Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Koja rasa gonica je najbolja za DS

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Koja rasa gonica je najbolja za DS
lovdzij@
 Lepi kerovi nema sta,posebno ovaj na sestoj slici po redu.Da li je jos u zivotu,i da li ga pustas da pari keruse?
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

Hunter forever
 Drzanje gonica ima veze i sa nadmorskom visinom pa ako mi neko moze to pojasniti?
marka Engleski poenter marka

Matdragan
 Postovani kolega Nikola
Slike su ti super i mnogo si me obradovao sa njma. Psi su stvarno preljepi. Zao mi je sto nisam vjest i ne znam kako da postavim slike imo bi i ja da ti pokazem neke ljepe kerove a ponekog i vepra. Skoro sam odstrjelio ogromnog pred trobojkom i brakom posle cjelog dana gonave i vise stajanja i oblajavanja na kraju umoran zalego je u gustis i tu sam ga otstrjelio, sliko sam sa mobilnim i nece da mi primi sliku. Isto tako imam sliku i kera o kome sam ti pisao a imam i jednog kera kojeg smo slucajno kpili na granicu Bugarske licio je na alpinca al je bio duzi i krupni sa guscom dlakom mnogo je potsjeco na rumunske kopove. On je bio izvaredan dozivio 13 godina i jos vitalan al je nasrnuo na ovce pa su ga ubili. Pred njim je mnogo svinja ubijeno. Javljo se stalno i kad je na trag a kad obilazi teren svaih 10 do petnes minuta bi pustio glas. Bio je temeljan iza njega nije mogla ostati svinja nepronadjena. Po najvisim vrucinama u julu avgustu on bi korak po korak posle vise sati lociro svinju i oblajavo dok mi ne dodjemo. Imalo je kod nas jos mnogo dobrih pasa cuveni Arap od Mrkajica, Kic malesni trobojac Jevta Vukovica, Lesi kod nelovca krzanac posavke i istrijanca sam bi posao u brdo nasao svinju i po cio dan je oblajavo, Saro trobojac koji je u sestoj god proradio svinju, ponovo saro krizanc posavca i rusa i jos puno pasa ne mogu ih sve nabrojiti. Imai danas kod nas dobrih svinjara al svi su nabavljen kao formrani psi.
Zivim za pjev GONCA

Nikola Vojinovic

lovdzij@ kaže:
Lepi kerovi nema sta,posebno ovaj na sestoj slici po redu.Da li je jos u zivotu,i da li ga pustas da pari keruse?

Kolega, pas je ziv, dobijen je od dobrih krova, od keruse iz Bosne i kera kupljenog sa Kosova... Covek koji ga cuva nije nesto radio sa njim, tako da pas goni zeca, lisicu, kunu, a desava se da ponekad potera i svinju... Pario je drugar kerusu sa njim, ali nismo zadovoljni dobijenim leglom, ker je extra exterijera, stegnut kao sajla!

Ovo su iskopirane slike sa jednog drugog foruma, gde sam ih ranije postavljao, kao sto sam reko vecina kerova nije vise u Nisu...

Sada su tu nove snage, zeljne dokazivanja i novih podviga!

Evo jednog tragicno nastradalog u cetvrtoj godini, da je ziv, bio bi legenda!

img222.imageshack.us/img222/1383/picture1br.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Milorad
 [quote]Matdragan kaže:
On je bio izvaredan dozivio 13 godina i jos vitalan al je nasrnuo na ovce pa su ga ubili.
pa zar je moguce kolega da niste znali da pas hoce da tera ovce a imao je 13 godina?

Matdragan
 Kolega Milorade ker je zivio medju ovcama i na nase ovce a i tudje nikad prije nije reagovao. To se desilo pri povratku iz lova pas je slobodno isao za nama nije ga trebalo vezat. Odjednom je iskocio ovan ispred njega zgrabio ga je za grkljan i udavio. Posle toga je ponovo gonio ovce ali ne nase vec samo ako bi ih nasao u brdo pustene. U jednoj takvoj gonjavi je odstrjeljen od nepoznatog lovca.

Matdragan
 Postovani kolega Nikola
Mnogo mi je drago sto smo stupili u kontakt i volio bi jednog dana i da se upoznamo. Izvjesan period necu moci da budem na internetu jer priroda moga posla je takva da sam odsutan od kuce po vise mjeseci. Ja sam pomorac i sjutra idem na brod u Singapuru. Na brodu nemamo internet a u luke se zadrzavamo i suvise kratko ali ako uspijem doci do nekog internet kafea javit cu ti se sigurno a i pomno procitati sve novosti na ovom sajtu. Drugarski pozdrav i zelm ti mnogo uspjesnih lovova i dobrih kerova. Bye
Zivim za pjev GONICA

lovdzij@
 Ovo je bila masina sa svine,ali nestade u najboljim godinamaHisterianUkradose mi ga iz dvorista.Dao bih sad neznam koliko para da ga nadjemCry

lovdzij@
 Evo kako prodje ker koji je mnogo srcan,i napada vepra zestoko.Malo je losija slika nema blic na telefonu,ali nas drug veterinar Pera Djuric je dobro odradio posao.

na žalost to se često dešava, ali nije za objavu,

Nikola Vojinovic
 Srecan put Dragane!

Lovdzij@, zato su kerovi za lov DS posebni! Desava se i da "mek" ker strada ili bude povredjen, jer ima veprova koji su sa godinama naucili kako se "osloboditi" potere, bezi pred psom u gustis, a zatim se po svom tragu brzo vraca i srece psa, koji je nemocan...

Ker sa zadnje slike je ranjavan od vepra vise puta, najvise zbog svoje tromosti, jer je bio ogroman i glomazan, spor i temeljan... Jednom prilikom je bio zakrpljen sa preko 250 kopci!!! Preziveo je, ali je na kraju ipak tragicno stradao od jednog lovca...
Priroda, kerovi i lov!

Orke
 E ljudi , ajde da ovi koji su iskusniji sa obukom goniča na svinje objasne neke načine na privikavanje takvih pasa na ovce tj. odvikavanje od gonjenja i napadanja na ovce . Znam sigurno da je i to jedan od problema kod vlasnika pasa za lov na divlje svinje . Meni se dešavalo da je ker bio sa ovcama i nikad ih nije ni pogledao ali tuđi ker je u lovu nasrnuo na ovce i svi kerovi su poleteli na stado , jedva smo ih pohvatali , dugo posle toga mi nije bilo svejedno . A znam ljude koji su i plaćali podavljene ovce stočarima . To je ozbiljan problem ajde da malo podelimo razna iskustva na tu temu .

Pozdrav !

lovdzij@
 Kolega orke ja mislim da je jedini nacin sa onom elektricnom ogrlicom za obuku pticara.Moj drugar je sa tim odvikao kera od ovaca i od kokosaka.Stavi mu ogrlicu i pusti ga u dvoriste i on cap kokosku a on njega tresne strujom i tako 2-3 puta i vise nikad nije pipnuo kokoske.Tako isto i sa ovcama.To je proveren metod,i uspesan 100%.Bar je bio u ovom slucaju.

teletakt je zakonom zabranjen!

Orke
 Lovdžija hvala na odgovoru , mislio sam da će više kolega učestvovati u odgovoru na moje pitanje , ali možda je moje pitanje škakljivo zbog različitih metoda jel se verovatno većina tih metoda ne uklapa u današnja shvatanja i zakone . Ja sam čuo za dosta različitih načina ali ni jedan nije blagonaklon prema psu , pa bih voleo da saznam dal' takve metode za ovu namenu postoje .

Pozdrav !

Milorad
 Mora da boli da bi se izlecilo...
teletakt!!!
upravo cekam jedan da mi stine,narucio sam ga skoro...jer sam morao pre par god jednu balkanku da sklonim zbog ovaca i nazalost jesenas jednog kera od godinu ipo sma morao da ubijem (na komsinoj ovci) tako da je mnogo humanija ogrlica nego osmica

molila bih vas da malo razmislite pre nego što ovako nešto napišete, ne priliči jednom lovcu i kinologu da ''ubija'' psa,
ovo čitaju i mlađi članovi, pa nije lep primer za njih.

lovdzij@
 Kolege vrlo je bitna stvar kera od malena navikavati na domace zivotinje.Ja zivim na selu pa ker jos od malih nogu bude u kontaktu sa domacim zivotinjama,tako da nisam do sada imao problema.Jedino mi se desavalo da laju na domace svinje oko obora,ali to i nije neki problem.Tako da bi najbolje bilo da se od malena navikavaju na domace zivotinje.

Milorad
 spavao za njima,one ga bile cak,boks napravljen uz ovcaru ali eto nema pravila...

vlada lovac

lovdzij@ kaže:
Ovo je bila masina sa svine,ali nestade u najboljim godinamaHisterianUkradose mi ga iz dvorista.Dao bih sad neznam koliko para da ga nadjemCry

Lep pas, još i ako je bio dobar na terenu nije ni čudo da je nestao, tužno ali istinito što većina takvih pasa završavaju na skoro isti način

lovdzij@
 Na zalost,uvek ono sto vredi nestaneHmmm

Bata79
 Ja volim posavce i mogu reci da nisu losi kerovi za lov DS! Ali u sustini vecina dobrih kerova za DS koje sam ja video su mesanci, tako da ne znam sta je u pitanju, da li zbog mesanja krvi ili neceg drugog agresivniji su i jednostavno bolje rade!

Bata79
 Inace evo slike i mog kera, starog 6god.
Bata79 priložio:
abcd0005_resize.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,174 posete www.srbijalov.com