Gedza66 kaže:
Lovni radnici, upravo je u "Sl. glasniku RS" br. 65/11 izasao PRAVILNIK O STRUCNOM ISPITU ZA STICANJE LICENCE ZA OBAVLJANJE ODREDJENIH POSLOVA U LOVSTVU.
Puno srece na polaganju.
Nadam se da ce ove licence doprineti poboljsanju kvaliteta u lovstvu Srbije
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Polaganje za licence će se obavljati pred komisijama, čiji sastav će tek kasnije biti odredjen.
Lica koja imaju položen državni ispit su oslobodjena polaganja ovog ispita za licencu.
Ostala lica, koja su tokom školovanja imala odredjene predmete koji su navedeni u Pravilniku, ponovo polažu te predmete pred komisijom.
Da podsetimo, po ZODL, stručne poslove u LU (izrada planskih dokumenata, upravljanje lovištem, lovočuvarska služba), će moći da rade samo lica sa licencom koju izdaje Lovačka komora. Za LU, zapošljavanje lienciranog lovočuvara sa punim radnim vremenom je i jedan od uslova, za učešće na konkursu za dodelu lovišta, dok upravnik lovišta može biti angažovan i po Ugovoru o delu.
Izrada planskih dokumenata, obzirom da se radi periodično, može biti poverena licu sa licencom ili firmi koja ima zaposleno takvo lice, opet po Ugovoru o delu.
Pretpostavljam da će Lovačka komora utvrditi cenovnik usluga stručnh lica.
Zna li neko prava i obaveze strucnih pratioca za lov na divlje svinje?Imam problema kao predsednik lovackog udruzenja,sa ljudima koji su strucni pratioci,a traze od mene da ne pisem neke lovce na dozvole samo zato sto su oni u privatnoj zavadi...I kad upisem te lovce,oni nece da vode lov..prosto se ne pojave na zborno mesto...
Dzamba kaže:
Zna li neko prava i obaveze strucnih pratioca za lov na divlje svinje?Imam problema kao predsednik lovackog udruzenja,sa ljudima koji su strucni pratioci,a traze od mene da ne pisem neke lovce na dozvole samo zato sto su oni u privatnoj zavadi...I kad upisem te lovce,oni nece da vode lov..prosto se ne pojave na zborno mesto...
Izvini sto nisam ranije video ovaj upis!
Najlakse bi bilo da im UO LU uskrati pravo da budu pratoci u lovu i da imenuje druge!
A ima tu malo i materijala za disciplinski postupak protiv <strucnih pratilaca>!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
DakiNS kaže:
Dana 31.08.2012 U Lovačkoj komori ( Ulica Kneza Višeslava 3) polaganje ispita za:
Lovočuvarsku službu u 10 časova
lovočuvarsku službu (druga grupa) u 12 časova
Stručna služba u 14 časova
Ako ,i trebalo bi svi iz prve da polože,mislim,bili godišnji odmori,imali vemena da nauče,usput možda se i moj lovočuvar pojavi na ispitu,bilo bi vreme.
Како се постаје стручни пратилац? Конкретно ме занима процедура, значи редом, од А до Ш. Ако неко зна више о томе, молио бих га да напише. Smile
Хвала унапред!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
A. Завршиш најмање средњу школу у којој се у току школовања полаже предмет из области ловства (предмет чији се наставни програм односи на ловство, ловну привреду, ловни туризам, зоологију, екологију животиња и здравствену заштиту животиња). Б. Учланиш се у Ловачку Комору. В. Положиш испит за лиценцу за обављање ловочуварских послова, или за лиценцу за за обављање стручних послова газдовања ловиштем. Г. Запослиш се у Ловачком удружењу које газдује ловиштем као Ловочувар или Управник. Ш. Е тако се (једино) постаје Стручни пратилац!!!!!
Sremac75 kaže: A. Завршиш најмање средњу школу у којој се у току школовања полаже предмет из области ловства (предмет чији се наставни програм односи на ловство, ловну привреду, ловни туризам, зоологију, екологију животиња и здравствену заштиту животиња). Б. Учланиш се у Ловачку Комору. В. Положиш испит за лиценцу за обављање ловочуварских послова, или за лиценцу за за обављање стручних послова газдовања ловиштем. Г. Запослиш се у Ловачком удружењу које газдује ловиштем као Ловочувар или Управник. Ш. Е тако се (једино) постаје Стручни пратилац!!!!!
Захваљујем, Сремац, на брзом и јасном одговору!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?