Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bokerica ili položara ???

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bokerica ili položara ???
Podunavac
 Slažem se sa kolegom Joe-om. Stara dedina puška nema cenu, pogotovo ako je dobro očuvana. Ako već imaš želju za bokericom, skupljaj pare pa kupi jednu u kalibru 12 . Onda imaš i Bokericu i položaru u dva različita kalibra. Pušaka nikada nije previše. I sa položarom može lepo da se pogađa kada se uđe u štos. Znam neke lovce koji mnogo bolje pucaju (pogađaju) sa položarama nego sa bokericama.
Tri prsta 2Kolce

pavlepavlaka
 ovo je moja puska tako reci mog dede koju sam ja nasledi u ekstra stanju
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

DakiNS
 Pavle , znaš li onu poslovicu: Boj ne bije sjajno oružije, već srce u junaka!

Lovi i uživaj , poisli samo koliko treba da odvojiš novca za članarinu, kao i za ostalu opremu, pa polaganja pa takse itd,itd. Zašto da se nečega odričeš da bi kupio drugu pušku. Ima vremena , kupićeš i drugu i treću i petu , ali dedinu nedaj nikome . Uživaj u životu i mladosti. Nikada pušku nisam smatrao nakitom. Ti kako hoćeš , tako ćeš i da uradiš, samo prvo dobro razmisi. Možda su sve te nove sjajne puške odlične , možda ti se izuzetno svide , kupiš i kasnije utvrdiš da ti ne leži. Stekni prvo malo iskustva lakše ćeš kasnije kupiti odgovarajuću. Pisao sam već da mi se dešavalo da u lovu budu kolege čiji je kofer od puške skuplji od moje kopletne opreme , ali zbog toga oni ništa bolje ni više ne ulove od mene čak i obrnuto jer ih je zbog skupocenosti strah da sa puškom uđu u gustiš.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

pavlepavlaka
 moj deda je bio mesar drzao je nekoliko mesara pa je imao i para ali on nije vole skupe puske vec je kupio Crvenu Zastavu i IZ27 kalibar 12 jednu je prepisao meni a dru mome bratu od tetke koga ne zanima lov vec je cuva za uspomenu

rk
 Jedno je sigurno pogresices ako je prodas, to je super puska koja ukoliko je budes pravilno odrzaao moze jako dugo da te sluzi.
Sa druge strane neces biti nista blizi Franchi okerici posto za ovu svoju polozaru mozes da dobijes 100-150 e.
Naravno jednog dana kada budes iao vise novca ukoliko te i daljee bude zanimala Franchi bokerica lako ce je kupiti, a ova polozara ce ti ostati draga uspomena koju ces uvek imati u rezervi.
RK

PEZ
 Negde sam procitao reci pokojnog Mr. Duska Bojovica "Zecu ili fazanu je sasvim svejedno da li ce ga pogoditi snop iz jeftine zastavine polozare ili iz prestiznog H&H."
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

pavlepavlaka
 mislim da nisam pogresio temu dali je ova Baikalova puska http://magnumserb...20pu%C5%A1 ke iste duzine kao i ova http://baikalinc....ny/54.html to me zanima jer u opisu ove prve pise da je duzina cevi 72cm ili su mozda mislili duzina cele puske i dali ova kratka petlara moze da se koristi u svim lovovima Confused

Joe the hunter

pavlepavlaka kaže:
mislim da nisam pogresio temu dali je ova Baikalova puska http://magnumserb...20pu%C5%A1 ke iste duzine kao i ova http://baikalinc....ny/54.html to me zanima jer u opisu ove prve pise da je duzina cevi 72cm ili su mozda mislili duzina cele puske i dali ova kratka petlara moze da se koristi u svim lovovima Confused

Za ovu petlaru lepo su napisali na dnu linka da mozes da biras duzinu cevi

510 cm
660cm
710
725
750

Podunavac

pavlepavlaka kaže:

Standardna dužina cevi kod lovačkih sačmarica je 72 cm, ali se prave od 66 cm do 75 cm, u zavisnosti od proizvođača i namene. A za ostalo ti je već odgovorio kolega Joe.
Tri prsta 2Kolce

rk
 A najmanja verzija je 51cm, mislim da je i ovo najmanja dozvoljena duzina cevi za LP kod nas u opste.
RK

Podunavac
 Dužina cevi od 51 cm se koristi za vojno-policijsku upotrebu i ličnu zaštitu. Retko koji proizvođač lovačkih sačmarica ima cevi kraće od 66 cm u svom programu. U zadnje vreme može da se nađe pokoja puška namenjena lovu DS pogonom koja ima kraće cevi od 66 cm, a kombinuje cev sa izmenjivim čokovima (ili fiksni cilindar čok) i sačmenu olučenu cev za upotrebu kugle. Isto kao što se prave i cevi duže od 75 cm (do 85 cm), ali za trap puške. Retko koja sačmarica namenjena lovu ima cevi duže od 75 cm, osim pojedinih modela pumparica koje se u USA koriste za lov gusaka.
Tri prsta 2Kolce

rk
 Ali Podunavac mislim da IZ 43 KH upravo ima cevi od 55 cm ili t ako neto tj. to je najcesca varijanjta te puske.
RK

Podunavac

rk kaže:
Ali Podunavac mislim da IZ 43 KH upravo ima cevi od 55 cm ili t ako neto tj. to je najcesca varijanjta te puske.

Jeste kolega, u najkraćoj varijanti dužina cevi joj je 51 cm. Ali to ne znači da je ta puška namenjena za lov. Namena joj može biti za lično zaštitu ili CAS (cowboy action shooting).
Tri prsta 2Kolce

rk
 Pa sa tom moj prijatelj jako uspesno lovi vec nekoliko sezona.
RK

PEZ
 Kolega rk, ta puska je radjena za trziste SAD- a, namenjena je ko sto rece kolega Podunavac, za "licnu zastitu" i "kaubojsko pucanje" naravno moze se koristiti i u lovu.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ssekir75
 au,au, obradovaste me sa ovim podatkom (da se petlare jos rade i u jeftinijim varijantama)Presrean iz nekog razloga mi se petlare jako svidjaju, pa se opasno razmisljam izmedju neke tozovke bm ili 63, i bokerice iz 27 (prednost magnum dzebana za guske i promenljivi cokovi). srce vuce petlari, a pamet bokerici. videcemo...

druze pavle, ako prodas ovu lepoticu ima da se jedes posle gde se jos niko nije ujeo. proslo mi je svasta kroz ruke (nisam lovac ali jako volim svo oruzje), i veruj mi da mi odavno nije mrdnulo okce kao sad kad sam vido ovu zastavicu (dobro, jeste na onu "bakicu" iz kranja ;) ). a sto se tice tog iz-a sto je kod tvog brata, pa uzmi je ponekad cisto da isteras merak dok ne nabavis svoju bokericu. ne verujem da ce se buniti pogotovo ako ga lov ne zanima.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 Imao sam prilike loviti sa kolegama koje imaju baš lepe i skupe puške renomiranih firmi, Kada izvadim suhlovku iz futrole svi onako letimično pogledaju, za to vreme oni iz skupocenih kofera vade svoje lepotice, ali kada sam se u jednom lovu izvadio Pamelu iz futrole svi do jednog zatražiše da pogledaju, natezali jadnu Pamelicu , grlili, privijali uz obraz i nekako tužno mi je vraćali ,ali uz pitanje gde je nabavih, kolika je cena i slično a njihove vitke lepotice koštale 2,3,5000 evritja ( ja bih rado grlio jednu bereticu dvadeseticu pa silver neki Pižon).Stari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kestenovac77
 Doprinosim temi sa svojim argumentima. Lovim sa bokericom. Zasto? Zato sto sam do prije 14 dana bio pripadnik Vojske 15 godina. Navikao sam da oruzje gledam niz jednu cijev. Bokerica uvijek "trza" vertikalno pravolinijski, dok kod polozara "vuce" lijevo ili desno, zavisi iz koje cijevi je pucano. Doduse nije to strasno ali eto... Vizuelni i estetski momenat je po meni na strani bokerice. To je moj licni stav. Bez da se upustam u tradicionalno-tehnicke rasprave. Smatram tacnim da se sa polozarom lakse nisani i postujem izreku: lovac koji lovi i navikne na polozaru, nema te bokerice koja bi preuzela primat.

kestenovac77

ssekir75 kaže:
au,au, obradovaste me sa ovim podatkom (da se petlare jos rade i u jeftinijim varijantama)Presrean iz nekog razloga mi se petlare jako svidjaju, pa se opasno razmisljam izmedju neke tozovke bm ili 63, i bokerice iz 27 (prednost magnum dzebana za guske i promenljivi cokovi). srce vuce petlari, a pamet bokerici. videcemo...

druze pavle, ako prodas ovu lepoticu ima da se jedes posle gde se jos niko nije ujeo. proslo mi je svasta kroz ruke (nisam lovac ali jako volim svo oruzje), i veruj mi da mi odavno nije mrdnulo okce kao sad kad sam vido ovu zastavicu (dobro, jeste na onu "bakicu" iz kranja ;) ). a sto se tice tog iz-a sto je kod tvog brata, pa uzmi je ponekad cisto da isteras merak dok ne nabavis svoju bokericu. ne verujem da ce se buniti pogotovo ako ga lov ne zanima.
Kolega cini mi se da sam bas to i vidio (cemu te srce vuce) na proslom loristu i to sa lovackom duzinom cijevi, ubi me ako znam na cijem standu, radi se o IZH-43. Srecno sta god kupio i dobar pogled!

miletic
 Moj glas ide bokerici ,nekako najlepse lezi u ruci!Dragoljupe

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,181 posete www.srbijalov.com