Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
Podunavac
 Ja sam moju IŽ-ovku "obukao" u subotu na sajmu. Našao sam kofer baš kakav sam i tražio, sa pregradama da delovi ne mogu da kuckaju jedni o druge.
i54.tinypic.com/9s9hnb.jpg
i53.tinypic.com/v4mbza.jpg
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Rodjo sada kao da si iz diplomatskog hora
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 A i odgovara mi ubeđivanje diplomatskim putem. Samo otvorim kofer i iznesem svoje argumente.puc puc
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Iduce godine nadji kofer kao u onom filmu ne mora se otvarati a argumenti izlecu samiSmeko

Sniper Hunter

Podunavac kaže:
Ja sam moju IŽ-ovku "obukao" u subotu na sajmu. Našao sam kofer baš kakav sam i tražio, sa pregradama da delovi ne mogu da kuckaju jedni o druge.

Ovo je dobra stvar cak ima i za cokove posebna mesta !B)
Koja prodavnica i koja cena ?

DESPERADOS
 Cestitam kolega na lepom koferu , pravi je ....Bravo 2
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac

Sniper Hunter kaže:

Podunavac kaže:

Ovo je dobra stvar cak ima i za cokove posebna mesta !B)
Koja prodavnica i koja cena ?

Druže nisam siguran koja je prodavnica pošto sam dosta stvari pazario na raznim štandovima na sajmu, ali mislim da je Snajper (Beograd), premda postoji mogućnost i da je Canona (Leskovac). A cena je bila 3500 dinara.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 http://www.srbija...post_87061

pošto se na ovoj temi dosta piše o pritiscima municije koji mogu da štete oružju ako se koristi municija sa većim pritiscima od tormentovanih ...
a piše se i o IŽ27 12/70 i o IŽ27 12/76 tj kako ova "magnumka" izdržava te veće pritiske a ova 12/70 nije predviđena za tako to i brže se "rasklima" ...
Pa bih zato da pitam
u čemu je razlika između ovih IŽovki27 12/70 i 12/76 sem u dužini ležišta metka i natpisu "kalibra"?!?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:
http://www.srbija...post_87061

pošto se na ovoj temi dosta piše o pritiscima municije koji mogu da štete oružju ako se koristi municija sa većim pritiscima od tormentovanih ...
a piše se i o IŽ27 12/70 i o IŽ27 12/76 tj kako ova "magnumka" izdržava te veće pritiske a ova 12/70 nije predviđena za tako to i brže se "rasklima" ...
Pa bih zato da pitam
u čemu je razlika između ovih IŽovki27 12/70 i 12/76 sem u dužini ležišta metka i natpisu "kalibra"?!?

Canis druze postoji ogromna razlika izmedju ova dva kalibra kod je ova puska u pitanju. Kad je pravljena stara dora IZ-27 u kalibru 12/70 to je bila puska svih vremenaBravo 2 sto puta kvalitetnija od ove danasnje toljaGeSad koja se pravi u kalibru 12/76, Ova danasnja 12/76 ne moze ni da pridje onoj staroj 12/70 ko se malo razume glupo ih je uopste i porediti...
Znam da ce neKi da se Ljutu posle ovoga ali morao sam da odgovorim Stidljiv

canis aureus
 SkorpiJonu Grin
ma to je jasno! Ta razlika između starih dobrih i ovih nedorađenih novih ruskinja (i sam sam pisao na nekim temama o tome) ... nego interesuje me razlika kod novih 27ca, iz nove produkcije, a da je jedna u 12/70 a druga u 12/76
što bi se reklo, iste godine proizvedene samo jedana magnum a druga ne ika

nadam se da će biti neki odgovor na moje pitanjeConfused
Dim

Podunavac
 Razlika je u tormentaciji. Model u kalibru 12/76 Magnum je predviđen za veće radne pritiske. Što znači da ima jače bravljenje.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Podunavac
to bi trebalo tako da bude a da li je?!?!

-2x IŽ27 12/70 i 2x IŽ27 12/76 tj po dve u svakom kalibru su uzete radi merenja i "uočavanja" razlika u bravama ... i razlike nije biloConfused kakve dimenzije brava kod jedne takve iste i kod druge!!! A razlika samo u dužini ležišta metka u cevi i u natpisu ...
To je bilo pre 7-8godina, možda su sadašnji modeli sa većim razlikama u tim dimenzijama brava ali tada nisu bili!
A još jedna zanimljivost što se tiče "tormentacije" i onoga što piše kod 27ca po pitanju toga ... -dve IŽ27 jedna obična sa početka 80tih godina prošlog veka a druga "magnum" sa početka novog milenijuma. Iz magnumke nikada nije korišćena 12/76 municija a takođe ni iz ove starije, ali su obe podjednako koristile "1050bara" municiju i magnumka se rasklimala k'o mlečni zub u prvaka a ova matora je mnogo lakše sve to podnela i podnosi još uvek ...
Očigledno je da na "banana" tržište stiže i "banana" roba kao i one IŽ27 20tice na baskulama 12tica a kolega ohotnik kupi "pravu" 20ticu na baskuli koja joj i dolikuje ... tako da ...
Dim

Podunavac
 Lično imam novu IŽ-27 u kalibru 12/76 Magnum. Magnum municiju ne koristim, ali konstantno koristim municiju na kojoj piše 1050 bara. Još nisam primetio nikakve negativne posledice korištenja ove municije, videćemo kako će biti posle. Sobzirom da su braća Rusi poznati po robustnosti i izdržljivosti svoga oružja verujem da neće ni biti nekih negativnih pojava na mojoj (i i drugim takvim) puški.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Ruja je oduvek tata biJo za oruzje B) ali po nekom mom misljenju naj losije proizvode prodaju kod nas sve sto je kvalitetnije ima i kvalitetnije trzisteConfused sad koliko sam u pravu neznam ali dosta sam o tome razmisljao, uporedjivao puske Hmmm i dosao do zakljucka da ne gdesim ubedljivo najlosije ide kod nas hteli mi sa tim da se slozimo ili ne Angry tako je...
Jedan moj prikan ima dve IZ-ovke 27 kupljene 80tih godina prosloga veka jedna u kalibru 12/70 a druga 16/70 on je nemaran covek i za oruzje ne daje ni 5 para po pitanju odrzavanja. Ovu sto je kalibra 12 ocisti jednom godisnje a ovu kalibra 16 ne cisti nikad jedino podmazuje mahanizam cevi necisti uopste Confused I obe puske rade fantasticno, fenomenalno bravljenje ,funkcionisu besprekorno ,bez trunke lufta izmedju cevi i baskule(TO JE PRAVI RUJA)B)
Pre skoro mesec dana jedan nas zajednicki prikan kupio novu IZ-27 12/76 izmenljivi cokovi i sve te novotarije Confused ali nije ni prinesena staroj 27ici 12/70... Na kraju uporedjivanja dodjosmo do zakljucka da nema ni jedne jedine stavke po kojoj je nova puska bolja od stare Frown Stara bravi kao salivena a ovu novu preko kolena treba da prelomis kad je otvaras a kad zatvaras svom snagom trebas da je zalupis,ono sto najvise mrzim je kada pogledam u onaj jezicak za otvaranje a on nije na sredini to znaci da je pasovanje 0...

Sniper Hunter
 Kod mene je u toku nabavka jedne nove iz 27, sa jednom selektivnom obaracom ,izmenljivim cokovima ,belom glavom ,a najvaznije je sto ce biti u cal 16

kelt

Sniper Hunter kaže:
Kod mene je u toku nabavka jedne nove iz 27, sa jednom selektivnom obaracom ,izmenljivim cokovima ,belom glavom ,a najvaznije je sto ce biti u cal 16
a zena sta ti je rekla na to druze.Frown
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 ;)Grin pristala kao i do sada 

kelt
 meni moja zapretila ako kupim jos samo jednu bice fik i gotovoGrin a imam samo 3Cry
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 Ma potrudi se malo ...ubedices je uzmi malo odmora ,bolovanja ,izvedi je negde ,malo novogodisnje kupovine ,obecaj jos samo ovaj put, " maco ,kuco"itd Grin primeni taktiku bre!ROFL

[xhide]PS. moram da ti priznam stvarno je ovaj put bilo tesko ,ubedjivao sam se dosta i mislim stvarno da je ovo poslednja puska ,ne smem vise bila je ljuta ko risena[/xhide]

DakiNS
 Ja sam te stvari odavno rešio, jer je u kući bilo toliko oružija da je prestala obraćati pažnju na to,pa ako nešto i donesem ni ne primeti a da je pitate koliko ih ima pojma nema, lepo ih malo šetajte pa odnesite jednu vratite dve pa odnesite dve a vratite tri i izgube računicuGrin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,830,970 posete www.srbijalov.com