"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac ček malo....LALA = JEREMIJA ... e sad može dalje ozbiljno!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
U tim prihodima su i naknade za polaganje lovačkog ispita, izgleda, tako da nije potpuno jasno koliko je prihodovano samo od prodaje priručnika.
Pa kažem, uplate za polaganje lovačkog ispita valjda! Kandidat plaća neku naknadu za polaganje, plus što kupuje priručnik pre toga. Ne znam kolika je ta naknada, ni koliko je lovaca polagalo lovački ispit u 2010.
Ne razumemo se!
Plaća se naknada za polaganje u koju cenu je uračunat priručnik!
Šta je ostatak naknade koji se plaća preko cene priručnika?
Zašto? Kome?
To niema veze sa članstvom u LU ili LSS!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Lala kaže:
Pa kažem, uplate za polaganje lovačkog ispita valjda! Kandidat plaća neku naknadu za polaganje, plus što kupuje priručnik pre toga. Ne znam kolika je ta naknada, ni koliko je lovaca polagalo lovački ispit u 2010.
Koliko se ja sećam prošle godine za polaganje lovačkog ispita se plaćalo 1 500 dinara. ako se od toga odbije cena knjige onda ostaje 900 i kusur dinara valjda nešto za LU i da li nešto ide za komisiju ili ....neznam ...ko zna ...neka ispriča...
Pa ja sam tako pročitao tu stavku: 'prihod od polaganja lovačkog ispita, sa priručnikom'. Možda je u ceni priručnika uračunato i polaganje, ne znam. Napisano je tako, da može da se tumači i ovako i onako - da je prikazan prihod zbir naknade za polaganje i cene priručnika, ili da može da se tumači da je u ceni kupljenog priručnika uračunata cena polaganja. Ne znam koje je tumačenje tačno.
Možda bi neki lovac, koji je polagao lovački ispit u 2010. mogao da nam kaže da li je plaćao posebno neku naknadu za polaganje. Pa valjda su članovi komisije dobijali neku naknadu za taj rad, pa ne shvatam iz kojih para. Ako su dobijali.
A kako možeš da platiš polaganje, kupovinom priručnika, kada pripravnički staž traje godinu dana? Ne plaćaš valjda unapred godinu dana? Ne može se vezivati kupovina priručnika, sa naknadom za polaganje, to su dve različite stvari.
Sremac, ja mislim da ti mene opet uvlačiš u komentarisanje
da samo sto je grupi TNT,Cvecarnica Paravan, ipak su oni tajna organizacija ;)
PROVERENA INFORMACIJA (za 2010. gdinu) :
RASHODI :
Izdavačka delatnost (Lovački priručnik, i dr.)......................... 546.300,oo dinara
PRIHODI :
Prihodi od polaganja lovačkog ispita, sa priručnikom...........3.684.225,oo dinara
ha ha,pa ovo je fantasticno-neko rece da oni nemaju biznis plan? Prvo od nase clanarine finansiraju stampanje prirucnika, pa onda ga opet nama prodaju,i eto ekstraprofita.
Ma kakav Sir Oliver, on je pocetnik.
A to sa prirucnikom, to su dve odvojene stvari,jer prirucnik narucujes posebno,a polazes posebno,ali su to oni sve cusnuli u istu kategoriju. Nece ljudi da nas opterecuju sa nebitnim stvarima,zato i pisu "dr"
DakiNS kaže:
Pitanje za Sremca . Da li ja kao lovac imam pravo i kakvi su izgledi ako tužim LSS ili nekoga iz LSS za nekorektno poslovanje, razbacivanje, i ne poštovanje obaveza nastalih iz radnih obaveza na radnom mestu u LSS.A posebno za radnje nečinjenja ili činjenja suprotnih interesima lovaca
1. Imaš pravo!
2. Izgledi su nikakvi!
Svi su oni uvezani, i jedni drugima čuvaju leđa!
To o čemu ti pričaš svi mi znamo ali je to nemoguće dokazati!
Jedino što mi možemo je da ne plaćamo članarinu (lakše), ili da smenjujemo one koji ne rade svoj posao a troše naše pare (teže)!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Meni, a verujem ni jednom lovcu,nije žao platiti za članarine samo je problem što mi nikada ne znamo za šta su ta sredstva namenjena i u kojoj količini. Finansijski planovi su toliko uopšteni i nejasni da samo oni znaju gde koliko sredstsvs ide. Mi na lovačkom udruženju se prepiremo zašto toliko sredstava za gorivo ili za bilo čega drugo a oni samo "odrežu" pa ko te pita.Kao aktuelni predsednik komisije za pravna i organizaciona pitanja L U "Bačka Palanka" upoznat sam sa svim zakonima ipropisima pa mi nije jasno kako se pojedine odluke donose na nivou LLS.
LU Aleksandrovo kaže:
Pa ako si aktuelni predsednik te komisije onda treba da znaš kako sve funkcioniše i kako se na kraju biraju oni gore i koliki je uticaj samog članstva na to (po meni nikakav) ono što tvoje udruženje predloži, druga dva anuliraju. DEMOKRATIJA JE PROSTA MATEMATIKA Sve je izabrano i pre izbora a to se ne zove izbor nego DIL.
Kolega ova ti je teorija jako dobro i jednostavno objašnjena, a što je najtužnije i "pije vode" u praksi...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Iskreno se nadam da ce se Savez dozvati pameti i poceti da radi u interesu lovaca!Po okoncanju skupstine LSS nista vise nece biti kao pre!!Ako to shvate na vreme zadrzace kakvo-takvo clanstvo ako pak budu nastavili sa ovom ispricanom pricom nece imati clanstvo ni za zmurke!!!!!!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Online
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Online
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?