Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
Tomash
 Eto...da je danas bio prisutan jos jedan forumaš (uredno pozvan), sada bi pisali o ovome na temi "Susreti i druženja forumaša", ali pošto nismo nismo ispoštovali zakonski minimum od tri lovca (solidarišemo se sa zakonom), pišemo na temi o fazanu...Inače bi imalo još štošta da se kaže, a i ne sumnjam da bi i on doprineo zahebanciji Smile
Sada neka čita i plače, još ću na PP da mu pošaljem sliku doručka, ima širi centar NS da odjekuje od jauka Cry

ssekir75
 хехе, занимљива реакција Pas 2
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

zoranp
 Kolege svaka čast, a posebno mi drago što čujem da je Medo sve bolji i bolji!! Lepo je videti kada kolege poput Ace, Mrwe, Tomaša, itd, nenapišu ni jedna post i nepostave ni jednu sliku , a da tu nisu njihovi psi sa njima!! Bravo!! Uvek sam govorio, bez svega se može biti lovac, ali bez divljači i pasa ...JOK!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 Potpuno si u pravu Rođo , već neko vreme ne postavljam slike , ne zato što ih nemam nego mi je sin instalirao neki novi windows pa ne znam da smanjim rezoluciju slika da bi ih postavio , a i ne nosim fotoaparat već sam dobio neko čudo od telefona , sa kojim još nisam naučio da rukujem.OiConfused
A što se tiče pasa moja Aka je odavno prešla od lovca u manekene , ali Neoplantine i KarneksoveGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

darkon
 Kraći snimak lova.

https://www.youtu...-NrGHMCSsw

Tomash
 Lep snimak, ta kamerica je bas dobra stvar.

Evo gledam ga vec treci put, pravo dobri kerovi, odlicni!

A za teren...sta reci, perverzija.

Dobar pogled kolega i sledece (a i svake druge) nedelje!

lovac junior
 Darkon prel snimak,prelepi tereni,da ne ponavljam ovo sto je rekao kolega Tomash Bravo 2 a pse,pa da li vredi vise i komentarisati!Odobreno
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

darkon
 Tomash, lovac junior, hvala, a bez dobrih kerova, ništa od lova, ja lično nikad ne bi ni lovio fazana, da nemam psa, a ovako mi je lov br. 1.

Evo još malo snimaka.

https://www.youtu...N-u8sQFkqk

lovac junior
 Slezem se sa tobm,lov bez psa kao auto bez motora...mi trenutno u grupi ne mozemo da se pohvalimo nekim radnim psima i odmah nije to,to...a koji je ovaj crni pas?
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

darkon
 lovac junior, crni pas je NOD, u oktobru napunio 12 godina, i dalje ide u lov, daleko od svoje najbolje forme, ali da ne sedi u boksu...

oi65.tinypic.com/11uvlzl.jpg

oi63.tinypic.com/23oh6s.jpg

AcaNik
 Данашњи претопли дан нам није успео да нам буде препрека да изађемо мало у лов Smile

i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/12231696_10205223692172178_1644651726_n_zpsxhxzjm3v.jpg

Luka 94
 Svaka čast za slike i snimke..i velike pohvale za pse ! Odobreno Odobreno iveli
darkon,stvarno imate dosta divljači,dali unosite fazane,kakvo je stanje sa predatorima ?

darkon
 Luka, hvala.
Svake godine se unese fazan, ali prirodna reprodukcija je primarna, lovimo samo fazana, fazanke nikad. Inače, ova godina je kao i u većini lovišta, jedna od najslabijih što se fazana tiče, posle onih katastrofalnih suša, i mislim da ćemo imati i skraćenje lova, nećemo loviti 7 planiranih izlazaka, iako ima divljači, što u potpunosti podržavam.
A predatora ima na pretek, lisica manje-više, ali šakala i previše.

mrwa22250

darkon kaže:

Svake godine se unese fazan, ali prirodna reprodukcija je primarna, lovimo samo fazana, fazanke nikad. .

Eto dobrog recepta(uz redukciju broja predatora)koga bi se trebala drzati sva lovista koja imaju stanisne uslove za prirodnu reprodukciju fazanske divljaci.Odstrel koka u takvim lovistima nebi smeo preci 5%od ukupnog odstrela fazana.Cesto sam vidjao da pojedini lovci koji inace ne pucaju koku,kada nema petla odlucuju da odstrele poneku.To apsolutno ne treba ciniti jer odsustvo petlova znaci i mali ili nedovoljan broj fazana,pa ako tad odstrelimo vise koka nego uobicajeno cemu se mozemo nadati dogodine.U takvim situacijama najbolje je ujedno i najbolnije resenje,a to je zatvaranje lova.
Mnoga lovista nisu to shvatila na vreme pa su zahvatali iz maticnog fonda mnogo vise nego sto se unosilo,a visestruko vise od onoga sto je uneto a prezivelo.Iz tog razloga sve cesce vidjamo lovce koji svoju"lovinu"u gajbi nose do nekog sumarka ili remize,pustaju i posle pola sata krecu u lov.Kada su u pitanju celava lovista to jos i mogu da razumem,ali kada se to desava u lovistima koja imaju idealne uslove za zivot fazana to je vise nego tuzno.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

kimi
 Slažem se sa Mrvom sve osim procenta odstreljenih koka. Mišljenja sam da na otvaranju sezone, prvih par izlazaka može da se lovi i koka. Sve to pod uslovom da postoji "rezerva" u volijeri koja će naknadno biti ispuštena. Šta dobijamo sa tim... izlovljavamo matore koke, prošlogodišnje ili čak od one godine tamo a nakraju tj 3-4 nedelje lova prestajemo sa lovom na koku i po malo ispuštamo i koka i petlova iz volijere.
Uostalom i struka kaže da ono što smo uneli veštačkim putem mora biti odstreljeno minus 10-ak posto, ako se ne varam.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

mrwa22250

kimi kaže:

Uostalom i struka kaže da ono što smo uneli veštačkim putem mora biti odstreljeno minus 10-ak posto, ako se ne varam.

Zato sam i naveo da su oni koji su slusali struku,koja je zaspala negde u 70-tim zahvatali iz godine u godinu sve vise iz maticnog fonda.Poenta je da ne treba brojati ispustenu divljac,vec izracunati koliki su gubitci pri ispustanju i na osnovu toga praviti jednacine.Realni rezultati ispustanja,narocito mladjih kategorija fazana su porazavajuci i tamo gde se ovom problemu pristupa ozbiljno,nemamo vise od 20%prezivelih.Neka su pola od toga koke,koliko ih treba odstreliti - 10-tak posto?
U prirodi je veoma mali procenat fazanske divljaci starije od tri godine(vazi za oba pola),a i te trogodisnje koke i te kako imaju reproduktivnih sposobnosti za jedno ili cak i dva legla(ako prvo propadne),tako da nam nikako nije potrebno njihovo izbacivanje iz lovista.
Jos jedna opasnost preti fazanskoj divljaci,a na nju malo ko obraca paznju.Pernati predatori,u prvom redu svraka i siva vrana,koji su po recima struke lovacki ozbiljnijih zemalja odgovorni za preko 50% gubitaka,kako u jajima,tako i u prve dve nedelje po izleganju.To je visestruko veca steta nego od lisice i sakala zajedno i dok su im organizovano unistavana gnezda i dok su donosile odredjen broj poena,fazana je bilo kao u prici.
Zato sam misljenja da ne treba uzalud razbacivati energiju na nesto sto je izvan nasih mogucnosti(hemizacija agrara,devastacija stanista,klimatske promene.....)ali zato ima mnogo toga sto mozemo sami uraditi za bogatija lovista.
A kako smo poceli,rezultat je vise nego ocekivanSad

kimi
 Potpuno se slažem za pernate predatore samo mislim da njih ne čuva struka(ili neznenje) već zeleni.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

DakiNS

kimi kaže:
Potpuno se slažem za pernate predatore samo mislim da njih ne čuva struka(ili neznenje) već zeleni.

Mislim da grešiš, da nije neznanja , "struke" i evritja zeleni ne bi mogli ništa!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

MMilos
 A ja mislim da u toj jednačini igraju samo evrići!
Prodali smo mi Srbi kroz istoriju, za pare, i veće stvari od matičnih fondova divljači...a i opet ćemo!
Shock Histerian

mrwa22250

DakiNS kaže:

kimi kaže:

Mislim da grešiš, da nije neznanja , "struke" i evritja zeleni ne bi mogli ništa!

Kolega kimi,seti se samo ZODIL u svojoj prvoj izvedbi(na koju je "struka"na celu sa naj"strucnjacima" dala saglasnost),a u njemu svraka i siva vrana trajno zasticene kao ptice pevaciceGlavu o zidGlavu o zidGlavu o zid.To je samo jedan mali primer koliko struku bole k...c za lovista i lovce.A zeleni,kao i svi strvinari,obrusili se na onoga ko je na umoru(lovci okupljeni u savezima) i koji se ne brani,pa mogu da kljucaju do mile volje bez straha od eventualnih posledica.
Da ne odlutamo mnogo u lovnu politiku(ima tema za ocenu nerada svih saveza),moje je skromno misljenje da je za ocajno stanje,narocito fondova sitne gajene divljaci odgovoran nerad,javasluk i skromno znanje izvuceno iz prakse,a ne prepisivanje jednih te istih radova od 70-tih na ovamo.Naravno da tome doprinose i gore navedene stavke,ali kao sto rekoh,na njih ne mozemo uticati u meri u kojoj bi to bilo primetno.Zato zasucimo rukave i pozabavimo se onim sto mozemo,izgradimo i napunimo hranilista,aktivno ucestvujmo u smanjenju broja predatora svih vrsta,omogucimo divljaci mir kada joj je neophodan,uzdrzimo se od odstrela ili ga redukujmo prema uslovima na terenu a ne prema onome sto pise u knjigama.
I na kraju,ali svakako ne najmanje bitno,edukujmo se sami koliko je moguce jer to danas u eri interneta i nije tako tesko.Ima po netu gomila materijala gde mozemo videti kako gazduju uspesniji od nas,a dobro delo prema prirodi i divljaci ne podleze autorskim pravima pa je svaki plagijat(narocito uspesan)vise nego dobrodosaoOdobreno
Dobar vam pogled kolege lovci.Namigivanje

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,477
Najnoviji član: uhazaminje

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,238,415 posete www.srbijalov.com