Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
Kile_
 u 5 na zborno mesto,u 05:15 na terenu pa do nekih pola 8.....inace kod nas je dozvoljen lov samo ujutru do 9 da su svi izasli iz lovista Sad
jer se kao prevece ide na srndaca i svinje
Samo 300 i 4x4

Boban
 Pa to je standardno vreme za lov na Prepelice
jer kasnije je i velika vrucina a i Prepelice se povlace u kukuruze.

petar
 Kod nas kile mozes da lovis celog dana, ali sto kaze Boban posle su vrucine i nema rose...
Just like old times!

Negovan
 Evo slike u lovu na prepelice kod naseg drugara LALEBravo 2
Breton je markirao, a poenter i NOD sekundirali
Negovan priložio:
02600.jpg

Negovan
 Moglo je i bolje ali ipak smo zadovoljni zadovoljni.
Negovan priložio:
02700.jpg

Cvele
 Evo kako mi to radimo Smile
Cvele priložio:
2_14.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Ja sa ulovom Smile
Cvele priložio:
1_28.jpg

Cvele
 Cela ekipa Smile
Cvele priložio:
3_14.jpg

Cvele
 Ova je prezivela borbu sa sacmom Smile
Cvele priložio:
4_4.jpg

nenad_franc
 cvele,cvele! toliko citas ovde a ti opet pandursku maskirnu kosulju!Njanjanja

Cvele
 Haha sta cu, cale mi pandur, pa ostalo od njega.... Njanjanja2

petar
 Drugari, a sto se svi slikate sa ulovom na haubi automobila, malo je po mom misljenju ne lovacki (nemojte me shvatiti pogresno). Zar nije lepse neka lepa pozadina sa travom, zelenilom, nesto prirodno? Confused
Just like old times!

draza
 ja nazalost nemam fotografija ali su lovovi na prepelicu bili uspesni .
najvise smo muke imali da ihnakon odstrela nadjemo zbog velike rose i bujne vegetacije

petar
 Zato drazo treba dobar pas.B)
Just like old times!

Igor
 8.Avgust.2010 Bač
Konacno je dosao trenutak da se i ja ukljucim u predstavljanje svog lova na prepelice a sa druge strane nije to bio obican lov pre svega je to je bilo upoznavanje i druzenje clanova sa naseg foruma.
Unapred vec dogovoren termin ( mislim da je treci put) Ja i Negovan krecemo iz Svilajnca za Bac kod Lale i Rancera u goste i lov na prepelice. Samo putovanje koje je trajalo vise od cetri sata, zbog guzve na auto putu i naravno kasnismo, docekao nas je Lala u Novom Sadu. Par reci i krecemo munjevito( ma vozi covek kao da smo na pisti) za Bac. Tamo nas docekuje Rancer ( kralj Baca ako mogu tako reci) kod njegovog prijatelja Bobana gde smo bili smesteni.

Smestaj, mali raj na zemlji:
a.imageshack.us/img163/5637/imgp0063m.jpg
By srbijalov at 2010-08-24
a.imageshack.us/img831/525/imgp0062s.jpg
Smestamo kerove u bokseve, nazdravljamo dobrodoslici i novim poznanstvima i spontanog raspakivanja krecemo u akciju obilaska terena i table na kojoj ce da lovimo. Posle obilaska svracamo kod Rančera na njegovom ranču i tu je doslo do pravog odusevljenja. Sve na jednom mestu, covek ima svega od ribnjaka do stada ovaca , konja a pre svega dobru volju za sve to.
a.imageshack.us/img695/2047/imgp0015a.jpg
Ima tu svega i svaceg a ponajvise za pice a bogami necu zaboraviti njegovu orahovacu i prelep ambijent.
a.imageshack.us/img295/1177/imgp0029.jpg
a.imageshack.us/img801/9205/imgp0021.jpg

Uz pice i salu krece crna hronika, Boban koji je ostao da spremi jagnjeci paprikas javlja da je Lalina kerusa otvorila boks( to samo Bog zna kako) i pobegla iz dvorista i tu nastaje panika. Vracamo se do kuce u kojoj smo smesteni rasporedjujemo se u automobilima i krece potraga. Mrak ne vidi se prst pred oko, a mi jos i nepoznajemo okolinu, kenuli i mi da je trazimo. Potraga je trajala vise od sat vremena Ja i Negovam obisli sve bliznje ulice oko naseg prenocista ali bez uspeha. U medjuvremenu zvoni tel. zove Lala, drhtavim glasom prica da je Rančer pronasao kerušu ali mrtvu tj. zgazenu.
Tu nastaje tuga sama misao da smo prvi put kod njih i da se tako nesto desi bas tada ne izlazi mi iz glave. Vracamo se nazad pognutih glava, sedamo za stolom na kome je vec postavljena vecera i ako gladni nikom se ne jede a pogotovo ne Lali koji je izgledao pre da je on ubijen a ne njegova kerusa. Uz neku laganu pricu i tesenje, razmislajmo da li uopste da izlazimo ujutru u lov. Posto Lala nije prihvatio tako misljenje, veceramo i odlazimo na spavanje.

Rano ustajemo i nikako da se organizujemo i krenemo u lov i napokon stizemo kod Rančera. Uz kratko zadrzavanje krecemo prema lovistu i tabli na kojoj treba da lovimo. Lov je bio lep ne nesto preterano jer i sami znamo da su poplave odnele dosta divljaci a i preleti jos nisu poceli. Par fotki sa odstrelom.
a.imageshack.us/img839/4965/imgp0005mt.jpg
a.imageshack.us/img714/2579/imgp0004d.jpg

Ne mogu vise da pisem (23:40)a i sutra se radi nastavljam sutra.
Budi svoj, samo svoj........

Negovan
 Lalo slika je postavljena mozda nisi pogledao ranije postove.;)

Boban
 Pozdrav za celokupno drustvo,zao mi je sto bas tog 8-smog Avgusta nisam isao sa vama kod Lale jer sam bas tog dana slavio
ali bice prilike.Nije mi se dalo da odem.
Inace znam da je druzenje bilo odlicno na zalost malo i tuzno sa tragedijom ali mora se napred,slike su vam fantasticne i sta
reci sve najbolje.Bye

darkon
 Svaka cast na odstrelu i blago vama kad mozete da ih lovite.Kod nas u Jagodini ove godine nema lova na prepelice posto nisu mogli da nadju adekvatnu parcelu na 34000ha.Confused

Lala

darkon kaže:
Svaka cast na odstrelu i blago vama kad mozete da ih lovite.Kod nas u Jagodini ove godine nema lova na prepelice posto nisu mogli da nadju adekvatnu parcelu na 34000ha.Confused

Sposobno neko rukovodstvo, takvima ne bi bilo dovoljno ni 100 hiljada ha, da se snadju Smile Birali ste najbolje Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Bas cudno da od toliko velikog gazdovanja da nisu mogli da
organizuju bar 2-3 izlaska bas sramota,ja sam isao u Lapovu vec 2 puta i zadovoljavajuce.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,622,787 posete www.srbijalov.com