Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Crvena Zastava - Puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Crvena Zastava - Puške sačmarice
vlada lovac

alex kaže:

Podunavac kaže:
A na druženjima forumaša Srbijalov nikako ne upotrebljavaj Keltovu ručno punjenu municiju.Grin

Sto se tice Keltove municije pitaj mene ne ne stavljaj to u pusku nikakoooo

Veruj mi

i48.tinypic.com/1huhhf.jpg

alex

vlada lovac kaže:

alex kaže:

Podunavac kaže:
A na druženjima forumaša Srbijalov nikako ne upotrebljavaj Keltovu ručno punjenu municiju.Grin

Sto se tice Keltove municije pitaj mene ne ne stavljaj to u pusku nikakoooo

Veruj mi

i48.tinypic.com/1huhhf.jpg

Smrt za ejektore lovaclovacpuc puc
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

perra
 Posto se bavite duze vreme sa lovom, zanima me koju onda mi municiju preporucujete za sitnu divljac i za krupnu. Unapred hvala svima

alex

perra kaže:
Posto se bavite duze vreme sa lovom, zanima me koju onda mi municiju preporucujete za sitnu divljac i za krupnu. Unapred hvala svima

Slobodno za sitnu divljac uzimaj Krusik neces da se pokajes a mozes i ove bolje strane da uzimas RC B&P.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

vlada lovac

perra kaže:

Moja preporuka za krupnu divljac, tj. divlje svinje, posto se samo one mogu loviti sacmarom bila bi Belot Slug, metak ko stvoren za pocetnika, prilicno jeftin, dosta mekan pri pucanju i izuzetno precizan iz svih pusaka iz kojih sam ga pucao a i Zastavine polozare ga odlicno nose. Druga mogucnost je Belomovo jedinacno zrno. Naravno da ima boljih i skupljih ali je mnogo bolje kupiti 10 komada i malo vezbati gadjanje nego za istu paru 3-4 skupa.
Sto se tice municije za sitnu divljac moja preporuka bi opet bila opredeliti se za neki jeftiniji metak i kupiti vecu kolicinu razlicite granulacije sacme i pucati, pucati....a kad se srodite sa puskom onda mozete eksperimentisati, hocu brze, hocu sporije, da manje prlja cev i tako to...iveli

Sniper Hunter
 Samo bih dodao ..pre lova na strelište pa papir probaj kako ti puška nosi jedinačna zrna ,probaj nekog goluba ,upoznaj se sa puškom pre lova

perra
 Hvala svima na savetima.

Sniper Hunter
 Nema na čemu, tu smo zbog toga na forumu da se pomognemo!iveli

Need 4 Sleep
 Poz svima

Imam pušku položaru model 64 kalibar 12/70

zanima me koju težinu sačme smije da ispali?

pravilo sajta je obavezno predstavljanje u profilu
Srbijalov admin tim

davorcalic
 ja sam kupio belgijanku za 6000 din u odlicnom stanju i nisam se pokajao....16/70 samo neznam koji model m59 ili m64. kako samo gadja...mana joj je sto njie precizna na blizinu a kad se mislis da je divljac vec daleko onda tek treba pucati jer ne promasuje...covek koji mi ja prodao isto se zalio da je tesko pogadjao kad mu izleti fazan na 15.ak metara a necu da vam kazem na kojim sam udaljenostima pogadjao zeca i fazana jer mi niko nebi verovao osim kolega iz grupe sa kojima lovim...kvalitet je vrhunski steta sto ga nisu odrzali...mislim da bi danas svi pricali samo hvale o njima i bile bi najzastupljenije puske kod nas...presisale bi i iz i toz....municiju koristim krusik specijal i ni jednu drugu navikao sam na nju i necu je menjati niti rizikovati sa jacim punjenjem jer nema potrebe za to...opet cu ponoviti da svaki lovac treba da ima bar dve puske u zavisnosti sta lovi i kakvi su uslovi gde lovi ...mada ih vecina i ima...DOBAR POGLED uz dobru pusku....

aleksa
 davorcalic, kolega imaš dobru puškicu u posedu, po mom mišljenju pravu lovačku pušku, zgodnu, laganu i dovoljno ubojitu. Ta dva modela koje si nabrojao spadaju u uži izbor što se tiče moje sledeće puške kojom bih uz sadašnju MP-153 pokrio sve lovove dozvoljene sačmaricom. Što se tiče tvog mašenja na blizu to nema neke velike veze sa puškom, osim ako ne postoji problem sa cevima šro joj debelo umanjuje vrednost. To se lako može proveriti pucanjem u fiksnu metu. Međutim, pre će biti da je "problem" u širini snopa koji je inače na tim udaljenostima uzak a pogotovo sa municijom sa korpicom, čokovima koji su malo jači nego što bi trebalo i u kalibru 16. Pohvalno je što pucaš samo jednu municiju i mogao bi da razmisliš o Krušiku BK, sitnijoj sačmi i možda da pokušaš da pustiš divljač da odmakne.

davorcalic
 evo da ti odgovorim...obe cevi su jakih čokova ...pola čoka i pun čok duzina cevi je 74 cm mozda je to razlog sto moras biti mnogo precizniji na blize mete ali bolje mi je ovako na dalje manje razbijam divljac...ustvari uopšte je ne razbijam...pisao sam mnogo na jednom forumu lorist pa procitaj strane 30 i 31 tema je cz puske sačmarice...e što se municije tiče neznam kakav je po konsrukciji krusik specijal tj. neznam njegove karakteristike ali prvom prilikom kupicu tu municiju koju predlazes pa da probam....obavezno čim nadjes takav model puske kupi jer MNOGO njih ima samo reci hvale za nju....

Miroslaw
 davorcalic, kolega polovina coka i pun cok su standardni fiksni cokovi na sacmaricama i vecina nas lovi sa istim cokovima na manjoj ili daljini optimalnoj za pucanje sacmaricom, pre bih rekao da je problem izbor municije i krupnoce sacme nego u cokovima. Ja lovim sa kal. 16, puska sa fiksnim cokvima polovina i pun i nemam problema na manjim daljinama tipa 15-20m. Isto tako kolega pre nego stavite metak u cev trebalo bi naci informacije o konstrukciji metaka i na taj nacin utvrditi svrhu metka. Konkretno krusik specijal za kal 16 pvc caura nosi u sebi plasticnu korpicu tako da nije ni cudo sta imate problem na manjim daljinama.

DakiNS

Miroslaw kaže:
davorcalic, kolega polovina coka i pun cok su standardni fiksni cokovi na sacmaricama i vecina nas lovi sa istim cokovima na manjoj ili daljini optimalnoj za pucanje sacmaricom, pre bih rekao da je problem izbor municije i krupnoce sacme nego u cokovima. Ja lovim sa kal. 16, puska sa fiksnim cokvima polovina i pun i nemam problema na manjim daljinama tipa 15-20m. Isto tako kolega pre nego stavite metak u cev trebalo bi naci informacije o konstrukciji metaka i na taj nacin utvrditi svrhu metka. Konkretno krusik specijal za kal 16 pvc caura nosi u sebi plasticnu korpicu tako da nije ni cudo sta imate problem na manjim daljinama.

Lepo reče kolega može Krušik specijal BK (bez korpice) , kada municija ima korpicu onda čokovi nemaju nikakav uticaj , jer je sačma u korpici pri izletanju iz cevi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan

DakiNS kaže:

Miroslaw kaže:

Lepo reče kolega može Krušik specijal BK (bez korpice) , kada municija ima korpicu onda čokovi nemaju nikakav uticaj , jer je sačma u korpici pri izletanju iz cevi.

APSOLUTNO NETAČNO! Stari

Ako treba, možemo po nekog SOMA EVRA, ko je raspoložen!

A ova priča potiče, beše, iz Kalibra od pre koju godinu. Nisam čitao, ali tvrdim da to baš nema neke veze s mozgom, to da je TEST RAEN, I DA SE DOŠLO DO TAKVOG ZAKLJOOČKA! Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DakiNS
 Molio bih naše stručnjake da mi objasne kako onda da se korpica , ovisno o proizvođaču otvara desetak metara po izlasku iz usta cevi? Ako se tada otvara kakve to veze ima sa čokom? Malo sam omatorio pa slabije kapiram,ove novotarije.Osim ako nije u pitanju vic o primeni logike, baš ću da ga napišem na temi.Stari

kelt
 Uvek cokovi imaju presudan uticaj na posip bez obzira dali metak ima korpicu ili ne. a sta se tice cokova kod zastave istina je da im je oznaka 1/2 i pun cok, ali istina je i da te cevi imaju dosta uzi posip od ruskih istih oznaka. sad dali je cok kod zastave uzi ili drugaciji u duzinu neznam ali je tako.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 Daki cokovi suze i korpicu zajedno sa sacmom
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sheytan
 Daki, ništa to nije tako prosto, kako ti želiš da postaviš! Grin

Ne znam kako se to na čoq dešava do detalja, ali definitivno ćeš iz jače čokiraTe cevi imati uži posip(pričamo o sitnoj sačmi!!!), nego iz slabije! BEZ OBZIRA DA LI SU MECI SA ČAŠIZZU ILI BEZ!

Bilo kako bilo, otvori se za 2 mečića s čašizzu, može i trap/skeet, i praktično na bilo kojoj daljini probaj, videćeš da ima razlike ima!

Meci bez čašizze imaju malko širi posip PRE SVEGA ZBOG TRENJA "SPOLJNIH" QGLIZZA u sačmenom stubu, koji se taru o zidove cevi, pa se malo i deformišu. OK, nije ni svaka čašica ista, neka daje malo uži, neka malo širi posip, ALI NA SVAQ UTIČE ČOK(sem, valjda, K100 i sličnih "genijalnih" konjstrookzzija)! Smile

Čuo sam da se, od kada su počeli da primenjuju čašice(sigurno ima više od 30 godina!), sve trap puške pravu bez čozzi, tj. zzilindar. I od tada ih više ne zovu TRAP, nego SKEET puške! Stari

ROFL
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DakiNS

kelt kaže:
Daki cokovi suze i korpicu zajedno sa sacmom

Hajde bata Kelt da malo debatujemo. Kod poooške cal.12 i cevi 1/2 čokanja koliko je suženje , to jest koliki je promer na ustima cevi? A koliki je promer korpice koja nosi sačmu a nalazi se unutar čaure?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,624 posete www.srbijalov.com