Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
Vuja
 Postovani drugari lovci evo rekoh i ja da se priključim ovoj temi. Sta da vam kayem 01.08. otvorena sezona tog dana 30 komada sutra dan 02.08. 15 a 03.08. 40 oborenih prepelica 8 lovaca lovilo sa 5 pomagaca naravno vernih pasa ja prezadovoljan.

sheytan
 [xhide]Vujo & ostale kolege, možda ne biH bilo lošo da izbegavamo navodjenje broja odstreljene divljači, pogotovu ako je on veći negro što je uobičajeno... Ima dušmana svuda, pravidu peticije i sl., pa zašto da im i sami dajemo materijala za opanjkavanje i sl... iveli 3 [/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Vuja
 Sheytan hvala na skrenutoj paznji o tome nisam razmisljao.

davorcalic
 nesto me zanima ...dali postoji mogucnost da se prepelice nečuju a da ih ima...
Žena mi Makedonka....ena Shock

DakiNS
 Kako da nema mogućnosti , naročito rano ujutro za vreme jake rose ili popodne kada ja jaka vrućina.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bobmajstor
 Pozdrav svim lovcima, mi u Gospođincima imamo sreće da zadruga koja obrađuje oko 400h zemlje sve radi ekološki bez tretiranja. Imamo oko 150h strnjike koja je zakorovljena najviše sa sirkom tako da je idealno za lov. Jedini je problem da se skupimo nas troje pošto svi imaju neki "obaveza"(treba ustati rano) a i mali je broj koji zele da idu u lov. Išli smo dva puta nas troje . Prvi put je rosa bila jaka a korov veliki prepelice okolo nas pevaju i izvlačile su se tako da je bio slab odstrel (A i promašivalo se). Drugi put smo otišli gde je niži korov tu je bilo lakše i nama i kerovima, velika je parcela a prepelice raštrkane i bilo je 9 odstreljenih ptica. Sve u svemu najvažnije je da se mi družimo. Dobar pogled.

Boban
 Evo jedne slike iz lova BAC 01.08.013

Boban
 Jos jedna slika iz lova u Bacu i grupa stranaca iz Swajcarske koja je bila prvi put kod nas u lovu na Prepelice.
Vide se iza nas prelepi tereni za lov i druzenje ali nazalost nema ko da vodi i organizuje ovakve goste koi bu bili u vecem briju i duzem periodu kod nas u Lovu.
Ja sam za pocetak doveo moja dva drugara i pitanje je dali cu ih vise dovesti.

Podunavac
 Danas prvi izlazak na prepelice (meni) u mom LD-u. Pet lovaca sa pet kerova, odstreljeno tri prepelice. Krenuli smo oko 5 sati, rose ni kapi, parcela oko 5 ha strnjika. Prepelica je bilo dosta, ali su kerovi radili loše. Ni jedne marke nije bilo. Prepelice se dizale dosta daleko pa se dosta promašivalo. Ja sam odstrelio jednu prvim metkom, a posle još dva puta pucao i promašio. Sve u svemu ja sam zadovoljan. Evo i slike.

Okrepljenje posle lova.
i39.tinypic.com/rjoz8h.jpg

Ulov.
i40.tinypic.com/hv52rn.jpg
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Kolege po ovom suvom vremenu probajte loviti prepelice u repi , mnogo je više rose i hlada.

Podunavac
 To je rođo bio i moj predlog jutros. Međutim kolege koji su išli ovih dana na prepelice kažu da ih u repi nema. Obišli su nekoliko parcela i nisu podigli ni jednu prepelicu.Zbunjen
Tri prsta 2Kolce

Bigman86
 Evo da se javim i ja na temi. Smile
Do sada 4 izlaska na prepelice i u svakom odstreljeno po par komada. (svako je imao makar po jednu, a islo nas je po 4-5 u izlasku.)
Ja sam licno imao 4 odstreljene i na jos par pucano.
A prepelice smo podizali iz deteline. U 90% parcela pod detelinom smo podizali prepelice. Manje u repi a najmanje se podizalo iz strnjike.
I to smo samo jedan lov vodili iskusne kerove(tada je bilo najvise podignutih, naravno) dok smo u ostalim slucajevima vodili mlade kerove, koji jos uvek ne znaju sta tacno treba da rade. Smile
U svakom slucaju, ja sam zadovoljan. Lepa setnja, jos bolje druzenje i sasvim korektno pucanje, onako taman koliko treba da bi drzalo paznju ceo lov.

DakiNS
 Kolega Bigman u pravu si zaboravih na detelinu (nepokošenu)Odobreno

fotolovac
 Da i ja otvorim sezonu sa malim zakašnjenjem zbog letovanja, kako da kažem prvo pa muško! Slike sve govore...

imageshack.us/a/img138/2753/j305.jpg

imageshack.us/a/img17/414/xva7.jpg

imageshack.us/a/img202/654/im0x.jpg

Cvele
 Kod nas nema ni P od prepelice... Shock ovako nikada nije bilo, jutros smo gazili i strnjiku, i detelinu, i obrasle trave, ni jedna jedina da poleti Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

fotolovac
 Ova sezona obećava, još kad krene prelet biće ekstra!

imageshack.us/a/img13/1801/pynx.jpg

dragand
 I ja sam isao danas nisam bas ni jednu nasao, kod nas je malo brdovit teren da li je moguce da se ne legu tu? i kada krece taj prelet dajte neki savet meni je ovo prva godina da lovim prepelice kod nas to malo ko lovi Confused Bye

gavra bakos
 Fotolovac, ODLIČNE FOTOGRAFIJE, svaka čast, ČESTITAM!
gavra bakoš

Lala
 Po pričama sa terena od ovog vikenda, i dalje u lovištima ima prepelica u zadovoljavajućem broju, iako preleta još nema (izgleda da će preleti početi oko 01. septembra). Domaćih prepelica ima taman toliko da lovci zadovolje svoju strast, a u više mesta se dešava da bude posle lova i 'odstrel' ponekog jagnjeta, pa se druženja nastave do popodnevnih sati.
Pošto je protekla nedelja bila pakleno vruća, zemljište se isušilo, a pred vikend je počeo da duva i topao vetar koji isušuje i zemljište i zelenilo, tako da izjutra vlage ima vrlo malo ili nimalo nimalo, što otežava posao psima. U odnosu na broj prepelica manje ima onih čuvenih marki i sekundi pasa, tek nekoliko u samu zoru dok psi mogu da 'uhvate' miris. Tako se nama juče ujutro desilo da su u jednom momentu uz marku mog Kastora, još tri psa sekundirali u krugu od 10-12 metara - prelep prizor, koji na žalost nije uslikan - prepelice se podigle pre nego što sam uspeo da snimim! Uz još nekoliko marki, prepelice su se većinom podizale ili dok psi pretražuju teren, a neretko i ispred ili iza lovaca koji špartaju parcelama.
Ono što je takodje zanimljivo, barem u ataru gde ja lovim, jeste da ove godine nema onoliko ambrozije kao ranije, a i gde je ima, nije još počela da odbacuje onaj odvratni iritirajući žuti polen od kog suze oči i ljudima i psima. Ali čini mi se da ni muvara (trave) nema kao ranije, iako su parcele pod strnjikom dobrano prorasle - zelenilo u strnjiki je uglavnom visine do kolena.
Još jedno moje zapažanje iz lovišta: dok odlazimo na parcelu gde lovimo, i dok lovimo, nismo videli ni jednu drugu divljač osim prepelica! Nije primećen ni jedan zec, a uz rubne kanale sa vodom oko parcele nije pokrenut od strane pasa ni jedan fazan (što je ranije umelo da se desi). Bukvalno, za dva izlaska od kad je počeo lov na prepelice, nisam uspeo da vidim ništa drugo od divljači - vrlo uznemirujuća slika! Videćemo da li će stanje ostati isto kada se atar bude očistio i kada bude skinut kukuruz i soja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Ima Prepelica i to sve vise i vise.srbijalov

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,387,516 posete www.srbijalov.com