Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
nidzamotocross
 Sto jes' jes'. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

milenko0609
 Kolege jel ste spremni za sutrasnji početak lova na prepelice, ja zbog posla ne idem sutra i prekosutra ali zato od subote krećem, u suštini terena ima ali ima i čobana koji teraju po strnjikama nehajući nizašta, ali šta je tu je.

DOBAR POGLED SVIM KOLEGAMA KOJI ČEKAJU SUTRASNJI DAN I LOV NA PREPELICE.
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

AleksandarB78
 Spremni NOGE ŠTA!
Kupljena municija za prvu ruku 6 kutija, sređena puška, opeglana odeća, uvežbavan ker zadnjih mesec dana, opravdanje za ne dolazak/bežaniju sa posla sve što je do mene.
Još samo da se upravni odbor smiluje pa dogovori da otvori lov po kalendaru...
Jedva čekam, po meni, najlepši lov u sezoni!

sheytan

milenko0609 kaže:
Kolege jel ste spremni za sutrasnji početak lova na prepelice, ja zbog posla ne idem sutra i prekosutra ali zato od subote krećem, u suštini terena ima ali ima i čobana koji teraju po strnjikama nehajući nizašta, ali šta je tu je.

Ma, i kod mene u udruženju sve čoban do čobana... Cry

Smeko

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

gavra bakos
 Da li bi "ZELENI" mogli i hteli da pokrenu akciju za očuvanje staništa Prepelica time da se ne vrši izoravanje strnjišta i njihovo paljenje do 01.10. Ja ih molim i podržavam!Ajde da im dostavimo nekakav dopis mi člalanovi ovog portala.
gavra bakoš

milenko0609
 Bolje da ih ne petljamo, pa ti isti su se pre par godina zalagali svojim lobiranjem da se ukine lov na prepelice.
Njima kao i drugima je lakše zabraniti lov na neku divljač, nego doneti neke konkretne mere za očuvanje njihovih staništa?

AleksandarB78
 Da vam prenesem utiske..
Počelo je!
Bili smo jutros, bilo je lepo, predivno jutro predivan lov. Prepelica nema puno, ali se čuju odsvakud. Utisak da nisu baš debele pa se izvlače malo dalje, ali i mi smo vikali zvali kerove.
Kerovi su poludeli i oni su jedva čekali i dočekali da krenu u lov.
Sve u svemu predivno i zadovoljan sam.

slavaplana
 Pojedina L.U. pod pritiskom LSV donela su cene pausala za lov na prepelice koji se krece od 1.000din do cak 8.000din za lov po danu???

Toliko nelogicnosti kako bi se osvetili svima onima koji nisu zeleli da plate clanarinu L.U. ili LSV-u da sada pokusavaju to da kompezuju a prave kontra efekat???

Sve preko 1.000din po izlasku je jako puno obicnom lovcu da plati + putne troskove do lovista??

Trebaju svi da se zapitaju da li komercijala treba da privuce lovce i obezbedi udruzenju dodatna srestva za rad ili da se pod izgovorom komercijale ona samo vodi na papiru bez lovaca???

Preletna divljac ,ulaganja minimalna,dozovite se pameti i organizujte komercijalu kako lici sa prihvatljivim cenama......

dragand
 ima li kakav snimak iz lova? Ja cu sledece nedelje u Lacarak u goste kod prijatelja pa cemo videti cene posto nisam iz Srbije, nadam se da ce biti korektne...

milenko0609

slavaplana kaže:
Pojedina L.U. pod pritiskom LSV donela su cene pausala za lov na prepelice koji se krece od 1.000din do cak 8.000din za lov po danu???

Toliko nelogicnosti kako bi se osvetili svima onima koji nisu zeleli da plate clanarinu L.U. ili LSV-u da sada pokusavaju to da kompezuju a prave kontra efekat???

Sve preko 1.000din po izlasku je jako puno obicnom lovcu da plati + putne troskove do lovista??

Trebaju svi da se zapitaju da li komercijala treba da privuce lovce i obezbedi udruzenju dodatna srestva za rad ili da se pod izgovorom komercijale ona samo vodi na papiru bez lovaca???

Preletna divljac ,ulaganja minimalna,dozovite se pameti i organizujte komercijalu kako lici sa prihvatljivim cenama......

Kolega Slavo,
Imas pravo, kod mene situacija drugačija, ako neko želi da lovi prepelice, kao turista to se naplaćuje po preporučenom cenovniku lsv, to znači da dođe grupa stranih ili domaćih turista, odredi im se parcela i samo oni tu love.
A ako ja lovim sa mojom grupom i hoću da pozovem svog prijatelja u lov(koji nisu članovi našeg lu), za njega nemoram ništa da platim(takvu smo odluku doneli na udruženju) snamerom da naši članovi imaju mogćnosti da se druže sa svojim prijateljima iz drugih udruženja .

Lala

slavaplana kaže:

Proverio sam na nekoliko mesta, i ovo što je Slava napisao jeste tako. Naime, domaći lovci, koji nisu članovi nekog LU i koji su izvadili samo lovnu kartu, izgleda da će ubuduće skupo plaćati odlazak u gostinski lov!!! U nekoliko LU je doneta odluka da se u lovu na prepelice, grlice i patke domaćim lovcima-gostima u redovnom lovu naplaćuje kao komercijala!

Koliko ova odluka na prvi pogled izgleda dobra za LU (zbog novca), toliko je i loša - kako zvati nekog u goste, ako gost ili umesto njega domaćin treba da plati nekoliko hiljadarki? Šta će se desiti: prvo, nestaće praktično gostinski lov; drugo, LU neće imati skoro nikakav finansijski rezultat jer niko pod tim uslovima neće ići u goste; treće, sve manje ljudi po LU hoće da lovi prepelicu i ostale ptice, tako da ponegde može da bude problema da se napravi grupa od 3 lovca...
Jedini sporedni efekat ove odluke jeste da će pokušati da nateraju lovce-slobodnjake da ipak plate članarinu za LU, ali to odmah znači veći pritisak na fondove ostale divljači (DS, zec, fazan...), i onda se postavlja pitanje koliko je ta odluka dobra?
Najčešće su LU odlučila da paušal za lovce koji nisu članovi nekog Lu bude od 35-50 evra po lovnom danu, proverio sam na nekoliko mesta!!!
Ne zaboravite da je po cenovniku LSS ulaz u lovište 15 evra, pa onda korišćenje svog psa 10 evra, pa stručni pratilac, pa organizacija lova, pa sam odstrel (3 evra prepelica?!?), kad bi se poštovao cenovnik saveza, ispada da je jeftinije pucati srnu, nego prepelice! Zbog čega se LU u Vojvodini drže slepo tog cenovnika (koji je po meni nenormalno skup), zašto ne odluče da popularizuju taj letnji lov preko nižih cena, nemam pojma! Svi znamo kakva je ekonomska situacija, pa mislim da bi bilo mnogo bolje da se išlo sa nižom cenom, i da ima više gostiju, nego ovako odrati one malobrojne, koji dodju.
Ceh za ovakve odluke će vrlo brzo da stigne, kroz manji broj komercijalnih lovaca i lovaca gostiju, a loš efekat će biti i u narednim godinama!!!
Kratkovida odluka, koja satire bilo kakvo dugoročno planiranje i zadržavanje klijenata, posebno ino lovaca, i koja će biti pogubna po komercijalni lov! Da li je donošenje ovakvih odluka po LU vršeno pod preporukom ili pritiskom saveza, ne mogu da tvrdim, ali mi liči na njihovu logiku - po bilo koju cenu naterati domaće lovce da plate članarinu, ne vodeći računa o svim posledicama takve odluke! Kolju vola za kilo mesa, eto! A neke uprave LU i dalje slepo prate sve što im savez servira, umesto da gledaju svoj interes, oni izgleda više veruju nekim 'lovnim radnicima', nego svojim očima!
Po meni, sasvim dovoljno bi bilo da domaći lovac plati u gostinskom lovu ulaz u lovište, i to je to, ali neko izgleda misli drugačije, pa onda, aferim, neka im bude, ni prva ni poslednja blesava odluka koja će LU opet skupo da košta kasnije!!

Evo koliko košta jednog domaćeg lovca komercijala (ili gostinski lov) prepelice, pod ovim novim uslovima:
- paušal 40 evra
- prenoćište 10-15 evra
- putni troškovi 20-30 evra
- municija 10 evra
- ostalo 5-10 evra

Ukupno ispada da jedan lovni dan na prepelicu domaćeg lovca košta 100 evra!!!! E pa stvarno... I onda neko hoće da razvija lovni turizam?!? Alavost nikom nije dobrog donela!
Baš se pitam, da li naši rukovodioci plaćaju punu cenu po cenovniku, kada odu negde u goste u lov? Da li bi Popović, Beuković, Pažin, Zeremski i ostala ekipa, zavukli ruku u džep i platili učešće u nekom gostinskom lovu? Aaa neeeee, nikako!!! Oni ni ne idu na ovu siću (prepelice, grlice), njima je izgleda zanimljiviji lov na zeca, ili neku krupniju divljač! Sećam se jednog lanjskog čuvenog lova na zeca u jednom banatskom mestu za članove UO LSV, a bogme nije bio jedini takav lov...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

gavra bakos
 Izašli smo juče po podne. Prvo smo od 18 do 19 sati okupali i osvežili kerove, a zatim izašli na teren . VRUĆINA ,nigde hlada, teren se prostire u pravcu istok- zapad, tako da nema hlada ni uz kukuruzište.Teren-strnjika , odličan sa dosta trave. Tišina, nšta se ne čuje.Krećemo. Posle 10 min Izleće par prepelica. Prve koje sam video ove godine. Presrećni smo. Kolega prvim hicem obara jednu , a druga odmah sleće blizu mesta gde je ova pala. Moj pas aportira prepelicu. Čestitam kolegi. Idemo da nađemo onu drugu. Pas je nalazi .Izleće .Marke nema ,sve je suvo kao barut ,a i vazduh stoji.Kolega puca , promaši .Drugi metak zbog blizine psa ne opaljuje.Ovu ćemo naći drugi put. Idemo dalje. Sunce polako pada i počinju da se dozivaju Petlići među sobom. Nama srca puna. Okrećemo se i stajemo da uživamo u njihovoj pesmi. Idemo. Sunce nisko i bije pravo u oči. Ispred nas peva petlić. Odjednom ništa ne vidim, ali čujem iza sebe FRUUUU. Digla se iza mojih leđa .Kako sam išao pored kukuruzišta ,vidno polje malo , a ona zbrisa u kukuruz. Onaj petlić ispred nas i dalje peva. Kerovi "štepaju" , Petlić izleće . Kolega puca , promašaj , ja čekam njegov drugi hitac pošto se ptica digla ispred njega. Ne puca , dižem pušku i dobijam petlića. Pas , aportira.Sve više se čuje pesma petlića . Kerovi su našli i digli i treću prepelicu, digla se ispred kolege .Prvi puca ,ali "maši" .Drugi hitac smo opalili istovremeno . Pas je aportira.Četvrta se digla dosta daleko. Dižem pušku i sa Vuširovim metkom cal.16, sačma 1,7 ona pada iz prve. Kolega mi čestita na lepom hicu. Pas aportira . Dosta je za danas .Sunce je skoro zašlo, a petlići se sve više čuju. Svi smo prezadovoljni. Nije bilo puno, ali za prvi put i za sat lova odlično. Nadam se da će parcela ostati nezaorana ,ne popaljena i ne poprskana .
gavra bakoš

sheytan

milenko0609 kaže:
A ako ja lovim sa mojom grupom i hoću da pozovem svog prijatelja u lov(koji nisu članovi našeg lu), za njega nemoram ništa da platim(takvu smo odluku doneli na udruženju) snamerom da naši članovi imaju mogćnosti da se druže sa svojim prijateljima iz drugih udruženja .

Bravo 2 SVAKA ČAST, REDAK PRIMER!!! Bravo 2

Pozdravljam rukovodstvo!!! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

gavra bakos

milenko0609 kaže:
Bolje da ih ne petljamo, pa ti isti su se pre par godina zalagali svojim lobiranjem da se ukine lov na prepelice.
Njima kao i drugima je lakše zabraniti lov na neku divljač, nego doneti neke konkretne mere za očuvanje njihovih staništa?

Prvo treba ih ubediti da je broj/procenat prepelica koji se odstreli u odnosu na populaciju veoma,veoma mali, a da je veća šteta po populaciju ako im se UNIŠTI stanište!!!Voleo bih kada bi da kokretan predlog šta da se uradi da se staništa očuvaju. Ja sam nešto predložio predloži i ti i drugi koji ovo pročitaju , ali dajte nešt oda uradimo i da se čujemo u javnost !
gavra bakoš

Sremac2011
 Dobar pogled svima koji ce za vikend uraniti na prepelice......

srbijalov

... a posebno lovackoj inteligenciji koncentrisanoj u eminentnoj firmi VL doo I uskoro jos renomiranijem savezu sa 2-3000 clanova....

Obzirom da cuveni uzgajivac veprova smatra da kerovi nisu neophodni ni za lov zeca, logicno je zakljuciti da nisu neophodni ni za prepelice, pa otuda ni ne cude preporuke oko lova na prepelice....
Cudi me samo da nije preporuceno da se ni ne love jer imaju malo mesa a municija je skupa...

Mozda nije ni lose spreciti druzenja lovaca, jer tada se razmenjuju iskustva I svakojake informacije.....

Dzukele ostaju dzukele!......sto bi rek'o moj taja...
PUŠKU PA U FRUŠKU!

milenko0609
 Ja sutra krećem sabajle, a od ponedeljka sam tri nedelje na godišnjem, ženu ubedio da neidemo na more, ......Kolce

Bajkela
 Jutros u mom LD otvorena sezona na prepelicu. Bilo nas je samo trojica ostali su bili zauzeti svojim obavezama. Krenuli smo oko 5 i 25 da pravimo plan kako cemo "prospartati" parcelu, razmestamo se i krecemo. Pevaju prepelice svuda oko nas. Kerovi dobro rade, podizu se i prve prepelice. Bilo je pucanja,, pogodaka, promasaja ali i propustanja zbog blizine kerova, narocito sa moje strane. Ipak sam ja pocetnik i jos sam malo nesiguran u ocenjivanju, a i sve se odvija brzo pa bolje biti siguran. Pao je i moj prvi odstrel, uspeo sam da odstrelim jednu prepelicu. Skromno ali je dovoljno za prvi lovni dan. Zadovoljan sam i radom svog psa s obzirom da je Labrador i da mu je ovo prvi lov na prepelice. Krajnji bilans 5 odstreljenih prepelica za sat lova. Za prvi put je dobro, bar sa moje strane ja sam uzivao.
Na slici je kolega Damjan Sodic i njegov pas Fox
Bajkela priložio:
dasa_i_fox.jpg

Indjijanac
Lisica

Bajkela
 Moj pas Fredi i ja

http://www.youtub..._ZukBqiEtU

Grin
Indjijanac
Lisica

AleksandarB78

Smeko što više starim više ličim na Batu, kao da su mene snimali

Dakisa
 Pozdrav kolege. Kakvo odusevljenje zbog pocetka lova i kod nas i kod pasa. Stvarno prelep osecaj,druzenje... Jos smo nasli ogromnu strnjiku pored koje je kanal i ima stvarno mnogo prepelica. lepo obidjes krug,psi na kupanje,pa ajmo ponovo... naj lepsa sezona do sada!
lov je nacin zivota...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,389,716 posete www.srbijalov.com