Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
Dakisa

darkolovac kaže:
Mislim da bi jedna godina bojkota (ne placanja clanirine) kompletne populacije lovaca malo opametila ove strucnjake koji treba da rade za nas lovce, da se uskrati priliv sredstava u dzepice Smile

pa i kada bi uradili tako nesto posle bi nam roknuli upisnine, po 20 soma svako... a i nismo organizovani,na zalost... a i ima dosta drustava koja su njihova,tj od LS... tako da bi nas nekolicina ispali crne ovce....
lov je nacin zivota...

rbela
 Pokazao sam ovu sliku "prepelice" malopre zeni i ona pogledala krajickom oka i rakle pa te nije prepelica nego jarebica, a ona nije ni biolog ni lovac ni kvazi ekolog, samo prepoznaje sta je sta, pokazacu i sinu od 6 god i cerki od 5 god sliku i mislim da ce biti isti rezultat, Grin za te ljude ljude koji su postavili tu sliku je vazno da "stite" nesto! Ja sam se uvek salio na racun ljudi koji su potpuno neznalice u pticljim vrstama da ako vide veliku grabljivicu onda je to orao, ako vide manju onda je to kobac a ako vide jos manju sa krivim kljunom onda je to sigurna papagaj. Grin

nidzamotocross
 A kako onda da im objasniš šta je roda a šta šljuka? Obe imaju dugačak kljun. HaHaHa
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Zeljko92
 To je lako roda je crno-bela ako je ne pomesaju sa svrakom Chut

AleksandarB78

Dakisa kaže:

darkolovac kaže:
Mislim da bi jedna godina bojkota (ne placanja clanirine) kompletne populacije lovaca malo opametila ove strucnjake koji treba da rade za nas lovce, da se uskrati priliv sredstava u dzepice Smile

pa i kada bi uradili tako nesto posle bi nam roknuli upisnine, po 20 soma svako... a i nismo organizovani,na zalost... a i ima dosta drustava koja su njihova,tj od LS... tako da bi nas nekolicina ispali crne ovce....

darkolovac je u pravu! A apropo naknadnog dranja za tu godinu ne plaćanja tu bi se zaje.ali kad lovci osete da takvim pravim demokratskim i mirnim načinom nekog mogu dovesti u red - tu nebi bilo kraja. Čak to vidim kao pravu i jedinu uspešnu meru koja može privoleti poludele članove UO raznih društava redu i zajedničkom cilju da uživamo u lovu i prirodi.
I ovo nije samo za prepelice već za sve, kao i u životu, dajem pare za nešto - hoću da dobijem pravu vrednost za moje pare! Pošteno!

Inače jedva čekam taj prvi avgust i prvi izlazak na prepelice!

mrwa22250
 Plasim se kolege da ta jedna godina bojkota ne bi urodila plodom,jer se bagra dobro obezbedila ulaganjem naseg novca na kamatu kao da je to u opisu delatnosti za koju su registrovani.To je za sada jedino u cemu su uspesni,kao da su nanjusili sve manji priliv para,pa racunaju bolje orociti nego da moraju zaraditi.Sad
Cini mi se da bi mnogo bolje rezultate dala ona stara dobra govnjiva motka,pa redom od ld.preko lu.do saveza svih saveza,pa da vidis ondak rezultata.
Sto se lova na prepelicu tice,ko je jednom osvanuo na strnjici,uzivao u markama svog vernog pomocnika,uzivao sa kolegama posle kratkog ali dinamicnog lova,a nije potpuno inficiran i moze mirno da saceka pocetak iduce sezone,neka kaze lek jer ja cu da sagorim jos metar i po dana do pocetkaOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Cvele
 Nema lepseg lova od lova na prepelicu... Stidljiv
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Vuja
 E moje kolege, znaci nece da bude vise lova na prepelice, pa dobro mi koji volimo da pucketamo prećićemo na glinene golubine pa će opet da pucketamo, a kere neka donose parčiće da vidimo čiji će kera doneti veći komat.

Brka bez brkova
 Kako nece,gde pise da je zabranjen lov na prepelice? I koji to normalan razlog postoji da bi zabranili lov? Neko mozda i zlonamerno pusti tu dezinformaciju,a onda velika vecina slabo informisanih lovaca to prihvati zdravo i gotovo,i okaci pusku o klin. U takvoj situaciji je lako zabraniti bilo sta. Nisu nama krivi ni zeleni ni bilo ko,svi se oni bore za neka svoja prava.Krivi smo mi sami sebi,jer nas 80000 ne moze da se izbori za neka osnvna prava,kaja svi lovci u svetu imaju stotinama godina.

sheytan
 ^ Od nas 80.000, jedno 75.000 mnoooooogo zabole q...ć za prepelicu, jer se taj lov, pobogu, NE ISPLATI... Shock

Tako da se bojim da će tih 75.000 malo šta preduzeti, ako se bude kakva akcija(peticija i sl.) pravila...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

nidzamotocross
 Brko, svi se bore za svoja prava, ali na koji način? ''Zeleni'', umeju na veoma podmukao način da optuže lovce, iako od svega toga uglavnom nema ništa. Kroz internet, doušnike, kvazi-reportere i novinare, samo vrebaju svaku najmanju grešku lovaca.

Ako je ''borba za prava životinja'' u stvari neosnovano optuživanje lovaca onda... Chut

A tu si upravu da i mi imamo svoju krivicu u tome. Krivi smo jer se ne branimo, a najlakše je svaliti sve što se desi u lovištu na lovce. Prošlo im jednom, prošlo im drugi put, što ne bi nastavili dok nam ne zabrane da dišemo, jer posle svega očekujem da se osnuju udruženja koja se bore za prava vazduha. Besan

Nigde nijedna takva organizacija nije objavila nijedan jedini podvig lovaca. Nigde do sada nisam pročitao kako su lovci spasili srnu, izneli hranu, napravili pojilište. A zar nisu?

Važno je da svaku i najsitniju grešku objavi po društvenim mrežama, bar 10 ovakvih stranica. Naravno mnogo ljudi to prati i čita. Svaki laik će reći na osnovu toga da su lovci obične ubice. Kad god sam pokušao da ukažem na nešto, banovan sam, brisani su mi komentari, itd. To je njihov cilj koji uspevaju da postignu. Dok mi ćutimo...

Ne daj Bože da se prepelica zabrani. Ako to uspeju, onda smo ga tek nayebali...

Brka bez brkova
 Znam ja da te zelene zanima samo svoj dzep,ne zanima ih zastita zivotinja niti se u to preterano razumeju. Dok god budu primali pare(velike pare),od ne znam koga(ali pretpostavljam),oni ce pisati sve i svasta sto nema veze sa istinom. Ali zato moramo zbiti redove i iz odbrane krenuti u napad.Napad na ne istinu,lazi i prevare kojima se oni sluze.Jer medju lovcima ima vise pametnijih i obrazovanijih i postenih i iskrenijih ljubitelja i zastitnika prirode ,nego njih.Jedino cega mi, lovci manje imamo,je para.Ali to i nije bitno jer mi volimo prirodu,i nas jedini interes je da imamo vise zdrave divljaci da bi vise mogli da uzivamo u prirodi i lovu.

PEZ

nidzamotocross kaže:

Ne daj Bože da se prepelica zabrani. Ako to uspeju, onda smo ga tek nayebali...

Nidžo, prepelica je samo početak, ako prođe (a ne mogu da se otmem utisku da će 'ladno proći, jer ko pita nas obične lovce, bitno je da nam se uzmu pare. Oni koji mogu a morali bi nešto da kažu po tom pitanju, kao i obično ćute kad su lovački problemi u pitanju ili su možda (što nije isključeno) i oni deo cele priče i čekaju parče "kolača" pravljenog po zapadnjačkom receptu) onda smo kako kažeš nayebali, verovatno će uslediti još zabrana (grlica, golub,sljuka...) pa ćemo se tek onda prosvestiti kad shvatimo da nećemo ustvari imati šta da lovimo, ili ćemo, kome finansije budu dozvoljavale, trčati u neki lovni poligon koji će opet biti vlasništvo nekog "velikog" lovca da uz dobru novčanu nadoknadu samo malo dopunimo baterije i bar nakratko uživamo u čarima lova.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

AcaNik
 па ако се не буду ловиле препелице, ловићемо зелене ;) таман да пребринем храну за пса ;)

darkolovac
 Mozda prepelica jste problem nas 5000, ali eto pocinju od najmanjeg... Ako ima istine u tome, kad dodje na snagu ta zabrana, a ne bude imao ko ,kao sto i nece imati, da se bori protiv nje zelenbacima ostaju otvorena vrata za zabranu lova na fazana, zeca, divlje svinjce i tako dalje redom... E onda ce situacija biti takva da ce to biti problem 0 lovaca jer isti nece vise da postoje...

nidzamotocross
 Ali na jedno nisu računali... Ako zabrane lov, na većinu divljači, otvoriće im se ooooogroman problem krivolova i lovokrađe. Znam bar 20 ljudi koji love u skladu sa zakonom i etikom, nikada nisu imali nikakvih prestupa, a koji bi se, ako se ovo desi, okrenuli krivolovu, jer drugačiji način neće imati.

Oni koji ne budu imali para da napune baterije, puniće ih na drugačiji način.. Mnogo je teže ugasiti lovačku strast nego što su mislili.

Čak mislim i da će trajna zabrana samo pepelica izazvati nešto slično. Ja ih nisam lovio mnogo, jer i nemam terene za nju, ali imam kolege koji obožavaju ovaj lov, čuvaju pse samo za prepelicu, jednostavno žive za avgust i septembar. Biće kao detetu kad uskratiš slatkiše, pa se ono skriva i iza leđa ukrade po koju čokoladicu.

Podunavac

AcaNik kaže:
па ако се не буду ловиле препелице, ловићемо зелене ;) таман да пребринем храну за пса ;)

Ацо па такве керови неби ни окусили.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 плашим се да је ниџа у праву... иако ја немам неко искуство са препелицом (водили ме пар пута ко клинца), знам људе који више воле тај лов него леба да једу. и ако неко мисли да ће их нека забрана у томе спречити грдно се варају. терене познају боље од свих "чувара" јер су тамо порасли, има их довољан број да зелене "доведу у памет" (мрва помену метод ;) ) и довољно су блесави да то и ураде. и онда ћемо имати групице ловокрадица које ће се неопажено кретати разним теренима, уз пар људи "на стражи" без оружја и са моторолама који ће јављати ако крене нека акција да се ови склоне. па сутра смена групе и тако то... а што на бувљаку у панчеву рече неки лик који је куповао униформу за лов, "ако дивљач не разликује боје, ловочувар разликује". тако да ће од мањег проблема направити већи...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Sremac75
 Прописи, па и они који нам се не допадају, се морају поштовати.

Наше је да се боримо да се такви погрешни и штетни прописи не донесу!

Да ли можемо утицати на то, време ће показати!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

apinest
 A da li će biti zabranjene (i sprečene) KRAĐE u lovstvu? Zbunjen

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 35
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,380,423 posete www.srbijalov.com