Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srpski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srpski gonič
duskodugousko
 Pobednik na krvnom tragu.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko
 Takmičari sa plasiranim psima pred izvođenje pasa na krvni trag.

duskodugousko
 4 plasirana psa.

duskodugousko
 fotografija plasiranih

duskodugousko
 Pobednica i njen vlasnik. P.S. Kuja ima 11 godina i uprkos godinama uspela je da nadmaši ostale pse.

arsa
 Bravo za Radeta Perinog iz Dragova i njegovu kuju koja je zaista jedna od boljih,ako ne i najbolja, zecarka u Srbiji.B)
lovac Joca i Luka srbijalov

duskodugousko
 To ja ta kuja.

ziska79
 svaka cast takmicarima i njihovim psima a i tebi koji si ovo zabelezio..pozdrav

ziska79

duskodugousko kaže:
fotografija plasiranih

ko je ovaj covek sa posavcem?

duskodugousko
 Druže , nema tu posavaca. Samo dva trobojca i dva balkanca. Verovatno misliš na kuju stg koja je nešto bleđa. U pitanju je Rade Radovanović iz Kaludre.

arsa

duskodugousko kaže:
Druže , nema tu posavaca. Samo dva trobojca i dva balkanca. Verovatno misliš na kuju stg koja je nešto bleđa. U pitanju je Rade Radovanović iz Kaludre.

Nije iz Kaludre vec iz Dragova!
lovac Joca i Luka srbijalov

duskodugousko
 U pravu si kolega, nisam primetio gresku.

Milorad
 Juce sam gledao emisiju "Moj ljubimac", bio je dan odgajivac SG, veoma uspesan (ime sam zaboravio)...Citat " Da li gonic lovistu zaista skodi, ili smeta samo zato sto je srpski" covek je sve rekao u jednoj recenici
nazalost ne pise se dobro nasim gonicima... da je to nemacka rasa bila bi njihovo nacionalno blago kao sto je slucaj sa ostalim rasama... dok mi to ne cenimo... ogranicavamo zbog srnece divljaci, vezemo kera u februaru pa tek ga pustimo u avgustu... a od njega trazimo da bude vrhunski gonic i da ne tera srne...
Kod mene su predlozili da se uzme ceo Kablar ( jedino mesto gde imamo DS, inace je vec 2/3 Ovcara i Kablara uzeto od strane turisticke organizacije Cacak) traze da se zabrani lov sa gonicima jer hoce samo visoke ceke za srnecu divljac...tako da nek je Bog u pomoci nasim gonicima Sad

Milos88-Ivanjica
 Pozz kolega Milorade,gledao sam i ja emisiju,mislim da se odgajivac preziva Papic i iz Valjeva je.Sto se tice ostalog u svemu se slazem sa tobom,unistice nase gonice donoseci glupe zakone....
LOV JE Passrbijaloviveli

Milorad
 Da da iz Valjeva je...

PEZ
 Kolege, da nije u pitanju Gojko Pantic iz Valjeva?
Ranije je drzao STG a trenutno ima SG.
Milorade potpuno si u pravu sto si rekao za Nemce nazalost mi smo izgleda takav narod pa nam nevalja sve sto je nase.

Predator

pez kaže:
Kolege, da nije u pitanju Gojko Panic iz Valjeva?
Ranije je drzao STG a trenutno ima SG.

Ako me dobro sjećanje služi, pomenuti čovjek je imao odgajivačnicu "Od Magdalenića šanca". Trobojka Ziza od Magdalenića šanca je dugo vremena uzimala titule na izložbama, takođe je bio dobar i Ziko. Jedna od najperspektivnijih ženki STG (možda baš Ziza) mu je ukradena, pa je to možda razlog što je odustao od gajenja STG.

Sasvim prirodno

Zuban
 Milorad/Milos88-Ivanjica/pez...
@ Pozdrav i Postovanje kolege "Balkanci"...
Moram malo da vas dementujem/izpravim po pitanju Nemaca. Naime i kod njih je Nemacki-Gonic, skoro izumrela rasa lovackih pasa, ili je nekom poznata ova rasa Pasa...??? Jedno vreme su jedva imali 1-3 legla godisnje, sad su to malo stabilizovali. Tako da sada imaju oko6-10 legla, odnosno 70,80 Steneta. doduse u 2010 su imali 130 steneta. Mozda je ovo neki trend na bolje, ali ja cisto sumnjam...
Gonic, je Rasa koja Generalno "Izumire"...!!! Zasto je to tako...??? Zato sto gonic u Klasicnom smislu, nikom nije,vise potreban...?!!! U mnogim Zemljama je Lov Gonjenjem (kao sto je kod nas), vec odavno zabranjen metod Lova! Gde Pas/Psi, neumorno i bez predaha, gone druge zivotinje! Uz to, u Zapadnim Zemljama su lovista u posedstvu Vlasnika Imanja, tako da su lovista "Privatna". Osim tu i tamo poneka Drzavna Suma i Nacionalni Parkovi, koji su takodje vasnistvo Drzave, tj. Svih Gradjana! Sto dalje znaci , da psi koji bez kontrole Love, nisu Lovno Upotrebljivi Vise. Sto ne znaci da su rase Gonica principijalno zabranjene, ali je potreba/potraznja za takvim rasama, pa i psime, vrlo mala, ako ne i nikakva! Lovacke Rase Pasa su stvorene da bi sluzile za Lov! Zavisno od doba u kome su nastale, divljaci koje su trebale da love i metodi lova,vremena. Mnoge su rase Nastale, ali i mnoge zamenjene/nestale, vremenom. Tako je i sa Gonicima! U Nemackoj je gonjenje zabranjeno od 1930. godine. U Francuskoj...???. U Engleskoj, nedavno itd. NAZALOST i kod nas ce u blizu buducnost!!! Ovo, sto taj Kolega na "Moj Ljubimac" kaze, je van Pameti... I sigurno nema veze sa tim "Srpski"...!!! To su obicne gluposti, koje su se ucvrstile u glavama naroda, posle ovih bezveznih Ratova...!!!
Krivci za sve to su podjednako SVI. Drzava i Zakoni, Lovacki Savez i Lovstvo koje "zastupa" i na kraju SVI LOVCI sa GONICIMA !!! Ovde bi daleko vodilo da sad ulazim u detalje. ...samo toliko: Pogledajte na Youtube, koliko SMECA se stavljalo tamo iz "Lova" na DS...!!!...copor Pasa na jednu ranjenu i cesto nepokretnu DS, koji kidaju,cepaju, zderu na zivo...Glavu o zid
Umesto da se Divljac po nekom Kodeksu, po najkracem postupku, lisi muka, "Lovci" uzimaju Kameru i snimaju sve to po 20,30,40... minuta!!! ...i onda neko nevoli "Srbe", "Crnogorce", Sandzaklije", Bosance"... ne, drage moje Kolege ne, nevoli NAROD/NELOVCI, MUCITELJE ZIVOTINJA I NE_COVECANSKO PONASANJE !!! i sasvim uzput, nevole ni njihove Pse, bez kojih ovaj Zlocin nebi ni postojao...!!!
...razmislite o tome malo, nije od stete!!!
vas Zuban.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban
 ...Kolege nema ljutis!!!
A evo i par slika iz jednog Lova na DS, da vidite kako "izgleda"...

...Nemacki Gonic

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/62-100_1237.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/60-100_1234.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/59-100_1233.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/61-100_1236.jpg
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Predator

Zuban kaže:
...Kolege nema ljutis!!!
A evo i par slika iz jednog Lova na DS, da vidite kako "izgleda"...

...Nemacki Gonic

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/62-100_1237.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/60-100_1234.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/59-100_1233.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/61-100_1236.jpg

Kolega, veoma mi je žao, ali mislim da ste u pravu u vezi onog što ste naveli u prethodnom upisu. Sve više se uopšteno guši institucija lovstva u svijetu, a psi goniči su očigledno na prvom mjestu.
Kad vidim ove fotografije, ne mogu a da se ne našalim na račun njemačkog goniča. Očigledno je nastao od primjeraka srpskog trobojnog goniča koji su zbog svojih mana izbačeni iz uzgoja. HaHaHa
Šalu na stranu, osim ružičaste pečurke, plićeg grudnog koša i nedostatka "naočara", pas sa vaših fotografija jako podsjeća na našeg trobojca.
Predložite kolegama Nijemcima da osvježe krv svojih goniča na jednostavan način. Neka ubace trobojca i mogu biti samo u dobitku. Yes

Sasvim prirodno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,437 posete www.srbijalov.com