Nemam zašto da se pravdam , mogao sam da i ne napišem. Valjalo bi kolege da ukoliko odstrelite prstenovanu divljač prijavite odstrel ili pošaljete prsten sa lokacijom odstrela najbližem ornitološkom društvu jer im je najverovatnije vrlo bitan taj podatak radi prećenja migracije ptica.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Nemam zašto da se pravdam , mogao sam da i ne napišem. Valjalo bi kolege da ukoliko odstrelite prstenovanu divljač prijavite odstrel ili pošaljete prsten sa lokacijom odstrela najbližem ornitološkom društvu jer im je najverovatnije vrlo bitan taj podatak radi prećenja migracije ptica.
Resenje za tebe.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
NAMA ZABRANISE LOV NA PREPELICE KAO ISPUNJEN PLAN ZA OVU GODINU... A PORED MOJE GRUPE, NE ZNAM DAL SU LOVILE JOS DVE GRUPE U CELOM UDRUZENJU, I TO SE LOVILO SAMO NEDELJOM...
Još jedan lep jutarnji izlazak na prepelice: grupa od pet lovaca, sa četiri odlična psa (tri NKD i jedna NOD keruša), vreme kao izmišljeno za lov na ovu vrstu divljači, datum idealan, jutarnja temperatura 13 stepeni, rose i više nego što bi trebalo, rastinje na parceli do polovine butina, skoro da nema onog odvratnog žutog polena ambrozije, vetar vrlo slab, vedro nebo, mlad mesec... Ponovila se priča od prethodnog vikenda - sve je kako treba, ali preleta nema, ili bar nema prepelica u onom broju koji pamtimo pre 5-6 godina! Pregazili smo parcelu na kojoj smo lovili i uzduž i popreko, psi su dali sve od sebe, ali je ulov bio relativno slab. Čak nije bilo ni puno promašaja, pucalo se uglavnom iz marke. Najčešće je markiranje divljači pratio kule pasa, jer su se prepelice izvlačile 'peške' i to često u krug ili u 'osmicu', kako bi zavarale pse! Medjutim, naši 'šampioni' su zaista vrhunski radili - pouzdane i sigurne marke, nalaženje odstreljene divljači za kratko vreme i aporti za medalju!
Ja sam imao jedan kolosalan promašaj iz marke tri psa, 'tičica me je zeznula jer je u momentu opaljenja napravila piruetu u vazduhu i izbegla snop sačme. A čini mi se da sada i nešto brže lete nego pre par nedelja!
Anegdota: tokom lova nas je obišao lovočuvar i kontrolisao nas, sve u redu, drago mi je da vidim da se vodi računa o lovištu. Medjutim, kao za inat, dok smo okupljeni oko lovočuvara davali dokumenta na kontrolu, psi su se vrzmali tu u krugu 7-8 metara oko nas, i da čovek ne poveruje: u roku od 2 minuta same od sebe se podigne 6 prepelica, koji su ispraćeni samo pogledom i ponekom psovkom!!! Posle smo se zezali sa lovočuvarem da ih je poterao na gomilu svojim motorčićem, ali da nam nije rekao i da je loše markirao!
Moj Kastor je odradio ceo lov bez i jedne greške, uživao sam, a i broj prepelica na visku je govorio o kvalitetu psa i lovca, a još više o kvalitetu municije koju je napravio Sniper Hunter po svojoj laboraciji, spec. za moju pušku (pojačani pun čok)! Bila su dva pogotka prvim metkom na velikoj daljini, a jedan je bio zaista izuzetan, da su se kolege krstile - nisu propustili da zagledaju patrone majstor Snipera i da zaviruju, a jedan je hteo čak i da otvori nožem patron da proveri šta je unutra!
Onaj moj ludi Kastor je još posle lova tražio od mene da mu bacam štap u jedno jezerce, da aportira iz vode, i tako najmanje 10 puta! Igra se, iako ima 3,5 godine, a pun je snage, u top kondiciji, pa ga jedan lov ne izmori dovoljno, nego bi se još i igrao i plivao!
Evo kako je uglavnom danas izgledao lov - sva četiri psa stoje u marki ispred kolege koji prilazi da podigne divljač.
Još jedna slična slika iz lova, ovaj put je drugi kolega u akciji, i tri psa u markiranju - imali su vremena ovaj put i da se nameštaju za poziranje!
Psi su ovde fenomenalno zatvorili prepelicu, da ne može da se izvuče i da beži - uživanje za oko i na slici, a tek uživo...
Nedeljni lov je čudno počeo, izobilje rose, međutim prepelica ni za lek, kako se teren sušio počele su da poleću, tako da su neki na kraju ostali i bez municije...
Prvi krug, početak lova
Ko zna zna, samo pravi majstori love sa kalibrom 36...
poza
I ja malo da poziram
Evo i jedne prepelice
U Karađorđevu lovovi na prepelice su baš masovni...
I puška je zaslužila odmor...
Ako negde naiđete na mene lako ćete me prepoznati, retko ko nosi kilu i po oko vrata dok puca iz puške... :-)
Stigao sam na odmor 1.septembra,i krenuo u lov na prepelice ,izlazio sam skoro svakoga dana ,manje ili više uspesno ,po meni je bio jedan jedini cug i to u prošli petak na terenu u Stigu u blizini Dunava ,uglavnom su se lovile domaće prerpelice koje su počele selidbu ,udebljale se prilično ,najlošiji izlazak je bio u ponedeljak ,lovio sam u Pomoravlju,Stigu ,okolina Beograda i u Levču,uglavnom je zastupljenost prepelica bila podjednaka ,zaključak koji se može izvući iz razgovora sa kolegama je da je bilo puno bolje u avgustu ,i da cugova skoro nije ni bilo do sada.
Nekoliko slika
bilo je lepog druženja pre i posle lova ,i ovom prilikom bih se još jednom zahvalio kolegama na pozivu i gostoprimstvu
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Cak sam i ja neke prepoznao. uf sto su ruzni ko sa wanted poster-a
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻