Eto kolega Charuga nažalost nisam išao sa Lalom na Lorist nego smo se tamo sreli, a na skupštinu i pored najbolje volje nisam mogao ići. Šta sam uradio to znam , i znaju još poneki, a kolega da li si ti išta uradio sem pokušaja zadevanja svađe na forumu.Rekao sam u prethodnom upisu da treba konstruktivan predlog rešenja imaš li ga, eto ti prilike da iskažeš svoje mišljenje i stav.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kako da rešimo jednom za svagda kad ti isti koji iz sve snage napadaju čelnike LSS neće ni članarinu (Od 60 din) da plate a hoće da učestvuju u radu Skupštine LSS....
Svi bi da postanu Sultani u svojim Pašalucima, pa svakom po službeni auto, pa svakom po službeno putovanje, pa besplatno letovanje , lov i zimovanje, na teret svih nas....
Onda je jedino rešenje delegate po svojim LU za uši, dobrano ih instruisati i poslati na Skupštinu LSS-a i da se bez ostavki rukovodećih kadrova ne vraćaju.
Šta drugo ja stvarno ne znam.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
ficha007 kaže:
Onda je jedino rešenje delegate po svojim LU za uši, dobrano ih instruisati i poslati na Skupštinu LSS-a i da se bez ostavki rukovodećih kadrova ne vraćaju.
Šta drugo ja stvarno ne znam.
Jedino je to rešenje ako ima nezadovoljnih, onda će sve biti rešeno na samo jednoj skupštini koja bi imala kvorum, lako je smeniti bilo koga ako iza sebe ima preko 50 % delegata koji su nezadovoljni....
charuga kaže:
daki,indjijanac,posebno lalo...
podelili ste forum na dva dela i sve vise se oseca ta podela.
podela na vas pametne,mudre i nas naivne i kratkovide...
od zadnjih 100 upisa na temi LSV,lalinih su 35 i to onako opsirni,manje imaju dva admina a mi ostali kad god bi malo zinuli i ne uklapali se u vase informacije i koncepciju odmah bi dobili "lepe" epitete....hvala vam na tome...
dalje,ne pojavljuju se indjijanac novi clanovi,tu su sve vreme nego ne mogu da dodju do reci...znate,to sto vi zivite u n.sadu ili okolini i sunjate se ili idete kao legitimni clanovi po kojekakvim skupstinama i "skupljate" informacije ne znaci da vi zelite bolje lsv-u od nas koji ne radimo nista...
razmislite,mozda ste i vi instrument u necijim rukama...plasiraju vam kojekakve informacije kao probne balone a vi vazni delite to izmedju sebe a nas zaskacete na svaki upis koji nije kao vas.......
pazinu nisam pretio nego drugarski posavetovao..
mi se borimo protiv jedne lovacke bastilje u lsv-u i lss-u a vi pravite od ovog portala to isto...lalo ako si obican clan i pises za sebe onda ne moras toliko da repliciras svima ostalima,jer se stekao utisak da ko ne misli kao ti onda je protiv tebe,portala i boljeg lovstva...ta prica da tvoje posete kojekakvim skupovima nemaju veze sa ovim portalom i da ti se cujes sa pazinom kao "obican" clan su prazne price...
takvim ponasanjem ste rasterali sve koji malo misle svojom glavom...nas par sto piskaramo smo vise tu zbog sremca,slave,zbog nekih "starih" vremena jer portal polako ali sigurno gubi ulogu koju je imao...
izvini daki a sta si ti to uradio osim sto si isao sa lalom na lorist,skupstinu...?
lalo, ne 90% vec 95% misli to sto sam napisao...a kad moj brat sremac klimne glavom to je onda 100%...
ficho,brze?kako brze,neznam nisam toliko u temi,ne poznajem materiju 100% ali sam se nagledao u srbiji tih stvari da "resavamo" stvari polako i po "zakonu"..ali se samo o zakonu prica a niko ga ne postuje..znaci sve moze mimo zakona ali smenjivanje mora po zakonu?!?slazem se nismo huligani ali daj da ubacimo u 6-tu i da zavrsimo vec jedanput sa tim strucnjacima........
Charuga, hajde da skratimo ovo naklapanje: ti radi šta hoćeš, piši šta hoćeš, mene ne pominji jer nisam ja tema ovog portala. Šta tebe tako jako briga, gde ja idem, sa kime se čujem, šta radim i šta mislim? Šta si se dočepao mene? U čemu je tvoj problem? Opterećen si mojom malenkosti, dotle, da mi brojiš upise na temi, aman bre čoveče!!!
Ne idem ja, druže, na neke sastanke i skupštine, bio sam 2 puta u životu na skupštini LSV, i bio sam 2 puta na štandu LSV. Češće idem na druženje sa kolegama lovcima, i sa foruma i van foruma (ti ni to ne stižeš). A informacije o lovstvu skupljam kako god znam, jer me zanimaju, i jer mi omogućavaju da bolje vidim kuda sve ovo ide. Ono što saznam, podelim sa kolegama na forumu. Šta si ti uradio, po tom pitanju, osim što si cvikao da bilo šta napišeš čak i o svom bivšem sekretaru LU, sećaš se?!
Šta da ti kažem na rečenicu: 'ta prica da tvoje posete kojekakvim skupovima nemaju veze sa ovim portalom i da ti se cujes sa pazinom kao "obican" clan su prazne price...' ? Ne, nisam običan član, nego sam Pažinov, Beukov i deda Dejin i ko zna sve čiji pion, kojim oni manipulišu! A čujem se sa njima, da im podnesem izveštaj o radu! Posle me lepo plate bečkom šniclom i krompirićima na skupštini, i Bog da me vidi!
Ovo ti je vrh: 'sunjate se ili idete kao legitimni clanovi po kojekakvim skupstinama i "skupljate" informacije' ! Šunjam se kao legitimni član čega? Foruma ili LSV/LSS, ili oboje? Ja se šunjam, a šta ti radiš? A šta radi Sremac, ili Slava, jel se i oni šunjaju po kojekavim skupštinama, UO ili već gde su članovi? Eno Indjijanac se 'šunja' po svom LU i po sastancima, kao sekretar, ide i u LSV često poslom, čak se i na skupštinu LSV ušunjao kao i ja! Sremac i Slava, isto tako! Svi se 'šunjaju po kojekakvim sastancima', a ti sediš ispred compa i omalovažavaš bilo čiji rad?! Da li se ti 'šunjaš' makar na zboru lovaca svoje sekcije? Evo, budi ti malo 'važan', pa daj saznaj neke informacije ili analize sada oko ove krize u savezima? Pokušaj, neće te boleti, uz sav rizik da ti neko pametno prišije etiketu da si 'instrument u nečijim rukama'!
Meni ne treba da mi bilo ko 'klimne glavom'. Samo ti čekaj na tudji klimoglav...
'a kad moj brat sremac klimne glavom to je onda 100%'... Jel ti imaš svoje mišljenje, ili čekaš da ti Sremac ili neko drugi klimne glavomi odobri tvoj stav? Baš me zanima da li će ti prozvani brat Sremac 'klimnuti glavom' i na ovo što sad radiš? A moji upisi su ti 'u najmanju ruku smešni', (opet ja i moji upisi, targetiraš me čoveče!), naravno bez obrazloženja, šta ima veze, bitno je da se nešto kaže, makar to i vredjalo.
Ti stvarno ne razmišljaš šta pišeš, nego bacaš rečenice bzvz, kako ti dune, pa ako pogodiš, dobro je, ako promašiš, nema veze? Pa ako i uvrediš, to tebe ne tangira.
Ono što pišem na forumu sam jasno rekao i onima za koje mislim da nisu dobro radili - razgovarao sam i sa Ćeranićem, i sa Beukovićem, i sa Pažinom, i sa deda Dejom, i sa nekim drugim ljudima koji odlučuju u lovstvu, i sukobio se dobrano sa nekima od njih, pa opet mogu da ponovo razgovaram sa svakim od njih, ali svoje mišljenje ne menjam - ako je cilj da se lovstvo popravi, onda je sredstvo razgovor i ubedjivanje. Pa ako i ja grešim negde, mogu da na osnovu razgovora i argumenata korigujem svoj stav. Iznenadio bi se da si video kako neki od onih koje smo kritikovali, mogu da razmisle o onom što pišemo.
Ti si imao priliku, ali nisi hteo da istupiš, sećaš se? Ja sam te zvao da odemo do štanda LSV, i da ovo što pišeš o njima, to kažeš, kao što sam ja rekao pre toga. Nisi hteo, zašto? Nećeš probleme? Tvoj, kako kažeš, brat Sremac je dva puta išao na štand (bio je i Meshtan sa njim), zajedno smo išli, ali nije bilo sem deda Deje nikog, pa je posle došao Ćeranić sa Piškaćem i Lazom, pa je posle bio Pažin... da ne ponavljam. A ti i kad si mogao nešto da uradiš, zaključio si da ti je bolje da ne odeš, nego da eskiviraš? Ako tvrdiš da 90-95-100% ljudi misli što i ti (da su svi 'oni' isti), zašto imaš problem da to što misliš, kažeš tim 'onima koji su svi isti'? Kako si izmerio te procente? Ili si malo veći junak za tastaturom, a malo manji u praksi? Ako si član LSV, a jesi, šta te koči da ljudima koji trenutno vode savez u razgovoru kažeš šta misliš - možda im to pomogne da ne greše? Možda budu svesniji da njihove poteze prati sve više lovaca, pa će biti manje brljati?
Zvao sam te ja lično telefonom da dodješ na naša druženja, bio si obećao, pa si ispalio. I tako dva puta za redom. Nećeš da se 'šunjaš'? Ja te više neću zvati, budi siguran. Možda bi ti koristilo da si došao, nešto bi saznao, i ne bi sad ovako pisao ni o meni, a ni o ovom forumu.
Meni je sasvim normalno, da ne mislimo svi isto. U nečem se slažemo, u nečem ne.
Jel treba da te podsetim, šta si pisao ranije, i šta si hteo od mene da praviš? Nekog vodju, nekog predstavnika, 'predsednika'... A što ti nisi to probao da uradiš?
Nemoj me vući za jezik, Charuga.
Nismo tema ti i ja... Ne mislimo isto, ali ja tebe ne vredjam, polemisao sam sa tvojim stavom, a ne sa ličnošću. Ti si raspravu spustio na lični nivo, to me nervira, jer škodi forumu. Ljude na forumu deliš ti, prvo si (ranije) počeo da brojiš i deliš članove na one koji tebe podržavaju i na one koji podržavaju mene (kakva je to tek glupost bila), a sada si počeo da deliš i admine (još veća glupost!)... Podela na forumu se sve više oseća? Ma hajde! Baci kosku! Pa normalna je podela, naročito kad su sfere interesovanja različite, neko piše o lovnoj politici, neko o oružju, kinologiji, neko o pečurkama... Pravimo od foruma 'Bastilju' istu kao LSS i LSV?!? Da se prekrstim samo! Ko pravi? Ja? Slava? Sremac? Daki? Indjijanac? Šta pričaš ti bre? Jel ti to pokušavaš da miniraš ova forum, ili se varam?
Mislim da si ti Charuga u suštini destruktivac, pa kada bi i bilo sve onako kako ti hoćeš, ti bi valjda rekao 'e, sad neću ni kako ja hoću'. A mislim da u tvojim upisima vidim zrnce neke ljubomore, možda si imao ambiciju neku da budeš i ti admin ovde, ali sada znam da to ne bi bio dobar potez. Mislim da si možda načuo, da si bio u krugu za izbor, kada su na moj predlog za admine postavljeni i Slava i Sremac, i Sanja, pa Sniper Hunter, pa Indjijanac, pa Daki... Svi su oni bili moj izbor i predlog, to nije tajna, zbog njihovog rada na forumu i oko lovstva (paralelno), a ostali (stari) admini su se složili u potpunosti.
Mani se prozivanja mene, i sejanja 'zle krvi' po forumu.
I drži se teme, svaki sledeći upis van teme će ti neko od admina obrisati, bio to ja ili neko drugi. Razbucao si raspravu o temi načisto! To se više neće dozvoliti.
Ako nešto imaš lično da mi kažeš, imaš moj broj telefona, imaš PP, možemo i da se vidimo i raspravimo, nije problem, ali više ne upotrebljavaj temu za srozavanje foruma, lične napade i prepisku sa bilo kim pojedinačno.
Što se mene tiče, kao forumaš si svoj kredit ovde, koji si imao kao stari aktivan član foruma, iskoristio. A ima i drugih foruma, ako stvarno misliš to što si napisao za 'Bastilju' istomišljenika, zašto uopšte polemišeš ovde? Šta je to što te vuče da dodješ baš na ovaj forum? Želja za razmenom mišljenja i informisanjem, ili želja za svadjom i omalovažavnjem bilo čijeg rada? Okreni se unazad dve godine, pa vidi šta je Srbijalov promenio, i da li je taj rezultat plod pisanja ovde, ili nije. Ti si pauzirao skoro godinu dana, meni jeste bilo krivo što ne pišeš (čuli smo se telefonom, sećaš se?), ne bih vole da mi sada bude krivo, što pišeš!
Nemoj mi odgovarati više javno, a razmisli malo o mojim pitanjima. Uvek sam na raspolaganju, za razgovor, ali ne ovako preko foruma.
Šta se sve ovde napisa a niko Pivo da plati.A i šta se svađate kada se nećete tući.I kako kaže ona narodna sve će to narod pozlatiti, možda i pomlatiti.Ipak je ovo samo hobi koji su neki pretvorili i u posao.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
dalje,ne pojavljuju se indjijanac novi clanovi,tu su sve vreme nego ne mogu da dodju do reci...znate,to sto vi zivite u n.sadu ili okolini i sunjate se ili idete kao legitimni clanovi po kojekakvim skupstinama i "skupljate" informacije ne znaci da vi zelite bolje lsv-u od nas koji ne radimo nista...
ficho,brze?kako brze,neznam nisam toliko u temi,ne poznajem materiju 100% ali sam se nagledao u srbiji tih stvari da "resavamo" stvari polako i po "zakonu"..ali se samo o zakonu prica a niko ga ne postuje..znaci sve moze mimo zakona ali smenjivanje mora po zakonu?!?slazem se nismo huligani ali daj da ubacimo u 6-tu i da zavrsimo vec jedanput sa tim strucnjacima........
PRVO na forumu da bi došao do reči potrebno je samo da se uloguješ i izvršiš upis!!!!
DRUGO ako misliš da nešto možeš brže izvoli predlaži,ili radi na svoj način.
TREĆE pošto vidim da analiziraš zadnjih 100 upisa,pa analiziraj i svojih 100,osim slika iz zoovrta sa Thasosa ,svi ostali upisi su ti na temama o lovnoj politici,daj nam neki rezultat rada u svom LU,pa makar to bilo i pravljenje najobičnijeg hranilišta za sitnu divljač
.
huntinggirl1 kaže:
manite se i hranilišta i pojilišta, prozivki i ostalog što nije vezano za ovu temu,
momci, pa do sada ste bili ozbiljni i kostruktivni...
Brate cha (ili možda bolje che) mislim da nisi u pravu kada ovaj forum doživljavaš kao "bastilju" jednoumlja....
To nikako nje tačno, ali se u svakom slučaju mora voditi računa o tonu i sadržaju onoga što se piše!
To nije ni malo lako, a naš brat Lala je baš na sebe preuzeo najveći teret vezano za taj zadatak, verovatno svestan da će "zaraditi" animozitet pojedinih članova!
I zato mu ja skidam kapu!
Svako od nas ima neki svoj način da se bori za svoje ciljeve, ali mi se čni da nam je cilj svima isti....popravljanje stanja u lovstvu Srbije!
Toliko ima toga što ne valja da meni nije jasno zašto trošite snagu na besmislene polemike!
Mislim da ti ni tajming za polemiku nije dobar, jer se baš ovih dana dešavaju verovatno najkrupniji događaji u modernoj lovačkoj istoriji, a mi gubimo vreme i snagu na gluposti, da ne pričam o besmislu bilo kakvih podela na ovom forumu!
Pa mi smo svi ovde dobrovoljno, samo što neki mnogo više doprinose popularnosti ovog foruma, što sa svojim pametnim upisima, što sa pravovremenim informacijama.
Ne znam šta da napišem, pa pišem koješta...
Ne volim da vidim kako se dobri ljudi, koji u suštini isto misle, svađaju oko gluposti...
Ako ćete mene poslušati, molim vas da nesporazume rešavate na PP, jer ovaj forum prevazilazi bilo koga od nas, i niko nema pravo da ga glupostima diskredituje!
Toliko!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Takoje!!!! Tema se zove , sta se desava u lsv. A tamo i dalje lovcima prodaju maglu. Ucinili su sve sto je bilo u njihovoj moci da obezglave i rasture udruzenja , da ih oslabe na svaki nacin i ucine zavisnim. Tamo se i dalje naplacije clanarina kao u stara dobra vremena. Tamo vecina lovackih udruzenja kao mutava cuti i nema pojma o stvarnosti. A sve radi dobrog zivota nekolicine ljudi, i njihovih potomaka, jbt poceli stvarati dinastije.
stane kaže:
Ucinili su sve sto je bilo u njihovoj moci da obezglave i rasture udruzenja , da ih oslabe na svaki nacin i ucine zavisnim. Tamo se i dalje naplacije clanarina kao u stara dobra vremena. Tamo vecina lovackih udruzenja kao mutava cuti i nema pojma o stvarnosti. A sve radi dobrog zivota nekolicine ljudi, i njihovih potomaka, jbt poceli stvarati dinastije.
Hehehehe....
Stane pogadja 'u sridu'!
Oko visine članarine već sad smem da kažem 'ćeraćemo se još!', samo da prodje ova frka oko krize u savezu. Isto važi i za način trošenja.
Neću da im otežavamo sada, hajde da se završi prvo ova kriza u LSS.
Predstavnici LU u skupštini LSV će morati, hteli ne hteli, da se ubuduće pripremaju za sednice, i da uče i informišu se - nateraće ih kriza u LU, zbog besparice i u većini slučajeva nestručno, šacometrijski i populistički odredjivane članarine i fin. plana u samim LU, kao i zbog nespremnosti, nesposobnosti i neznanja rukovodstava dobrog dela LU. Onda će po staroj navici rukovodioci po LU da sednu na grbaču savezu, jer će ovako zavisni i nemoćni samo savezu i moći da se obrate; savez neće moći da im finansijski pomogne, nego će davati moralnu podršku, a to se ne jede. Mislim da će sredinom jeseni, kako godina bude odmicala a sredstva se trošila (smanjen priliv, troškovi ostaju) po samim LU u Vojvodini isplivati svi problemi dugotrajnog lošeg upravljanja i gazdovanja. LSV neće moći da im puno pomogne, a za Vojvodjanski lovac doo je pitanje i da li će hteti. Onda će po LU shvatiti, da moraju da se okrenu sebi, i da sami rešavaju probleme koje su sebi, svojom inertnošću, napravili.
Finansijske injekcije za LU, u vidu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva preko PSPŠV (ove godine za unos divljači - fazana), ako i budu realizovane na vreme, mogu samo da odlože na kratko ono što neminovno sledi: suočavanje sa stvarnošću.
Mislim da je Sremac na vanrednoj skupštini LSV, kao novi član skupštine, održao svojim kolegama ( pa i Piškaću ) pokaznu vežbu i očiglednu nastavu, kako jedan delegat LU treba da se pripremi i da nastupi. Rezultat i zaključci te skupštine su dobrim delom zasluga baš njegova, a njegova priprema za sednicu je delom i zasluga pisanja i razmene mišljenja na ovom forumu.
Veselo će biti, veselo...
Juče u nekom razgovoru ,bila tema članstva u savezima,pomenuta senta,čitao sam jutros na Loristu intervju sa predsednikom Todorovićem koji kaže da je takvu odluku doneo UO LU.Koliko sam zakon razumeo statutom se odredjuje pripadnost organizacijama i savezima,a statut izglasava skupština i prihvata ga APR.Što znači da su oni praktično još uvak članovi saveza dok ne odrade sve i u APR-u.
Skupština LU može da promeni statut, a o promeni statuta LU je dužno da obavesti nadležni organ.
Ne znam da li su oni to odradili, verujem da jesu.
Sve je to dobro moje kolege...u redu je malo se "pokoškati" međusobno, ali imajmo uvek argumente za to šta iznosimo, ineče je sve ostalo u domenu "laju kere, a karavani prolaze"!! Samo da dodam da je ovo sigurno jedini forum na kojem je jako puno upisa i to od više članova, a u kojima se nepravi razlika između lovaca ma gde živelu u Srbiji!!..JEDNA JE SRBIJA!!
Gedza66 kaže:
To što su u BP pisali prijave povodom kojih se nije desilo ništa, ne mora značiti da je krivica do drugih. Možda je problem u sadržaju i osnovanosti tih dopisa. Ali to nema nikakve veze sa trenutno aktuelnom temom.
Geđo ovde si pogrešio, jer ovde nema nikakvo možda, a na temi o BP možeš i videti sve dokumente skenirane, a takvi su isti i poslati nadležnima! Upravo je ovaj savez na kojoj se temi i nalazimo, odigrao po mom mišljenju jednu "prljavu igru", jer smo više nas išli lično da se žalimo, ali.....sve lepo ovde piše i zato mislim da ovaj forum ima "muda" i ljudi koji su na njemu su jako puno doprineli da neke stvari izađu na videlo!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
Sve je to dobro moje kolege...u redu je malo se "pokoškati" međusobno, ali imajmo uvek argumente za to šta iznosimo, ineče je sve ostalo u domenu "laju kere, a karavani prolaze"!! Samo da dodam da je ovo sigurno jedini forum na kojem je jako puno upisa i to od više članova, a u kojima se nepravi razlika između lovaca ma gde živelu u Srbiji!!..JEDNA JE SRBIJA!!
Gedza66 kaže:
To što su u BP pisali prijave povodom kojih se nije desilo ništa, ne mora značiti da je krivica do drugih. Možda je problem u sadržaju i osnovanosti tih dopisa. Ali to nema nikakve veze sa trenutno aktuelnom temom.
Geđo ovde si pogrešio, jer ovde nema nikakvo možda, a na temi o BP možeš i videti sve dokumente skenirane, a takvi su isti i poslati nadležnima! Upravo je ovaj savez na kojoj se temi i nalazimo, odigrao po mom mišljenju jednu "prljavu igru", jer smo više nas išli lično da se žalimo, ali.....sve lepo ovde piše i zato mislim da ovaj forum ima "muda" i ljudi koji su na njemu su jako puno doprineli da neke stvari izađu na videlo!!
Zorane, zato što nisam video i pročitao svu tu skeniranu dokumentaciju, koristim to "možda".
Nažalost služba ( sada se zove Odeljenje kriminalističke policije), koja je nekada pisala krivične prijave za nezakonitu preprodaju jednog teleta, na osnovu koje su pokretani krivični postupci a pojedinci oglašavani krivim i osuđivani na 6 meseci zatvora, više ne postoji, jer je izgubljena a izgleda i zabranjena svaka samostalnost u radu inspektora.
Većina zaista kvalitetnih inspektora se zbog "neposlušnosti" penzioniše sa 40 i kusur godina starosti. Taman ljude nauče, kad ono penzija. O sudstvu i tužilaštvu, naročito u poslednjih 7-8 godina, možemo napisati prave tomove.
Veoma je teško naterati ih da rade posao za koji su plaćeni. Veruj mi da sam svedok, da tek nakon pismene informacije, koja ima toliko utvrdjenih činjenica, toliko predloga za obezbedjenje predmeta koji mogu poslužiti kao materijalni dokaz i toliko dokaza, možeš ih naterati da nešto preduzmu. Naročito u oblasti lovstva, koju verovatno smatraju sa sporednu.
Veruj da sam imao prilike da mi se jedan inspektor obrati rečima: "daj molim te reci ovom mom šta treba da radi, ja sam u gužvi i ne mogu da stignem" ili da tadašnji opštinski javni tužilac izjavi: "daj molim te reci tom i tom policajucu da utvrdi da li je tu srnu taj i taj odstrelio sa nehatom ili iz umišljaja". Da policajac utvrdjuje nehat i krivicu a čovek limar po profesiji a u policiji je nakon šestomesečnog kursa.
Ali to je naša surova i tragična realnost.
Primetio sam, da kada se napiše osnovana pisana informacija, koja u sebi sadrži sve elemente prave krivične prijave i u kojoj se na kraju napiše: nemojte zameriti što ćemo se, ukoliko vaša odluka povodom ove informacuje bude da je neosnovana i da nema mesta pokretanju krivičnog postupka, dopisom slične sadržine obratiti svim višim javnim tužiocima i republičkom javnom tužiocu, daje rezultate.
Nažalost živimo u takvom vremenu a dokle ćemo tako, zavisi od nas samih. ;)
Gedza66 kaže:
Koliko ja znam, povodom onih dešavanja u BAP, tužilaštvo je prihvatilo i objedinilo krivične prijave, i pokrenulo predkrivični postupak. Policiji je dat nalog da prikupi informacije, i od tada ne znam šta je radjeno dalje. Takodje znam da su palančani svu dokumentaciju (kopije) predali u LSV, i da su išli i lično da urgiraju. Znam i da je Sremac uputio otvoreno pismo tadašnjem predsedniku LSV, na koje nikad nije dobio odgovor. Znam da je bilo i zvanične urgencije u tužilaštvu, i da je dobijen zvanični odgovor. Sve ovo možeš videti na temi 'LD Jelen Bačka Palanka'.
Isto tako znam da je glavni akter ovih prijava imenovan za predsednika komisije za streljaštvo LSV, a da je nedavno izabran za predsednika novoformiranog LU u B.Palanci, kao i da je delegat u skupštini LSV.
Ko tu koga 'pokriva' i zašto?
Isto tako znam da je glavni akter ovih prijava imenovan za predsednika komisije za streljaštvo LSV, a da je nedavno izabran za predsednika novoformiranog LU u B.Palanci, kao i da je delegat u skupštini LSV. Ko tu koga 'pokriva' i zašto?
Možda ga pokriva jer donosi sveže namirnice jedina su im mana trihinela
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?