Pravilnik o lovočuvarskoj službi
|
Lala |
Objavljen 31.01.2011. 23:30
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Znam ja dobro šta znači 'alter ego', hvala na objašnjenju. I upotrebljavam izraz u pravom smislu.
A poziv važi za gde to? Pojasni?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
fotolovac |
Objavljen 31.01.2011. 23:33
|

Stari član

Upisa: 227
Pristupio: 11.12.2010. 14:20
|
Da i ovde su neki policajci u dilu sa krivolovcima, samo to je svuda tabu tema. Čak je bilo i svedoka koji su pričali kako tuku i automatskim puškama po srnama..... i onda naiđe lovočuvar volonter, i može se slikati. 
Po meni svaki lovočivar bi trebalo da ima neki ultra zoom fotoaparat sada su već prešli zum od 30X, na primer Fujifilm HS10 ili Canon SX30, pa kad ih uvati sa kilometar, bež na komp pa šalji Brankici na B92
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 31.01.2011. 23:36
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ni ovo nije loše!B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 31.01.2011. 23:37
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
Lala kaže:
Znam ja dobro šta znači 'alter ego', hvala na objašnjenju. I upotrebljavam izraz u pravom smislu.
A poziv važi za gde to? Pojasni?
Obilazak Velikog ratnog ostrva , Malog ratnog ostrva, Nebojšine kule, uvod u istoriju i kulturu Srbije, Despot urađ Branković - prvi vitez reda zmaja osnivača kralja Sigmunda itd itd
Pitanje: Lalo, da li postoje vitezovi u Srbiji (mislim srpski ne templarski ili vinski)!!! |
|
|
|
marcony |
Objavljen 31.01.2011. 23:47
|

Član

Upisa: 171
Pristupio: 08.11.2010. 13:33
|
Sremac75 kaže:
temudjin kaže:
Bravo, ovo je pravi upis. Svako mora prvo krenuti od sebe a potom počistiti sve muljatore kojih je lovstvo prepuno. Istina uvek izađe na videlo a ovde se radi o povlačenju poštenih pravih lovaca pred bukačima koji su u većini lovačkih udruženja prigrabili svu vlast. Naravno da treba prispitati sve i saveze i uprave i inspektorate i sve, sve...
Bez aha! samo Dobar pogled i dubok naklon!
Da mi je neko rekao da ću reći  Temudjine, ne bih mu verovao!
To je pravi put!
Evo "moj" "bivši" predsednik Braca Piškać, još uvek vedri i oblači u LD "Jelen" Bačka Palanka, iako nam je zbog njega bio 4 meseca zabranjen lov, iako nije LU vratio oko 700, na revers uzetih, dozvola za lov, iako nije Nadzornom odboru dao na uvid finansijsku dokumentaciju, iako je vođena dvojna evidencija odstrela.....iako je.....svašta, krijući se iza imena Sekretara LSV i Sekretara LSS koji su članovu LUO Bačka Palanka, LD "Jelen" Bačka Palanka koji mu, kako on kaže, daju bezrezervnu podršku!

Ajde da krenemo od njega i njemu sličnih!
Slažeš li se Temudjine?
I još jedan crnjak dotičnom je dato da vodi evidenciju otstrela štetočina,strašno ko je ovde lud  |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 31.01.2011. 23:54
|

Admin

|
Sremac75 kaže:
temudjin kaže:
Bravo, ovo je pravi upis. Svako mora prvo krenuti od sebe a potom počistiti sve muljatore kojih je lovstvo prepuno. Istina uvek izađe na videlo a ovde se radi o povlačenju poštenih pravih lovaca pred bukačima koji su u većini lovačkih udruženja prigrabili svu vlast. Naravno da treba prispitati sve i saveze i uprave i inspektorate i sve, sve...
Bez aha! samo Dobar pogled i dubok naklon!
Da mi je neko rekao da ću reći  Temudjine, ne bih mu verovao!
To je pravi put!
Evo "moj" "bivši" predsednik Braca Piškać, još uvek vedri i oblači u LD "Jelen" Bačka Palanka, iako nam je zbog njega bio 4 meseca zabranjen lov, iako nije LU vratio oko 700, na revers uzetih, dozvola za lov, iako nije Nadzornom odboru dao na uvid finansijsku dokumentaciju, iako je vođena dvojna evidencija odstrela.....iako je.....svašta, krijući se iza imena Sekretara LSV i Sekretara LSS koji su članovu LUO Bačka Palanka, LD "Jelen" Bačka Palanka koji mu, kako on kaže, daju bezrezervnu podršku!

Ajde da krenemo od njega i njemu sličnih!
Slažeš li se Temudjine?
Znaš li Bracu Piškaća?
Štampaj!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.01.2011. 23:56
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Da li misliš na vitezove u moralnom smislu?
Što se tiče lokacija na koje me pozivaš, Temudjin, hvala, više volim da obidjem Ribarsko ostrvo i Petrovaradinsku tvrdjavu.
A kako si to mislio da obidjem uvod u istoriju i kulturu Srbije, života ti? Čime se to obilazi, tramvajem? 
Idem da spavam, zamara me ova jalova rasprava sa tobom, temudjin. Na bilo koje konkretno pitanje koje je 'škakljivo' po tebe, ili počneš sa devicama, Kandaharom i Ulan Batorom, ili nekom sličnom nepotrebnom pričom; glatko eskiviraš i praviš se Englez. Ili pazi šta pišeš, ili objasni, ako je nejasno. Ako drugima nije teško da čitaju, što je tebi teško da napišeš?
Mogu samo da ti odam jedno priznanje: retko koji član do sada je uspeo u ovako kratkom roku, kao ti što si, da zatalasa forum; na žalost, talasaš u pogrešnom pravcu, i izazivaš čak i podsmeh nekih članova. Pa onda moram da upozoravam, da ne preteraju. Razmisli malo, da li ima smisla da i jedan tvoj upis, koji nema direktne veze sa temom, ostavim, ili da jednostavno bez objašnjenja brišem sve ono što smatram da nema veze sa temom. Uostalom, ako hoćeš da pišeš bez reda i redosleda, otvori lepo svoj portal, pa vidi, možda se skupi publika koja želi da čita tvoje umotvorine. Žale se članovi na cirkus na portalu.
Ovde, po meni, unosiš konfuziju - jedan dobar upis, pa 3 bzvz. Hajde da se dogovorimo, da to prestane.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 01.02.2011. 00:12
|

Admin

|
Lalo, pazi samo da te ne pozove u lov!

|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 01.02.2011. 07:42
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Jer poziv vazi i za mene ???Nema smisla Da ti Lala dodje bez mene ,Sremca . . .!Rucak nemoras da platis! Nije problem!!
Kupi samo karte za tramvaj da nas ne kaznjavaju
kontrolori!!!!!Pozdrav |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.02.2011. 08:17
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
..bem li ga ko je smislio onu poslovicu -PAMETNIJI POPUŠTA- eto sad nam samo budale vladaju |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 02.02.2011. 17:06
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
Lovocuvari profesionalci pa volonteri ko je placen ko ne.... sto cuda a istina je tamo negde. Opet u Palanci sve je naopako pa tako lovocuvar volonter dobija svake godine financijska sredstva za svoj rad, pa pobogu ako je neko volonter nemoze biti placen, zato i postoji naziv volonterski rad, u Packoj Palanci jos napisu crno na belo koliko drustvo placa rad volonterske lovocuvarske sluzbe, a placamo i lovocuvarsku sluzbu na nivou udruzenja sto i jeste po zakonu... ja sam za da platimo i trecu lovocuvarsku sluzbu nije grof cicija, ima nas narod para... |
|
|
|
temudjin |
Objavljen 02.02.2011. 17:36
|

Stari član

|
slavaplana kaže:
Jer poziv vazi i za mene ???Nema smisla Da ti Lala dodje bez mene ,Sremca . . .!Rucak nemoras da platis! Nije problem!!
kontrolori!!!!!Pozdrav
Poziv ostaje, prevoz je čamcem ili iz marine na Dorćolu ili kod hotela Jugoslavija.
Kako se radi o zasticenom prirodnom dobru molim da najavite dolazak jer mi za organizaciju treba barem 2 dana. Čamac prima 4 posetioca.
Obavezno ponesite d(v)ogled, fotoaparat i naravno gumene čizme.
Pozdrav |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 02.02.2011. 17:39
|

Lovčina

|
temudine pogledaj upis na temi pravilnik o veterinarsko-sanitarnim uslovima koji stupa od 01.03!Daj svoj komentar |
|
|
|
charuga |
Objavljen 02.02.2011. 17:41
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
temudjin kaže:
slavaplana kaže:
kontrolori!!!!!Pozdrav
Poziv ostaje, prevoz je čamcem ili iz marine na Dorćolu ili kod hotela Jugoslavija.
Kako se radi o zasticenom prirodnom dobru molim da najavite dolazak jer mi za organizaciju treba barem 2 dana. Čamac prima 4 posetioca.
Pozdrav
dolazim i ja..tu smo komsije,da se upoznamo napokon..
..............
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 02.02.2011. 17:42
|

Stari član

|
temudjin kaže:
slavaplana kaže:
kontrolori!!!!!Pozdrav
Pozdrav
Zaboravio sam, za ručak je riblja čorba! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 02.02.2011. 17:42
|

Lovčina

|
Charuga ponesi cizme!!! |
|
|
|
charuga |
Objavljen 02.02.2011. 18:00
|

Veteran

|
da dodam jos nesto u vezi suspenzije lovne sezone..
ne mora se suspendovati skroz,zbog osipanja clanstva organizovati svih 10-12 izlazaka,koliko vec ima,ali samo na stetocine..u kineskom kalendaru ovo je godina zeca,zmaja ili vec koja a u nasem neka bude godina stetocina!!!znaci da se sve stetocine izbace iz srbskog lovstva u 2011/2012
..............
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 02.02.2011. 18:08
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
charuga svaka čast na otvorenosti i iskrenom iznošenju mišljenja.. ..nego ljudi ja bi se zapitao što morate poneti gumene čizme..ja tu nebi baš tako išao
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
charuga |
Objavljen 02.02.2011. 18:26
|

Veteran

|
ni meni se nesvidja to,zoki,ali temudjin i slava insistiraju na cizmama..
..............
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 02.02.2011. 18:31
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
...neznam kolega meni je prva asocijacija na gumene čizme ...KOZA... ... da nebi bila kaka navlakuša..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|