Smatram da je Vas komentar, na link koji ste postavili, Vase legitimno pravo, ali mislim da nije za ovaj forum, ovde. Ima mnogo drugih foruma koji se bave nekim drugim pitanjima a ne lovom. Politika da, ali samo lovna!!!!!!
USTAVNI SUD je ocenio da nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srbije, između ostalog i odredba čl.19 Zakona o utvrđivanju nadležnosti APV.
Član 19
AP Vojvodina, preko svojih organa, uređuje lov na teritoriji AP Vojvodine, u skladu sa zakonom.
Nema ovome ništa da se doda, niti oduzme.
USTAVNI SUD je najviša sudska instanca Republike Srbije i njegove odluke su konačne i izvršne.
ZAKON O USTAVNOM SUDU
Član 61
Svako kome je povređeno pravo konačnim ili pravnosnažnim pojedinačnim aktom, donetim na osnovu zakona ili drugog opšteg akta, za koji je odlukom Ustavnog suda utvrđeno da nije u saglasnosti s Ustavom, opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava, potvrđenim međunarodnim ugovorima ili zakonom, ima pravo da traži od nadležnog organa izmenu tog pojedinačnog akta, u skladu sa pravilima postupka u kome je pojedinačni akt donet.
Predlog za izmenu konačnog ili pravnosnažnog pojedinačnog akta, donetog na osnovu zakona ili drugog opšteg akta, za koji je odlukom Ustavnog suda utvrđeno da nije u saglasnosti sa Ustavom, opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava, potvrđenim međunarodnim ugovorima ili zakonom, može se podneti u roku od šest meseci od dana objavljivanja odluke u "Službenom glasniku Republike Srbije", ako od dostavljanja pojedinačnog akta do podnošenja predloga ili inicijative za pokretanje postupka nije proteklo više od dve godine.
Član 104
Državni i drugi organi, organizacije kojima su poverena javna ovlašćenja, političke stranke, sindikalne organizacije, udruženja građana ili verske zajednice dužni su da, u okviru svojih prava i dužnosti, izvršavaju odluke i rešenja Ustavnog suda.
U slučaju potrebe, izvršenje odluke i rešenja Ustavnog suda obezbediće Vlada, na način koji je utvrđen posebnim rešenjem Ustavnog suda.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Šta ste kolegenice huntinggirl1 hteli reći prikazivajući link o odluci Ustavnog suda Srbije o proglašenju za neustavne pojedine odredbe Zakona o nadležnosti autonomne pokrajine Vojvodine. Ovo je za sada i još uvek samo lovački forum.
Možda ste hteli ukazati na odluku, da je autonomnoj pokrajini Vojvodini oduzeto pravo i da preko svojih organa u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, uređuje , unapređuje i obezbeđuje zaštitu životne sredine, kao i pitanja vezana za lov i ribolov.
Nedostatak Vašeg komentara (pozitivnog ili negativnog) na deo ove odluke vezane za lov, može navesti na sumnju u iskrenost Vaše namere. Možda je Vaša namera bila iskrena i u svrsi Vašeg poslednjeg upisa i predloga na temi Nestaje li LSS: da se aktuelne teme oko LSS i LSV jedno vreme stave pod ključ, sa ciljem da se pažnja i interesovanje forumaša a naročito pojedinih admina skrene na ove odluke, kako bi odgovorni u LSS i LSV dobili malo vazduha.
Verovatno nisam u pravu ali ima mesta i za ovakvo razmišljanje.
Sremac75 je citiranjem ovih članova Zakona o Ustavnom sudu, pokazao zakonom predvidjenu mogućnost, način i postupak, da se traži izmena svakog pojedinačnog konačnog ili pravnosnažnog akta, svakome, kome je nekim pojedinačnim aktom povređeno ili ugroženo neko zakonom predviđeno pravo. Znači, nije da nema, samo ..........................................!?
Može se tražiti izmena svakog pojedinačnog konačnog ili pravnosnažnog akta, ako je taj pojedinačni akt donet na osnovu zakona ili drugog opšteg akta, za koji je odlukom Ustavnog suda utvrđeno da nije u saglasnosti sa Ustavom!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Možda ste hteli ukazati na odluku, da je autonomnoj pokrajini Vojvodini oduzeto pravo i da preko svojih organa u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, uređuje , unapređuje i obezbeđuje zaštitu životne sredine, kao i pitanja vezana za lov i ribolov.
ovo je ono što sam ja htela da kažem, ali članovi koji su pravnici su to odmh razumeli i dali objašnjenje,
živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!
Odluke Ustavnog suda su konačne, a Ustavni sud je najviša instanca u zemlji.
Glupo bi bilo davati neki komentar o odlukama Ustavnog suda, ja sam Sanjin komentar 'šta reći' shvatio upravo tako - nema komentara, neutralno!
Može se eventualno pričati o mogućim posledicama tih odluka po lov i lovstvo. A posledice, naročito za Vojvodinu, mogu biti vrlo duboke.
Politiku (osim lovne politike) nećemo petljati u lovački forum; jasno je samo, da kada se političari umešaju u lovstvo, rezultat, bar do sada, obično ne bude onakav kakav bi lovcima odgovarao.
Mislim da će ovo napraviti mali zemljotres u oblasti lovstva. Ne znam da li ovo znači da su npr. Vojvodinašume ili Vojvodinavode sada u nekom problemu, jer im je osnivač pokrajinska vlast, a gazduju sa državnom imovinom i bogatstvom, u skladu sa odlukama pokrajine?
Takodje ne znam kakve posledice ovo može imati na praktično završen proces ustanovljenja i dodele lovišta u Vojvodini?
Kakve posledice mogu da nastupe u vezi ZODL, koji u jednom delu pominje ingerencije pokrajine; da li to znači da se sada dovodi u pitanje i taj deo Zakona? Da li su poslovi koji su obavljeni po ZODL, a koji se tiču pokrajinskih ingerencija, sada pod znakom pitanja ili nisu?
Nisam dovoljno pametan niti stručan u pravnom smislu, da bih mogao da makar neki delimičan odgovor pokušam da pružim.
Razmislite malo, šta sve ovo može u praksi da znači. I bez politike, plz!!!
Sve je ovo odavno već politika, a lovni radnici koji vode lovstvo su također već odavno obojeni bojama pojedinih stranaka!!! Ono što je po meni najžalosnije je to da se u zemlji Srbiji opet dele Srbi i građani Srbije, tj. na neki način boje se zajedništva!!...no s druge strane nije ni čudo, jer znamo mi sebe!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Čitam prethodne upise, i prosto mi krivo dodje: više komentara su izvazvale Sanjine dve reči 'šta reći', nego što je bilo ko pokušao da razmisli o posledicama odluka Ustavnog suda po lovstvo u Vojvodini, pa makar da postavi i neka suvisla pitanja.
Bzvz!
Eto, to smo mi... Što neko reče, znam ja nas, yebo ti nas!!!
Jedna od dobrih strana odluke US jeste da u budućnosti najverovatnije neće funkcionisati "Vojvođanska vertikala"!
Neće više Pok.sek. vedriti i oblačiti lovstvom u Vojvodini, neće poveravati poslove LSV-u ili "VL"doo bez tendera i bez transparentnosti, samo na osnovu veze otac-sin!
Neće više pokrajinski lovni inspektor moći da ukine zabranu lova koju je odredio republički lovni inspektor, i da tako omogući Braci Piškaću da i dalje uništava dozvole za lov (ranije je uništio samo oko 700 komada)!
Neće više jedan tata moći da investira nemilice budžetska sredstva u fazanerije velikih kapaciteta u svom rodnom selu!
Neće više jedan sin moći da bude geometar!
.....
.....
....
Od samog pocetka smo svi znali da su lovista podeljena suprotno zakonu o divljaci i lovstvu a jedan deo je i objavljivanje konkursa u Sluzbenom glasnik Vojvodine a u zakonu stoji da je to sluzbeni glasnik SRBIJE!!!
To je samo jedan primer krsenja zakona!!!
Rekao sam da su Vojvodjani malo pozurili da dodele lovista bez predhodnog donetog plana ulaganja u lovna podrucja!!!
To je drugi razlog za obaranje konkursa za dodelu lovista!!!
Nadlezno Ministarstvo je Vojvodjanima skrenulo paznju ali to niko nije shvatio ozbiljno!!
Pod tri je odluka Ustavnog suda !!!
Samo nadlezno Ministarstvo moze da daje LOVISTA na gazdovanje!!!Pokrainski sekretarijat to nije mogao da radi sto je Ustavni sud jasno rekao!!!
Mislim da se od necega sto je zaista mnogo sire pravi jedan pucanj u ... šuplje. A vec odavno u nasoj zemlji sve se zamaglilo i gluposti se prave po automatizmu bez razmisljanja.
Sacuvaj me drzave u Kojoj se prave ovakve gluposti, koje Ustavni sud mora da ispravlja. Sacuvaj me drzave u kojoj njeni stanovnici nemaju osecaj da je to njihova drzava, vec samo gledaju svoje lokalne interese.
Ala smo ti mi mentalna sirotinja. Zaklinjemo se u neki patriotizam a lazemo sam sebe.
Onda kada budemo svi prihvatli Srbiju kao svoju domovinu, od bosnjaka i albanaca na jugu do madjara na severu, ali i nas srba koji se uopste ne odnosmo prema Srbiji kao svojoj zemlji, samo tada cemo moci da idemo dalje. E to je tacka polaska, mesto gde pocinje razvoj.
Samo tada se nece desavati da se donose stetne odluke koje ce delu zemlje nametati osecaj ugrozenosti. Bilo Vojvodini, bilo ostatku.
I nema to veze sa lovstvom. To ima veze sto svi hocemo da budemo gazde, predsednici, prvi, velke baje. Tako je to kada ti politiku kroje ljudi koji nikada dinar u zivotu nisu napavili, a takvi su svi ovi ... I stari i novi.
Isto je bre to nespobno inje. Ko je od njih ikada ista radio. Ko od njih zna sta je odgovornost .... I kako onda da se bave javnim poslom, radom od opsteg dobra. Pa ne ide,.... Ne ide ....
I onda preslikajte to na lovstvo. Kada je bre bilo da se mentalni geaci mogu baviti onim sustinskim u lovu, koji je "sport" mentalnih dzentlmena, ... Da se bave ocuvanjem i odrzivim razvojem. Svi oni to gledaju kao svoju prćiju i izvor novca koji nije zaradjen (jer oni to ne znaju) vec dobijen postavljenjem koje posledica poltronstva.
I tako mili moji u krug. Ispocetka.
Ali neka, kao sto parafrazirah u jednom komentaru mudrog Platona: Kazna za sve one koji ne uzimaju ucesce u "politickom zivotu" je to da ce njima rukovoditi intelektualno inferiorniji ljudi.
E sad neko ce reci da je off topic ... Ali ljudi nije. Upravo to je sustina svih nasih problema pa tako i problema u onome sto je nasa velika ljubav a to je lov i lovstvo u najsirem smislu.
Ne treba povodom odluke Ustavnog suda očekivati ništa spektakularno pogotovu ne u lovstvu.Odluka je doneta, sledi obrazloženje, politički pregovori, preformulacije i dođemo na vrlo slično ili isto, samo drugačije rečeno.
Akt o ustanovljenju lovišta i dodela po konkursu sigurno je trebala da bude ingerencija Vojvodine, a ko je formalno trebao da potpiše stvar je formalnog pristupa.
Ko bolje sagledava određenu situaciju od onih koji su najbliži.Ako govorimo o regionalizaciji u lovstvu, bilo bi jako pogrešno da se granice lovišta na Jugu Srbije iscrtavaju u Centralnoj Srbiji ili Vojvodini.Tu je uloga samih lovaca ili njihovih predstavnika od bitnog značaja.Svi koji se odriču politike na forumu duboko su u pravu.Što se tiče uslovnog termina lovna politika najmanje se greši kada se postupanje od značaja za male sredine prepusti tim sredinama u obliku dogovora i predloga koje će neko preseći na način ni po babu ni po stričevima, jer ne treba očekivati i da mi sami možemo da se dogovorimo.
Lov ide dalje i mi sa njim.Ostalo će sve biti verujem rešeno.
Povodom famozne sm.skupštine gospodin Šušnjar je sve pomešao ili nije bio prisutan od početka.Saziv skupštine je određen samovoljom tice i popovića na 206 od broja 254 koji je naveden u poslovniku koji je promenjen na toj skupštini.broj od 206 je naknadno umanjen opet voljom istih za 6 delegata sa KiM koji listom nisu došli a pozvani su.Od 200 prisustvovalo je prvih 10 minuta navodno 140 i verivikacija mandata je usledila glasovim 86 ili 84 prisutna.Toliko ih je i ostalo nakon napuštanja skoro svih iz LSV, LSCS, i dela iz ostalih regiona koji se nisu složili sa samovoljom tice kao predsedavajućeg.Odbijen je predlog Novice Stefanovića i Tomislava Trajkovića da se ponovo utvrdi kvorum i sednica je nastavljena jednoglasnim odlukama po Peri Šušnjaru , obzirom da su sve odluke ili bar sve donošene sa 76 glasova za od 200 verifikovanih mandata.E to je Šušnjarova većina pa prosudite.
Za prijatelje iz LSV i ostale.
Spremna je krivična prijava protiv Zorana Dr.Popovića, protiv Marka Tice, spremna je prijava Upravnoj inspekciji od strane članova Nadzornog odbora i u toku naredne nedelje će biti gotova krivična prijava protiv malopre imenovanih ali za puno stvari i zloupotreba od strane članova Nadzornog odbora.
Prosleđeno je LSV u cilju zajedničkog nastupa a shodno odluci sa vanrednog UO LSV.Očekujem da u ponedeljak sve prijave budu prosleđene nadležnima.
Tužbe protiv LSS podnete su od strane preko 30 LU, najveći broj je prihvaćen po pitanju nadležnosti u Prvom osnovnom sudu u Beogradu za 4 je promenjena nadležnost pa je uložena žalba Višem osnovnom sudu.
Informacija iz Ministarstva - data je pozitivna saglasnost na cenovnik LSV o polaganju lovačkih ispita - čestitam.
Imalo da zaboravim u ponedeljak se šalje dopis Upravi za šume povodom svih dešavanja iako su Oni veoma dobro obavešteni.
Sve se znalo unapred kako ce se zavsiti!!!
Pisano je i ukazivano na vreme na ovom forumu i ko je iole bio malo pametan svoj rad je prilagodio zakonu i nije sebe doveo u polozaj u kome su sada pojedinci!!!
Tek ce da leti perje!!!!
Niko nije u ovolikom broju podigao glas i nikada vise udruzenja nisu bila na istom zadatku da se troskovi SAVEZA maksimalno smanje jer je i takvo vreme!!!
Nema se para za zivot!!!
Pojedinci to maksimalno zloupotrebljavaju ali dokle ....to je pitanje???
Lala kaže:
Čitam prethodne upise, i prosto mi krivo dodje: više komentara su izvazvale Sanjine dve reči 'šta reći', nego što je bilo ko pokušao da razmisli o posledicama odluka Ustavnog suda po lovstvo u Vojvodini, pa makar da postavi i neka suvisla pitanja.
Bzvz!
Eto, to smo mi... Što neko reče, znam ja nas, yebo ti nas!!!
Lalo druže, pa normalno je da su neki tako reagovali, jer su malo te reči od koleginice zazvučale (po meni) čak malo i provokativno!!...a volio bih i da mi neko navede šta je to tako jako dobro uradio pokrajinski sekretarijat za lovstvo i šumarstvo odkada nije pod ingerencijama republike???...jeli ovo jedna država i narod ili neko opet plaši "vojvođane" da će ih Beograd progutati???...a ima dosta velikih "ajkula" i u Novom sadu...koje su tako "plašile decu", a onda one dobro papale!!!...nemojmo se tuda separatisati i deliti na ove ili one, jer naš problem nije u tome ko je koje nacije i gde ko živi, već u tome što smo mi gadnog mentaliteta koji samo gleda svoje dupe...e zato je Branko i napisao to što je napisao!! i ovo neko radi iz ko zna kojeg razloga...samo ZNAM da nikakvo razjedinjavanje NEVALJA!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Zoki mooj dobri, ti znaš šta ja mislim o svemu tome: kao što je svaka prejaka centralizacija loša, tako je loše i stvaranje više pokrajinskih/područnih /lokalnih centara moći.
U suštini, sve zavisi od kvaliteta ljudi koji su na pozicijama da kroje sudbinu: kvalitetni ljudi mogu da iz jednog centra dobro upravljaju celim lovstvom; oni drugi (koji su po pravilu uvek u većini, na žalost) lošim upravljanjem i lošim odlukama mogu da obesmisle sve što je dobro, jer im je lična promocija, interes (lični ili interes male grupe) ili moć i dokazivanje moći često preči od zajedničkog interesa.
Dobar deo tvog upisa, Zoki, zadire ipak u političke teme (pitanje širine autonomije i pitanje separatizma), o tome možemo kad se vidimo, možda za vreme nekog lovačkog doručka ili 'u drugom poluvremenu', posle lova.
Srbija je jedna država, a Vojvodina je deo Srbije. U lovstvu, LSV je neodvojivi deo LSS (ma šta o tome mislio Popović i njegovi savetnici). Tačka. Nije sistem u Srbiji savršen, ali nije ni loš; problem su loši ljudi koji rade u sistemu.
Ako neko u lovnoj politici pod okriljem zvanične lovne politike gura neko svoje vidjenje rešenja, i pri tom se poziva na svoje ingerencije i samo na svoje vidjenje, onda to predstavlja krivljenje slike, i preuzimanje potpune odgovornosti i za dobre, i za loše rezultate, pa i za eventualnu štetu. Isto važi i za Novi Sad, i za Beograd - čestiti ljudi neće svoje pogrešne poteze braniti pozivanjem na nadležnost, jer, loš potez je loš potez, bez obzira da li na to ukazuje neko ko formalno ima ili nema nadležnost. Ustanep i kažeš 'pop je pop, bob je bob!', i mirno zaspiš. Ako to ne uradiš, uvek vučeš grč u stomaku. A račun na kraju plaćaju lovci i poreski obveznici, a u lovstvu vrlo često i divljač.
Zato je i bilo moguće različito vidjenje nekih problema (Sremac pomenuo kao očit primer B.Palanku, i suprotne odluke rep. i pokr. inspektora). Ko je reagovao? NIKO!! Svi znaju sve, osim što izgleda vrlo malo ljudi zna razlog izostanka reakcije - možemo da nagadjamo, i da vrlo lako pogodimo!
Problem je što često u praksi neki 'viši interesi' (mir u koaliciji, nezameranje po sistemu 'ako ja njega, onda će i on mene', strah od packi od 'svojih', trgovina po sistemu 'ja tebi ovo, ti meni ono' itd...) sprečava neke ljude da reaguju čak i onda kada bi mogli to da urade. Svi se vade na čuvenu rečenicu 'gledam svoja posla', a sutra kad budu šetali praznim ili oskrnavljenim lovištem, čiji će to biti posao? Uvek neko drugi treba da rešava? Naročito je loše, kada se neformalni uticaji i veze (rodjačke, kumovske, prijateljske) koriste da se preko tudje moći ostvari neki od interesa koje sam pominjao. Svi znamo kako to funkcioniše; ne mora neko nešto da dobije konkretno, nego jednostavno koristi neku funkciju, uticaj ili položaj, da drugom nanese štetu, čisto da se vidi ko je 'babo'! Čuvena je rečenica 'znaš li ti ko je moj kum/prijatelj/rodjak?', kojom se zapušavaju usta neistomišljenicima.
Ono čega se ja donekle plašim jeste mogućnost da se sada neko zlonameran počne pozivati na odluke Ustavnog suda, i poništavati sve redom što je uradjeno unazada 3-4 godine, trebalo ne trebalo, pa čak i kada je korisno. A sve pod plaštom brige za jedinstvenu državu, jedinstven savez, jedinstveno lovstvo, busajući se u grudi patriotske pritom! Ja za sebe mislim da sam najveći patriota, ali se ne busam, to je moja stvar, i ne želim da se reklamiram. (Ova prethodna rečenica se ne odnosi na tebe, Zoki, suviše si dobar čovek da bi se u njoj prepoznao).
Opet se kanda ide iz krajnosti u krajnost. Kada će ovo ludo klatno u Srbiji da se umiri malo?
Eeee momci... Mnogim ljudima koji su 'drmali' lovstvom nedostaje (u prenesenom smislu) ono što španci nazivaju 'coyones', a anatomski se nalazi izmedju nogu.
evo zapisnika sa sednice UO LSV preuzetog sa sajta LSV
ZAPISNIK SA SEDNICE UO LSV
posted 17 minutes ago by Lovački Savez Vojvodine Vojvodine
ZAPISNIK SA SEDNICE UPRAVNOG ODBORA LOVAČKOG SAVEZA VOJVODINE ODRŽANE 10.07.2012. GODINE U FUTOGU
Sednici prisustvuju: Pažin Milan predsednik Saveza, Beuković Miloš zamenik predsednika Saveza, Cvetković Jugoslav, Lastovič Tamaš, Naić Milovan, Kiževski Željko, Govorčin Dušan, Savić Milan, Batinić Dušan, Dokmanov Dušan, Sikimić Ranko i Šoškić Miodrag članovi upravnog odbora, Milkov Dejan sekretar Saveza, Irmenji Ferenc predsednik skupštine Saveza, Medić Rade predsednik nadzornog odbora, Jelovac Milorad predsednik komisije za odlikovanja, Jovanović Zoran i Grdinić Slobodan članovi upravnog odbora LSS iz Vojvodine, Zeremski Milenko direktor Vojvođanski lovac doo, Popović Zoran predsednik LSS, Tica Marko predsednik skupštine LSS, Kunovac Dušan pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Maksimović Dragan Lovačke novine, Knežić Dušan Balkanski lovac, Popović Stanko Vojvođanski lovački glasnik i Novkov Milan stručna služba Saveza.
Opravdano odsutni: Balan Jonel i Došen Dragan članovi upravnog odbora, Nikolić Milomir član upravnog odbora LSS iz Vojvodine, dok izostanak nisu opravdali: Horvat orđe član upravnog odbora, Kovačević Milan član upravnog odbora LSS iz Vojvodine i Višković Milan predsednik komisije za pravna i organizaciona pitanja.
Za sednicu je predložen sledeći
DNEVNI RED
1. Razmatranje situacije nastale posle skupštine LSS održane 30.06.2012. godine i donošenje odgovarajućih odluka
Na predlog predsednika Saveza Pažin Milana jednoglasno je doneta odluka da se predloženi dnevni red izmeni i dopuni tako da glasi:
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice
2. Razmatranje situacije nastale posle skupštine LSS održane 30.06.2012. godine i donošenje odgovarajućih odluka
3. Informacija o izradi planskih dokumenata
4. Razmatranje ugovora o uređivanju, štampi i distribuciji lista Vojvođanski lovački glasnik
5. Tekuća pitanja
AD 1.
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodne sednice.
AD 2.
Većinom glasova ( 1 uzdržan ) usvojeni su sledeći zaključci:
- Lovački savez Vojvodine ne prihvata odluke skupštine LSS od 30.06.2012. godine jer su iste usvojene bez kvoruma
- Naš Savez stoji i dalje pri opredeljenju da LSV i lovačka udruženja iz Vojvodine treba da budu članovi LSS
- Neophodno je, u saradnji sa LSS i lovačkim udruženjima, sprovesti reforme u LSS u skladu sa ranije utvrđenim opredeljenjima
- Pred nadležnim državnim organima pokrenuti odgovarajuće postupke protiv predsednika LSS Popović Zorana i predsednika skupštine LSS Tica Marka zbog nezakonitog postupanja i prekoračenja ovlašćenja
- Upravni odbor Saveza je informisan od predsednika LSS da je LSV isključen iz članstva u LSS
- Zbog svega napred iznetog i ozbiljnosti situacije nastale dešavanjima u LSS neophodno je održati vanrednu sednicu skupštine LSV
AD 3.
Jednoglasno je usvojena informacija Kunovac Dušana iz pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu o neophodnosti u što skorije vreme preduzimanja aktivnosti u cilju obezbeđivanja uslova za početak rada na izradi lovnih osnova korisnicima lovišta.
U tom cilju LSV će organizovati regionalne sastanke sa svim lovačkim udruženjima gde će biti pozvani predsednici LU i upravnici (stručna lica) lovišta kako bi se dogovorili o merama i aktivnostima koje treba preduzeti za realizaciju Zakona o divljači i lovstvu i podzakonskih akata (pravilnika).
Upravni odbor ja zaključio da se ostale tačke dnevnog reda ne razmatraju već se odlažu za narednu sednicu.
Lalo razumemo se!!!..nismo od juče!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!