Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gold Hawk Krušik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gold Hawk Krušik
kestenovac77
 Gold havk! Kolege prije 4 godine desilo mi se da od 10 kom. u kutiji 3 slazu. Dva su slagala na strelistu, a jedan u lovu i ode vepar. E, taj jedan me natjerao da Krusiku napisem pismo naslovljeno na generalnog direktora. U pismu sam ostavio i svoj broj telefona. I zaista nakon par dana poziv. Zenski glas, gospodja Milica Ninkovic, mislim da je ili tehnicki ili komercijalni direktor. Izvinjava se zena i sve tako. Kaze da je problem bio u caurama koje su dobijali iz Italije, a to je da je razmak izmedju kapisle i baruta bio premalen i da nije moglo doci do paljenja baruta. Kaze da ce poslom dolaziti u Banjaluku i da ce se javiti, da vidi taj metak. Kako tad tako i sad. Cuvam taj metak kao dokaz. Nakon opalenja culo se tupo "pum". Kada sam preklopio pusku ejektor je izbaci samo poklopac danceta metka, a ostatak metka je 2-3cm otisao prema naprijed. Tesko sam ga izbio. Metak je o principu cio, bez danceta. Od tada ne kupujem sa crnom caurom. Nisam vise imao problema te vrste. Sad je novi problem. Radi se o tome da kad napunim pusku i prilikom sklapanja, ponekad, metak u donjoj cijevi ne dozvoljava kraj operacije. Posto imaju plitka danca (valjda stede mesing), a poneko bude i sire od propisanih mjera, pa dance zapinje za ejektor ili zasta vec. I ovih par metaka cuvam kao dokaz. Moje misljenje je da je dance dublje kao kod RC, ne bi smetala ta greska u sirini. Mislim se kako im sefovi drze rijec, takva im je i municija. I dalje koristim taj metak jer nemam izbora, inace ne.

ivanfox
 Da li je moguce da u Bosni nema veci izbor jedinacnih zrna za sacmarice pa morate kupovati samo Krusikove hawke.
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

kestenovac77

ivanfox kaže:
Da li je moguce da u Bosni nema veci izbor jedinacnih zrna za sacmarice pa morate kupovati samo Krusikove hawke.
Ima izbora, posebno u Republici Srpskoj. Moja puska ima donju cijev pun cok (1mm) i gornju cijev super cok (1,25mm). Zato se baziram na podkalibarnu municiju, a nema originala (Sauvestre).

Podunavac
 Sauvestre jeste trenutno jedan od najboljih potkalibarnih zrna, ali mu je cena previsoka. Kod mene ga ima, ali košta 30 kn (4 evra) komad. Što je mnogo, mnogo je. Pre 3-4 godine na sajmu lova i ribolova u Osijeku, pitam trgovca pošto je Sauvestre (pakovanje 5 komada). Čovek mi reče 30 kn, a ja njemu daj mi 5 kutija, oduševljen povoljnom cenom na sajmu. Vidi on da sam ja pogrešno skontao, pa mi naglasi 30 kn komad.Shock Reko, neka hvala. Biće i dalje dobar B&P Palla Gualandi.Grin
Tri prsta 2Kolce

270

kestenovac77 kaže:

ivanfox kaže:
Ima izbora, posebno u Republici Srpskoj. Moja puska ima donju cijev pun cok (1mm) i gornju cijev super cok (1,25mm). Zato se baziram na podkalibarnu municiju, a nema originala (Sauvestre).

Ako hoćeš dobar i jeftin podkalibarni projektil odličan ti je izbor Belom Beograd! Oni proizvode podkalibarnu verziju Gualandi projektila koji je težine 32gr i izvanredno precizan, mnogo više nego Hawke od krušika, ima sasvim dobru penetraciju i minimalnu deformaciju a pri tome je 4x jeftiniji od čuvenog Sauvestre!
I domaće i kvalitetno Odobreno
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

kestenovac77

Podunavac kaže:
Sauvestre jeste trenutno jedan od najboljih potkalibarnih zrna, ali mu je cena previsoka. Kod mene ga ima, ali košta 30 kn (4 evra) komad. Što je mnogo, mnogo je. Pre 3-4 godine na sajmu lova i ribolova u Osijeku, pitam trgovca pošto je Sauvestre (pakovanje 5 komada). Čovek mi reče 30 kn, a ja njemu daj mi 5 kutija, oduševljen povoljnom cenom na sajmu. Vidi on da sam ja pogrešno skontao, pa mi naglasi 30 kn komad.Shock Reko, neka hvala. Biće i dalje dobar B&P Palla Gualandi.Grin
Nije ni gold havk bas jevtin, kod mene je 1,75 evra i jos hoce da slaze. Svakako necu senluciti. Bolje i platiti 10 komada i znas sta imas i sa cim raspolazes. Eto srece da ih svih 10 potrosim gadjajuci divlje svinje. Niti sam ja te srece, niti je loviste toliko bogato.

kestenovac77

270 kaže:

kestenovac77 kaže:

ivanfox kaže:

Ako hoćeš dobar i jeftin podkalibarni projektil odličan ti je izbor Belom Beograd! Oni proizvode podkalibarnu verziju Gualandi projektila koji je težine 32gr i izvanredno precizan, mnogo više nego Hawke od krušika, ima sasvim dobru penetraciju i minimalnu deformaciju a pri tome je 4x jeftiniji od čuvenog Sauvestre!
Hvala za informaciju kolega, nisam znao da Belom proizvodi podkalibarnu municiju. Slazem se za nase i kvalitetno. Potrazicu i probati na meti.

ssekir75
 oko tog laganja, lagao nam je krusik standard iz 2010. loše nameštene kapisle i iž27 donja cev ih samo malo potisne unutra. zastavina položara ih je tresla ko zrele kruške. prema tome, proveri ti bratac iglu, može biti da ima nekih naslaga pa je koči. da joj bude loše neće.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

kestenovac77

ssekir75 kaže:
oko tog laganja, lagao nam je krusik standard iz 2010. loše nameštene kapisle i iž27 donja cev ih samo malo potisne unutra. zastavina položara ih je tresla ko zrele kruške. prema tome, proveri ti bratac iglu, može biti da ima nekih naslaga pa je koči. da joj bude loše neće.
Zdravo brale. Tacno da je slagala donja cijev. Nikad se to nije desilo sa drugom municijom. Ispucala je oko 200 patrona. Ima 3 godine kako je prodana. Sad dere IZH-39E-03, kao luda.

Podunavac

270 kaže:

kestenovac77 kaže:

ivanfox kaže:

Kolega nisi u pravu. Inače je većina Gualandi kugli punog prečnika, osim nekoliko izuzetaka. Amerikanci prodaju potkalibarne Gualandi kugle za samostalno punjenje. One jesu spakovane u kontejner (nosač). Promer kugle je 16,5 mm, a sa kontejnerom 18,7 mm. A izgledaju ovako.

i49.tinypic.com/34fl0ux.jpg

Ovakve potkalibarne Gualandi kugle u evropi (koliko je meni poznato) puni samo ruski Fetter. Gualandi kuglu kalibra 20 stavljaju u kontejner (nosač) i sa njom pune patrone kalibra 12. Težina Gualandi kugle u kalibru 20 je 28 grama, a u kalibru 12 je 32 grama.

Sobzirom da je Belomova Gualandi kugla težine 32 grama, znači i da je punog prečnika a ne potkalibarna. A i kada se pogleda odgore, vidi se da nije upakovana u nosač, nego se naslanja na unutrašnji zid patrona. Belom Gualandi izgleda ovako.

i45.tinypic.com/iggc2g.jpg

Sobzirom da kolega Kestenovac ima pušku sa punim čokom i super čokom ovakva kugla nije pogodna za upotrebu iz njegove puške. Čak ni rusi (Fetter) ne preporučuju ispaljivanje ove njihove potkalibarne verzije iz cevi kojima je suženje čoka veće od 1 mm. Kao što ne preporučuju upotrebu Gualandi kugle punog prečnika iz pušaka sa suženjem čoka 1 mm, nego sa suženjima čoka 0,25 i 0,50 mm. Lično smatram da kolega iz gornje cevi koja ima Super čok nebi trebao ispaljivati nikakve kugle, kao ni sačmu krupniju od 4,5 mm.

Fetter Gualandi potkalibarni.
i49.tinypic.com/fpc0n.jpg
Tri prsta 2Kolce

270
 Kolega Podunavac, nije prozivka al mora da ti po ko zna koji put skrenem pažnju da ne pišeš o onome što nisi lično, ponavljam, lično probao i ispitao!
Lično sam otvorio nekolika patrona Belom punjenih Gualandi kuglama i sve kugle su pakovane u plastični dvodelni omotač i umetnute zadnjim delom u plastični čep, odnosno olovna kugla je mnogo,mnogo užeg prečnika od duše cevi i od naj užih čokova!
Istu sam izvađenu iz plastičnog omotača i čepa LIČNO puštao kroz cev i bez ikakvog zapinjanja, slobodnim padom prolazi i kroz naj uže čokove pa i super čok suženja od 1,25mm!
A kada je ubaciš sa prednje strane cevi i u super čok, ostaje lufta za više od jednog plastičnog omotača u koji je upakovana!
Takođe sam gomilu istih ispucao iz raznih pušaka, raznih čokova i ne samo da je precizna već i zato što je PODKALIBARNA i smeštena u plastični omotač ne ostavlja nikakve tragove olova u cevi!!!
Ostale kugle tipa Gualandi kao na primer B&P su punog prečnika i nisu smeštene u plastični omotač ali sam istih ispucao gomilu iz punog čoka bez ikakvih posledica po puške iz kojih sam pucao a bilo je tu i nežnijih fine izrade! Isto precizan i probojan uz jednu manu da strahovito prlja cev olovom!!!
Toliko od mene! Bye

270
 I još nešto Podunavac, ono što si prikazao kao sliku BELOM GUALANDI projektila, nije BELOM već B&P!!!
Ja sam ih upravo slikao jedan pored drugog da se vidi razlika.
LEVO je B&P Gualandi cal. 12.
DESNO je BELOM Gualandi cal. 12.
Razlika u prečnicima je očigledna zar ne!!!
I vidi se šta jeste a šta nije PODKALIBARNO!!!

Podunavac
 Kolega 270 tačno je da nisam koristio Belom kugle. Koristim B&P Palla Gualandi i Rottweil Brenneke Classic. Međutim na Belomovom sajtu se lepo vidi kugla na kutiji na kojoj piše Gualandi projektil pojedinačno zrno, a nigde se ne navodi potkalibarno zrno. Druga stvar lepo piše da je težine 32 grama. Kugla manjeg prečnika od kalibra ne može da ima toliku težinu. Možda ti imaš neku staru zalihu ili neku seriju koju nemaju na sajtu. U to ne ulazim. Ali ovo što može da se vidi na zvaničnom sajtu Beloma i što imaju u ponudi nije potkalibarna nego kalibarna kugla Gualandi. A o ovome može više da nam kaže kolega Belombeograd.
Što se tiče prolaska kroz čok svaki potkalibarni projektil kad se rastavi od kontejnera prolazi kroz sve čokove, zato i jeste potkalibarni. Postavio sam u prošlom upisu meru za Gualandi potkalibarno zrno koje je promera 16,5 mm. Duša cevi kod kalibra 12 je minimum 18,2 mm. Ako se od toga odbije suženje super čoka koje je 1,25 mm, dobije se promer usta cevi od 16,95 mm. Kod Fettere je kugla još manjeg prečnika, pošto oni stavljaju kuglu za kalibar 20 u kontejner i pune u patrone kalibra 12. Promer duše cevi kod kalibra 20 je minimum 15,7 mm. Međutim kod korištenja celog metka se mora voditi računa da sa plastičnim kontejnerom ima pun prečnik. Plastika se prilagođava čoku, ali samo do nekih granica. Fetter je lepo na svom zvaničnom sajtu stavio upozorenje da njihove potkalibarne kugle ne preporučuju za korištenje iz cevi sa čokovima većim od 1 mm. A evo i jedan citat iz stručne literature o super čoku: Pogodan samo za gađanje sitnijom sačmom do 2.5 mm. Na veću sačmu deluje tako što povećava rasturanje sačmenog snopa. Ne preporučuje se gađanje sačmom prečnika većeg od 5 mm iz ovakve cevi a naročito ne kuglom, zbog mogućeg prskanja cevi pri vrhu. To što si ti pucao kugle kroz super čok je tvoja stvar, ali ne treba da preporučuješ drugima da to rade.
Savremeni jedinačni projektili punog prečnika imaju rebra koja se skidaju prilikom prolaska kroz čok, pa mogu da se koriste i iz cevi sa punim čokom. I to većina proizvođača i navodi. Međutim ipak treba izbegavati često korištenje kugli iz punog čoka i pucati ih iz slabije čokiranih cevi, a iz punog čoka je sigurnije koristiti potkalibarne projektile. Već sam naveo podatak da Fetter za svoju Gualandi kuglu koja je istog prečnika i oblika kao i kod drugih proizvođača, daje preporuku da se izbegava korištenje iz cevi sa suženjem čoka 1 mm i preporučuje korištenje iz cevi sa čokovima 0,25 mm i 0,5 mm. Ovo može da se vidi na zvaničnom sajtu Fettera.
Iznad slike koju sam postavio nisam napisao da je to Belom Gualandi, nego da tako izgleda Gualandi u Belomovom metku. Sa 32 grama ne može da izgleda drugačije, pošto je to standard. Mogu da budu samo male razlike u plastičnom nosaču.Bye
Tri prsta 2Kolce

270
 Ne znam šta pišu po zvaničnim sajtovima, odavno im ništa ne verujem i ne zanima me znanje prenešeno sa sajtova to i sam mogu da pronađem, već isključivo lična proverena iskustva!
Ako neko neće da puca iz svoje puške ono što sam ja ispucao iz svoje i preneo ovde, ne mora i nema obavezu, ali isto tako neću da mu kažem da nešto može ili ne može ako to sam nisam proverio!!!
I na tarabi piše.... pa neki polomiše patku!
Inače što se kugli tiče, jedan sam od retkih kome je puška stradala od upotrebe kugle i to od čuvenog i preskupog Rottweil Breneke za koga piše da je kompaktibilan za sve vrste čokova!!!!!
A ta puška je pre toga ispucala gomilu kugli domaćih, Čeških, Ruskih, Američkih, Italijanskih proizvođača pa čak i livenih "Diabolo" u domaćoj radinosti bez ikakvih posledica!!!
Znači znam šta pišem i šta preporučujem! Za pune čokove nikako kugle tipa breneke i one punog prečnika Američkih proizvođača. Amerikanci neće zeznuti čok ali su jačih pritisaka od Evropskih, a to nije naznačeno na samom metku već samo na kutiji, pa zeznu kundak ili rasklimaju pušku u Glavi!
Inače Belomov Gualandi je samo jedan isti i sad i pre par godina i isti je prečnika 16mm za razliku od B&P koji je 18mm ali imaju približno istu težinu jer je Belom mnogo manje "šupalj" od B&P koji sa zadnje strane ima "šupljinu" 2/3 kugle i tanke zidove za razliku od Beloma koji je "puniji" jer je podkalibarni i ne deformiše se prilikom prolaska kroz čok!!!
Inače IZ 39E ima prečnik gornje jače čokirane cevi nešto preko 17,2mm a duša cevi joj je 18,4-18,5mm!
Pozz...! Bye

Podunavac
 Rottweil pravi više vrsta kugli od kojih neke mogu da se koriste iz punog čoka a neke ne. I to i sama fabrika tako navodi. Koga je interesovalo i ko se se potrudio, mogao je lako da pronađe te podatke. Od Brennekea sve kugle mogu (isto kao i kod drugih proizvođača) da se koriste iz punog čoka osim modela Gold i Super Sabot. Godinama sam koristio Brenneke Classic i nisam imao nikad nikakvih problema sa njom. Bez obzira što neke kugle mogu da se koriste iz punog čoka, to ipak treba izbegavati ako nije neophodno. Svaka lovačka puška ima različito čokirane cevi, i kuglu uvek treba koristiti iz one sa manjim čokom. A iz punog čoka samo ako je potreban brz drugi hitac odmah posle prvog.
Za oblik i promer Belom Gualandi kugle neznam, ali ću da pitam kolegu Belombeograd pošto se tvoja priča nikako ne slaže sa onim što može da se vidi na njihovom sajtu.
Što se tiče promera duše cevi kod Baikal pušaka, one sve bez obzira na model imaju nominalno bušenje cevi od 18,4 mm. Moda šireg bušenja cevi je počela u zadnje vreme a to uglavnom rade Fabarm (18,7 mm) i Browning sa sestrinskom firmom Winchester (18,8 mm). Bez obzira na promer duše cevi, kod svih pušaka dolazi prelazni konus od duše cevi prema čoku i onda od njega počinje čok. Bez obzira na sve iz Super čoka treba izbegavati upotrebu bilo kakve kugle i krupne sačme, ko ne želi da svremenom od duže (ili kraće) upotrebe ošteti svoju pušku. A preporuka proizvođača se treba pridržavati, jer one nisu dane bez veze, već sa dobrim razlogom.Bye
Tri prsta 2Kolce

killer
 Pozdrav kolege,iscitah ovu temu, a nemogu da se ne nadovezem ,moram i ja prokomentarisati nesto o - Gold Hawku.Ja licno nemam losih iskustava sa tim metkom tako da nemogu nista lose reci o golden hawku,ova iskustva koja sam procitao su mi bas predvojila pamet ,ja sam recimo do sada ispalio bar jedno 20-ak golden hawk projektila i uglavnom su svi bili u metu .sto se tice ucinka u lovu odstrelio sam svinju 100-nak kg na 25m u trku direktno kroz srce ,gde sam nisanio tu i pogodio ,posle toga omanjeg vepra oko 60-ak kg takodje golden havkom iCenzurisano ,imao sam dve sanse i odstreljeno ,tako da sam bio ovih godina 100 % siguran u taj projektil,a silver havk sam probao i rezultati su bili ocajni pa ga i ne zelim koristiti,medjutim sada ste mi predvojili pamet neznam dali mogu sa sigurnoscu josuvek racunati na taj projektil ,jer posle promasaja samo se mozes pojesti od muke,ili da se oslonimo samo na olucene cevi ,sto je sigurno sigurno ,barem sto se tice lova na svinje...pozdrav

Podunavac

270 kaže:
Inače Belomov Gualandi je samo jedan isti i sad i pre par godina i isti je prečnika 16mm za razliku od B&P koji je 18mm ali imaju približno istu težinu jer je Belom mnogo manje "šupalj" od B&P koji sa zadnje strane ima "šupljinu" 2/3 kugle i tanke zidove za razliku od Beloma koji je "puniji" jer je podkalibarni i ne deformiše se prilikom prolaska kroz čok!!!

belombeograd kaže:
Izvinjavam se,tek sam sad video ovaj upis na str.18,pa da odgovorim. Belom pravi 2 vrste Breneka-pojedinacnog zrna,samo u kal.12,tako da obe slike su tacne za tu vrstu municije.Karakteristike balisticke su iste za oba metka,tj.koristimo isti etalon,samo je razlika u gramazi projektila(cca 32 ii 28 gr),ii s tim u vezi,ii u masi barutnog punjenja.Propust oko obelezavanja mikro pakovanja patrona(od po 10 kom.),smo otklonili lepljenjem nalepnice na pakovanja sa PK Gualandi projektilima,da se mogu jasno razlikovati.
pozzz

Kolega nebi da mudrujem, ali ipak Belom pravi standardne Gualandi kugle kao i ostali proizvođači, gde je kalibarna kugla 32 grama a potkalibarna 28 grama. A do cele ove zavrzlame i nesporazuma je došlo baš iz razloga što na kutijama nije bilo posebno označeno potkalibarno zrno, nego je za oba tipa bilo isto pakovanje. Da ne bude zabune kolega Belombeograd se pogrešno irazio na početku svog posta nazivajući ih Berneke zrnima, ali se na kraju posta ispravio da su u pitanju Gualandi zrna.Bye
Tri prsta 2Kolce

Cadara
 Evo ovako malo da preciziramo, podkalibarna kugla Gualandi se naziva Gualbo. Puni je nekoliko proizvođača. 270 je u pravu kada je objasnio da je to Gualandi u kalibru 20 smešten u dvodelni plastični kontejner. Tako spakovana gualandi kugla se naziva GUALBO, mislim na neki službeni naziv.
Jedino što nisam znao je ta činjenica da i Belom puni te podkalibarne kugle.
Inače je Gualbo namenjen sportskom streljaštvu i zato je osmišljen ali eto koristi se i u lovne svrhe.

kelt

270 kaže:
I još nešto Podunavac, ono što si prikazao kao sliku BELOM GUALANDI projektila, nije BELOM već B&P!!!
Ja sam ih upravo slikao jedan pored drugog da se vidi razlika.
LEVO je B&P Gualandi cal. 12.
DESNO je BELOM Gualandi cal. 12.
Razlika u prečnicima je očigledna zar ne!!!
I vidi se šta jeste a šta nije PODKALIBARNO!!!

uz duzno postovanje kolega oba projektila koja ste uslikali jesu marke gualandi, a mogu biti punjeni od bilo kog proizvodjaca i kod bp i chedita i beloma.... nebitno. levi je punog kalibra od 32 grama,a desni je podkalibar gualbo od 28 grama i nedostaje mu kontejner. belom puni oba, a sam ga bas kao i ostali koji ga pune , ne proizvodi vec kupuje od firme gualandi u italiji. ako ga sami proizvode onda su falsifikatori jer na projektilima ima utisnuto latinicno G kao oznaka proizvodjaca. prvi put sam cuo da je od zrna orignal breneke nekom pukla cev, ali nije sigurno kriv metak vec vlasnik trap puske koji stavi breneke u cev koja ima po vasem merenju super cok.
cak ni ovaj podkalibarni gualandi gualbo nije preporucen od strane proizvodjaca da se puca iz super coka.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

canis aureus

Podunavac kaže:

270 kaže:

belombeograd kaže:

... i tako dalje.

i48.tinypic.com/apblhv.jpg
i47.tinypic.com/2e4epf8.jpg

levo - podkalibar, desno - nije podkalibar Confused
... a ni u prodavnicE prodavci nemaDu pojma o svemu tome Shock ....Veselo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,630 posete www.srbijalov.com