Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Posavski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Posavski gonič
SIMONOVIC SASA
 Lepa kujaBravo

ziska79
 pozdrav svima....SmileSmileSmileSmileSmile
ziska79 priložio:
cura_2.jpg

Predator
 Za ljubitelje posavaca

www.dodaj.rs/f/w/Ig/12XatBPy/dzesi-2.jpgwww.dodaj.rs/f/3x/SM/3ceS3y0k/dzesi.jpg

Sasvim prirodno

duskov
 Kakva je na terenu i šta najbolje tjera!?

Predator

duskov kaže:
Kakva je na terenu i šta najbolje tjera!?

Iskreno, nisam previše zadovoljan s njom. Prilikom pretraživanja ne odmiče se previše od mene i ako ne nađe trag, često se vraća da vidi gdje sam ja. Malo je zeza i orijentacija, pa nekad ne zna da dođe na zviždaljku i onda ili ja nju čekam ili se iznerviram ako žurim kući i krenem u pravcu gdje se zadnji put čula. Lisicu najljepše goni, ali maksimalno pola sata do 40 minuta (za sad). Zec je tako izvoza, da se zna po pola sata vrtiti u krugu od 200 metara, a da ne raspetlja i nastavi dalje. Tu najviše dolazi do izražaja mana većine posavaca koji su "meki" na tragu i javljaju se iako još nisu stupili u direktan kontakt sa svježim tragom divljači. Srnu zna da pojuri 10-ak minuta i obično trčim da je uhvatim kad znam da je srna u pitanju. Svinje imamo samo ponekad u prolazu i koliko je meni poznato, nije imala priliku da naiđe na njen trag. Javljanje na tragu fazana smatram njenom najvećom manom, jer to nije ono što se može očekivati od jednog goniča. Ali zato mogu na nju staviti bez bojazni bilo kakvu opkladu da će sigurno naći i podići fazana bolje od bilo kog ptičara sa kojim sam do sad imao prilike da se sretnem u lovu.
S obzirom na broj puštanja u lovište (lovimo goničima lisicu od decembra do marta, a puštam je kad god imam priliku na jesen i zimu), mogla bi biti mnogo bolja, a opet ako se uzme u obzir da su pred njom odstrijeljene samo dvije lisice, ne može se reći da je loša. Nisam od onih ljudi što svoje pse dižu u nebesa, a tuđe kude, već pišem istinu kako je ja vidim. Znam šta je dobar gonič, znam i šta je loš gonič. Ona je negdje u sredini. Lijepa jest, ali mislim da u radu još nije pokazala koliko vrijedi. Sad će joj naredna sezona biti treća po redu i očekujem više od nje, naročito zato što će vjerovatno od ove godine u našem LU biti dozvoljen lov zeca sa goničima, što će značiti i više izlazaka u lov sa njom. Bilo kako bilo, podarila mi je prvi ulov lisice i nemam namjeru da je ustupim nekom drugom. Za moje uši dok Azra ne poraste je posavka sasvim dovoljna. Veselo

Sasvim prirodno

SIMONOVIC SASA
 Lepa kuja svaka cast, za moj ukus malo visak belina ali svako ima svoj ukus.
Cenim lovce sa iskrenim recima o svojim psima.
Pozdrav druze.Odobreno

duskov
 Sasvim poštena priča!

SIMONOVIC SASA
 Posavdzije kako izdrzavate ove vrucine.
Nema vas nikakve,pozdrav.

VELJKO AR
 Pozdrav svima ja sam Veljko
zivim u Arandjelovcu
KOKI

arsa
 imageshack.us/a/img29/269/dscn1313n.jpg

imageshack.us/a/img818/9025/dscn1315d.jpg
Zuta masinerija kada je miris svinja u nosu-Mala!!! Posle desetodnevne potrage vratila se kuci! Probali je pa "utekla"!!Odobreno

I njena dva tronesecma sina,buduci svinjari voleo bih Confused

imageshack.us/a/img834/8324/dscn1346v.jpg

imageshack.us/a/img222/2224/dscn1347h.jpg

imageshack.us/a/img571/7743/dscn1330qp.jpg
lovac Joca i Luka srbijalov

DakiNS
 Bravo Arso želim ti da Mala doživi duboku starost kod tebe i da da još mnogo takvih svinjara kao što je ona. Bravo MALABravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Neca92
 Arso, nisam ni sumnjao u tebe kad su gonici u pitanju, ali moram da naglasim da bukvalno nisam video lepse stene nego sto je ovaj prvi malisa! Smile Glava, usi, dlaka... Respekt Bravo 2
Sve najbolje sa njima, puno lepih lovova ti zelim! Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

arsa
 Hvala Neci i Dakiju. Ne da sam se odusevio kada sam kuju rano ujutru zatekao ispred boxa sa stencima. Kuja za 10 dana nije smrsala ni malo a vece pre dolaska je prvi put vidjena u jednom selu 10-ak km od mene.Istu noc je dosla kuci.Odobreno
Vec sam bio doneo odluku da necu zimus u planinu na svinje bez nje i ona se vratila. Mislili su da je za 10 dana pripitomljena (verovatno neki klinci) i pustili je na teren a ona sisla u najblize selo,ukljucila navigaciju i pravo kuci.

duskov
 Svaka čast, čestitam!

zoranp
 Gadno je to kad tako svežu tuđe pašće i neboje se da će se naći..u pravu si verovatno neki neiskusni lopovi....a goniči se ako su dosta lovili po terenu u okolini kuće,baš često vrate kući i to sa priličnih udaljenosti .. Nek je sa srećom kolega!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

arsa
 Odobreno
Hvala momci...

Dikavac
 Bravo 2
lepi psi , moje iskustvo sa Posavcima kaze da su strasno vezani za gazdu...dug zivot i dobar lov s njim Vam zelim Dobar pogled

veljko__
 zanima me da li je bolji muski ili zenski posavac za to sto za leto treba da dobijem jednog od prijatelja pa neznam sta cu
nadam se da neko moze da mi pomogne u odluci
pozdravsrbijalov
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

BOJK
 Moj Lesi, pametan, brz, ostar, neumoran. Bio je u stanju da trazi i goni divljac po ceo dan. Retko se javljao pre nego sto krene divljac, tako da sam znao kad cujem njegov glas nesto je ispred njega.gonio je sve, od kune pa do DS. Nikad se nije izgubio i uvek me je dobro pratio. Jedina mana mu je bila to sto je bio ostar prema drugim psima, verovatno zato sto je sam odgajan. Nazalost skoro mi je uginuo Vrlo tu�an ostala je samo lepa uspomena.

BOJK
 Nece da ubaci sliku.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srpski gonič KINOLOGIJA 1591 17.07.2021. 16:45
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,782,800 posete www.srbijalov.com