Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
kimi
 Fazančići se u fazanerijama hrane isključivo koncentratom.

Takve piliće je pogrešno izbaciti pravo u prirodu jer su nenaviknuti na prirodnu ishranu. To bi bilo isto maltene kao da dete sa bebelaka prebacimo na salamu i burek.

Kroz prihvatilište, tj volijeru fazančiće treba postepeno privikavati na prirodnu hranu.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

mrwa22250

kimi kaže:
Fazančići se u fazanerijama hrane isključivo koncentratom.

Takve piliće je pogrešno izbaciti pravo u prirodu jer su nenaviknuti na prirodnu ishranu. To bi bilo isto maltene kao da dete sa bebelaka prebacimo na salamu i burek.

Kroz prihvatilište, tj volijeru fazančiće treba postepeno privikavati na prirodnu hranu.

Upravo tako kolega,a to su najcesce peletirana hrana za ishranu pilica ili curica sa dodatkom kokcidiostatika.Obavezno po donosenju u prihvatiliste pripremiti te iste hrane(pozeljno i istog proizvodjaca)u kolicini dovoljnoj za desetak dana.Prvih nekoliko dana davati samo granule pa postepeno mesati lomljeno zrno,psenicu ili bilo sta zrnasto cime mislimo prihranjivati u narednom periodu kao i tokom zime.
Posto se vecina odlucuje za jedno centralno prihvatiliste u LD,nije zgoreg,po ispustanju,na teren gde ih ispustimo staviti iste ili barem slicne hranilice i pojilice zbog lakseg privikavanja.U blizini hranilista dobro je ostaviti manje gomile sitnog sljunka i peska,prvi kao pomoc mlevenju hrane u misicnom zeludcu a pesak kao sredstvo za higijenu.
Za predatore i mir u tom delu lovista smo vec sve rekli pa ne bih da se ponavljam.
Bilo kako bilo,ovo je veoma pipav posao,pa oni koji mu ne misle prici krajnje ozbiljno bolje da kupe gotove fazane za pred pusku.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

kimi
 Slažem se sa Mrvom ali bih dodao još neke stvari.

Svake godine volijeru bi trebalo prefrezovati i dezinfikovati krečom. U poljoprivrednoj apoteci treba kupiti sredstvo protiv srčanog crva i odmah po ubacivanju pilića u volijeru sipati u pijaću vodu.

Mora se računati i na čuvanje fazančića.

Ko ima da lovi iz prirode i po planu gazdovanja mu je dozvoljeno taj je srećan.

Kod mene u udruženju ima fazana iz prirode ali po planu gazdovanja imamo 2,2 fazana po lovcu. I šta da radimo kad ispunimo kvotu...zatvoriti lov posle dve nedelje ili ubacivanje preko poligona. Naravno, fazančići, zasuči rukave pa ako rad da rezultata onda u lov.

Odmah da napomenem, ima sekcija u mom udruženju koji uzimaju odrasle jedinke pa pred pušku. Problem je u novcu jer od članarine trećina ide na kupovinu fazana pa onaj ko se odluči za odrasle jedinke ima da kupi tri po lovcu a moja sekcija kupuje piliće od 6-8 nedelja pa ima deset zarez nešto po lovcu. Mi lovimo 15-16 nedelja a određene sekcije u istom udruženju imaju 5-6 izlazaka. Ko je lovio fazana ispuštenog pred pušku zna da prvo treba da ga šutne da bi poleteo.

Da iznesem zakjučak... svaki rad se isplati.

AcaNik
 Данас отворили сезону на фазана Smile После јутрање влаге почело је да буде баш топло. Толико да су се многи решили вишка одеће. Пси су касније једва радили по врућини. Још увек су без кондиције. Ипак је ово први излазак Smile Ерос као и обично се постарао да имамо улов Smile Како је успео да га донесе из кукуруза поред свих оних немаца, остаће тајна. За сада сезона обећава. Има поприлично фазана из природе. Он се само и лово јер још нисмо пустили наше фазане.
Ово је најбољи тандем већ годинама. Добитна комбинација, Бретон и НОД Smile
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/P1010048_zpseewltsqc.jpg

lovac junior
 svaka cast na ulovu i naravno sve pohvale za Erosa Smile Bravo 2
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

AcaNik
 Хвала Друже!iveli 3

canis aureus
 Sezona je počela ...
... vrućinaaa ...
Petl'i iz prirodne prodakšn a oni NEprirodni još čekaDu na puštanje ...
... vrućinaa...
Težak teren pa je i lovine bilo manje od očekivanog ... 10 lovaca a 3 odstrela i 4 promašena Confused
Imado' najviše sreće te 2 od 2 !!

... al 'ladan jelenko bijade najslađi posle lova pred dućanom iveli 4
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Macvanski lovac
 @canis,dva fazana i jelen,malo li je Smile
Rodjen da budem lovac

nidzamotocross

canis aureus kaže:
pred dućanom

No no no

Pred zadrugu. Odobreno

Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Tomash
 Danasnji lov u LD Zec Petrovaradin 1873....jednom recju INTEZIVAN...

Skor: grupa od 9 lovaca, 10 ostreljenih i pronadjenih fazana i koka. Jedan specijalan gost.
Sa kerovima smo bili desetkovani, ali ono malo kerova sto smo imali je odradilo za medalju, toliko dobro, da su pojedini primerci mashani i po 10-12 puta ali svaki put iznova pronalazeni i na kraju i odstreljeni Odobreno

Moj skor je bio na kraju 4...(3 petla i koka), mada je to ponajvise Medina zasluga , jer je po vise puta pronalazio i podizao iste prmerke posle promasaja Jaooo

Vreme katastrofa, vegetacija bujna, do dorucka uz svu onu rosu i teren koji smo gazili.......katastrofalno tezak teren,sto za nas sto za kerove...

Za pocetak jedna zajednicka slika, prepoznajte ubaceni faktor, odnosno specijalnog gosta....

www.dodaj.rs/f/34/b2/4GUTNLnA/img20151004083228.jpg

Sam pocetak lova je (bar za mene) je bio frustrirajuc, gazim strasan teren (najtezi celog dana), sa sve kerom i jos dvojicom kolega koji su bili sa kerovima, kerovi podizu fazane, ali od vegetaciji i ljudi sa strana, mi sa kerovima nista nismo mogli pucati, dok su kolege bez kerova sa strane mogli da biraju....
Sem jednog fazana koji je sleteo na drvo, pa je bilo dovoljno bezbedno da opalim u stranu. Ali ne lezi vraze.....fazan kojeg sam dobio na kvarno se zaglavio u raslje od drveta, pa je trebao jos jedan patron da ga skinem (jer je jos uvek bio ziv i zaglavljen)...

Do dorucka, gazimo katastrofalan teren, ker mi pocinje da markira miseve jer tu niceg drugog i nema, a ja se mislim kako ce me ovaj ubaceni forumaski faktor istresti iz gaca zbog petla sto sam ga oborio sa drveta, a ker poceo miseve markirati.....a ja sa druge strane razocaran sto nisam imao prilike pucati cisto ispred svog kera....

Posle fenomenalnog dorucka:
www.dodaj.rs/f/1r/fU/4JdR3EaX/img20151004111521.jpg

skroz druga prica....Najtezi teren je iza nas, ker konacno radi na terenu gde ima i divljaci, a ne samo miseva, i rezultati se odmah vide.

Medina marka, kolega i ja dolazimo do kera, pokrecemo ga, ali fazanka se vec izvukla....levo-desno cunjanje, pronalazi je ponovo, markira, pa potom se koka dize, ali opet od vegetacije i zbog bezbednosti, ni kolega ni ja ne pucamo. Par metara dalje, ker staje ponovo u marku, kolega misli da je stao na miris prethodne koke sto je podignuta i nije pucana, pa se udaljava, ali ja navodim kera da krene, nadam se da ipak ima jos nesto...., i nisam se prevario.
Pokrecem kera.......opet se izvuklo, malo trazenja i opet marka, polece petao u krugu od 15m gde je bila i prva koka. Let ukoso, tezak hitac, i to je to, moj drugi petao danas!
Pao u vrzinu, trebalo 10-ak minuta da se ker probije, ali ga je nasao.

A ovaj forumaski ubaceni faktor nigde na vidiku da vidi kako mi ker radi Besan

Posle toga, Meda pronalazi koku u teskom terenu(ali ne kao pre dorucka teskom), kolega ispred kojeg ju je digao, iz nekog razloga ni ne dize pusku, mi svi u cudu.
Vracamo liniju i idemo po nju gde je sletela, navodimo kerove, i opet Meda pronalazi tu istu koku, podize je i ona leti od nas trojice prema jednom izdvojenom lovcu, mi spustamo puske, ona mu prolece pored glave i jedva covek uspeva da puca, promasio je, jer je bilo na blic....Ponovo se zapucujemo gde je sletela, po treci put je Meda pronalazi, ovaj put se namestila meni na pucanje, Tricolor je obara, a kolegin labrador Bole je ceka kao kec na deset. To je bio treci.

A onda na scenu stupa HUDINI fazan....

Fazan koji je umakao posle prve paljbe dok smo jos bili na onom najgorem delu terena sa pocetka, preleteo sve, prosao kursume, dosao do Dunava, pa ga spazili kako bezi od lutalice Palica

Znaci petao je izbegao prvu paljbu, pa pobegao na Dunav, tamo je pobegao lutalicama....
Ali pronalazi ga labrador Bole, 3 lovca, racunajuci i mene i Dakija, sa po dva patrona ga masamo (6 komada ga ispratilo samo u tom trenutku Jaooo).
Uf al je srecan taj neki fazan.....Prva paljba jedno 4 lovca, pa lutalice, pa jos tri lovca....

ali nastavljamo mi ipak da ga trazimo gde je sleteo, ovaj put ga nalazi Meda, markira ga pa dize, a sada ga vec nas CETVORICA pucamo(4 patrona), i on pada....

Nas trojica sa kerovima ga trazimo, i trazimo....i trazimo.............................i trazimo gde je pao........

Na kraju pocinjemo da plevimo travu, samo da ga nadjemo, kerovi vec pocrkali od vrucine. Odustajemo posle 20 minuta potrage, svima vec dozlogrdio Hudini...
Krecemo dalje, ali Meda zabija glavu u zbun, viri mu samo doope i ispravljen rep. Dajem mu komandu, i sa druge strane zbuna prvo izlece taj fazan Hudini, a za njim i Medina glava, i mi u cudu da je sve preziveo konacno odahnemo jer smo sve nasli....

Ali ne lezi vraze! Meda ga je scepao za rep, Hudini mase krilima i grebe nogama, i otima se Shock , Medi ostaje rep u zubima a Hudini se oslobadja Jaooo

I tad sam ga docekao onako cosavog bez repa na pusku, i u neverici mu konacno presudio(cetvrti)....

Neverovatan lov! Do dorucka razocarenje, od dorucka......ma niko kao moj ker, a situacija kakvih hoces.....da ne poverujes!
(Daki je to prespavao u debeloj ladovini kao pravi veteran)....

A vrucina je bila strasna, sreca je da je Dunav bio blizu, pa smo kerove posle svaka pola kruga vodili na pojenje i kupanje.
Jako lep, ali i tezak lov, a insajderski faktor.....pa prosudite sami:
www.dodaj.rs/f/1K/D6/35wswtv4/img20151004121436.jpg

Tri forumaša.

Tomash
 Jos da se samo malo dopunim....

Pravi heroji danasnjeg lova su bili kerovi...

Prvog fazana sam stvarno dobio na kvarno(onog sto je odleteo na drvo). Markirao ga je tudji ker, Boj(kao i par koka koje je tada nasao i digao), stene iz Dakijevog legla, blesav jedan keric koji radi perfektno. Jednog od fazana kojeg je digao moj ker, je odstrelio upravnik Pera kojeg je doneo ZIK, BOJ-ev brat iz legla, sa jedno 40 metara.... Keric je nosio fazana veceg od sebe...i doneo ga je kroz onaj najtezi teren sa pocetak lova. Skakutao je kao zeka po onoj vrzini, upravnik je vec po pravilu mislio da mu se ker izubio i kukao kako da se vrati zeni kuci bez kera, a ovaj mu je opet doneo besprekoran aport, i jedva ostao ziv kako je to izveo...

Bio je tu jos i nod AKI, koji je poslovicno Nemacki odradio, trazio i donosio sve sto je Ostrac Stija pucao.
Boleta labradora sam vec pominjao, i to je ker koji je odradio sve fazane sa mojim poenterom, kasnije je zakunjao u kafani onako debeo i premoren, ali odradio sve ko zmaj(onako sa sve 3 sloja dlake i nagojenim salom po onoj vrucini, ali neumoran)...

kimi
 Moj prvi izlazak na fazana ove godine kao da je već opisan u izvešataju kolege AcaNik-a.
Jutro sa dosta vlage, posle doručka nesnosna vrućina. Lovili smo fazana iz prirode stim da smo lovili i koku,ovi neprirodni (što reče neko) još su u volijeri. Prirodnih bogami ima na zavidnom nivou,kerovi bolji od nas lovaca ali šta ćeš, tako je to.
Nadam se sledeće nedelje bar malko nižoj temperaturi.

kimi
 Šta je ovo danas? Jel išao neko u lov?

Kod mene u sekciji danas drugi izlazak na fazana ove godine ali prometno manji broj lovaca nego prve nedelje. Dal se većina uplašila vremenske prognoze i kiše, šta li je...

Ja sam rešio da idem, spremio sam sinoć kabanicu, produžene čizme..

Jutro kao stvoreno za lov. 10-ak stepeni temperatura, malo vetrića, tek po neki oblak. Već u 9 sati ostajem samo u košulji.

Da napomenem da smo opet lovili samo fazane iz prirode. Grupa od 5 lovaca namirena je već u 10 sati kad sedamo da doručkujemo.

Vreme kreće da se menja i opet oblačim jaknu a za pola sata kreće i kiša koja nas je dobro natopila i naterala da prekinemo lov iako je drugi deo grupe od 6 lovaca ostao kratak za jednog petla.

lovac junior
 Svim kolegama koji sutra krecu u lov,zelim uspesan lov i dobar poglediveli 4
Elmermarkafazan

AcaNik
 После данашњег невремена питање је како ће бити сутра

ssekir75
 каквог невремена? Hmmm
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AcaNik
 Лудница је била од Панчева до Београда. Могу да замислим како је тамо било где ловимо Sad

lovac junior
 Kod nas je bio kratak pljusak,trajao je 15ak minuta,a ako je verovati prognozi kod nas sutra od 8 do 18 stepeni Smile bez kise Smile
Elmermarkafazan

ssekir75
 овде исто тако, 10так минута лак пљусак.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

kolega_LOVEc
 I kod mene "lagani"pljusak...zadnjih 12 satiYes, bice, "indoor" lov fazana sutra...Chut
Vim vi repellere licet

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,791,836 posete www.srbijalov.com