Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
kelt
 jos sam malo doradjivao uglove na krimperu. kako vam sad izgleda
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]To je to bata keltB) usavrsio si krimper znaci !Bravo 2iveli[/xhide]

kelt
 ma nisam jos. ovo razradjujem taktiku kako da napravim jos boljih par komata za moje uciteljeKiss
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Ovakvo pertlovanje za zvezdu je idealno po meni probaj sada sa istim kako odradjuje kruzno ,sa kartonskim poklopcemB)[/xhide]

kelt
 probao sam i kruzno i uocio sam da mnogo smeta ako nije kraj patrona odsecen precizno. nove caure nemam a ove stare sve zvezdaste pa kad ih odsecem bude neravno pa ih zatvara ukoso ili guzva one grbe pa sve zaebe. 
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

I Jevtic
 bravo kelt kralju jaci si i od krusika svaka castBravo 2
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
probao sam i kruzno i uocio sam da mnogo smeta ako nije kraj patrona odsecen precizno. nove caure nemam a ove stare sve zvezdaste pa kad ih odsecem bude neravno pa ih zatvara ukoso ili guzva one grbe pa sve zaebe.

to da kelt ako nije ivica dobra pravilna nece da zapertla lepo moraces da nabavis ili nove ili ispucane caure koje su bile kruzno zatvorene ,za kruzno je vrlo bitno da pravilno zatvara,za svako zatvaranje ima posebna vrsta krimpera zato sam i radoznao da vidim kako zatvara kruzno [/xhide]

sheytan
 CHESTITAM, KELT, STVARNO JE EXTRA!!! Bravo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Hunter forever
 Sniper Kelt najaci ste!
marka Engleski poenter marka

BUCKO

kelt kaže:

http://www.youtub...jDVEtHtT_A

ovo je rucni rad nekog ko se setio kako da skracuje caure
probaj tako nesto da napravis mozda i uspes ako si sam napravio krimper sto nebi znao i ovo
ali staru cauru zvezdanog zatvaranja ako ne iseces sve do onog mesta gde je savijena neces moci lepo da zatvoris u kruzno
takodje caure koje su istanjene konusno na ivici neces lepo zapertlovati u kruzno jer je to bas namerno uradjeno za zvezdasto
i vrlo vazno je da roler krimper kako li ga vec zovu bude ravan sa drzacem caure mora biti strikno u 90 da bi ravnomerno zatvarao nesme da se krivi ni malo

http://www.siarm....ts_id=2054

dole na skici, nacrtu u delovima pod brojem dva (2) je pokazano da je caura kako zabari kazu ( svasato ) konusno zasecena
kad ima toga caura je namenjena zvezdastom zatvaranju i nije dobro za kruzno

stevin
 Bravo za kelta!krimper je strava
Lisica

kelt
 samo za drugare samopunjacehttp://www.youtube.com/watch?v=FfgjJh...re=related
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

stevin
 Tri prsta
Lisica

rogi
  Da se pohvalim,i meni je stigla leejevka.Probao sam je malo,super je.Hvala svima na forumu koji su me "navukli",(ovo je lepo stavljeno pod navodnicima,da ne bude neke zabune),a najvise SH-u,na punjenje ove vrste municije.Boze zdravlja promenice se i zakoni pa cu se oduziti savetima.Dok malo krenem sa radom pa ce biti i pitanja.Tri prsta 2 iveli 3

Sniper Hunter
 [xhide]

rogi kaže:
Da se pohvalim,i meni je stigla leejevka.Probao sam je malo,super je.Hvala svima na forumu koji su me "navukli",(ovo je lepo stavljeno pod navodnicima,da ne bude neke zabune),a najvise SH-u,na punjenje ove vrste municije.Boze zdravlja promenice se i zakoni pa cu se oduziti savetima.Dok malo krenem sa radom pa ce biti i pitanja.Tri prsta 2 iveli 3

Samo napred kolega ! Cestitam nabavku ,promenu zakona svi zeljno iscekujemo B)Grin[/xhide]

kelt
 o pa kolega cestitamo. rogi za sve sta saznas u vezi nabavke komponenti za reloading, javljaj ovde na portal, ovde u Srbiji uvek ima jos ponekaChut kombinacija ispod zita. a sto jeftinije to bolje, normalno Ogovaranje
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

rogi
  Hvala,sada ulazim u tu problematiku,pa izbunaricu i ja nessto.
Nego me odavno kopka jedna ideja.Probacu ja to sam,ali bih voleo da cujem i vase misljenje.
Grubo receno,da u patron 12/76 idem sa cetrdesetak grama sacme,a da mu nasviram brzinu i ostanem sa pritiscima u 12/76?!?Kazem jos jednom,nisam neki expert za sacmu,ali kad povuces paralelu sa karabinskom municijom,tako bi nekako trebalo da bude.Istom mislju se vodim i za jedinacne projektile.Kolko sam video u magnume se stavljaju kugle po 50-60 g.Zar je malo 35g ,a nasvirati je na 500-550m/s,ili mozda vise.
Tri prsta 2

Sniper Hunter
 [xhide]

rogi kaže:
Hvala,sada ulazim u tu problematiku,pa izbunaricu i ja nessto.
Nego me odavno kopka jedna ideja.Probacu ja to sam,ali bih voleo da cujem i vase misljenje.
Grubo receno,da u patron 12/76 idem sa cetrdesetak grama sacme,a da mu nasviram brzinu i ostanem sa pritiscima u 12/76?!?Kazem jos jednom,nisam neki expert za sacmu,ali kad povuces paralelu sa karabinskom municijom,tako bi nekako trebalo da bude.Istom mislju se vodim i za jedinacne projektile.Kolko sam video u magnume se stavljaju kugle po 50-60 g.Zar je malo 35g ,a nasvirati je na 500-550m/s,ili mozda vise.
Tri prsta 2

Rogi ovo zacrnjeno mi nije bas jasno??? da nisi mislio da u cauru 12/70 punis 40g kao u 12/76?
A i ovo sa kuglama tesko da ces naci odgovarajuci barut kod nas za to isto kao i za magnum punjenja,uopste sve teze i teze mozes doci i do baruta za standardna punjenja od 32-36g a o laksim i tezim da i ne pricamoConfused[/xhide]

rogi
 Prvo ,nisam rekao da bih ovo pucao iz puske12/76.Ako ,recimo za 36g sacme ide 1,7g baruta i dobijemo brzinu 350-400m/s ,i pritisak recimo 650 bara.Mislim da bi sa istim barutom,recimo 1,9 ili 2,1g dobili brzinu 450-500m/s a sa pritiscima ostali ispod 1000 bara,sto je OK za magnum puske.Za istu gramazu sacme isti barut bi sigurno odradio,ne bi nam trebao sporiji barut.Kolicine baruta,brzine i pritiske sam lupio od prilike da bi ste shvatili o cemu pricam.Mozda ovo nema smisla,a mozda i ima.Da sve ovo spakujem u 76mm dugu patronu je zbog prostora ,mozda zbog nekih duguljastih jedinacnih projektila;)?

Sniper Hunter
 [xhide]Neznam za teze kugle ,ja sam punioLEE kugle od 28,5g koje sam sam lio ,sa zlatiborcem i tu nisam bas zadovoljan ali zato sa Vihtavuori -jem je radila super ,planiram da nabavim gualandi kugle i da punim po ovoj tabeli( ovo crveno )

Polvere KEMIRA 320 o N3SM (Vihtavuori)
CAL. INNESCO POLVERE IN GR. PER CHIUSURA BORRA IN PLASTICA PIOMBO GRAMMI
STELLARE DISCHETTO CARTONCINO
12 FORTE 1,55 1,60 1,65 SUPER G 31/32
12 FORTE 1,60 1,65 1,70 SUPER G 32/33
12 MEDIO 1,70 1,75 1,80 SUPER G 34/35
16 MEDIO 1,40 -- 1,50 SUPER G 27/28
20 MEDIO 1,15 -- 1,25 SUPER G 24/25
24 MEDIO -- -- 0,90 MINI-BIOR MINI-CONT. 19/20
28 MEDIO -- -- 0,85 MINI-BIOR MINI-CONT. 17/18
32 MEDIO -- -- 0,70 MINI-BIOR MINI-CONT. 13/14
36 MEDIO -- -- 0,50 MINI-BIOR MINI-CONT. 9/10
12 FORTE POLVERE GR. 1,75 PALLA "GUALBO"
28 MEDIO POLVERE GR. 1,00 PALLA SFERICA SOTTOCALIBRATA CON SUPPORTO
36 MEDIO POLVERE GR. 0,60 PALLA SFERICA SOTTOCALIBRATA CON SUPPORTO [/xhide]
.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,655,655 posete www.srbijalov.com