Crvena Zastava - Puške sačmarice
|
vlada lovac |
Objavljen 25.06.2012. 12:36
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
alex kaže:
Podunavac kaže:
A na druženjima forumaša  nikako ne upotrebljavaj Keltovu ručno punjenu municiju. 
Sto se tice Keltove municije pitaj mene ne ne stavljaj to u pusku nikakoooo
Veruj mi
 |
|
|
|
alex |
Objavljen 25.06.2012. 15:44
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
vlada lovac kaže:
alex kaže:
Podunavac kaže:
A na druženjima forumaša  nikako ne upotrebljavaj Keltovu ručno punjenu municiju. 
Sto se tice Keltove municije pitaj mene ne ne stavljaj to u pusku nikakoooo
Veruj mi

Smrt za ejektore  
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
perra |
Objavljen 25.06.2012. 16:31
|

Pripravnik

Upisa: 5
Pristupio: 24.06.2012. 22:27
|
Posto se bavite duze vreme sa lovom, zanima me koju onda mi municiju preporucujete za sitnu divljac i za krupnu. Unapred hvala svima |
|
|
|
alex |
Objavljen 25.06.2012. 17:20
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
perra kaže:
Posto se bavite duze vreme sa lovom, zanima me koju onda mi municiju preporucujete za sitnu divljac i za krupnu. Unapred hvala svima
Slobodno za sitnu divljac uzimaj Krusik neces da se pokajes a mozes i ove bolje strane da uzimas RC B&P.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 25.06.2012. 22:10
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
perra kaže:
Posto se bavite duze vreme sa lovom, zanima me koju onda mi municiju preporucujete za sitnu divljac i za krupnu. Unapred hvala svima
Moja preporuka za krupnu divljac, tj. divlje svinje, posto se samo one mogu loviti sacmarom bila bi Belot Slug, metak ko stvoren za pocetnika, prilicno jeftin, dosta mekan pri pucanju i izuzetno precizan iz svih pusaka iz kojih sam ga pucao a i Zastavine polozare ga odlicno nose. Druga mogucnost je Belomovo jedinacno zrno. Naravno da ima boljih i skupljih ali je mnogo bolje kupiti 10 komada i malo vezbati gadjanje nego za istu paru 3-4 skupa.
Sto se tice municije za sitnu divljac moja preporuka bi opet bila opredeliti se za neki jeftiniji metak i kupiti vecu kolicinu razlicite granulacije sacme i pucati, pucati....a kad se srodite sa puskom onda mozete eksperimentisati, hocu brze, hocu sporije, da manje prlja cev i tako to... |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 25.06.2012. 22:15
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Samo bih dodao ..pre lova na strelište pa papir probaj kako ti puška nosi jedinačna zrna ,probaj nekog goluba ,upoznaj se sa puškom pre lova
|
|
|
|
perra |
Objavljen 25.06.2012. 22:54
|

Pripravnik

Upisa: 5
Pristupio: 24.06.2012. 22:27
|
Hvala svima na savetima. |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 25.06.2012. 23:00
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Nema na čemu, tu smo zbog toga na forumu da se pomognemo!
|
|
|
|
Need 4 Sleep |
Objavljen 10.12.2012. 22:31
|

Pripravnik

Upisa: 1
Pristupio: 10.12.2012. 22:24
|
Poz svima
Imam pušku položaru model 64 kalibar 12/70
zanima me koju težinu sačme smije da ispali?
pravilo sajta je obavezno predstavljanje u profilu
Srbijalov admin tim |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 25.12.2012. 22:02
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
ja sam kupio belgijanku za 6000 din u odlicnom stanju i nisam se pokajao....16/70 samo neznam koji model m59 ili m64. kako samo gadja...mana joj je sto njie precizna na blizinu a kad se mislis da je divljac vec daleko onda tek treba pucati jer ne promasuje...covek koji mi ja prodao isto se zalio da je tesko pogadjao kad mu izleti fazan na 15.ak metara a necu da vam kazem na kojim sam udaljenostima pogadjao zeca i fazana jer mi niko nebi verovao osim kolega iz grupe sa kojima lovim...kvalitet je vrhunski steta sto ga nisu odrzali...mislim da bi danas svi pricali samo hvale o njima i bile bi najzastupljenije puske kod nas...presisale bi i iz i toz....municiju koristim krusik specijal i ni jednu drugu navikao sam na nju i necu je menjati niti rizikovati sa jacim punjenjem jer nema potrebe za to...opet cu ponoviti da svaki lovac treba da ima bar dve puske u zavisnosti sta lovi i kakvi su uslovi gde lovi ...mada ih vecina i ima...DOBAR POGLED uz dobru pusku.... |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 26.12.2012. 00:06
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
davorcalic, kolega imaš dobru puškicu u posedu, po mom mišljenju pravu lovačku pušku, zgodnu, laganu i dovoljno ubojitu. Ta dva modela koje si nabrojao spadaju u uži izbor što se tiče moje sledeće puške kojom bih uz sadašnju MP-153 pokrio sve lovove dozvoljene sačmaricom. Što se tiče tvog mašenja na blizu to nema neke velike veze sa puškom, osim ako ne postoji problem sa cevima šro joj debelo umanjuje vrednost. To se lako može proveriti pucanjem u fiksnu metu. Međutim, pre će biti da je "problem" u širini snopa koji je inače na tim udaljenostima uzak a pogotovo sa municijom sa korpicom, čokovima koji su malo jači nego što bi trebalo i u kalibru 16. Pohvalno je što pucaš samo jednu municiju i mogao bi da razmisliš o Krušiku BK, sitnijoj sačmi i možda da pokušaš da pustiš divljač da odmakne. |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 27.12.2012. 20:00
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
evo da ti odgovorim...obe cevi su jakih čokova ...pola čoka i pun čok duzina cevi je 74 cm mozda je to razlog sto moras biti mnogo precizniji na blize mete ali bolje mi je ovako na dalje manje razbijam divljac...ustvari uopšte je ne razbijam...pisao sam mnogo na jednom forumu lorist pa procitaj strane 30 i 31 tema je cz puske sačmarice...e što se municije tiče neznam kakav je po konsrukciji krusik specijal tj. neznam njegove karakteristike ali prvom prilikom kupicu tu municiju koju predlazes pa da probam....obavezno čim nadjes takav model puske kupi jer MNOGO njih ima samo reci hvale za nju.... |
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 27.12.2012. 23:46
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
davorcalic, kolega polovina coka i pun cok su standardni fiksni cokovi na sacmaricama i vecina nas lovi sa istim cokovima na manjoj ili daljini optimalnoj za pucanje sacmaricom, pre bih rekao da je problem izbor municije i krupnoce sacme nego u cokovima. Ja lovim sa kal. 16, puska sa fiksnim cokvima polovina i pun i nemam problema na manjim daljinama tipa 15-20m. Isto tako kolega pre nego stavite metak u cev trebalo bi naci informacije o konstrukciji metaka i na taj nacin utvrditi svrhu metka. Konkretno krusik specijal za kal 16 pvc caura nosi u sebi plasticnu korpicu tako da nije ni cudo sta imate problem na manjim daljinama. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.12.2012. 07:57
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Miroslaw kaže:
davorcalic, kolega polovina coka i pun cok su standardni fiksni cokovi na sacmaricama i vecina nas lovi sa istim cokovima na manjoj ili daljini optimalnoj za pucanje sacmaricom, pre bih rekao da je problem izbor municije i krupnoce sacme nego u cokovima. Ja lovim sa kal. 16, puska sa fiksnim cokvima polovina i pun i nemam problema na manjim daljinama tipa 15-20m. Isto tako kolega pre nego stavite metak u cev trebalo bi naci informacije o konstrukciji metaka i na taj nacin utvrditi svrhu metka. Konkretno krusik specijal za kal 16 pvc caura nosi u sebi plasticnu korpicu tako da nije ni cudo sta imate problem na manjim daljinama.
Lepo reče kolega može Krušik specijal BK (bez korpice) , kada municija ima korpicu onda čokovi nemaju nikakav uticaj , jer je sačma u korpici pri izletanju iz cevi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 28.12.2012. 08:35
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
DakiNS kaže:
Miroslaw kaže:
davorcalic, kolega polovina coka i pun cok su standardni fiksni cokovi na sacmaricama i vecina nas lovi sa istim cokovima na manjoj ili daljini optimalnoj za pucanje sacmaricom, pre bih rekao da je problem izbor municije i krupnoce sacme nego u cokovima. Ja lovim sa kal. 16, puska sa fiksnim cokvima polovina i pun i nemam problema na manjim daljinama tipa 15-20m. Isto tako kolega pre nego stavite metak u cev trebalo bi naci informacije o konstrukciji metaka i na taj nacin utvrditi svrhu metka. Konkretno krusik specijal za kal 16 pvc caura nosi u sebi plasticnu korpicu tako da nije ni cudo sta imate problem na manjim daljinama.
Lepo reče kolega može Krušik specijal BK (bez korpice) , kada municija ima korpicu onda čokovi nemaju nikakav uticaj , jer je sačma u korpici pri izletanju iz cevi.
APSOLUTNO NETAČNO! 
Ako treba, možemo po nekog SOMA EVRA, ko je raspoložen!
A ova priča potiče, beše, iz Kalibra od pre koju godinu. Nisam čitao, ali tvrdim da to baš nema neke veze s mozgom, to da je TEST RAEN, I DA SE DOŠLO DO TAKVOG ZAKLJOOČKA!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.12.2012. 09:15
|

Admin

|
Molio bih naše stručnjake da mi objasne kako onda da se korpica , ovisno o proizvođaču otvara desetak metara po izlasku iz usta cevi? Ako se tada otvara kakve to veze ima sa čokom? Malo sam omatorio pa slabije kapiram,ove novotarije.Osim ako nije u pitanju vic o primeni logike, baš ću da ga napišem na temi.
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 28.12.2012. 09:19
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
Uvek cokovi imaju presudan uticaj na posip bez obzira dali metak ima korpicu ili ne. a sta se tice cokova kod zastave istina je da im je oznaka 1/2 i pun cok, ali istina je i da te cevi imaju dosta uzi posip od ruskih istih oznaka. sad dali je cok kod zastave uzi ili drugaciji u duzinu neznam ali je tako.
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 28.12.2012. 09:21
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
Daki cokovi suze i korpicu zajedno sa sacmom
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 28.12.2012. 09:23
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Daki, ništa to nije tako prosto, kako ti želiš da postaviš! 
Ne znam kako se to na čoq dešava do detalja, ali definitivno ćeš iz jače čokiraTe cevi imati uži posip(pričamo o sitnoj sačmi!!!), nego iz slabije! BEZ OBZIRA DA LI SU MECI SA ČAŠIZZU ILI BEZ!
Bilo kako bilo, otvori se za 2 mečića s čašizzu, može i trap/skeet, i praktično na bilo kojoj daljini probaj, videćeš da ima razlike ima!
Meci bez čašizze imaju malko širi posip PRE SVEGA ZBOG TRENJA "SPOLJNIH" QGLIZZA u sačmenom stubu, koji se taru o zidove cevi, pa se malo i deformišu. OK, nije ni svaka čašica ista, neka daje malo uži, neka malo širi posip, ALI NA SVAQ UTIČE ČOK(sem, valjda, K100 i sličnih "genijalnih" konjstrookzzija)! 
Čuo sam da se, od kada su počeli da primenjuju čašice(sigurno ima više od 30 godina!), sve trap puške pravu bez čozzi, tj. zzilindar. I od tada ih više ne zovu TRAP, nego SKEET puške! 
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.12.2012. 09:28
|

Admin

|
kelt kaže:
Daki cokovi suze i korpicu zajedno sa sacmom
Hajde bata Kelt da malo debatujemo. Kod poooške cal.12 i cevi 1/2 čokanja koliko je suženje , to jest koliki je promer na ustima cevi? A koliki je promer korpice koja nosi sačmu a nalazi se unutar čaure?
|
|
|