja isto rekao, samo što je bilo vezano za goniče gde je situacija mnogo gora. Svi se pretvore u uho ako se neki od naših pasa javi na tragu, a kad podignu zaglavljuju se među bukvama, što pre da stignu na prelaz. Ne znam... Ja takve nikad, ali nikad neću da shvatim. Besan
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

rk
 Ja zivim u stanu realno nisu najbolji uslovi za drzanje psa al planiram pa kud puklo puklo. Deki potpuno se slazem meni je to uzas zivis na selu imas dvoriste od ne znam kolko ari i nemas psa, a kao volis lov. Nazalost zgrozim se kad vidim u kakvim uslovima drze ponekad i te malobrojne pse. Moj predlog je bio da oni koji imaju psa placaju pola clanarine, a da mi platimo razliku koji nemamo. Nudio sam i da mi koji nemamo pse kupimo ovima koji imaju uslove ali ni to ne pomaze.
RK

AcaNik
 Лов без пса? Никада више! Јесте да хрче за медаљу али кад повуче куле у лову заборавим на умор и на сваку бољку!
Реално је поприлично тешко држати ловачког пса у већем граду, посебно ако нема зелених површина за шетњу.

ssekir75
 или ако због посла немаш времена Sad ја живим подстанарски у згради, тако да не могу да држим пса због једних идиЈота од комшија којима све смета, али да ми недостаје у лову, богами недостаје. Frown
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

mrwa22250
 Kad se stavis u njihovu poziciju,onda ih vrlo lako shvatis.Zasto bi kupovali stene,vakcinisali,hranili,lecili,obucavali,kidali zivce i cizme po ataru kad to mi umesto njih odradimo a njihovo je samo da pucaju.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

AcaNik
 Зашто би? Па има нечега лепог у томе кад гледаш како пас прави прве кораке у лову. Како учи. Стиче самопуздање. Прве муке да савлада дивљач.......има пуно тога лепог и док се учи. Пас је то, није камен.

MMilos
 Lov bez psa nije lov...

darkon
 Miroslav, Mrwa, Suci, hvala. Odobreno

Mrwa, star je, ali se još drži odlično. Ne može on sad trčati i odrađivati teren koji Aga odradi, ali i dalje jako koristan u lovu, a i da ništa ne radi, odradio je vala ranijih godina dok je bio u punoj snazi. Posle prve nedelje lova, sutradan, nije mogao iz kućice da izađe, upala mišića, sav polomljen, kod veterinara na malo koktelčića, i kažem neću ga voditi sledeće nedelje da odmori. Polazimo u lov sledeće nedelje, a on da iskoči iz boksa, kreću ostali psi, a on da ostane, ne ide, pa ajde ponovo u lov, ne ide da ostavljam drugara da se nervira celog dana u boksu Grin, ko kad bi mene zatvorili u kuću u sred nedelje. Inače, svaku narednu nedelju mnogo je bolje podnosio, bez upala...

A što se uopšteno pasa tiče, ja sitnu divljač NIKADA ne bih lovio da nemam psa. Za ovih devet sezona koliko sam lovac, imao sam samo jedan jedini lov bez psa, mislim da je bila prva, ili druga sezona, gde se Boj povredio nedelju ranije, i nije mogao da lovi nikako, a tad mi je on bio jedini pas. Meni je to na sve ličilo, samo ne na lov, i jedva sam čekao da završimo. Bilo je i divljači, i pucanja, i..., ali tu meni nema nikakve čari, jer je meni uživanje u radu pasa, u bogatom lovištu, a odstrel ako ima, ima, i totalno je sporedan, primarni su psi.

Isto tako mislim da je dobro što nemaju svi lovci pse, jer je bolje i nemati psa, nego ga čuvati, čisto da se kaže da ga ima, a sve one ostale obaveze koje treba odraditi sa njim i obezbediti mu, od obuke, odgoja, dobrih uslova čuvanja, zbližavanja i povezanosti..., toga nigde nema. Tako da se ne muči pas, a i kad se krene u lov sa nedovoljno pripremljenim psima, veća muka, nego korist.

lovac junior
 u potpunosti se slazem sa vama!Kod mene u grupi imamo 5 pasa koja idu svake nedele u lov(ove godine 4 kolegina kuja se ostenila)od toga 2 rade dobro 1 se trudi,ali ne slusa,dok onaj 5i vise odmaze nego pomaze!Ide 100 m ispred nas i plasi divljac!Nas 10 u grupi!Jedan nikako da nabavi kakvog hoce,samo iskera,jedan je nasao tek stene(to je opravdano otsustvo),jedan mrzi ga da vezba sa njim,jedan ne moze da ga dovodi na zborno mesto,jedan ma 2 steneta(isto opravdano),i onda svi hoce da idu samnom i da im Beta odradjuje prljav posao...i obicno ti koji nemaju pse,nemaju priliku ni da pucaju...ikakav je o lov!?
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Brka bez brkova
 Darkon,svaka ti je ko u Njegosa,Bravo 2

mrwa22250

darkon kaže:

Isto tako mislim da je dobro što nemaju svi lovci pse, jer je bolje i nemati psa, nego ga čuvati, čisto da se kaže da ga ima, a sve one ostale obaveze koje treba odraditi sa njim i obezbediti mu, od obuke, odgoja, dobrih uslova čuvanja, zbližavanja i povezanosti..., toga nigde nema. Tako da se ne muči pas, a i kad se krene u lov sa nedovoljno pripremljenim psima, veća muka, nego korist.

Upravo tako.Previse puta su mi tudji neobuceni psi pokvarili lov da bih to i dalje trpeo.Jedan od razloga je i obavezni IUO koji se danas kao i lovacki ispit sveo na puko davanje novca i svi prolaze,pa cak i ako se na istom nisu ni pojavili.Mnogo lovaca kupuje ili nabavlja psa zato sto su culi da je lovac sa psom efikasniji u odstrelu,ali niko im nije rekao da samo OBUCEN pas daje svom vodicu prednost u odnosu na lovca bez psa.Najcesce su njihovi psi nesocijalizovani i nicim izazvani napadaju druge pse u lovu(jer ni ne znaju zasto su uopste tu),smetaju na dorucku a naravno povodac nije tu,idu vlasniku za nogom ili jos gore razgone sve u krugu 200m.....Cesto su razlog svadje i nezdrave atmosfere u grupi,a da pritom vlasnici nijednog momenta ni ne pomisle da su oni u stvari krivci za takvo ponasanje svojih pasa.
Sa druge strane imamo lovce koji ili nemaju mogucnosti za smestaj i odgoj pasa ili su probali pa shvatili da ne mogu da odvoje dovoljno vremena da bi kvalitetno obucili psa,ili da jednostavno za tako nesto nemaju dara i pored najbolje volje.Iz nekog od navedenih razloga ne drze psa ali i te kako znaju da ispostuju kolegu koji moze i ume da obuci psa,svesni da ce taj pas svima u grupi biti od koristi.Veoma retko,skoro nikad ne odstreljuju divljac ispred tudjeg psa bez da su trazili dozvolu od vlasnika,za razliku od onih prvih,nabedjenih vodica koji to cine uvek pravdajuci se da i njihov,nazovi pomocnik ucestvuje u akciji.
Izmedju prvih i drugih uvek biram ove druge jer poslovica" bolje ikakav nego nikakav"nikako ne vazi kad su lovacki psi u pitanju.

ssekir75
 Bravo 2мрво. ловцу је потребан добар кер, а не само пас. пас се чува као кућни љубимац, а кер треба да завршава посао.

исто тако, исправна је подела на људе који не могу да чувају кера, не умеју са њим, и оне који могу а неће. немаш могућности да их истераш, нигде не пише да ловац има обавезу да држи пса, али ипак су најгори пси који су само ту и само сметају. да се разумемо, крив је газда а не пас.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

AcaNik
 Зашто ловачки пас не би могао да буде и љубимац? У лову, лови у кући је љубимац Smile

mrwa22250

AcaNik kaže:
Зашто ловачки пас не би могао да буде и љубимац? У лову, лови у кући је љубимац Smile

Naravno da moze(po meni i MORA)da bude ljubimac,ali ne moze svaki ljubimac da bude lovacki pas(mislim da je sekir to i mislio).Meni su psi kao clanovi porodice i puno vremena,ljubavi i novca u njih ulazem,a oni mi to visestruko vracaju tamo gde je to najbitnije-u lovistu.Posto pas nije masina,potrebno je ostvariti uzajamno poverenje pre nego uopste i izadjemo sa njim u loviste,a kada to postignemo to postaje jedna od najjacih veza u odnosima zivotinje i coveka.Zajednicki lov,osnovni razlog zbog kojeg je covek i pripitomio njegovog divljeg pretka,koji naravno ne znaci samo pretragu,odstrel i aport.
P.S.ala smo Van teme,a i admini vole pse pa nam tolerisu.Steta sto se recimo ugasila tema o obuci pasa,kao svi sve znaju,a da li je bas tako.Svaki dan na terenu vidimo da nijePas
Odoh tamo da nesto priupitam,jer nije sramota ne znati....

ssekir75
 не, шеки(р) је мислио да постоји разлика између пса и кера. пас је само врста животиње, а кер је пас који нечему служи (ловачки, службени, овчарски...). наравно да се сваки пас третира као члан породице, јер то и јесте. свако ко је чувао пса то зна. pas 3

Tomash

ssekir75 kaže:
Bravo 2мрво. ловцу је потребан добар кер, а не само пас. пас се чува као кућни љубимац, а кер треба да завршава посао.

исто тако, исправна је подела на људе који не могу да чувају кера, не умеју са њим, и оне који могу а неће. немаш могућности да их истераш, нигде не пише да ловац има обавезу да држи пса, али ипак су најгори пси који су само ту и само сметају. да се разумемо, крив је газда а не пас.

ssekir75 kaže:
не, шеки(р) је мислио да постоји разлика између пса и кера. пас је само врста животиње, а кер је пас који нечему служи (ловачки, службени, овчарски...). наравно да се сваки пас третира као члан породице, јер то и јесте. свако ко је чувао пса то зна. pas 3

Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2

Uz ovo bih NAGLASIO da je Ker CLAN PORODICE,
jednostavno, ne mozes da volis malog seronju koji je genijalan u lovu i pametan, a takav je bas zato sto si vezan sa njim...., a kad je vec pametan i dobar, to pokaze i prema detetu, zeni, komsijama...svima. Jednostavno, prodju tih desetak nedelja njegove sezone, ali on je uvek tvoj ludak mali, uvek te doceka, uvek ti se obraduje, kada nije u lovu markira vrapce, zamajava klince, krasi dvoriste.

A uz to je i ker!
Kada krene sezona nije ukras, vec radi...

dr NM
 Gostovanje zrenjaninskih lovaca u Valjevu

Podunavac
 Kod mene danas veoma lep dan, kako po ulovu tako i po meteorološkim uslovima. Prilika za pucanje bilo dosta, vreme veoma toplo i sunčano (natprosečno za ovo doba godine). Osim fazana bilo dosta i trčki. Ja sam odstrelio dva fazana i trčku.

i57.tinypic.com/2mo8t8h.jpg

i57.tinypic.com/2dv5154.jpg
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,796,760 posete www.srbijalov.com