Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Bojnik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Bojnik
Predator

Radan kaže:
Kolege lovci, povrsno sam procitao Vasa izlaganja povodom, kako Vi kazete aktuelne situacije u LU "Bojnik". Nisam do sada pisao jer sam tek danas kako rekoh povrsno procitao sve ovo sto je sa Vase strane pisano. Od svih Vas najbolje sam upoznat sa celokupnom situacijom koja se desava, medjutim pogadja me sto ste od LU "Bojnik" napravili "DIVLJI ZAPAD" gde cemo poceti da glumimo kaubojce i indijance . Ima tu istinitih stvari, ali ima vecina neistinitih. Pa evo da pocnem od nacina placanja clanarine: tacno je da je doneta odluka da je zabrajeno placati clanarinu preko ziro racuna i to uopste necu komentaristati jer se slazem sa Vama da to nije u redu, ali nije tacno da novac koji se uplati kao clanski doprinos ostaje kod nekog u dzep, vec radnica koja radi na tim poslovima redovno uplacuje novac na ziro racun, tako da nije tacno ni to da je ziro racun blokiran. Sto se tice organizovanja lova u LU Bojnik ja sam prvi koji je poceo da organizuje lov sa zbornog mesta po lovackim sekcijama. Radim kao upravnik lovista u ovom udruzenju od 1995. godine. Lov prolazne pernate divljaci organizuje se na tri terena u ukupnoj povrsini od otprilike 150 ha. Lovci dodju na zborno mesto, ostave vozila na zbornom mestu, odlaze u lov, nakon zavrsetka lova vracaju se na zborno mesto i ja nevidim da se tu uopste krsi Zakon. Nakon pojave pozara, na tom terenu zabranio sam lov prepelice sa pticarima, a razlog je ne uznemiravati poljsku jarebicu, zeca i fazana, a lovila se samo grlica i divlji golub grivnas u suncokretima kada je prelet i bez upotrebe pasa pticara. Sto se tice politicke situacije u udruzenju moram Vam reci da je sve ovo pocelo prosle godine kada je trebao da se izabere novi predsednik u udruzenju. Jedni su hteli da dodje novi, a drugi su hteli da ostane stari. Ta godina je bila prepuna lovnih inspektora, inspektora za privredni kriminal, finansijskih inspektora, sanitarnih inspektora, inspektora rada koji su kontrolisali rad u udruzenju. Sto se tice mog rada lovna inspekcija nije podnela nijednu prijavu, sto se tice drugih inspektora koliko ja znam nisu ni oni. U toku izbora za predsednika u udruzenju bilo je prljavih stvari i sa jedne i sa druge strane, tako da nemoze da jedna strana bude sto posto ispravna, a druga sto posto neispravna. Sto se tice lovackog doma na Radanu, LU Bojnik placa racune za utrosenu elektricnu energiju u tom lovackom domu od sedamdesetih godina, medjutim pojavio se covek nakon tridesetak godina, koji kaze da je lovacki dom na njegovoj parceli za koju je kada je gradjen hotel na Radanu dobio drugu parcelu u Bojniku koju je prodao. Medjutim to tada nije preknjizeno katastarski pa se ta parcela i dalje vodi kao njegova, i nasilno je usao u lovacki dom, sto je prijavljeno policiji, a protiv tog coveka je napisana prijava kod nadleznih organa gde postupak tek treba da pocne. Ukratko sa Vam valjda pojasnio neke stvari, ukoliko sam nesto izostavio, podstetite me pa cemo i o tome prodiskutovati. Pzdrav.

Postaviću dva jednostavna i direktna pitanja, na koja bih molio što jednostavniji odgovor.
1. Zašto vaši lovci ne mogu plaćati članarinu preko žiro-računa?
2. Za koliko aktivnih članova (lovaca) ste do današnjeg dana obezbjedili važeću lovnu kartu (mislim na broj lovaca koji je uplatio najmanje jednu ratu članarine)?
Hvala unaprijed na odgovoru.

Sasvim prirodno

Lala
 Dobro je da se kolega Radan uključio, pa da se čuje i drugačije mišljenje i eventualno objašnjenje nekih stvari.
Evo, mene recimo zanima jako, odakle bilo kome da padne na pamet, da lovcima koji ne plate u gotovini članarinu onemogući dobijanje lovne karte? Još gore, da pominje gubitak prava povraćaja uplaćenog novca na žiro račun?!?
Koliko vi zaista imate članova u LU, a koliko lovnih karata ste izdali, i kako ste ih platili? Koliko članarina za LSS ste platili, i da li je vaš delegat bio u onih 80 i nekoliko, koji su u Smederevu ostali, kada su mnogi delegati napustili skupštinu?

Zbog čega se insistira na uplati gotovine, pa se onda, po tvojoj tvrdnji Radane, tako sakupljeni novac uplaćuje na račun? Zbog čega ne direktno uplatom na račun od strane lovaca?

Pominjano je ovde u upisima, da se prilikom treninga (ili posle treninga) pasa u vašem lovištu, odstreljuju jarebice, čak se navodi ime jednog italijana, i da postoji svedok koji je pomogao da se utovare 3 džaka odstreljenih jarebica?!? Da li je to tačno ili nije?
Kako se naplaćuje trening pasa i odstrel? U evrima, ili u dinarima, uplatom na račun ili gotovinom? Ili mešovito plaćanje? Ovde su se pominjale neke hiljade evra... Da li ste obračunavali PDV na usluge organizacije treninga pasa? Da li ste fizičkom licu koje je (ako je) koristilo vaše usluge, izdavali fiskalni račun? Imate li fiskalnu kasu?
Zamolio bih te da upise na forumu ne čitaš površno, možda ti promakne nešto, nego da odvojiš malo vremena i da pažljivije čitaš.
Dobar pogled!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Radan
 Po prvom pitanju nemam odgovor, ja smatram da je ta odluka neispravna, jednostavno to je odluka Skupstine koju neopravdavam ali se sprovodi. A sto se tice drugog pitanja, trenutno su stigle 57 lovne karte, a uplacene su jos 50. koje treba da se preuzmu. Toliko ima i uplacenih clanarina, i jos deset clanova koji su uplatili clanarinu a vec imaju lovnu kartu preko nekog drugog lovackog udruzenja za kojih se lovne karte netrebuju.

Lala

Radan kaže:
Po prvom pitanju nemam odgovor, ja smatram da je ta odluka neispravna, jednostavno to je odluka Skupstine koju neopravdavam ali se sprovodi.

Odustajem!
Radane, ti si, ako sam dobro shvatio, upravnik lovišta? Pa kako onda čoveče dozvoljavaš i sebi i drugima, da sprovodite neispravne (ja to čitam 'nezakonite' ) odluke? Ti potvrdjuješ da se kod vas ne radi ispravno!
Jesi li skrenuo pažnju Skupštini, UO ili predsedniku/zastupniku LU, na neispravnost/nezakonitost?

Radan
 Sto se tice tih dzakova, moracu da se izrazim da su to gluposti koje su napisane. Inostrani lov i dresura se sprovodi iskljucivo preko agencije, fakturise se u dinarima i fakture se uplacaju na ziro racun. Inostrani dreseri ili lovci su uvek uz pratnju lovocuvara, a formirana je i komisija koja prati organizovanje svega toga.

Radan
 Predstavnik LU Bojnik u skupstini LSS-a je predsednik LU Bojnik, nije prisustvovao toj skupstini.

Lala
 Samo još jedno pitanje: koliko lovaca-članova imate?

Lala

Radan kaže:
Po prvom pitanju nemam odgovor, ja smatram da je ta odluka neispravna, jednostavno to je odluka Skupstine koju neopravdavam ali se sprovodi. A sto se tice drugog pitanja, trenutno su stigle 57 lovne karte, a uplacene su jos 50. koje treba da se preuzmu. Toliko ima i uplacenih clanarina, i jos deset clanova koji su uplatili clanarinu a vec imaju lovnu kartu preko nekog drugog lovackog udruzenja za kojih se lovne karte netrebuju.

Ovde je iznet u upisima podatak, da ste uplatili 30 članarina za LSS, a gazdujete lovištem, koje vam je LSS, kao korisnik lovišta, ustupio na gazdovanje.
Da li to znači, da niste uplatili članarinu za sve lovce, koji su članski doprinos uplatili? Kroz članski doprinos lovci plate i članarinu za savez - ako ste skupili novac, zašto niste prosledili? Gde je ostatak, koji nije prosledjen LSS-u?
Dakle, lovnih karata imate/imaćete oko 120, a članarina za LSS 30?!? Otkud to neslaganje?

Radan
 Mnogo je lako komentarisati i optuzivati kad se sve to posmatra sa strane. Sto se mene tice gledam da radim svoj posao profesionalno i mislim da ga bas tako i radim. Svako neka snosi odgovornost za svoja dela i postupke.

Radan
 Taj podatak za 30 clanskih karata je tacan, treba da se uplati za ostale lovce. uplatice se kad predsednik potpise nalog za prenos LSS-u. Clanski doprinos od pet hiljada dinara, a sa stodvadeset lovaca, izracunajte koliko je to para i gde pre treba da odu. Za lovne karte po hiljadu dinara, za planirani odstrel, za plate radnicima. Sta mislite hoce li biti dovoljno ? Ne nece sigurno, vec ce mnogo da hvali. Ali zato je skupstina trebala da se pita zasto je donela takvu odluku.

Lala

Radan kaže:
Mnogo je lako komentarisati i optuzivati kad se sve to posmatra sa strane. Sto se mene tice gledam da radim svoj posao profesionalno i mislim da ga bas tako i radim. Svako neka snosi odgovornost za svoja dela i postupke.

Ma ne optužujem ništa; samo postavljam pitanja, da bi situacija bila jasnija. Niti komentarišem da li svoj posao radiš valjano ili ne - pretpostavljam da se trudiš da radiš valjano.
A ne zavisi sve ni od upravnika lovišta, to je tačno, mnogo više zavisi od organa LU.

gruja
 Radan,slazem se sa vama da LU,,Bojnik"nije DIVLJI ZAPAD,jer da jeste vi znate da bi mnogi oko vas bili odavno lincovani,za sve ono sto su radili i sto dalje rade u interesu propasti lovstva s jedne i lagodnog zivota pojedinaca s druge strane.
Posto se dugo znamo,postavicu vam par pitanja:
1.Kako je moguce,ako se posluje po zakonu,da pored blizu 4.000 (3.902 po brojanju)jarebica uz teren za obuku pasa i kasnije odstrel istih ,,nasem "udruzenju ostane po izvestaju za 2010.godinu,dobit od 993,77 dinara,a recimo u okolnim LU,ne racunajuci Lebane,ostaje i po vise od milion dinara?
I oni imaju rashode.

2.Da li je istina da je prilikom kontrole lovnog inspektora Vlaste Stojanovica dana 14.09.2011.godine utvrdjeno sledece cinjenicno stanje: a) da nije stavljena na uvid inspektoru odluka da je Radonjic i po treci put izabran na Skupstini za predsednika(samo nemoj da mi kazes da odluka nije bila kod njega u tom trenutku,jer ste i ti i Radonjic potpisali zapisnik); b)lovci koji nemaju prebivaliste na teritoriji Opstine Bojnik placaju 15.000 a sa teritorije 6.000 dinara; c) da li su predsednik disciplinske komisije Vojislav Marinkovic,zv.Vojca Pupe,kao i Mitrovic Stanislav zv.Caja obavljali tu funkciju bez polozenog lovackog ispita,cetiri godine unazad; d) da li sam tog istog Vojislava Marinkovica zatekao u svojoj sekciji u nedozvoljenom lovu(svako lovi u svojoj sekciji),da te podsetim,slikan je pa se nesto bunio oko secenja uveta na Skupstini; e) da li vam je lovni inspektor nalozio da do pocetka lovne sezone 2011/12 godine izdate svim lovcima koji ispunjavaju uslove LOVNU KARTU,a na prosloj kontroli od strane Rkulovica nedostaju 105 ili 106 karata; f) da li je mene ta ista nelegitimna disciplinska komisija izbacila iz udruzenja na cetiri godine bez prava zalbe,zbog NARUSAVANJA UGLEDA udruzenja,a nikada mi nije uruceno resenje o isclanjenju,iako sam vama licno na ruke predao zahtev,vi potpisali,jer je Radonjic cepao sve sto dodje do njega,Delovodnik vam je uzeo da ne zavodite
dokumenta,a i krivicna prijava protiv mene je odbacena i dobili ste obavestenje od tuzilastva ?

3.Da li je istina da su prosle sezone oko fabrike vode i hladnjace lovili Francuzi i neki direktor Imleka,a pse im je izdavao Zoran Nikolic iz Leskovca(ajde kazi sad da nije,Zoran je brat mog prijatelja,tako da sam upucen)? I da li su stvarno ti stranci tolike ,,promasaljke"da po ceo dan pucaju po lovistu,a uvece prebroje po par ptica samo?

4.Da li je istina da su skoro lovili Grci a da nisu imali lovne karte pa si na upozorenje inspektora trazio od upravnika susednog lovista da ti proda lovne karte za te ljude tek nakon izvrsenog lova?

5.I na kraju,da li smatras da je izborna Skupstina bila po zakonu i da li je Radonjic zaista na legitiman nacin postao predsednik LU,,Bojnik",tj.da li su njegovi delegati legitimni,da li je bilo kvoruma i da li smatras da je i dalje zasluzio da vodi udruzenje posle ovakvih prljavstina koje su se odigrale za vreme njegove vladavine?

Imam i drugi blok pitanja,ali smatram da je i ovo dovoljno za sad.Nemoj licno da shvatis ovo,znam da su ti .... u procepu i da moras da radis kako ti se naredi,ne ulazim u to kako i zasto.

Od mene toliko,a sad cekam odgovor i da vidim gde sam ja to krsio zakon o lovstvu i ostale zakone.Raspali Deki sve sto imas protiv mene!

si vis pacem par a bellum (ako zelis mir,spremaj se za rat!)

gruja
 Posto se vise od dve trecine lovaca,onih ,,glupih,neobavestenih,losih,nepostenih"izjasnilo da nece vise da trpi ono sto trpi od strane ,,postenih i pametnih" i krenulo u formiranje novog udruzenja,od ovih sto su ostali najcesce mozete cuti jedan od sledeca tri odgovora zasto ostaju u LU,,Bojnik" kad nema nikakve perspektive s tim ljudima:

1.Brate,be,on ne ne dira,moz si idemo u lov kad si kazemo i da tepamo koje si ocemo!

2.Radi u SUP,ce mi zavrsi nesto mozda nekad.

3.Ce me p...be da mi uznu pusku ako glasam protiv njega.Koje cu posle?

Mozda zato i razumem po malo upravnika,njegova se rec tamo ne postuje,jer se i on moze pronaci u ove tri tacke.

Zaboravio sam samo jos jedno pitanje za Radana.

Od koga je kupljeno zito za prihranu jarebica u iznosu od 120-30 hiljada sto je Ministarstvo odobrilo sredstva svakom LU protekle zime kad padose veliki snegovi?Moze pomoc prijatelja?Ili bolje pola-pola! Od jednog ili od drugog lovocuvara?

gruja
 Lalo,pa oni NEMAJU Skupstinu!
Kako? Posle izdvajanja vecine sekcija iz LU,,Bojnik"oni nastavljaju da ,,rade" po starom Statutu kojim su obuhvacene i nase sekcije a samim tim i nasi delegati izabrani voljom vecine.Oni racunaju sekcije kao svoje,ali sad bez nasih delegata,vec bukvalno ,,hvataju"ljude sa strane ili prebacuju svoje u sekcije gde nemaju clanstvo!Konkretno,sekcija Ivanje-Majkovac.Deset clanova od deset,koliko nas ima potpisuje se za izdvajanje,a oni postavljaju nekog jebivetra koji nikada nije bio nas clan sekcije!A ja tu lovim vec 23 godine!Naveo bi mu i ime ali su dvojica u opciji,novi su od pre dve godine lovci.Vrlo im je neprijatno kad me sretnu.idemo dalje,sekcija G.Brestovac -Magas,postavljen decko iz Leskovca,Sasa Milosevic,koji u zivotu nije tamo bio,cak i nije znao da je delegat ispred te sekcije,vec u jednom razgovoru tvrdi kako su mu javili da je delegat sekcije G.Brijanje!U Borincu je postavio bivseg konobara koji je,kad smo vec kod njega,ranije tuzio LU i uzeo za to vreme dobre pare,bez obzira sto je na drugoj strani bilo pet ili sest lovaca.U Kamenici je za delegata postavio Nebojsu Djordjevica,inace relativno mladog lovca ,jos ne razlikuje bas dobro jarebicu od grlice!Moj skolski drug,nece mi zameriti,jer se stalno prepucavamo oko lova.Sekcija Savinac,Micun Malovic,izabrao sam sebe ne obavestavajuci ostale lovce koji su imali vecinu! Orane,pet prema dva,za nas,treceg njihovog u zivotu niko nije video gore u lovu,a ubacio ga Radonjic.I naravno,njegov delegat onaj iz prethodnog upisa bez lovackog ispita!Znam,reci ce,stari lovac,nije bitno.Pa i ja sam mozda dobar hirurg,ali nemam diplomu!Ispred sekcije G.Brijanje postavlja Zarka Grujica,lovocuvara udruzenja!!!I tako redom,a onda posalje pozive svojim ,,ljudima",nas ne prihvata i sve se vrti oko tog
famoznog resenja o dodeli na gazdovanje!!!On ima pravo da radi sve,jer je po ,,zakonu"on glavni,a vecina lovaca koja je u to resenje unela i svoje teritorije i ljudstvo,nema jos pravo!!!Ko da ceka 2015.?!

Iz napred navedenog se vidi da LU,,Bojnik"nema legitimnu Skupstinu,jer ne oslikava pravo stanje stvari ,te samim tim iz protivzakonitog organa proizilaze i protivzakonite odluke.Da u Srbiji u ovom trenutku postoji zakon(postoji,ali samo postoji,ne upotrebljava se cesto),dovoljno je na jednoj strani prebrojati njihove lovne karte,a na drugoj nase i videce se gde je vecina.Prosta matematika.

A sto se tice ona tri dzaka jarebica,postoji svedok,ali iz bezbednosnih razloga mu ne otkrivam ime.Ako saznaju,mogu mu napraviti probleme.Cuvam ga ko Svarceneger onu zenu,zasticenog svedoka! I nemoj da se pravimo blesavi,pa bilo je vremena kad su punjeni zamrzivaci jarebicama,pa tranzit kroz Srbiju za Grcku i utovar istih kod motela Atina.

I malo juznjackog humora za kraj.
U razgovoru dva prijatelja, lovca iz,, tu nekog lovista",jedan ,inace bivsi kik bokser kaze ovom drugom:,,Majke mu ga,ovi Italijani utepali danas samo cetri jarebice!Dal su coravi il tolko lose gadjaju?" ,a ovaj mu odgovara ,,Brate,ti si stvarno mnogo udaran u glavu u taj tvoj kik boks!Pa oni nisu dosli s pasuljarke u lov,pa i tad bi vise utepali,kako gadjaju!Mozda su utepali ceteres i cetri,al upravnik prijavio cetri,treba i za njega da ostane!Na tu konstataciju ovaj vec ljutito komentarise:,,Ja be majke mu ga lopovske ,na onoga nasega upravnika,ja se nisam setio za to!"iveli

PEZ

Radan kaže:
Taj podatak za 30 clanskih karata je tacan, treba da se uplati za ostale lovce. uplatice se kad predsednik potpise nalog za prenos LSS-u. Clanski doprinos od pet hiljada dinara, a sa stodvadeset lovaca, izracunajte koliko je to para i gde pre treba da odu. Za lovne karte po hiljadu dinara, za planirani odstrel, za plate radnicima. Sta mislite hoce li biti dovoljno ? Ne nece sigurno, vec ce mnogo da hvali. Ali zato je skupstina trebala da se pita zasto je donela takvu odluku.

Znaci li to Radane da ce odradjeni broj lovaca ostati bez lovnih karata???

Gedza66

Radan kaže:

Radane, podatak o uplati članskog doprinosa LSS za samo 30 članova, od mogućih stotinu, je opšta pojava po Srbiji, koje ne treba da se stidite, već o istoj treba da se zabrinu pojedinci iz LSS.

Godišnja članarina od 5.000.- dinara godišnje a zaposleno 2 lovočuvara i upravnik lovišta, je za divljenje i ako taj predsednik uspeva da LU udruženje pozitivno funkcioniše sa takvim obimom sredstava, onda njega treba pod hitno u ministarstvo finansija.

Da bi razuverio osnove sumnje u vezi komercijalnih lovova na jarebicu a naročito indicije u vezi plaćanja, to možeš veoma lako dokazati, jer su ti kao upravniku lovišta dostupne sve te fakture i izvodi sa tekućeg računa banke, pa to jednostavno skeniraj i postavi ovde.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

slavaplana
 kako ja vidim na ustrb MALE clanarine od samo 5000din ostvaruju se odredjeni prihodi od lovnoog turizma koji niti idu preko fiskalne kase niti se to u finasiskomplanu pominje !!!Kes se sakupi na ime clanarine sa racuna se uplate doprinosi i verovatno deo plata dok se ostalo isplacuje kesom sto nema veze sa zivotom!!!!

Imam podatke za svako udruzenje koliko je clanskuh karata uplatilo LSS bez greske!!!Tacno je da je Boinik uplatio 30 ??/Sta su dobili i za taj novac????

Sta lovci imaju od toga????

To je sve u nadleznosti ispektora koji da rade savesno svoj posao polovina udruzenja vise ne bi postojala!!!

Nisu kriva udruzenja vec LOVACKI SAVEZ SRBIJe koji kao korisnik lovista NISTA GODINAMA NIJE PREDUZEO da se udruzenja osposobe za bolji i hvalitetniji rad!!!

Kako su radili tako su i prosli!!!

elko
 Radane zdravo!
Možda se i poznajemo pošto sam par puta dolazio na tu stranu ali pre par godina.
Mene interesuje nešto drugo u odnosu na ostala pitanja.
Obzirom da ste poslednju platu isplatili u decembru 2011 godine, potrošili pare od članarine za 2012/2013, imate mali eksterni priliv ( kom.lov, treninzi i ostalo ) kako mislite da zatvorite obaveze za lične dohodke, doprinose, unos divljači po godišnjem planu gazdovanja i ostale troškove.
Vama članarina nije dovoljna za platu jednog lovočuvara, na koji način pokrivate ostatak, to je jako interesantno.
Slažem se sa Lalinim pitanjima mislim da treba da odgovoriš ako si u situaciji.
Veoma je opasno raditi sa gotovim novcem u udruženju, to je mač sa dve oštrice i mogućnost da dođe do velikih zloupotreba.
Ako zaposleni ne primaju platu od prošle godine od čega se živi.
Predsednik koji nemože da obezbedi normalno funkcionisanje treba sam da se povuče.
Možda nisam u pravu ali mi se čini da ima stvari koje si preskočio u upisu a trebao bi dosta stvari da objasniš ukoliko želiš da forumaši steknu drugačiju sliku o Tvom udruženju.
Dobar pogled.

papiga
 Lepo je sto se upravnik javio i vreme je bilo na stranu sve ostalo ajmo redom
-objasni nam kako su sadasnji predsednik,skupstina i ostali organi u LU Bpjnik legalni kad je na skupstini komisija u prisustvu predstavnika iz LSSa konstantovala da su vecina zapisnika za izbor delegata nevazeca i falsifikovana i da je o tim falsifikatima vodjena istraga u SUPu Leskovac
-gde je novac zavrsio od uplacenih clanarina i lovnih karata za poslednje 2 god kad se zvanicno objavljuje jedna cifra oko broja lovaca a fakticko stanje je sasvim drugacije
-zasto oko 60-80 lovaca nije dobilo lovne karte prosle sezone ali im isto tako i novac nije vracen,u prilog ovome ima upis kolege BTURJANE gde zahteva lovnu kartu dopisom
-zasto ste preprosle godine isto radili samo sto ste lovne karte delili kome ste hteli a ne i onima na cije ste ih ime uzeli,imam dikaz da je lovna karta jednog clana koji se vodi u evidenciji u LSSu izdata ko zna kome
-zasto ti kao jedini legalni predstavnik LUa nista ne preduzimas povodom svih ovih nezakonitih radnji i cutis a na svako pitanje odgovaras:"pitajte predsednika ako on dozvoli onda u redu?"
-dali ovo tvoje poltronstvo i cutanje prema Radonjicu znaci da je tebi dobro i da ti odgovaraju sve ove nezakonite radnje
-kako mislite iz kog dzepa i dokle da finansirate rad udruzenja kad sam kazes da je zadnje primanje isplaceno za decembar 2011,a isto tako navodis da cete imati 120 clanova sa clanskim doprinosom od 5000 din,mozda ja kao ekonomista nisam pazio na casu pa mi malo bolje objasni to stanje

migrena
 Neko vreme samo pratim, ali posto je tu i upravnik znaci da je vreme da se oglasim.
Inace ne verujem da ce on bilo sta pisati vise jer nema sta.

Licno sam imao ,,muke " svake godine da dobijem lovnu kartu jer sam uvek pitan ,, a sta ce ti" , a onda sam morao da se pravdam kako sam cesto u gostima pa mi je potrebna. Znaci morao sam da molim za ono sto je moje ,a neretko je bilo i prilicne doze drskosti upravnika.

Negde oko 2005 licno sam gledao kako lovocuvar lovi (puca na prepelice) zajedno sa italijanima pa sam se dugo pitao zasto (dali mozda vezba samo ili???).

Zasto je lovocuvar iz Mijajlice dobio otkaz i sta je bilo s tim prijavama do kraja (verujem da upravnik ima podatke).

Sta se desilo i dokle se stiglo sa dve srne ili srndaca ( jedan/a je navodno nadjena pre par god. od strane grupe nekog Sase lebanca) a, (druga pre 2-3 god. koja je nadjena kod bivseg konobara lovackog bifea u kuci).

Ovo je deo samo , a ja nisam neko ko je previse informisan i ko se previse interesuje.
Inace upavnik je korektan lik dok mu ne zadjes u teritoriju.

Poz. za Gruju i Dejana (Radana) moje drugare
kao i sve sa foruma.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,740 posete www.srbijalov.com