Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
AcaNik
 jel to najbitniji deo? 
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Sniper Hunter
 [xhide]Po meni aco jeste jer to daje oblik sacmi a mozes da topis i u obicnom loncu ali kapaljka ga pravi daje obliki posle rampa koja mora da ima ugao od 30stepeni ugla znaci ona rupica ako nije cista nista ako nema odredjenu dimenziju nista sve se vrti oko rupeGrin[/xhide]

AcaNik
 daj onda dimenzije pa da pravimo te kapaljkeSmile
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Sniper Hunter
 [xhide]http://www.hotkey.net.au/~orrs/Bismut.../index.htm

Klikaj redom na brojeve i otvara se sve jedino sto sam nasao a uporedi sa kockicama na slikama pa ces videti znam samo da je velika rupa tj.ulaz 5mm
PS: strana 4 je najbitnija[/xhide]

AcaNik
 kapiram, ovo je sve pod uglom od 30 stepeni kao i rampa

Sniper Hunter
 [xhide]Ma ti si nas!!Sme�ko ne pucam!!!Grin[/xhide]

AcaNik
 to sam video na jednom keru da pise, riknuo samSme�ko

Sniper Hunter
 [xhide]Dobra fora!Sme�ko[/xhide]

AcaNik
 zamo mi je sto nisam slikao. ako budem imao svog psa ima isto da mu stavim. 

Sniper Hunter
 [xhide]Zaboravio sam da postavim i ovo gde sam kupio masinu za livenje olova
http://www.magmaengineering.com/produ...r-model-65
posalje se i mail daju vam broj konta iban swift uplati se sa postarinom i za 10 dana stize uz carinu ja sam platio carinu 85 chf [/xhide]

Cvele
 Sniper, kol'ko sam ja cuo, u olovo se ubacuje jos neki dodatak tj pravi se legura, koji daje cvrstocu, nije cisto olovo? I kol'ko si platio sve zajedno sto je potrebno za punjenje patrona? Smile I dali ima da se kupi kod nas...(barem ona masina za punjenje) ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

BojanKG
 uhh ona masinica je strava B)
srbijalov markafazan

Sniper Hunter
 [xhide]

Cvele kaže:
Sniper, kol'ko sam ja cuo, u olovo se ubacuje jos neki dodatak tj pravi se legura, koji daje cvrstocu, nije cisto olovo? I kol'ko si platio sve zajedno sto je potrebno za punjenje patrona? Smile I dali ima da se kupi kod nas...(barem ona masina za punjenje) ? Smile

Cvele sve ima napisano u predhodnim postovima a za livenje je izasla sa carinom postarinom u CH oko700Chf u to uracunato i 30l antifriza i ostale posude i materijal sto je potreban za rad;)[/xhide]

AcaNik
 prvi patroni sa lee presomSmile
www.fotorola.com/uploads/489238ab67.gif
www.fotorola.com/uploads/40e40e2c01.gif

sheytan
 Kako ide onaj stari hit? "... A patroNe, a patroNe..." Sme�ko

Svaka čast, Aco! Ko je sve učestvovao u izradi, i nisu loše, izgleda! Bravo

AcaNik
 hvala, hvala.
uspesno su probane u nedeljuSmile
moram jednu mericu da prosirim

sheytan
 Ili napravi novu skroz, ne mora da ima onaj deo "kvadarasti" di piše broj! Znači, samo prsten(ac Sme�an)!

Merice za konkrevetan barut istestiraj VAGOM (I ZAPIŠI U SVESQ/DNEVNIK!), ali ne moraš svaq, nego npr. najveću, pa dve merice nižu(tipa, 198, pa preskočiš 189, izmeriš 180, preskočiš 171, izmeriš 163... Ili, opcija sa dve merice, za lenčuge: izmeriš samo 189 i 171, sve ostalo će ti biti jasno! A za 12cal mislim da nikada nisam koristio ništa manje od 163!)

AcaNik
 sve ja zapisujem. 

Sniper Hunter
 [xhide]Bravo AcaNik B) izgledaju odlicno bitno da je punjenje krenulo cestitkeBravo 2[/xhide]

AcaNik
 hvala SHB
ti se me i zarazio sa ovimSmile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,724,166 posete www.srbijalov.com