Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pečurke

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pečurke
DakiNS

Milos88-Ivanjica kaže:
Grin Razlog vise da dodjes,da vidis drugaricu Love..Pozdravicu je,zna je moja majka 100%...
Nije drugarica nego drugarčina to meni dođe kao za tri stepene viši čin, a davno smo bili u osnovnoj školi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Milos88-Ivanjica
 Ih pa Ivanjicke devojke,pravi lafovi B)
LOV JE Passrbijaloviveli

DakiNS

Milos88-Ivanjica kaže:
Ih pa Ivanjicke devojke,pravi lafovi B)
Moguće Miloše samo ova nije iz Ivanjice
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Dare_Makedonija
 Ne mogu da postavim slike od pre koji dan slikao sam nas ulov(moj i caletov) oko 30 kg vrganja. Ako moze neko da pomogne[image][/img]

Dare_Makedonija

Dare_Makedonija kaže:
Ne mogu da postavim slike od pre koji dan slikao sam nas ulov(moj i caletov) oko 30 kg vrganja. Ako moze neko da pomogne[image][/img]

Dare_Makedonija

Dare_Makedonija kaže:

Dare_Makedonija
 [img]<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img0470yl.jpg&s=52&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img52.imageshack.us/img52/7866/img0470yl.jpg</noscript>[/img]
eto konacno sam ukapirao kako ide postavljanje slika. Ovo je bio jedan od losijih dana ove godine

Dare_Makedonija
 Kolegi dali se spremate? Sad ce vrganj za koji dan kod mene. Kakvo je stanje kod vas?
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

sasa035

Dare_Makedonija kaže:
Kolegi dali se spremate? Sad ce vrganj za koji dan kod mene. Kakvo je stanje kod vas?
Svez vrganj.Pa to je nesto sto bi definitivno mogao da jedem do kraja svog zivota.Posto se bavim i kulinarstvom prosto ne postoji stvar kojo nemoze da se napravi od njih.Sa jajima kao omlet,Gulas,pasta,na rostilju u salati i prosto sva kuvana jela koja mogu da se zamisli.Jedini problem je sto ovge gde ja zivim u Austriji veoma kasno se beru tek avgusta i septembar.A ima jedna bitna razlika ovi vrganji ovde prosto nemaju karakteristican ukus na koji smo mi navikli.Jednostavno takvo je podneblje i nema dovoljno sunca.Kilogram vrganja ovde je prvi kada se pojave 30.
sasa035

duskov
 Šta se desi kad pojedeš zelenu pupavku?

Podunavac
 Sve su pečurke jestive. Neke jednom, a neke više puta.Grin
Tri prsta 2Kolce

sasa035

duskov kaže:
Šta se desi kad pojedeš zelenu pupavku?
Napupiti pupa!!!
sasa035

sasa035
 Muhara jedana od najotrovnijih gljiva kod nas.Sadrzi u sebi nervne otrove:muskarin, ibotensku kiselinu i muscimol.Ponekad se trovanje zavrsava smrtnim slucajem.
sasa035

sasa035
 A za razliku od muhare zelena pupavka salu na stranu je jedna od najotrovnijih gljiva.I izaziva trovanje sa smrtnim ishodom.Kod dece 100% slucajeva.Izaziva prestan rada bubrega i ostecenje jetre.Sadrzi veoma opasne otrove amatoksine ialfa aminitin.
sasa035

boro
 Da se i ja nadovezem na ovu temu. Zelena pupavka nije za salu. To je najteza otrovnica medju gljivama a zbog svog privlacnog izgleda (a i dobrog ukusa, kazu retki sretnici koji su je probali a ostali zivi) kao i zbog slicnosti sa nekim jestivim gljivama, odgovorna je za 95% trovanja u Evropi a i kod nas.
Dovoljan je jedan sesiric da otruje nekoliko odraslih ljudi. Prezivljavanje zavisi od brzine javljanja lekaru,
(leci se iskljucivo na VMA) i od opste kondicije organizma. Pa i kada se prezivi, covek do kraja zivota ostaje invalid, trajno ostecenih organa. Veoma je podmukla, simtomi trovanja se ne javljaju odmah vec nakon nekoliko sati a nekad cak sutradan, a tada je vec prilicno kasno jer su jetra i bubrezi, kao i ostali unutrasnji organi ozbiljno osteceni. Kada je sretnete u prirodi, zaobidjite je u sirokom luku, nemojte je dodirivati, mirisati i slicno. Nemojte brati ni ostale jestive gljive ako rastu u njenoj blizini.
Nemojte je ni sutirati ni na bilo koji nacin unistavati, vec je ostavite u prirodi da obavi svoju ulogu zbog koje je i dosla na svet. Priroda zna zasto ju je napravila takvom kakva jeste. Gljive inace imaju neprocenjiv znacaj u prirodi i treba ih na svaki nacin zastititi kao i postovati tu njihovu ulogu i voleti njihovu lepotu.

kolega_LOVEc
 ja sam pre neki dan spremao rudnjace i nesto malo vrganja, jos ih nema u velikom broju do juce padala kisa i bilo je hladno, ostale pecurke nisam video jos . Inace mladi vrganji mogu u salamuru nu tegle pa kasnije sa barenim povrcem i pavlakom bude extra salata kad se dobro ohladi.
Vim vi repellere licet

Dare_Makedonija
 Ja idem za vikend pa cemo videti sta ce biti

duskov
 Na planini Turjak, na sjeveru Crne Gore imam imanje koje se graniči sa šumom i na njoj, po mišljenju stručnjaka raste najkvalitetniji vrganj u Evropi. Ima i lisičarke ali nemam mogućnost da utvrduim da li ima crnog ili bijelog tartufa.
Potpuni sam amater sa ovom opasnom oblasti pa mnogo i ne zalazim u branje ili kozumiranje, posebno.
Uživam jedući kisjelu lisičarku kao salatu i omlet u kome je vrganj!

Dare_Makedonija
 Pocelo je. Ja sam juce bio i ubrao koji vrganj. Jos ih nema puno ali bice ih za koji dan

kolega_LOVEc
 ja nazalost nisam mogao da izadjem u berbu ovih dana,Ne-ne a moji u zadnji 3 dana nadjose oko 40 kila .
Vim vi repellere licet

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,481
Najnoviji član: Vojo

Poslednje vesti
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,742,953 posete www.srbijalov.com