Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
najic
 Pozdrav kolege .
Bejah u Grckoj na odmoru i reko da pobegnem od zene do Soluna ne bi li pogledao nesto i misija uspela VREDELO JE SVE DREKE KOJU JE DIGLA

i914.photobucket.com/albums/ac343/najicigor/IMG_0747.jpg
i914.photobucket.com/albums/ac343/najicigor/IMG_0746.jpg

U ovoj radnji http://www.kirgia... nadjoh kvalitetne filceve i cepove ali samo u 12 kalibru kada sam pitao za 20 gledali me kao budalu Frown .. No cepovi su gualjandi i kugle takodje nadjoh disperzante pa sam odusevljen bice za prepelice i sljuke .. Filcevi odlicni a cene 3,2 i 3,4 evra 100 kom . Skuplji su ali nije srasno tj kod nas ih nema..
Tek sam stigao ali jedva cekam da se bacim na punjnje pa da vidim rezultat .
i914.photobucket.com/albums/ac343/najicigor/IMG_0284.jpg

najic
 Jos nesto imam viska sacme od 4mm pa bih rado menjao za 3mm ako nekog od kolega zanima .....

stevin
 Kolega najic imas p.p.
Lisica

BUCKO
 Malo informacija i citanja nije na odmet.

i52.tinypic.com/2h7qhaw.jpg

Scorpion Hunter
 Jedno pitanje za kolege punioce : Ispucate li u lovu svu ovu municiju??? Kada bi ovoliko dzebane ispucao u lovu ostali bi definitivno bez divljaci Smeko

DakiNS
 Ih pa imaju oni i kolege a i ne puni se svaki dan, na kraju krajeva koliko se samo ispuca na prepelice i patke(a tek ispromasuje)Smeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

najic

Skorpion kaže:
Jedno pitanje za kolege punioce : Ispucate li u lovu svu ovu municiju??? Kada bi ovoliko dzebane ispucao u lovu ostali bi definitivno bez divljaci Smeko

Ih bre rodjo pa pecem ja i rakiju bar 70L godisnje e kada bi sve popio Shocksrbijalov

Hunter forever
 E Najic ova ti je dobra... B)

walther
 [xhide]

Skorpion kaže:

J..i ga,ti ispuca sleper municije pa nista,a ovamo prozivas druge-mislim,stvarno nema smisla ....[/xhide]

Scorpion Hunter

walther kaže:
[xhide]

Skorpion kaže:

J..i ga,ti ispuca sleper municije pa nista,a ovamo prozivas druge-mislim,stvarno nema smisla ....[/xhide]
To nema veze sa ovom temo ''kolega'' Confused

stevin

Skorpion kaže:

walther kaže:
[xhide]

Skorpion kaže:

To nema veze sa ovom temo ''kolega'' Confused
sta reci!
Lisica

seter

AcaNik kaže:
ne isplati se to raditi Sniper. ja sam to isto hteo a onda sam nasao veoma povoljno i izuzetno kvalitetno. jedino sto imaju samo do 3,5mm jer ona od 4 pa navise se ne lije nego se dobija kovanjem.
steta je i sto nemaju u polugama olovo sa antimonom da mogu da se liju pojedinacna zrna.

Vozdra raja. I ja sam sada član ove klape, "sam svoj majstor". Nabavio sam Lee Load, i jako dugo skupljao komponente, jer u BiH nema komponenti!Confused
Sniper Hunter mi je dao prve upute, i juce sam konacno otpoceo....
Interesuje me gdje nabavljate sačmu? Meni je jaran iz Novog Sada poslao, ali je uspio da nađe samo 2 kg. Hoće li biti na sajmu u N. Sadu? Da skoknem iz Sarajeva...
dobar pogled

lovac74

lovac74 kaže:

seter kaže:

AcaNik kaže:
ne isplati se to raditi Sniper. ja sam to isto hteo a onda sam nasao veoma povoljno i izuzetno kvalitetno. jedino sto imaju samo do 3,5mm jer ona od 4 pa navise se ne lije nego se dobija kovanjem.
steta je i sto nemaju u polugama olovo sa antimonom da mogu da se liju pojedinacna zrna.

Vozdra raja. I ja sam sada član ove klape, "sam svoj majstor". Nabavio sam Lee Load, i jako dugo skupljao komponente, jer u BiH nema komponenti!Confused
Sniper Hunter mi je dao prve upute, i juce sam konacno otpoceo....
Interesuje me gdje nabavljate sačmu? Meni je jaran iz Novog Sada poslao, ali je uspio da nađe samo 2 kg. Hoće li biti na sajmu u N. Sadu? Da skoknem iz Sarajeva...

imas kolega u novom sadu u canoni u temerinskoj ulici sacme po ceni 410din za 1kg a na sajmu ce biti sigurno samo moras doci u prvim danima sajma jer se sve razgrabi jer je malo donesu.
lovacPilot

sheytan
 Vozdra, Seter!

Krušik je do skoro UVOZIO sačmu iz Srebrenice, tako da probaj tamo. Obavezno, molim te, postavi cenu, ako uopšte mogneš da qpiš u fabriKi...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

stevin
 Najbolja je home made!nadam se da se sniper i kelt slazu sa dijagnozom?
Lisica

kelt
 mene sacma kosta maksimalnu 90 dinara za kilogram , posto u opremu nisam ulozio neka veca sredstva. otpadno olovo placam 60-70 dinzi a i nesto sam dobio dzaba. plin me kosta 80 dinara patron (onaj kamperski) a sa njim izlijem oko 30 kg. za operaciju koja traje oko 2sata dosta se isplati. cak razmisljam da pocnem sa prodajom ali nemam vece kolicine olova u ponudi. moram da se povezem sa nekim rudnikom Grin sada imam 4 tiganja za livenje razlicitih velicina sacme ,a u izradu sva cetiri ulozio sam sta srafova i burgija maksimalno 20 evra, jer sam i njih napravio od otpada.. vec sam izlio oko 80 kg i sva ulozena sredstva sam otplatio
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

walther
 Kada pretapamo olovne cevi,akumulatore,tegove u kalupe ,na sta treba obratiti paznju??
Od cega su kalupi napravljeni,treba li da se kalup podmaze da ne dodje do lepljenja Pb a za kalup i sta je sa necistocom-jel onaispliva u vidu pene???itanje

stevin

walther kaže:
Kada pretapamo olovne cevi,akumulatore,tegove u kalupe ,na sta treba obratiti paznju??
Od cega su kalupi napravljeni,treba li da se kalup podmaze da ne dodje do lepljenja Pb a za kalup i sta je sa necistocom-jel onaispliva u vidu pene???itanje
sto se tice necistoce ona ispliva gore,sklonis je nekom kasikom,a za bilo koji kalup nebi trebalo da se lepi,malo ga ugrejes pre nalivanja olova!probaj nije neka nauka!
Lisica

seter

kelt kaže:
mene sacma kosta maksimalnu 90 dinara za kilogram , posto u opremu nisam ulozio neka veca sredstva. otpadno olovo placam 60-70 dinzi a i nesto sam dobio dzaba. plin me kosta 80 dinara patron (onaj kamperski) a sa njim izlijem oko 30 kg. za operaciju koja traje oko 2sata dosta se isplati. cak razmisljam da pocnem sa prodajom ali nemam vece kolicine olova u ponudi. moram da se povezem sa nekim rudnikom Grin sada imam 4 tiganja za livenje razlicitih velicina sacme ,a u izradu sva cetiri ulozio sam sta srafova i burgija maksimalno 20 evra, jer sam i njih napravio od otpada.. vec sam izlio oko 80 kg i sva ulozena sredstva sam otplatio

Ja sam razmišljao o tome, ali nisam imao priliku da vidim tako neko priručno sredstvo. Jesi li možda ranije opisao taj "sistem", ako nisi, možeš li preciznije opisati kako si napravio, i kako funkcioniše! Gledao sam snimke S. Huntera, ali ono je profi mašina, i po mom mišljenju, preskupa!
Hvala!
dobar pogled

stevin
 Imas slike i moje i keltove masine,potrazi!sve je objasnjeno,nije problem liti sacmu!
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,651,710 posete www.srbijalov.com