Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
sheytan
 ^ Odobreno Bravo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

BojanKG
 Cvele,nista preko 2mm nebih koristio 1,75 i 2mm i to je to,znam neke koji i 10-q koriste..

momci vodite računa,jer je prepelica inače vrlo žilava životinja i može da odnese sačmu.Yes

Naravno da se šalim,za njen lov se preporučuje sačma od 1.5-2mm,ako uzmete u obzir da je desetka 3mm onda dobijete nešto sasvim drugo,dakle ta sačma je 50% krupnija od najveće preporučene,ako bi lovili patku sa 5.25 mm to bi bilo tako 50% veće od preporučenog 3.5mmHmmm
srbijalov markafazan

Cvele
 Ne mislim na krupnije od 2mm, nego kazes da vec imas municiju od 2mm pa ti kazem da je to sasvim ok, ne treba sitnije Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Limun
 daaa prepelica je veoma žilava životinjka tako da je najbolje da zovete brata Sremca 75 da reši problem Grin
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

sheytan

BojanKG kaže:
Cvele,nista preko 2mm nebih koristio 1,75 i 2mm i to je to,znam neke koji i 10-q koriste..

momci vodite računa,jer je prepelica inače vrlo žilava životinja i može da odnese sačmu.Yes

Naravno da se šalim,za njen lov se preporučuje sačma od 1.5-2mm,ako uzmete u obzir da je desetka 3mm onda dobijete nešto sasvim drugo,dakle ta sačma je 50% krupnija od najveće preporučene,ako bi lovili patku sa 5.25 mm to bi bilo tako 50% veće od preporučenog 3.5mmHmmm

U kom smislu KRUPNIJA? Po prechniq? Ne mozesh tako da gledash. Izrachunaj MASU svake dramlije, to je logichnije razmisljanje... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Limun
 ih bre sheki nisam primetio da neko pravi šuplje dramlije od 2,0mm, jbg ti ga baš pretera Grin
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

sheytan
 Ljimun, hteo sam retji da je 3mm dramlija cca. 2.5x TEZA od dramlije 2mm! Stari A ne "50% krupnija"...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

dragand
 ja sam nabavio 2 kutije skeet municije 2.4 mm onako slucajno hocu da probam pa cemo vidjeti sta ce biti Smile

DJULE78
 Skit municija nije 2,4mm nego 2,0mmkolega!

dragand
 na ovoj pise 2.4 prijatelju Odobreno

Podunavac

sheytan kaže:

BojanKG kaže:

U kom smislu KRUPNIJA? Po prechniq? Ne mozesh tako da gledash. Izrachunaj MASU svake dramlije, to je logichnije razmisljanje... Odobreno

Šeki svuda je standardno obeležavanje sačme u milimetrima (prečnik) i niko je ne obleževa (niti preporučuje) po masi jedinačne kuglice. Samo po ukupnoj masi sačme u patronu. Zato ne vidim čemu ova preporuka o masi pojedinačne kuglice? Usput budi rečeno masa pojedinačne kuglice prčnika 2,5 mm je 0,091 gram a od 3 mm 0,157 grama.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Ma, tebra Podunavac, nadao sam se da tju biti dovoljno jasan, ali izgleda da nisam biJo! Grin

Kolega kaze 50% KRUPNIJA sachma, a ja pretpostavljam da je mislio na 50% VETJA, JACHA i sl., pa sam hteo to da malo pojasnim, tj. da je qglica 3mm cca. 2-2.5 PUTA TEZA od qglice 2mm... Odobreno

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Hunter forever

dragand kaže:
na ovoj pise 2.4 prijatelju Odobreno

Pa onda je to valjda trap , koliko grama ima?
Sportska sacma moze da posluzi za lov ali ne bi trebalo da se koristi , zabranjeno je koristiti je u lovu. Pozdrav drugar
marka Engleski poenter marka

dragand
 Meni taj kolega rece da je skeet 24 gr pise na metku ja cu cisto probati inace ne koristim sportsku ako nista pucacu glinene sa njom... pozdrav

AJDUK
 Rio 1,7mm, 12/70 lovna 34din komad u snajperu

aleksa
 Ako se radi o RIO zelenom patronu punjenom sa 30 grama sačme, ne bih ga preporučio jer ima neugodan, jak trzaj a usled pogotka na kraćim rastojanjima, razbija divljač.
Pre sam za Krušik ili Belom nego za RIO.
Naravno, ne morate poslušati.Bye

Bune
 Moje iskustvo, od predhodnih par sezona, krusik "prepelica" i jos dok se zvao "qvalja" je odlican. Pazario u Lovac agp u Munze, cena 28 din. Slabi su sa calibrom 16, a 12 ima. U Snajperu belom trap 24 din a bp trap 26, moze se naci mundje, samo da stigne taj 01.08. Cuju se i prepe u polju, obecava, pozdrav.
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!

Dakisa
 Kolege jel neko lovio sa onom grckom municijom,ne znam sada kako se zove,ima je u arsenalu?
lov je nacin zivota...

nidzamotocross
 Zove se Lambro. Smile Imaju metak po imenu Dispersante bas za niskoletecu divljac na bliskim rastojanjima za kalibar 12/70 kao i Classic za kalibre 16 i 20 . U Arsenalu ovog prvog je bilo prosle godine u granulacijama od 2,5, 2,7, i 2,9 mm sa 34g sacme i 2,3, 2,1 i 1,9 mm sa 36 g sacme po ceni od 43 din. Classic-a je bilo u granulacijama od najmanje 2,1mm i 28 g sacme za kalibar 16 odnosno u granulacijama od 2,9 do 1,7 mm i 25 g sacme za kalibar 20. Kolega je zimus lovio patke njihovom municijom i mislim da je odlican metak. Sad zavisi da li je Arsenal nesto menjao oko cena ili uvoza, mozda se to prodalo a mozda su i uvezli jos nesto.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Cvele
 43din za patron kojim se lovi prepelica ??? Malo vise ne isplatljivo...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,389,715 posete www.srbijalov.com