Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
|
Podunavac |
Objavljen 29.10.2011. 10:39
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Sniper druže nemoj da se prevariš u proceni. Ovi naši bi mogli preko noći da donesu evropske zakone da se dodvore EU, pa bi jedan od njih mogao da bude o zabrani olovne sačme. Zar bi to bilo neko čudo? Ili još bolje da mi pokažemo evropi kako smo mi evropskiji od njih, da se zabrani olovna sačma potpuno u svim lovištima. Mene ovakva glupost uopšte nebi iznenadila. Kao što su doneli glup i nedovršen zakon o zaštiti životinja, pa sad i lovci i svi ostali muku muče sa psima lutalicama.
|
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 29.10.2011. 14:03
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
Pazljivo pratim ovu temu gotovo na svim forumima i veliki sam zaljubljenik u reloading. G-dina Sniper Huntera smatram za umetnika svog zanata i svaka cast..sto se mene tice imam sve alate za punjenje patrona za cal 16 i 12 sem krimpera za zvezdasto zatvaranje i preturio sam sve radnje po srbiji i nikako da ga nadjem to mi je jedina muka kada njega budem nabavio uopste vise necu koristiti kupovnu municiju vec cu sve sam puniti. Ne znam dali je neko od kolega imao iskustva sa ovom masinom za punjenje meni deluje ok http://www.youtub...e=related. ? |
|
|
|
kelt |
Objavljen 29.10.2011. 18:21
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
lepo zatvara, pedantno, nema sta, samo neznam kako bi izgledalo sa starim caurama, verovatno isto lepo. dali neko ima cenovnik za ove talijanske masine
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.10.2011. 19:07
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Da vam iskreno priznam momci na najboljem ste putu da me neizlečivo zarazite, umesto što obijam vrata prodavnica lovačke opreme tražeći ili krupnoću ili kalibar ili određenog proizvođača, lepo napuniš ono što trebaš. Još jedino da nađem na šta pucati
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 29.10.2011. 19:29
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
[xhide]Podunavac kaže:
Sniper druže nemoj da se prevariš u proceni. Ovi naši bi mogli preko noći da donesu evropske zakone da se dodvore EU, pa bi jedan od njih mogao da bude o zabrani olovne sačme. Zar bi to bilo neko čudo? Ili još bolje da mi pokažemo evropi kako smo mi evropskiji od njih, da se zabrani olovna sačma potpuno u svim lovištima. Mene ovakva glupost uopšte nebi iznenadila. Kao što su doneli glup i nedovršen zakon o zaštiti životinja, pa sad i lovci i svi ostali muku muče sa psima lutalicama.
Nazalost upravu si Podunavac druze kod nas je sve moguce ,u vecini zemalja je zabranjen lov samo barskih ptica olovnom sacmom ,tj. na vodama zatvorenog tipa ,bare ,jezera mocvare ,a ostalo moze i dalje sa olovnom ,dokle videcemo ,bar je u Francuskoj tako, navodim Francusku jer iz Francuske najvise citam novine i casopise koji pisu o lovu i ribolovu ,suska se da ce i u CH da zabrane cak i olovo koje sluzi za pecanje ,u Italiji mogu vec da se kupe ekoloska "plastificirana" olova za pecanje tako da je sve moguce [/xhide]
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 29.10.2011. 19:35
|

Moderator

|
[xhide]Sir-Miroslaw kaže:
Pazljivo pratim ovu temu gotovo na svim forumima i veliki sam zaljubljenik u reloading. G-dina Sniper Huntera smatram za umetnika svog zanata i svaka cast..sto se mene tice imam sve alate za punjenje patrona za cal 16 i 12 sem krimpera za zvezdasto zatvaranje i preturio sam sve radnje po srbiji i nikako da ga nadjem to mi je jedina muka kada njega budem nabavio uopste vise necu koristiti kupovnu municiju vec cu sve sam puniti. Ne znam dali je neko od kolega imao iskustva sa ovom masinom za punjenje meni deluje ok http://www.youtub...e=related. ?
Ovo kolega na tvom snimku je dobra masina samim tim i skuplja ,moj je predlog da nabavis LEE presu ,ko vecina nas ovde sto punimo ,jeftina je ,dugotrajna ,mozes da uzmes samo deo koji je u sredini za 3 kalibra i sa jednom presom radis municiju u 3 kalibra ,izradjuje se u cal.12.16.i 20. imas sve operacije na njoj ,samo jos dodatno nabavis krimper za dotezanje zvezde(mozda ga vec i imas) i miran si ,a kako vidim vec imas dosta alata onda si zavrsio posao.
PS. nisam gospodin samo kolega lovac [/xhide]
|
|
|
|
najic |
Objavljen 29.10.2011. 21:38
|

Član

Upisa: 183
Pristupio: 19.07.2010. 20:38
|
Drage kolege posaljem mail likovima iz gaep-a i evo odgovora
2011/9/21 gaep61 <>:
> Hi Igor,
> thank you very much for your e-mail and your interesting to our
> Products/Articles and as per
> your request we quote you the following Price:
>
> -V-S 500 complete with crimper round edge on steel cemented and
> tempered gauge to your choice,crimper steel star on 6 field cemented
> and tempered gauge to your choice,
> packing in wooden cage and cost of shipment free arrival your house all
> inklusive.....................euro 645
Dakle cena prava sitnica .
Inace vidi se datum 21 septembar... |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 29.10.2011. 22:05
|

Moderator

|
[xhide]najic kaže:
Drage kolege posaljem mail likovima iz gaep-a i evo odgovora
2011/9/21 gaep61 <>:
> Hi Igor,
> thank you very much for your e-mail and your interesting to our
> Products/Articles and as per
> your request we quote you the following Price:
>
> -V-S 500 complete with crimper round edge on steel cemented and
> tempered gauge to your choice,crimper steel star on 6 field cemented
> and tempered gauge to your choice,
> packing in wooden cage and cost of shipment free arrival your house all
> inklusive.....................euro 645
Dakle cena prava sitnica .
Inace vidi se datum 21 septembar...
nisam hteo nista da komentarisem jer nisam bio siguran 100% mislim da sam prosle godine video nesto slicno u prodavnici u Italiji gde sam kupovao cepove isto takva neka cena ...sitnica samo nije bio GAEP negde oko 450 pa mi je opalo interesovanje zato i kazem da je LEE najisplativije uz neku stubnu i krimper i radi kao i ovo ,mada ima kombinacija da se kupe samo oni delovi sto zatvaraju tj krimpuju-krimperi i da se nesto izmontira rucno, to bi ispalo daleko jeftinije ,ali i sporije u odnosu na LEE jer svaka operacija punjenja mora da se posebno obavlja [/xhide]
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.10.2011. 23:02
|

Admin

|
Jeste Sniperu kako kažeš ,zainteresovali ste me za temu,samo mislim da sveka radnja je zadovoljstvo za sebe , ko ima vremena može da duže uživa.Kao klinac gledao sam kako moj ujak puni municiju , to je tada bilo potreba, merice je pravio od sečenih čaura, ja sam bio zadužen da bušim kartone , pa posle svake serije pisanje tintanom olovkom po kartonu koja je krupnoća , kao sada da ga gledam kako je to sa uživanjem i pedantno radioB)
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 29.10.2011. 23:07
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Tjah, Daki, sve se vremenom, manje ili vishe, smuchi. Npr., zamisli da punish cca. 500kom. za prepelizze, tom nekom primitivnijom metodom!
Ako je sve savrsheno, to na LEE, sa polovnim nekapisliranim chaurama, mogu da uradim za cca. 8h. A sa bilo kojom drugom(primitivnijom) metodom ne zelim ni da mislim! 
Mislim, meni je dovoljno i tih 8h(moze i u vishe navrata, naravno!) merachenja! Duze ne bih, hvala lepo! 
p.s. Na stranu to shto KVALITET(ujednachenost doziranja baruta i sachme, pre svega) ne mogu da se lako postignu primitivnim metodama! Mislim, mogu, chak i preciznije, ali vaganjem svake doze, shto je jaaako, jaako sporo...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.10.2011. 23:11
|

Admin

|
sheytan kaže:
Tjah, Daki, sve se vremenom, manje ili vishe, smuchi. Npr., zamisli da punish cca. 500kom. za prepelizze, tom nekom primitivnijom metodom!
Ako je sve savrsheno, to na LEE, sa polovnim nekapisliranim chaurama, mogu da uradim za cca. 8h. A sa bilo kojom drugom(primitivnijom) metodom ne zelim ni da mislim!
Mislim, meni je dovoljno i tih 8h(moze i u vishe navrata, naravno!) merachenja! Duze ne bih, hvala lepo! 
Šta da radim sa tolikom municijom , kada sam letos ispalio tri kutije,znači onda će mi ipak ostati zadovoljstvo
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 29.10.2011. 23:15
|

Moderator

|
[xhide]Zato i kazem nije najbolja LEE ali zadovoljava nase potrebe ,ko ne puca prepelice puno za ostali lov mu ne treba puno vremena za punjenje,najgore je dok se ne krene kad se krene posle ide samo ,treba covek da se odluci i onda nema problema ,kasnije kada se ispraksujes ide samo od sebe .[/xhide]
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.10.2011. 23:17
|

Admin

|
Sniper Hunter kaže:
[xhide]Zato i kazem nije najbolja LEE ali zadovoljava nase potrebe ,ko ne puca prepelice puno za ostali lov mu ne treba puno vremena za punjenje,najgore je dok se ne krene kad se krene posle ide samo ,treba covek da se odluci i onda nema problema ,kasnije kada se ispraksujes ide samo od sebe .[/xhide] B)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.10.2011. 23:18
|

Admin

|
Sećam se da je ujak imao neku ručnu presu na polugu i neki ručni alat kojim je zatvarao kartonske čaure
|
|
|
|
rogi |
Objavljen 29.10.2011. 23:51
|

Član

Upisa: 67
Pristupio: 29.01.2011. 00:00
|
Zna li neko za jeftiniju sacmu u Srbiji od 300 din/kg? |
|
|
|
kelt |
Objavljen 30.10.2011. 17:22
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
sevic iz blaznave je najjftinije prodavao, ali moras k njemu nista ne salje pomalo je i neozbiljan. uvek u velikim poslovima pa za nas male nema vremena bilo je i neke loznicke ali isto po 300din
|
|
|
|
rogi |
Objavljen 31.10.2011. 18:31
|

Član

Upisa: 67
Pristupio: 29.01.2011. 00:00
|
Pa ova Loznicka je u Snajperu 400,a kod coveka kuci 300.Nisam ga pitao na veliko koliko je.Zvacu sutra da proverim,koliko je to veliko,i da li moze jos nize.Pa da se udruzimo i uzmemo 100 kila.Jbga,uzmes 10 kg,nek spusti na 250,eto ti 100 kapisla gratis. |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 31.10.2011. 18:41
|

Moderator

|
[xhide]Meni jos samo malo baruta nedostaje ,i jos malo filcanih cepova ,ali se nadam da cu i to da resim ,po pitanju sacme briga nemam ,danas sam pretopio sav onaj olovni krs iz garaze 342kg polugica ceka na izlivanje sacme
[/xhide]
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 31.10.2011. 18:46
|

Admin

|
Sniper Hunter kaže:
[xhide]Meni jos samo malo baruta nedostaje ,i jos malo filcanih cepova ,ali se nadam da cu i to da resim ,po pitanju sacme briga nemam ,danas sam pretopio sav onaj olovni krs iz garaze 342kg polugica ceka na izlivanje sacme
 [/xhide]
Sniperu spavaš li ti ikada. Volim ljude koji žive 200 na satB)
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 31.10.2011. 18:51
|

Moderator

|
[xhide]Daki iskoristio sam danasnji dan ,lepo vreme i jos sam na bolovanju ,u zimskom periodu pripremam sirovinu a na prolece krecem u izlivanje ,a licno mislim da je spavanje gubljenje vremena ali sta je tu je majka priroda je tako odredila inace prosek mi je oko 6,5 sati spavanja ,mada mogu da funkcionisem i sa 3sata samo [/xhide]
|
|
|