mrwa22250 kaže:
Zato zasucimo rukave i pozabavimo se onim sto mozemo,izgradimo i napunimo hranilista,aktivno ucestvujmo u smanjenju broja predatora svih vrsta
Ko hoće njemu nije ni teško. Vremenski hranilište može da se uradi za 2 sata ili čak i manje vremena. Ovo na slici je urađeno u sredu, doduše baš smo se spremili. U traktorsku korpu je natrpan materijal, ručni alat i nešto malo akumulatorskog alata. Višlja strana je okrenuta ka jugu a niža ka severu.
p.s. predatore ne bih spominjao, a nije ni tema za to.
Jutro sa puno rose koja je drzala na mestima i posle 11h posle 10 pocinje da greje,do 13h samo 1 fazan ostreljen podignuto 3-4 posle jedan podmkrena grupa...danas lep lov,malo toplije vreme,ali sve u svemu lep lov...
Solidno vreme za lov,oblacno sa laganim vetrom mi se naostrili ali fazani nisu bili raspolozeni za saradnju.I do sada smo znali da su divljaci u nasem ataru poprilicno zahtevni,narocito za pse,ali danas su i nama i psima doope ispomerali.Grupa se namirila ali ni jedan petao nije pucan da prethodno nije kuliran 100-njak metara.Cak su i koke bezale nogom kao sumanute,a suvo vreme im je pomagalo da sakriju tragove.Imao sam pored dva odstrela i dva bas fajn promasaja,a fazan koga sam poneo kuci posle pogotka je odleteo celih 300m i odjednom pao kao krpa.Promenio sam municiju i danas pucao Lambro 3,1 i 3,3mm pa sam jedva cekao da dodjem kuci da vidim kakav je pogodak bio i kakav je ucinak sacme kad je fazan odleteo toliko.Na moje veliko iznenadjenje,fazan je pogodjen sa 11 kuglica 3,1mm i to 2 u trticu,2 u batak,3 u belo meso,2 kroz rebra=potpuno unisteno levo plucno krilo,jedna u krilu pod samom kozom i kao slag na torti jedna u vratu tik iza glave.Gledam,brojim i ne verujem da nije ostao u vatri.Bezao je nogom ispred,danas odlicnog Aresa sigurno 300-njak metara i kad je poleteo pucao sam na 30-35metara.Slican slucaj imao sam pre 5 sezona sa zecom koji je driblao mog Ozzija 300 metara a kad sam ga oderao pluca i srce su bili rastureni sa 13 dramlija.
Inace dan je obelezila i najezda krpelja pa sam po povratku sa Aresa skinuo 29komada i jednog sa sebe kad sam usao u kucu.Sa skidanjem kukuruza vidjamo sve vise divljaci ali bez pravih mrazeva tesko je realizovati pa se nadamo da ce barem u decembru biti lepih lovova po minusu.
Dobar pogled kolege.
Види се по њему да воли да је близу стола Ово је поред кола кад смо се паковали за полазак.
Код нас исто, ако га пас одмах не нађе и придави, фазан је отишао. Жилави неки као да су допинговани.
ssekir75 kaže:
мрво, кој ламбро си користио? неки се и овде жале на поједине моделе.
tordo 32g u ovom slucaju br.4-3,1mm.Ne bih rekao da je do patrone jer je u ovom slucaju penetracija bila odlicna pa su dve dramlije koje su pogodile u rebra izasle kroz belo meso ispod vrata.Obzirom da se radi o velicini 3,1mm i 30-35m udaljenosti mislim da je to vise nego dobro.Kao sto rekoh,cim sam dosao iz radnje probao sam patron po papiru i ima na 25m odlican posip bez rupa u njemu.
E sad,mozda nije za ovu temu,ali negde sam procitao da divljac koja je prethodno uznemirena(puna adrenalina)uvek teze ostaje u vatri ali za fazana koga gadjamo u letu to valjda ne vazi jer njega psi uvek uznemire pre nego sto poleti.Doduse,zaista je bezao nogama kao lood pre nego je poleteo,a posle pucnja iz njega je poletelo perje toliko da nisam ni pomisljao da pucam drugi metak.Bilo kako bilo fazan je pronadjen i to je potvrda starog pravila da divljac na koju smo pucali treba pratiti koliko god nam to vidokrug dozvoljava.
то је разлог што сам ја још прве године баталио 10ку (сем на патке) и прешао на 8ицу. тордо је и мени добар, а иначе овде се жале на мецо.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
ssekir75 kaže:
то је разлог што сам ја још прве године баталио 10ку (сем на патке) и прешао на 8ицу. тордо је и мени добар, а иначе овде се жале на мецо.
Do jucerasnjeg lova sam pucao sa 2,5 i 3,0mm i svi u vatri.Vreme je toplo(i pretoplo) pa je 10-ka vise nego dovoljna za fazana.
Kolega iz grupe probao meco(cini mi se da je bez korpe) i nije bio zadovoljan.
мецо јес без корпице, али ја нисам задовољан с 10ком и не пуцам је сем на патке. 8 ми дође универзална, сем за гуску и шакала где иде 4 или чак 2.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?