Lov lukom
|
lovostaj |
Objavljen 26.04.2011. 21:58
|

Član

Upisa: 103
Pristupio: 23.04.2011. 20:22
|
Lala kaže:
Podunavac, ne znam šta je gadjao, i da li je pogodio gde je hteo, ali treba imati mooda, pa stati na par metara od ovolikih rogova!
Lovostaj, u životu sam ukupno možda 20-30 puta gadjao metu sa takmičarskim lukom i strelom, u metu na daljinu od 25 metara. Interesantno jeste, ali se radilo o klasičnom luku.
Ovu vrstu lovačkog luka ne mogu da komentarišem, jer ga nikad nisam držao u ruci. Po cenama, ispada da je luk, sa opremom, u rangu cena malo bolje puške.
Jedino što kod nas nije dozvoljeno loviti na ovaj način, pa samo mogu da pretpostavljam koliko je strpljenja i živaca potrebno, da se pridje na domet, a da divljač ne oseti.
Možda ste primjetili kako mu drhte ruke?Lov ni kod nas nije dopušten,kod nas čak postoji udruga lovaca lukom"BOW HUNTER"u Delnicama,a u lov moraju ići gdje je dopušteno Hungary i sl.Gađao si s zakrivljenim (olimpijskim)lukom,što je puno teže naučiti,pošto nema redukcije vučne sile,znači jači nateg veća sila.Cijene ove opreme su još kako tako prihvatljive pošto se vrhunski takmičarski compound lukovi kreću oko 1000-1200 eur bez opreme pa dodaš još min 500 opreme i dobiješ strašnu cifru.Čitajući postove vidio sam kako ima potencijalnih lovaca koji bi u lov lukom bez iskustva,kupili bi opremu sumnjive kvalitete(niska cijena)biti će vrlo razočarani.Primjetili ste da Beauceron s odmora ravno na trening,tu se trenirati mora konstantno,nema opuštanja.Ja npr. 2-3 puta tjedno po 70-100 ispucavanja. |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 26.04.2011. 21:58
|

Član

Upisa: 52
Pristupio: 01.03.2011. 20:47
|
E ljudi moji to nije pitoma zivotinja nego to je LOV SA LUKOM sada ce mozda biti nekim jasno sta je car lova sa lukom,sta blize sto bolje a moram da priznam da je ovo veoma blizu i za luk a to je savim normalno ponasanje losa kada je njegova ljubavn sezona ne vidi ne cuje i ne mirise a ne zaboravite to samo izgleda lako.
Hvala srbija lov timu za pomoc kod snimke. |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 26.04.2011. 22:10
|

Član

|
Ja sam kod sebe primjetio ako slucajno ne treniram 14 dana ( veoma se trudim da se mi to ne desi puno puta)normalno treniram svaki drugi dan,forma mi jako brzo pada dole ja mozda treniram na malo drugi nacin kao Lovostaj ja skoro nikada ne gledam koliko strjela izpucam ja pucam dok jih ljepo slazem neki dan je to samo 30 strjela a imao sam i dane sa 150 dobrih strjela da skratim pucam dok mi je grupa dobra ,nije svaki dan dobar za pucanje sa lukom tada je bolje ba odes na jedno za zivce |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 26.04.2011. 22:13
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
beauceron kaže:
Ja sam kod sebe primjetio ako slucajno ne treniram 14 dana ( veoma se trudim da se mi to ne desi puno puta)normalno treniram svaki drugi dan,forma mi jako brzo pada dole ja mozda treniram na malo drugi nacin kao Lovostaj ja skoro nikada ne gledam koliko strjela izpucam ja pucam dok jih ljepo slazem neki dan je to samo 30 strjela a imao sam i dane sa 150 dobrih strjela da skratim pucam dok mi je grupa dobra ,nije svaki dan dobar za pucanje sa lukom tada je bolje ba odes na jedno  za zivce
Konacno neke slicnosti izmedju luk-a i puske kad ti ide lose bolje je otici na  
|
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 26.04.2011. 22:14
|

Član

|
beauceron kaže:
Ja sam kod sebe primjetio ako slucajno ne treniram 14 dana ( veoma se trudim da se mi to ne desi puno puta)normalno treniram svaki drugi dan,forma mi jako brzo pada dole ja mozda treniram na malo drugi nacin kao Lovostaj ja skoro nikada ne gledam koliko strjela izpucam ja pucam dok jih ljepo slazem neki dan je to samo 30 strjela a imao sam i dane sa 150 dobrih strjela da skratim pucam dok mi je grupa dobra ,nije svaki dan dobar za pucanje sa lukom tada je bolje ba odes na jedno  za zivce
U pravilu je tako,sve ovisi o ekipi ali pošto imam premalo vremena a želim ostati u formi trudim se ispuniti normu koju si sam zadam. |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 26.04.2011. 22:22
|

Član

|
lovostaj kaže:
Lala kaže:
lovostaj kaže:
Hvala ,gospodinu Lali na tehničkoj podršci!
Nema na čemu, kolega, samo te molim da ono 'gospodin' preskočiš. Ovde smo svi kolege, i oslovljavamo se sa 'TI'.
Sorry,poslovna etika koju moram svaki dan poštivati,potruditi ću se.Kako ti se sviđa oprema?Moj je malo niže cijene, s opremom oko 600 eura,PSE x force axe6,ili axe7 u Us 750 USD,kod nas 610 EUR,bez opreme.Opremljen kod nas 800-900 EUR.Rasplakao sam se kad sam ga vidio 
Majstore raje gledaj pse EVO ove godine sigurno top bow ima sve brzinu i lako se vuce bas svi ga hvale ako zelis brzino onda se zna pse OMEN a to znaci pocanje bez gresaka a to vjerovatno vec znas da brzina ne tolerira nikakvh greska kod vas se mi cine dobre cjene i kod nas je tamo negdje |
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.04.2011. 22:22
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
A onog losa spakujemo u ćevape, uz pivo
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
beauceron |
Objavljen 26.04.2011. 22:31
|

Član

|
Bas sam iznenađen koliko ljudi misli da je pitom ,decki malo pogledajte lov losa pa cete vidjet da je to sasvim normalno ponasanje.
http://www.youtub...14Bbx5NAuk
http://www.youtub...re=related |
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 26.04.2011. 22:33
|

Član

|
beauceron kaže:
lovostaj kaže:
Lala kaže:
lovostaj kaže:
Hvala ,gospodinu Lali na tehničkoj podršci!
Nema na čemu, kolega, samo te molim da ono 'gospodin' preskočiš. Ovde smo svi kolege, i oslovljavamo se sa 'TI'.
Sorry,poslovna etika koju moram svaki dan poštivati,potruditi ću se.Kako ti se sviđa oprema?Moj je malo niže cijene, s opremom oko 600 eura,PSE x force axe6,ili axe7 u Us 750 USD,kod nas 610 EUR,bez opreme.Opremljen kod nas 800-900 EUR.Rasplakao sam se kad sam ga vidio 
Majstore raje gledaj pse EVO ove godine sigurno top bow ima sve brzinu i lako se vuce bas svi ga hvale ako zelis brzino onda se zna pse OMEN a to znaci pocanje bez gresaka a to vjerovatno vec znas da brzina ne tolerira nikakvh greska kod vas se mi cine dobre cjene i kod nas je tamo negdje
Cijena je ta, 610 eur,za x-force axe6 ili axe7 mod.2011 camo.Znam da su brzine vrlo bitne(320-350 fps). Hvala.......... |
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 26.04.2011. 22:37
|

Član

|
Moram na spavanje..............sutra je novi radni dan.......!
Pozdrav! |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 27.04.2011. 16:08
|

Član

|
Lovostaj jedan link za tebe
http://www.archer...?t=1473999 |
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 27.04.2011. 20:41
|

Član

|
Thank,s Beauceron,pomalo pratim takve stvari,za mene kao amatera,svaka pročitana i upotrebljena riječ puno znači,pogledam sve velike centre(dealere)takve opreme u svijetu i super su ja bih kupio cijele dućane.Upravo se vratih s treninga,pa mi reci koristiš li scope u lovu ili samo "mehaniku"?Brzine strijela su postale impresivne,iako ja koristim 50#za mene više nego dovoljno a na godinu ćemo pojačati.
Pozdrav........... |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 27.04.2011. 21:11
|

Član

|
lovostaj kaže:
Thank,s Beauceron,pomalo pratim takve stvari,za mene kao amatera,svaka pročitana i upotrebljena riječ puno znači,pogledam sve velike centre(dealere)takve opreme u svijetu i super su ja bih kupio cijele dućane.Upravo se vratih s treninga,pa mi reci koristiš li scope u lovu ili samo "mehaniku"?Brzine strijela su postale impresivne,iako ja koristim 50#za mene više nego dovoljno a na godinu ćemo pojačati.
Pozdrav...........
Nisam te najbolje razumio sta mislis sa scoupe i mehanikom, dali znas koje decke kod vas koji love sa lukom? |
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 27.04.2011. 21:54
|

Član

|
beauceron kaže:
lovostaj kaže:
Pozdrav...........
Nisam te najbolje razumio sta mislis sa scoupe i mehanikom, dali znas koje decke kod vas koji love sa lukom?
Naravno da ih znam,prije sam napisao da kod nas ima udruga lovaca s lukom,zove se "BOW HUNTER",a pošto lov kod nas nije dopušten(osim u gaterima) love u zemljama gdje je dopušten ili kod nas ilegalno.Treniramo zajedno,naravno nema komentara ali vidim po opremi da je to to.Scope bi bio nišan s povećalom bez daljinomjera. |
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 27.04.2011. 21:55
|

Član

|
Odnosno,pitao sam loviš li s optikom ili klasičnim lovačkim nišanom? |
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 27.04.2011. 22:03
|

Član

|
Za Lalu, pogledao sam raspored takmičenja,kod vas nema ništa što bi se bodovalu u smislu "open",prvenstvo nečega i sl.Ali nije nemoguće da se kod vas organizira izlučno natjecanje na državnoj razini za odlazak na EP ili SP
Poz..... |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 27.04.2011. 22:09
|

Član

|
lovostaj kaže:
beauceron kaže:
lovostaj kaže:
Pozdrav...........
Nisam te najbolje razumio sta mislis sa scoupe i mehanikom, dali znas koje decke kod vas koji love sa lukom?
Naravno da ih znam,prije sam napisao da kod nas ima udruga lovaca s lukom,zove se "BOW HUNTER",a pošto lov kod nas nije dopušten(osim u gaterima) love u zemljama gdje je dopušten ili kod nas ilegalno.Treniramo zajedno,naravno nema komentara ali vidim po opremi da je to to.Scope bi bio nišan s povećalom bez daljinomjera.
Pa cinilo se mi je da to mislis ja lovim samo sa mehanskim nisam ni cuo da bi ko lovio sa povecalom a siguran sam da se i to desava iz kojeg djelaRH dolazis mozda bi se mogli dogovoritisa tvojim kolegama iz cluba za koji lov. |
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 27.04.2011. 22:50
|

Član

|
Gledaj,o tome se baš i ne priča previše, koliko znam legalno love pretežno u Hungary,tamo je dopušten lov.Sumnjam da bi se koji odlučio na odlazak preko Atlantika u takav lov iako bih čak i ja koji baš i ne volim lov volio otići tamo i vidjeti kako to izgleda.Vjerojatno bih se "zabio "kod kakvog dealera opreme i 6 dana ne bih izašao dok ne bih dobio izgon.
Poz.......laku noć..........! |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 28.04.2011. 16:12
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Lov lukom nimalo nije naivan,itekako je opasan..
 Engleski poenter 
|
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 28.04.2011. 22:01
|

Član

|