Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
DakiNS
 Jes Lalo ,samo mi se čini kao da se češljao sa novim punjenjem ultra magnum mundže 100 grama Coturnix
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

golf071

Lala kaže:
E na ovoj slici brat Sniper baš ima čudnu boju kose, a i češlja se čudno!?

Ko je bre ovo slikao ovako, svaka mu dala! ROFL
ova dvojica su mi poznati odnekud.HaHaHa
Novine

Lala
 Danas izašli nas tri forumaša: Rančer, DRUG CRNI i ja, u lov na prepelice - najavili su lepo vreme, pa reko' hajde da probamo, možda nam se i posreći.
Na žalost, ceo lov nas tri lovca sa 4 odlična psa se sveo na pronalazak i podizanje ukupno 5 prepelica na jednoj velikoj tabli, od tih 5 podignutih za pucanje su bile dve, i obadve su odstreljene.
Uz sav trud i češljanje terena, mrka kapa. Jedino što je valjalo od celog lova jeste prilika da izadjemo u prirodu i da lepo protegnemo noge, i da se psi istrče.

Ove male ptičice su definitivno odlepršale za Afriku, tako da smo sa današnjim danom zatvorili ovogodišnju sezonu lova na prepelicu.

Moj utisak je da je daleko bolji lov bio odmah na početku sezone, i kasnije, a naglo je opao broj vidjenh prepelica već posle 6.-7. septembra, što je malo izvan mojih dosadašnjih iskustava. Najbolji period je izgleda bio krajem avgusta, iako su temperature bile dosta visoke, bilo je dovoljno vlage u zemlji, a očito je i da su se ptičice dosta dobro bile izlegle, a oni veeeeliiiiikiii cugovi su izostali. Imam utisak da ih je daleko manje bilo u preletu, a da se dosta ovih ptičica izleglo upravo u našim lovištima. Opadanje broja vidjenih jata u preletima je nastavljeno ja mislim već 4-5 godina za redom.
Lovilo se do kraja avgusta i prve nedelje septembra, a onda odjednom, kao da je neko komandovao, nestadoše.
Takodje, imam utisak da je ove godine prilično opao broj lovaca koji su upražnjavali lov na ovu najmanju koku - mislim da je ekonomski momenat presudio (trošak odlaska u lovište, i cena municije). Čak sam i ja, iako poznajem dosta prepeličara, imao mali problem da se skupi tri lovca.

Vidimo se dogodine u avgustu!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250
 ja ovaj vikend nisam izlazio zbog obaveza na poslu ali sam u proslu nedelju imao odlican lov sa 9 odstreljenih prepelica iz 9 metaka.grupa nas trojica(jedva naso jos dva lovca) podigli 20-tak prepelica.psi radili solidno,na pocetku lova uletali u ptice ali sa dizanjem vetra marke ko u prici.slazem se sa Lalom po pitanju preleta koga nema vec 4-5 godina.raduje podatak da podizemo dosta zeca i fazana pa se nadam da ce sezona ona glavna biti bolja od prosle(ne ponovila se).sve veci problem postaje pronalazak dobrih parcela za lov jer se strnjista i suncokretista tanjiraju odmah po skidanju useva ali sta je-tu je.verovatno cu izaci za vikend da zatvorim sezonu koja je najlosija u prethodnih 6-7 godina.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

fotolovac
 Interesantan zalkjučak Lalo, slažem se da je broj lovaca koji izlaze na prepelice drastično opao, i ja muku mučim da svake nedelje skupim bar tri domaća lovca da izađemo u lov (gosti mi nisu problem ;) )... Neki ne idu, neki nemaju para, dok neki rade u "privatnim" firmama i subotom i nedeljom.... Sad

Što se tiče brojnosti izgleda da se prepelicama više sviđaju moji tereni, i ovaj vikend mi se svi sa severa Bačke hvale da je bilo super, i da su se lepo napucali....

milenko0609
 Sve ih je manje i manje, ali lovićemo još ovaj vikend, ove godine je kod nas bilo dosta dobrih lovova na prepelice, što pojedini sa foruma mogu da potvrde.........Bravo 2
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

sheytan
 Kod mene je broj lovaca na prepe drastično porastao... Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

fotolovac
 Evo slika iz mog pretposlednjeg lova za ovu sezonu.... Uživao sam kao i obično :-)

imageshack.us/a/img692/5724/ajjm.jpg

imageshack.us/a/img703/3545/glpm.jpg

imageshack.us/a/img12/9307/keah.jpg
Majstor preskočio sa prskalicom...

imageshack.us/a/img826/5929/hl0b.jpg
Predivan teren koji smo forsirali celu sezonu...

imageshack.us/a/img51/7214/kfle.jpg
:-)

imageshack.us/a/img822/7854/4mnj.jpg

imageshack.us/a/img7/6535/1jb0.jpg

imageshack.us/a/img202/2033/ikgb.jpg

imageshack.us/a/img801/5369/q02a.jpg

imageshack.us/a/img833/2667/2jy7.jpg

imageshack.us/a/img849/2802/e86t.jpg

imageshack.us/a/img268/2125/lx8h.jpg

imageshack.us/a/img39/2530/5z55.jpg

imageshack.us/a/img30/1405/svq6.jpg

Voganjac
 Svaka cast maistori..!!! OdobrenoOdobreno
Voganjac

Predator

fotolovac kaže:
Evo slika iz mog pretposlednjeg lova za ovu sezonu.... Uživao sam kao i obično :-)
imageshack.us/a/img833/2667/2jy7.jpg

Alal ti fotoaparat! Znam da je skup, ali treba biti majstor pa napraviti ovakve fotografije. Svaka čast majstore! Aplauz

Sasvim prirodno

DamirKS

fotolovac kaže:

Alal ti alatka Grin . Takodje sve cestitke Bravo 2
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

DakiNS

milenko0609 kaže:
Sve ih je manje i manje, ali lovićemo još ovaj vikend, ove godine je kod nas bilo dosta dobrih lovova na prepelice, što pojedini sa foruma mogu da potvrde.........Bravo 2

Ne da su bili lovovi samo lepi nego i tereni.Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Bigman86
 Kolege, nesto sam nacuo da ce od ove godine zabraniti lov na prepelice.
Jel ima neko slicnih informacija?

sheytan
 Ako se ovo ostvari, naebo si, znash! Palica

Grin

Iskreno se nadam da netje... Vetjeg meraka od tog lova meni NEMA...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

AcaNik
 зна се како су пролазили гласници који донесу лоше вести.

ти стручњаци нека оду у Мароко па нека забране хватање препелица мрежама и употребу тотала овде ако смеју а нас нека се откаче !

Cvele
 Bigman, to pricaju jos od predprosle godine... mada nikad se ne zna da li ce i kada to i ostvariti... na nasu zalost Sad
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Marko_1986
 Naj atraktivniji lov po meni! marka
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Cvele
 Takodje i po meni, ali ih prosle godine nije bilo ni za lek! Bar kod mene nas... Sad
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sheytan
 Al zato imate vuci! A na vuci se poznaju junaci! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Miroslaw

AcaNik kaže:
и употребу тотала овде ако смеју а нас нека се откаче !
Slazem se apsolutno kolega, dokle god se total koristi za prskanje strnista od korova pre zaoravanja nista od prepelica kod nas.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,479
Najnoviji član: pwn

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,612,512 posete www.srbijalov.com