Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Danas se isplatio obilazak lokalnog otpada ,sirovine za livenje sacme na pretek
i43.tinypic.com/23k50ep.jpg
11poluge ukupno 94kg olova
i jos olovnog otpada
i40.tinypic.com/5k2cyh.jpg
ukupno 143kg za 130chf
i jos kod vulkanizera dobijem 38 kg tegica,bice dobrog livenja na proleceGrin samo da otopli,sada spremam polugice ,a posle sacma trenutno ceka oko 330kg u garazi!
[/xhide]

DakiNS
 Ma rekao sam ja da će to preći u biznis pa brate nakupio si olova za ozbiljnu produkciju, sreća pa nema u Švici fabrike u blizini smatrali bi te za ozbiljnu konkurencijuGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]Neznam ali krenulo me olovo neverovatno DakiGrin danas odem do otpada da bacim konzerve i neke zice bakarne i ostatke od proslih livenja i gazda mi kaze" nabavio sam ti malo olova" i smeska se ,racunam tu oko 30kg kao i uvek jer sam bio pre nepune 2-e nedelje kod njega i kupio 30 kg ,kad sam video samo sto nisam skakao od srece ,Grin pogotovu sam zadovoljan sa ovim polugama ,a ako mi upali i ovo sa nasim covekom koji ima otpad oko Ciriha ,malo dalje od mene on mi je obecao olovo upola cene nego ovde kod mene ,ako bude neke vece kolicine mozda cu prodati nesto ,tek koliko da isplatim masinu ,mada je amortizovana sa dosadasnjih 787 kg izlivene sacme,videcemo dogodine u ovo vreme mozda bude nesto i pusteno u prodaju,Grin[/xhide]

Jank
 Trepča je za Snipera mala fabrika....to druže spremaj sirovine pa na proleće livenje za narednu lovnu sezonu neka ima...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

kelt

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Neznam ali krenulo me olovo neverovatno DakiGrin danas odem do otpada da bacim konzerve i neke zice bakarne i ostatke od proslih livenja i gazda mi kaze" nabavio sam ti malo olova" i smeska se ,racunam tu oko 30kg kao i uvek jer sam bio pre nepune 2-e nedelje kod njega i kupio 30 kg ,kad sam video samo sto nisam skakao od srece ,Grin pogotovu sam zadovoljan sa ovim polugama ,a ako mi upali i ovo sa nasim covekom koji ima otpad oko Ciriha ,malo dalje od mene on mi je obecao olovo upola cene nego ovde kod mene ,ako bude neke vece kolicine mozda cu prodati nesto ,tek koliko da isplatim masinu ,mada je amortizovana sa dosadasnjih 787 kg izlivene sacme,videcemo dogodine u ovo vreme mozda bude nesto i pusteno u prodaju,Grin[/xhide]
druze, a da ti ja na strelistu sakupim do tad jedno pedesetak hiljada caura sta mislisB)
kelt priložio:
caure_1.jpg

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala kelt caura imam na pretek ...mada....ROFL[/xhide]

rogi
 Sniperu,sta reci Bravo 2 .Koliko je kod nas olovo na odpadima,a gde je najjeftinija gotova sacma?

Hunter forever
 Sniper za tebe nema zime sto se sacme tice uvek ces biti u plusu,ali sta ces da radis ako uvedu celicnu sacmu,ne daj Bože.. 
marka Engleski poenter marka

Podunavac
 Onda će da skuplja staro gvožđe i kupi visoku peć za taljenje metala. Sad se navukao na vlastitu proizvodnju pa će se prilagoditi situaciji.Grin
Tri prsta 2Kolce

kimi

Podunavac kaže:
Onda će da skuplja staro gvožđe i kupi visoku peć za taljenje metala. Sad se navukao na vlastitu proizvodnju pa će se prilagoditi situaciji.Grin

Ali će morati da ide na kurs za ložača visokih peći.ZivioRodjo
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Hunter forever
 Kao sto rekoh za njega nema zimee. A verujem da bi i uveo livenje celicne sacme,ipak je to nas Sniper,a sacekace ovi da se potrosi jedno 50-tak tona i vise.
marka Engleski poenter marka

DakiNS

kelt kaže:
]druze, a da ti ja na strelistu sakupim do tad jedno pedesetak hiljada caura sta mislisB)

Kelt kako skupljaš čaure?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]

rogi kaže:
Sniperu,sta reci Bravo 2 .Koliko je kod nas olovo na odpadima,a gde je najjeftinija gotova sacma?

Kod nas neznam cene druze ,ja ovo radim u CH gde boravim veci deo godine ,samo municiju punim kuci kada odem na odmor ,znam da se ovde napolju olovo lakse ,brze i jeftinije nalazi,trenutno se ruse zgrade iz 30-40-tih godina proslog veka tako da otpada ima na pretek ,posto se tih godina dosta koristilo u gradjevini ,na krovovima i u vodovodnoj-kanalizacijskoj mrezi,tako da sada ga trenutno ima i cene varira od 0,50-1chf za kilo otpada , u kome nema vecih gubitaka prilikom prerade i pretapanja ,od jednog kg otpada dobija se oko 800g sacme ,uz naporan radGrin ali to mi dodje hobi,i zato se ne bunim i zalimB).
Za sacmu probaj kod Sevica u Blaznavi ,pre neku godinu sam je kupovao po 2,5 za kilogram ,i ima neka kombinacija za Somborsku iz fabrike ali tu nisam upucen kako to ide ...nesto kao preko firme ne prodaju na malo,koliko sam cuo,uostalom prelistaj ovu temu ima 100% sve informacije ,neznam na kojim stranama ali se secam da je pisano o tome gde ima da se nabavi ,ima i u Smederevu livnica koja prodaje gotove poluge za livenje ,zvao sam ih licno znao sam i cenu ali ...starost ,,Alcajmer cini svoje Grin pisano je i otome na forumu imai br telefona ,tako da ako imas vreme pretresi temu i naci ces sve podatke koji te zanimaju iveli 3[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Podunavac kaže:

Tacno tako Podunavac ,ne mora celicna raspitao sam se bizmut moze isto da se lije u ovakvoj masini kao moja B) prvi planovi su za bizmut sacmu bili na koje sam naisao
i41.tinypic.com/250v8th.jpg
klikaj za vecu 2x
Tako da se ne brinem puno,oko prelaska na neolovnu sacmu Grin vise me brinu puske starije proizvodnje za olovnu sacmu nego sama sacma,kako ce one to da podnesu
PS Gvozdje mogu ovde da nabavljam dzabe Grin.[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

kimi kaže:

Podunavac kaže:

Ali će morati da ide na kurs za ložača visokih peći.ZivioRodjo

Ne brinem zato blizu mi je US.Steel Smederevo! Bice sanse i za njih da uvedu novi proizvod u asortiman ,celicnu sacmu![/xhide]

rogi

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

rogi kaže:

Kod nas neznam cene druze ,ja ovo radim u CH gde boravim veci deo godine ,samo municiju punim kuci kada odem na odmor ,znam da se ovde napolju olovo lakse ,brze i jeftinije nalazi,trenutno se ruse zgrade iz 30-40 godina proslog veka tako da otpada ima na pretek ,posto se tih godina dosta koristilo u gradjevini ,na krovovima i u vodovodnoj-kanalizacijskoj mrezi,tako da sada ga trenutno ima i cene varira od 0,50-1chf za kilo otpada , u kome nema vecih gubitaka prilikom prerade i pretapanja ,od jednog kg otpada dobija se oko 800g sacme ,uz naporan radGrin ali to mi dodje hobi,i zato se ne bunim i zalimB).
Za sacmu probaj kod Sevica u Blaznavi ,pre neku godinu sam je kupovao po 2,5 za kilogram ,i ima neka kombinacija za Somborsku iz fabrike ali tu nisam upucen kako to ide ...nesto kao preko firme ne prodaju na malo,koliko sam cuo,uostalom prelistaj ovu temu ima 100% sve informacije ,neznam na kojim stranama ali se secam da je pisano o tome gde ima da se nabavi ,ima i u Smederevu livnica koja prodaje gotove poluge za livenje ,zvao sam ih licno znao sam i cenu ali ...starost ,,Alcajmer cini svoje Grin pisano je i otome na forumu imai br telefona ,tako da ako imas vreme pretresi temu i naci ces sve podatke koji te zanimaju iveli 3[/xhide]

Znam da si u CH,mislio sam da neko ovde nema nesto.Narucio sam iz Loznice par kila za probu.Cena na malo 300 dinara.

kelt

DakiNS kaže:

kelt kaže:
]druze, a da ti ja na strelistu sakupim do tad jedno pedesetak hiljada caura sta mislisB)

Kelt kako skupljaš čaure?
pa lepo. posle pucanja na glinase, uzmem lepo dzak pa hop cup i nakupimGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

Podunavac kaže:

Tacno tako Podunavac ,ne mora celicna raspitao sam se bizmut moze isto da se lije u ovakvoj masini kao moja B) prvi planovi su za bizmut sacmu bili na koje sam naisao
klikaj za vecu 2x
Tako da se ne brinem puno,oko prelaska na neolovnu sacmu Grin vise me brinu puske starije proizvodnje za olovnu sacmu nego sama sacma,kako ce one to da podnesu

Sniper svaka čast.Bravo 2 Vidim da razmišljaš unapred. Ali kako se nabavlja bizmut i koja mu je cena?
Tri prsta 2Kolce

Jank
 Pa lako se nabavlja bizmut odeš fino u afriku i uloviš jednog bizona-mutanta i ispečeš ga na ražnju....eeee to je bizmut....a posle lepo pozoveš družinu na klopu....posle u lov sa Sniperovom čeličnom sačmom....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter

Podunavac kaže:

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

Podunavac kaže:

klikaj za vecu 2x

Sniper svaka čast.Bravo 2 Vidim da razmišljaš unapred. Ali kako se nabavlja bizmut i koja mu je cena?

[xhide]"Iskopace ga Bili"Grin TJ. Sniper Hunter!

O tome se jos nisam raspitivao i informisao,dok se bude izbacila skroz olovna sacma iz upotrebe ja cu da lovim po Vecnim lovistima !Grin[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,654,953 posete www.srbijalov.com