Čestitke svim kolegama na odstrelu lisice. A posebno Sremcu. Od nas tri hiljade i nešta članova ovde, sigurno niko ne može da se pohvali odstrelom lisice u trku sa kuglom. I to četiri puta !!! Mogao si da opišeš malo opširnije odstrel. Daljina, municija i brzina kretanja lisice.
Podunavac kaže:
Čestitke svim kolegama na odstrelu lisice. A posebno Sremcu. Od nas tri hiljade i nešta članova ovde, sigurno niko ne može da se pohvali odstrelom lisice u trku sa kuglom. I to četiri puta !!! Mogao si da opišeš malo opširnije odstrel. Daljina, municija i brzina kretanja lisice.
VALA ŠTO JES, JES..BRAVO SREMČE!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Nas skromni doprinos povecanju brojnosti zecije i fazanske populacije. Kumu Shekiju zahvalnost na, kao i uvek, vrhunskom slikovanju .
,
A dzebana, a dzebana??? A daljina, a daljina???
svaka cast ya lisicu bunetu izglefa da je ovdi ipak radio teloading iyum ti telefonski internet
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Podunavac kaže:
Eh....
Bođanska šuma je bila natopljenja kišicom tako da su obe lisice bile potpuno nečujne. Ima sam sreću pa sam pronašao jedan žbun u koji sam se totalno uvukao tako da mi se čak ni silueta nije poznavala.
Prvu sam video kako kaska kroz šumu (izvlači se) na oko 30ak metara, nije baš letela, ali nije ni šetala. Tada sam već i podigao i otkočio pušku. Počela je naglo da seče prema proseci jer joj je pogon bio za petama, malo je i ubrzala! Odlučio sam da prvi put pucam dok je bila u šumi, na 20ak metara od proseke i isto toliko od mene, iako je bilo dosta granja, a sve zato što nisam jasno video proseku jer sam ušao 2-3 metra u šumu. Pljas ...Rottweil Brenneke Classic je odradio posao, niska plećka prebijene obe noge, odskočika metar u vis, ali samo ranjena, i gas na proseku. E a onda Rottweil Brenneke Exact Magnum za krak muka!
Drugu sam video posle sat vremena, na 5 metara od proseke, kako trči da je pređe, tako da sam morao čekati da izađe iz šume. Bila je na istoj stazi kao i prva. Ali kada je istrčala na proseku, i došla na pola, okrenula se i počela da trči prema meni. Tada sam video da joj je desna prednja noga polomljena. Pljas na 20ak metara ...Rottweil Brenneke Classic u po grudi pa sve do repa.
Municija je strašna, o učinku (posledici) neću ni da govorim, prizor nije ni malo lep! Jedino je interesantno da je ulazna rana bila jednako velika ako ne i veća od izlazne (u sva 4 slučaja) pa bih molio balistički iskusnije kolege da mi objasne ovaj fenomen????
Žao mi je što nisam imao prilike da pucam na DS i vidim kakav bi učinak moja 20ica imala sa ovom municijom!
PS
Ne smem reći gde sam kupio municiju...lovna tajna!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Bravo bata Sremac svaka čast ! Jedino mi malo nejasan ovaj deo upisa:
Bođanska šuma je bila natopljenja kišicom tako da su obe lisice bile potpuno nečujne. Imao sam sreću pa sam pronašao jedan žbun u koji sam se totalno uvukao tako da mi se čak ni silueta nije poznavala.
Koliko ari je bio taj žbun
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Nas skromni doprinos povecanju brojnosti zecije i fazanske populacije. Kumu Shekiju zahvalnost na, kao i uvek, vrhunskom slikovanju .
, qmashine!
A dzebana, a dzebana??? A daljina, a daljina???
Bravo Bune majstorU
pitam isto što i tebra "A dzebana, a dzebana??? A daljina, a daljina???"
.... a to je ta šesna'jskinja iz SSSRa?!? ta dobro di može išta da se i odstreli sa tak'u tandžaricu!....
Sremac75 brate srećan ti rođos uz želje da nastaviš sa uspešni pogo'ci s breneri! ....ne mora samo po lisice već i nekog divljaka da sobališ i tako to
Svaka čast na taktiKi i kamufliranju u grm
("ko igra za raju i zanemaruje taktiku ..." što bi rek'o babo Latif, znaš di završi)
... a ti li si ta "budala" iz Bođana?!?
Jedan moj prikan je biJo učesnik u istom tom lovu i kad ga pitaK kako je bilo ispriča mi ukratko da je zadovoljan iako nije imao priliku da puca a bio je na super mestu i bla bla bla ... "a jedna budala ko i ti što si, samo puca na neke lisice isto k'o i ti i sve svinje rasplaši pa kako i da ulovim ..." naglasi mi između ostalog te me svrsta u isti koš gde i Vas, budale ...
-dobar mi drugar i nezlonameran pa mu nisam zameriJo ali sad kad saznadoh da je tebe nazvao ... ću raspravim s njemu
Živ biJo i tako nastaviJo
Podunavac kaže:
Eh....
Bođanska šuma je bila natopljenja kišicom tako da su obe lisice bile potpuno nečujne. Ima sam sreću pa sam pronašao jedan žbun u koji sam se totalno uvukao tako da mi se čak ni silueta nije poznavala.
Prvu sam video kako kaska kroz šumu (izvlači se) na oko 30ak metara, nije baš letela, ali nije ni šetala. Tada sam već i podigao i otkočio pušku. Počela je naglo da seče prema proseci jer joj je pogon bio za petama, malo je i ubrzala! Odlučio sam da prvi put pucam dok je bila u šumi, na 20ak metara od proseke i isto toliko od mene, iako je bilo dosta granja, a sve zato što nisam jasno video proseku jer sam ušao 2-3 metra u šumu. Pljas ...Rottweil Brenneke Classic je odradio posao, niska plećka prebijene obe noge, odskočika metar u vis, ali samo ranjena, i gas na proseku. E a onda Rottweil Brenneke Exact Magnum za krak muka!
Drugu sam video posle sat vremena, na 5 metara od proseke, kako trči da je pređe, tako da sam morao čekati da izađe iz šume. Bila je na istoj stazi kao i prva. Ali kada je istrčala na proseku, i došla na pola, okrenula se i počela da trči prema meni. Tada sam video da joj je desna prednja noga polomljena. Pljas na 20ak metara ...Rottweil Brenneke Classic u po grudi pa sve do repa.
Municija je strašna, o učinku (posledici) neću ni da govorim, prizor nije ni malo lep! Jedino je interesantno da je ulazna rana bila jednako velika ako ne i veća od izlazne (u sva 4 slučaja) pa bih molio balistički iskusnije kolege da mi objasne ovaj fenomen????
Žao mi je što nisam imao prilike da pucam na DS i vidim kakav bi učinak moja 20ica imala sa ovom municijom!
PS
Ha, ha, zanimljivo da i ja koristim istu kombinaciju za svoju 20-icu, imam i drugu , rezervnu, Fiocchi NOVA slug u donju, pa Sauvestre potkalibar u gornju! Ja prvu kombinaciju nabavljam u Osijeku, a drugu u Vinkovcima!
Hvala kolege na cestitkama, kad nema petlova, moze i ovo. Daljina 35-40 meteri, mundja 3 mm, rasipna, bay vrhunski punilac, kum Sheki, mada je tu nesto i bata Kelt mrsio. Tebra Canis, sve mi diraj ali nemo se salis sa IZ penkalom! Cudna, malo smesna ali za sad dobitna kombinacija, ruska tanana violina i tanani sremac 110+ kg, 180+ cm. Cestitke kolegama na odstrelu, iti ces kume ovako, samo sutra! Pozdrav.
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!
Podunavac kaže:
Eh....
PS
Ko bi rek'o, ko bi li se nad'o da je onaj pozamašni Sremac ovaki strelac! Svaka čast, ovo je sve samo ne slučajnost!
Evo jedno pomalo ljubomorno pitanje. Da li je et(n)ički i po PS-u pucati na lisicu kuglom? Nije da ja ne bi', ali me interesuje šta kažu propisi.
ako smem da se pridruzim komentarom ne da je eticki vec je superpozeljno bilo kad bilo gde i bilo cim.idealno je na strnjici sa 22-250 ali pozdravljam sve druge kombinacije
Predator kaže:
Evo jedno pomalo ljubomorno pitanje. Da li je et(n)ički i po PS-u pucati na lisicu kuglom? Nije da ja ne bi', ali me interesuje šta kažu propisi.
To je pre svega bio lov na DS, tako da ja nisam ni imao ništa drugo osim kugle!
A da li bi bilo etički da nisam pucao i da sam čekao "meso"?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
canis aureus kaže:
Sremac75 brate srećan ti rođos uz želje da nastaviš sa uspešni pogo'ci s breneri! ....ne mora samo po lisice već i nekog divljaka da sobališ i tako to
Svaka čast na taktiKi i kamufliranju u grm
("ko igra za raju i zanemaruje taktiku ..." što bi rek'o babo Latif, znaš di završi)
... a ti li si ta "budala" iz Bođana?!?
Jedan moj prikan je biJo učesnik u istom tom lovu i kad ga pitaK kako je bilo ispriča mi ukratko da je zadovoljan iako nije imao priliku da puca a bio je na super mestu i bla bla bla ... "a jedna budala ko i ti što si, samo puca na neke lisice isto k'o i ti i sve svinje rasplaši pa kako i da ulovim ..." naglasi mi između ostalog te me svrsta u isti koš gde i Vas, budale ...
-dobar mi drugar i nezlonameran pa mu nisam zameriJo ali sad kad saznadoh da je tebe nazvao ... ću raspravim s njemu
Živ biJo i tako nastaviJo
Hvala brate na čestitkama!
Biće i DS...izgleda da znaju da na mene ne smeju da izlaze!
Što se tiče kamuflaže...iz mog ne baš preterano velikog iskustva (uvek u pogonskim lovovima sa lovačkom puškom i na malim daljinama) mogu reći da lisicu možeš odstreliti samo ako ti prvi vidiš nju, pa čak je dobro da te ne vidi do samog pucanja.
Ako te ona prva snimi, šanse za pogodak su minimalne....
Inače, pozdravi kolegu i reci mu da je i meni žao što DS nisu probijale na nas....
I čini mi se da to nema veze sa mojim pucanjem na lisice!
PS.
Imaš li ti objašnjenje na moje pitanje?
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?