Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vremenske [ne]prilike...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vremenske [ne]prilike...
kolega_LOVEc
 i66.tinypic.com/35lrvxj.jpg
Vim vi repellere licet

DakiNS
 Jeste li u kući , ili se spremate da obiđete lovište pregledate hranilišta i dopunite ih . Ovo vreme - nevreme zahteva od nas da pokažemo pravu razliku od raznoraznih zelenih dupeglavaca.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Jasam juce crkao ceo dan sam proveo u nivama prvo u mojoj pa posle i u sluzbenoj epilog 3 zaglavljivanja negde je snega bilo i u visini haube od nive!Prvo sam kolegama lovcima pomagao svojom nivom da iznesu i dopune hranilista ko me je zvao u pomoc,a posle sam sluzbenom isao da obidjemo ostala hranilista i jedna je grupa bila kaznjena dozvolom za lov ali su sinoc oko 19h izasli da iznesu hranu!Magarci jos u ponedeljak je svima bila izdata hrana i receno im ko ne iznese nema lova do daljnjega,a oni se pravili grbavi e pa nece moci vise kao nema ko bolesni,operisani,penzioneri ovaki-onaki,a nedeljom su svi prvi na zbornome mestu i zadnji izlaze iz lovista.Ja sam bio da se danas u opste ne lovi jer sneg je u proseku oko 40cm visine i sva divljac miruje osim predatora greota je podizati fazana po ovakvome vremenu jer taj gde sleti tu i ostaje posto nema sanse da dohvati do zemlje da bi isao.

sasaruma

DakiNS kaže:

Jeste li u kući , ili se spremate da obiđete lovište pregledate hranilišta i dopunite ih . Ovo vreme - nevreme zahteva od nas da pokažemo pravu razliku od raznoraznih zelenih dupeglavaca.
Kolega Daki,danas se nosila hrana za divljac.
i.imgur.com/JMu73Hg.jpg Mi ubacujemo u hranilista a Breton iznosi.Jbg navikao da radi aport i to ti jeDragoljupe

maksin
 Nisam našao temu o požarima, ovi dana baš žnogo požara na sve strane po ataru. Neznam kako bi se pono kad bi vido nekog da pali, pa dal imalo razmišlja kako je jadnim životinjama iovako vruće, još i vatra. Jel bi mogli mi lovci da organizujemo neke straže?

Planinko011
 U mom lovackom drustvu se na delu terena koji nije blizu Dunava, Tamisa i kanala (sreca to je 20% lovnog terena) iznosi voda ne pojilista.
A za prijavu piromana je malo poteze jer moze ih prijaviti onaj ko ih vidi i onda sebe osudjuje na odlaske na sud i licni sukob sa piromanom sa neizvesnim krajem zbog nezainteresovanosti drzave za tu problematiku
Na temi lovocuvarske sluzbe vec sam pisao o potrebi da policija, koja je jedina ovlascena da zaustavi coveka, legitimise ga i pretrese automobil da svaki opstinski mup organizuje 24h patrolu sa terenskim vozilom ciji bi prvenstveni zadatak bio lovokradja, ribokradja, zastita polja i useva, sume i udaljenih objekata i koja bi trenutno odgovarala na poziv lovocuvara, ribocuvara, sumara i gradjana koji ne smeju da koriste prinudu.
A mozda bi to bio zacetak rendzerske sluzbe u okviru policije jer ovako krade se drvo u Kosutnjaku a kamoli na granici sa KiM,nocu citamo da ljudima lopovi oberu malinu, bostan, kradu stoku..

maksin
 Dobro si to napisao, al mi bi lovci ipak trebali organizovati nekako da čuvamo naše gde lovimo

Planinko011
 Ok. Sad zamislimo situaciju da ne idemo na posao i sedimo u ataru gde ne poznajemo vlasnike zemlje. Covek dodje i pocne da pali strnjiste. Politicari su usvojili propis ( da ne bi bili snimljeni kad lazu, mobinguju i naredjuju krivicna dela) da je neovlasceno snimanje prekrsaj i da nije dokaz na sudu, pridjes coveku i kazes mu da to ne radi a on ti kaze sta te boli kad je njiva njegova.
Ti pozoves pandure a oni ako uopste nadju njivu ili i rese da dodju on zakuka kako si mu pretio da ces pucati u njega.
Ode ti oruzje na jedan.
Ako coveka znas onda ti ostaje svadja i popreko gledanje ceo zivot plus isto moze da ode oruzje.

maksin
 Ta kolega ti ga udari na najcrnji scenario. Jel nebi moglo da mi pozovemo lovočuvara a on poljočuvara i policju. Nesme se snimit bez dozvole čovek, al mož auto kojim je bio.

Planinko011
 Ja samo kolega pisem na sta moze da ispadne.
U sustini mozda je najbolje pozvati vatrogasce i njima dati izjavu ko je potpalio vatru.
U sustini strnjiste pali vlasnik parcele ili onaj koji je radi pod zakup.
E tada mislim da bi vatrogasci trebalo da pokrenu bar prekrsajni postupak i kad se radi o namernom paljenju karikaju se na kaznu i intervencija ekipe.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,683,718 posete www.srbijalov.com