Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CiC Kriterijum!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CiC Kriterijum!
punisher
 Nesavestan rad u službi
Clan 361.
(1) Službeno lice koje kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi nacin ocigledno nesavesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svesno ili je bilo dužno i moralo biti svesno da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pa takva povreda, odnosno šteta u iznosu koji prelazi cetristopedeset hiljada dinara i nastupi, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog clana došlo do teške povrede prava drugog ili je nastupila imovinska šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
ucinilac ce se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(3) Odgovorno lice u ustanovi ili drugom subjektu, osim onih koje se bave privrednom delatnošcu, koje ucini delo iz st. 1. i 2. ovog clana, kaznice se kaznom propisanom za to delo.

U delima ove dvojice ima sticaja vise ozbiljnih krivicnih dela pa je opravdano postaviti pitanje da li ce nadlezni organi ali i strucna lovacka javnos reagovati.

Lala
 E pa, šta sad dodati? Sremac i Punisher rade u smenama, ko u onoj narodnoj pesmi 'što propusti mali Radojica, dočekuje Deli Radivoje' Grin
Punisher, brate, hajde mi samo pojasni još, da li postoji nečija službena obaveza, da podnese krivičnu prijavu? I ko bi to trebao da uradi?
Ako je podneta krivična prijava, i ako je prihvaćena, onda se zna šta bi moralo da sledi:
- privremeno oduzimanje oružja do okončanja postupka
- po zakonu, lica koja nemaju oružni list, ne mogu da budu lovci, pa samim tim ni na rukovodećim položajima u lovstvu
- ako krivična prijava bude okončana pravosanžnom presudom, oružje se oduzima trajno
- lica kojima je trajno oduzeto oružje, ne mogu dobiti više odobrenje za nabavku, pa samim tim ne mogu biti lovci
Ako nije prihvaćena, zašto nije?
Ovo su samo neke od mogućih posledica.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank
 Samo da neko ovo pročita druže punisher....pa valjda će reagovati nadležni ako postoje....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

Lala kaže:
E pa, šta sad dodati? Sremac i Punisher rade u smenama, ko u onoj narodnoj pesmi 'što propusti mali Radojica, dočekuje Deli Radivoje'
Punisher, brate, hajde mi samo pojasni još, da li postoji nečija službena obaveza, da podnese krivičnu prijavu? I ko bi to trebao da uradi?
Ako je podneta krivična prijava, i ako je prihvaćena, onda se zna šta bi moralo da sledi:
- privremeno oduzimanje oružja do okončanja postupka
- po zakonu, lica koja nemaju oružni list, ne mogu da budu lovci, pa samim tim ni na rukovodećim položajima u lovstvu
- ako krivična prijava bude okončana pravosanžnom presudom, oružje se oduzima trajno
- lica kojima je trajno oduzeto oružje, ne mogu dobiti više odobrenje za nabavku, pa samim tim ne mogu biti lovci
Ako nije prihvaćena, zašto nije?
Ovo su samo neke od mogućih posledica

Ha ha ha Lalo meni kad bi neko oduzeo oružje mislim da bi celog ne ostatak života samo Cry

punisher
 Pa on bi Jank morao da vodi računa o ova poslednja dva. Svi su oni prijatelju moj službena lica i kao takvi potpadaju pod slovo Krivičnog zakonika.

Lala
 Punisher, a kako stoji stvar sa 'Lovnom tajnom'? Ja ne znam da to postoji, prvi put sam video na sajtu LSS

punisher
 Pa po svoj prilici Lalo moguća je i anonimna prijava tužilaštvu ili MUP RS koju su oni dužni da ispitaju. Takođe i MUP mora po službenoj dužnosti da pokrene postupak, ili na kraju krajeva možda i Predsednik NO LSV, Predsednik Skupštine LSV, a minimum za početak da se Beuković i Zeremski razreše sa dužnosti. Krivično delo se čini i nečinjenjem.

Jank
 Pomozi nam mili Bože da se lovci slože...ha ha ha...Bravo 2

punisher
 Ma kakva lovna tajna. Postoji službena tajna čije odavanje je krivično delo. Ovi u LSS se opasno igraju jer ispada da su znali da je de fakto krivično delo učinjeno pa kao tome su dali epitet lovne tajne pa kao skinuli oznaku tajna pa objavili. Jooooj ala se igraju Džemsa Bonda a pojma nemaju.

Jank
 punisher...a ovaj što se predstavlja kao posmatrač ptica ima li on kakvih brljotina ili nas samo ovde zeza i pametuje....ja ga zovem temy..B)

Lala
 Znam da postoji termin 'državna tajna', 'vojna tajna', 'službena tajna'... ali 'lovna tajna' nisam do pre neki dan znao da postoji. Mslm, bila je lovna tajna da se jedan kolega lovac napio kao ćuk posle lova, krili smo to od njegove gospoje, ali da se dokumenti proglašavaju lovnom tajnom...Opet pitanje: da li je ovo jedina stvar, koja je proglašena 'lovnom tajnom'?
Ako dobro razumem, punisher, ovi iz LSS su bili dužni da o ovome što su objavili sada na sajtu, obaveste tužilaštvo i policiju još onda, 2009. godine, ili grešim?

marcony
 sto se tiče MUP-a i krivičnoh prijava mislim da je to smešno,pa na ovom forumu je tolko dato dokaza i dobrih argumenata za krivične prijave,a šta je urađeno jel neko odgovarao? NARAVNO DA NIJE.Mislim da je pravosuđe i MUP po ovom pitanju smešno,čista smejurija Besan

punisher

Jank kaže:
punisher...a ovaj što se predstavlja kao posmatrač ptica ima li on kakvih brljotina ili nas samo ovde zeza i pametuje....ja ga zovem temy..B)

Pa možda kao što sam rekao može da nadrlja za Zloupotrebu službenog položaja, ili Nesavestan rad.

punisher
 Lalo oni u LSS nisu svesni da su javno objavili dokaz nastao krivičnim delom i da bi sada svaki lovac koji je malo vičan pisaniju mogao da na osnovu onoga što je objavljeno sačini jednu lepu prijavu protiv dvojice "drugova" i pošalje tužilaštvu ili MUP-u a ovi bi moral da reaguju. A u propratnom dopisu da označi da će prijava biti prosleđena na još par drugih adresa od kojih neke na primer mogu da budu i tiražne novine.

Sremac75
 Kažem ja da mi fališ!
Bravo majstore!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ohotnik
 Ja vas podrzavam ali koliko znam Srndac je odstrljen trofej je ocenjen i naplacen po cenovniku pravilno Nema ostecene strane nema ni namere jer trofej nije donesen na sajam u Novom Sadu na ocenjivanje komisie CIC Neznam mozda postoji nesto drugo tako sam ja shvatio

Lala

ohotnik kaže:
Ja vas podrzavam ali koliko znam Srndac je odstrljen trofej je ocenjen i naplacen po cenovniku pravilno Nema ostecene strane nema ni namere jer trofej nije donesen na sajam u Novom Sadu na ocenjivanje komisie CIC Neznam mozda postoji nesto drugo tako sam ja shvatio

Ne znam da li je naplaćen. Koliko može da vredi trofej sa toliko poena? 10, 15, 20 ili više hiljada evra? Svetski prvak? Pa ako je naplaćen, onda bi ono LU iz Srpskog Krstura bilo dosta bogato. CIC komisija ne ocenjuje, ohotnik, nego verifikuje ocenu! Džaba ja pišem, kad ne čitaš pažljivo.
Znam da su u ocenjivački list uneti podaci o odstrelu 'na osnovu izjave lovca'. A za odstrel srndaća je potrebno da postoji dozvola za lov, i izveštaj o odstrelu. I naplata, naravno. Mada, papir trpi sve. A pare mogu da reše dosta problema. Logika 'ljudi smo, dogovorićemo se...'. Jedino što pare ne mogu nikako da reše, to je pitanje moralne i lovačke odgovornosti.

temudjin
 Čitam i vidim da pojedini ljudi mnogo vole da pišu o stvarima o kojima ne znaju mnogo (da ne budem grub i napišem ništa).
No redom da postavim pitanja:
Za Lalu:
- koja je razlika izmedju ocenjivačkog lista i trofejnog lista,
- koja je razlika između privremene i konačne ocene;
- koja komisija je nadležna za lovačke trofeje;
- ko, kako i zašto proglašava nacionalnu i svetsku listu.
Za Punishera:
- koja je razlika između predistražnih radnji i tužilaštva ;
- koja je razlika između lovne tajne i poslovne tajne;
- koja je razlika između Interpola i Euripola;
- koja je razlika između James Bonda i Vladimira Putina.

zoranp
 ..aha...ajte sad vi lajavci...sad je babo postavio pitanja...ma to presvetli temudjine...ti za mene nisi više u domenu indicije nego osnovano sumnjam, da si...Smeko
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoranp
 Kolega 99 % odgovora na vaša pitanja se nalazi već na stranicama ovog portala!!..šteta što ne čitate, pa da nešto i vi naučite Confused ..o presvetli temudjine Molitva .. jedino nema odgovor na razliku između Jamesa Bonda i Vladimira Putina, pa bih molio prosvetljenje, ako biste se udostojili da se obratite meni običnom smrtniku Molitva ???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,123,546 posete www.srbijalov.com