Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
DakiNS
 Ne ljuti se što te nazvah petlićem, pas bez rodovnika koji nije pozitivno ocenjen u eksterijeru i nema položen IUO (ispit urođenih osobina) ne može se koristiti u lovu.Može biti tvoj kućni ljubimac . Pošto si vrlo mlad taman dobra prilika da naučiš nešto o dresuri pasa ptičara. Evo predložiću ti nešto. Nemoj da ti bude leno nego kreni od početka ove teme i svaki upis koji se odnosi na obuku pasa kopiraj u poseban folder tako ćeš dobiti jedno obimno i dobro gradivo iz koga možeš mnogo naučiti, a i da stekneš osnovna znanja o lovu i lovačkim psima ptičarima.Stari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

alex

DakiNS kaže:
Ne ljuti se što te nazvah petlićem, pas bez rodovnika koji nije pozitivno ocenjen u eksterijeru i nema položen IUO (ispit urođenih osobina) ne može se koristiti u lovu.Može biti tvoj kućni ljubimac . Pošto si vrlo mlad taman dobra prilika da naučiš nešto o dresuri pasa ptičara. Evo predložiću ti nešto. Nemoj da ti bude leno nego kreni od početka ove teme i svaki upis koji se odnosi na obuku pasa kopiraj u poseban folder tako ćeš dobiti jedno obimno i dobro gradivo iz koga možeš mnogo naučiti, a i da stekneš osnovna znanja o lovu i lovačkim psima ptičarima.Stari

Sto i moze da ti bude pitanje kada budes polagao lovacki ispit sve treba valjanao procitati i nauciti.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS

junior lovac kaže:
ne ljutim se sto me zoves petlic,jos sam i ponosan a mozeli taj rodovnik da se nabavi,ovde kod mene u kraju mnogi nemaju rodovnik a love NervozanBesan

Rodovnik pas dobija preko roditelja , znači roditelji moraju imati rodovnik, mora se prijaviti parenje , pa leglo.To što mnogi love sa psima bez rodovnika znači da još u vaš kraj nije zalutao inspektor , a kada se to desi skupo će koštati lov i njih i LD. Znači naknadno se ne nabavlja rodovnik ako ga roditelji nisu imali jer time ne da lažeš druge nego i sebe.

alex
 Kolega potpuno se slazem sa Dakijem.
Nemoj da kupujes papire za tvog psa ako nema nema sta da se radi.
Mlad si jos polako dok jos stasas za pusku do tada ces da se naviknes na ovu rasu i nabavices nekog bretona sa papirima i utreniraces ga za lov a ovog ostavi kao kucnog ljubimca Pas

DakiNS
 Ima Aleks bretona samo se još nije rodio

duskodugousko

junior lovac kaže:
axaxaxaxaxaxaxxaxaax daHaHaHa

Juniore, viidim još nisi pročitao sve upise.
Daki je nešto drugo imao na umu.;)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

DakiNS

junior lovac kaže:
axaxaxaxaxaxaxxaxaax daHaHaHa

Biće kasnijeCryCryCrykada bude kod mene kučića ,obećao sam Alexu jednoB)

alex

DakiNS kaže:
Ima Aleks bretona samo se još nije rodio

MAzicu ga i pazicu ga i zvacu ga Lord PasPasPas.
Hvala Daki jos jednom najlepsi poklon koji sam mogao da dobijem.

Ma ne zahvaljuj još ga nisi dobio

alex

junior lovac kaže:
razumeo sam vec mi smesno sto alex nonstop prica o tom bretoncu;)

A kako da ne pricam kad su to meni najbolji najlepsi psi koji postoje.
Nijihov rad na kratko energican pogled u ocima njihov njihov stav njihova marka narav karakter gradja kada ga pogledam znam da je to naj divnija rasa.

duskodugousko

DakiNS kaže:

junior lovac kaže:
ne ljutim se sto me zoves petlic,jos sam i ponosan a mozeli taj rodovnik da se nabavi,ovde kod mene u kraju mnogi nemaju rodovnik a love NervozanBesan

Rodovnik pas dobija preko roditelja , znači roditelji moraju imati rodovnik, mora se prijaviti parenje , pa leglo.To što mnogi love sa psima bez rodovnika znači da još u vaš kraj nije zalutao inspektor , a kada se to desi skupo će koštati lov i njih i LD. Znači naknadno se ne nabavlja rodovnik ako ga roditelji nisu imali jer time ne da lažeš druge nego i sebe.

Mogu da garantujem da 70 % lovaca u mom LU nema papire za pse. Šta će povodom toga raditi mogu samo da pretpostavim..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

DakiNS
 Od lovnih pasa koji se drže najčešće u ravnici nisam do sada imao, vižle, jazavičara , irskog setera i to je to.A za bretona sam se odlučio prvo zbog temperamenta,intiligencije, izvanrednog nosa,gabarita,mirisa i na kraju lepote.Pas

PEZ
 Kolega Daki jesi li imao prilike da sa svojim bretonima pronalazis sljuke,(neznam koliko je ima u Vojvodini)kako su se pokazali na ovu vrstu divljaci?

DakiNS
 U životu sam svega 5 puta video šljuku kod nas su vrlo retke, ali zato znam da u planinskim krajevima mnogo više koriste bretone posebno gde je stenovito jer su manji pa se ne podbijaju,ali i vrhunski odrade posao, lovi ih kolega iz Dubice samo sa bretonima

PEZ
 Zbog toga sam te i pitao,kod mene na jugu je poslednjih godina ima prilicno,ja je lovim sa Nkd ali mislim da su bretoni bolji,pre nekih 4-5 godina moj brat je imao bretona koji je sljuke nalazio samo tako(voleo sam u sali da kazem da ih seje ispred sebe) zanimljivo mi je bilo a video sam to nekoliko puta da kad podigne sljuku pogledom je prati i kasnije u tom pravcu trazi(to nisam primetio kod Nkd,bar ne kod mojih kuja) i to me kod njega odusevljavalo,kao i sam njegov karakter,sve u svemu odlicna rasa.
Pozdrav...

PEZ
 Evo slike tog bretona ne vidi se bas al je draga uspomena

PEZ
 Najbolji prijatelji

PEZ
 Uzivancija ...

alex
 Kolega lepe slike.
Sada se vidi sta je prava zverka cak je i NKD odustao od borbe i predao se Grin Grin : D: D: D

PEZ
 Kolega i ja bi bio u istoj dilemi posto su mi ove dve rase(svaka na svoj nacin) drage i ne bih se mnogo razmisljao uzeo bi oba steneta...
Mozda ti nisam pomogao, ali sam siguran da neces da pogresis koje god odaberes...

PEZ

junior lovac kaže:
jos nesto ja imam bretonku ali nisam siguran u njene urodjene sposobnosti;)Frown kojeg ti psa imas pez

Trenutno imam Nkd, sedmogodisnju kuju i njenu cerku kojoj je 4 god(doduse cuva je moj brat posto nemam mnogo mesta za drzanje pasa) i jednu mladu zenkicu Srpskog gonica, ali planiram da nabavim i bretona.
P.S Pogledaj sliku na prethodnoj strani to je ta kuja koja je radom opravdala svoj boravak u dnevnoj sobi.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,543,645 posete www.srbijalov.com