Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
lovac junior
 Uh,jutro sneg,duva hladan vetar sa zapada,psi ne znaju na koju stranu,do 9 sati vetar prestaje,vracamo lepsi teren, za 2 h podiguto 10ak fazana 2 odstreljena.Posle dorucka,snega kao da i nema,podignuto jos 3 komada 2 odstreljena,grupa namirena i u 13h smo bili vec u kucama.Fazana je bilo,ali su se jako daleko dizali,ostali su oni matori divljaci,koji vrte kerove kao lisica!Sve u svemu lep lov.Kolega Aco,ciji je taj NOD?
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

AcaNik
 Од мог колеге из Панчева. Екстра радан и стабилан у глави пас!

dr NM
 Detalj iz današnjeg lova

mrwa22250
 E mi smo danas pored fazana imali na repertoaru i zeca.Iako sam bio sumnjicav u vezi zeca nas pet smo se namirili do pola jedanaest.Dorucak i juris na fazane koji su iz nedelje u nedelju sve tezi protivnik.Lov zavrsavamo sa svega tri petla uz nekoliko promasenih i mnostvo koka(sigurno preko 50) i dva velika jata jarebica.Zvezda dana ponovo,danas zaista velicanstveni Ares.Pored toga sto je nasao dva napucana zeca pokupio je 90% akcije sa fazanskom divljaci i jarebicama.Kao dopingovan stizao je svuda ne birajuci teren,a markirao kao navijen pa su se marke smenjivale jedna za drugom i tako punih 6 sati.Samo kad pomislim da na ovogodisnjem SOLMS-u nije prosao jer zamislite nema markuSad.Kada smo dosli kuci,gospodja me pita sta se desilo sa Aresom?Nema ga pola.Sledeci lov cu ga izmeriti pre i posle lova jer se danas skoro prepolovio.
Naravno ja sam uredno zaboravio fotoaparat trecu nedelju za redom pa je fotka iz dvorista,a on se postideo
Pas
mrwa22250 priložio:
3265lov_fazana_i_zeca_004.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Tomash
 Mrwo druže, ti si čovek gospodin lovac, što ti trebaju ta takmičenja tipa SOLMS ili bilo kakve utakmice?
Trošiš i pare i vreme, za nešto što će te gotovo izvesno iznervirati...

Za tebe je super što imaš kera koji je bomba i radi ono što od njega očekuješ, a ti znaš zašto ga držiš, i od njegovog učinka u lovištu zavisi tvoja satisfakcija, ponos i poštovanje od drugih kolega.

Za lovačkog kera ti je dovolno da ga ocene u eksterijeru i položi UO, a bakćanje sa nameštenim izložbama i utakmicama ti ne treba, jer kada u lovištu trči takozvani šampion koji rasteruje ili preskače divljač, a tvoj Ares pored njega razbija teren...to treba da ti bude satisfakcija,
pa ako neki lovac želi kuče od tvog Aresa....ne brini, o njemu svedoče oni pernati Pehari(što ste ih onako lepo napunili), dobar glas ljudi koji su lovili sa njim, a ti tkzv šampioni...neka ih, neka nekome drugome rasteruju divljač....

U mom rodnom kraju ima čovek što gaji NKD, u rodovniku kučića, za predke u glavnom nema onih silnih Cac,Bob,Cacit itd......samo NKD i IUO, Odličan (Pronađe se i poneki koji ima tih titula), ali kod nejga je uvek red za štence i skuplji su od tih šampiona ohoho.... (ako imaš sreće da ga kupiš) Smile

Ima i jedan deda iz okoline Bogatića kod kojeg je ista situacija sa Poenterima, a od kojih je i moj Meda....

darkon
 Mrwa, kad imaš psa koji svaki lov odradi tako kao tvoj, i kad priredi to što priredi, to zlata vredi, i oni koji love bez psa, ne mogu ni da shvate sve to...

Tomash, slažem se da titule, bilo sa utakmica, bilo sa izložbi, ne trebaju da vode bilo koga pri kupovini, jer... Mada, i nešto od toga se mora propratiti, ako se želi nešto ciljano, jer svaka linija pasa nosi svoje prednosti i mane, pa biramo šta nam srcu drago.
Ono u vezi čega se ne slažem su utakmice, bilo ove koje su više "kinološke", a posebno za ove "lovnog tipa", iako sve to košta, kao što si i rekao . Ja ih rado posećujem i takmičim se, jer je tu druženje fenomenalno, a i gomila novih poznanstava i prijateljstava se tu stvori. Jako lepe manifestacije, sa akcentom na lovno kinološke kupove, koje treba omasoviti. Jedno pravo gospodsko, lovačko takmičenje, koje može jako lepo da promoviše i lov, i kinologiju, a atmosfera na svim kupovima, gde sam dosad učestvovao, je bila odlična.

darkon
 Još jedan snimak iz lova na fazana, malo poduži, jer se skupilo, ali ima zanimljivih delova. Akcije pasa su maksimalno kraćene, jer bi snimak trajao sat vremena.

https://www.youtu...Bm-vV0oxVA

micotakis92
 Svaka cast.Prelep snimakOdobreno
srbijalovfazan
Franchi affinity 20/76
Franchi horizon 30-06

lovac junior
 Kolega koji je ovaj braonac skroz na sredini snimka?A Vulkano na.pocetku 8 minuta kad Aga donosi aport,ne mogu da ih razlikujem!Agu i Boja nemam reci Bravo 2
Elmermarkafazan

Luka 94
 darkon, šta drugo reći nego da skidam kapu ! Aplauz Aplauz
Užitak mi je gledati vaše snimke.
Čestitke i ostalim kolegama!
DK !

stefan092
 Ova je od prosle nedelje iz gostovanje u LU Beograd iz Beograda
Turkinja u kal 20 i RC CAMUFLAGE 30g 2.9mm
i63.tinypic.com/rk3k3t.jpg

Djurovic Djordje
 Malo kasnim, ali evo jedna slika od nedelje...
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

Djurovic Djordje
 .
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

darkon
 Hvala, a svako može praviti dobre snimke, preduslovslov je samo dobar teren, bogat, i dobri kerovi.
Lovac junior, na sredini snimka je mlada ženka, ovo joj je prvi lov, i zove se Sofi AFD, a za prvi put je odradila i bolje nego što sam očekivao.

mrwa22250
 DarkoBravo 2,pravi uzitak u lovu fazana divljaka.
Opasno se Sofi krece u akciji,bice to bomba ubedjen sam.Ja licno obozavam pse koji se u prisustvu divljaci ponasaju kao ukljuceni u struju a malena kao kobra,telo napeto,glava uvek visoko,milina jedna.Ne moze da dobije zapazeniju ulogu pored veterana ali i ono malo sto sam video,izuzetno mi se svidja.Odobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

lovac junior
 Ja se u Sofi zaljubio!Predivna je!Moram sebi priustiti jedno stene od nje i Age u buducnosti Smile ovo je jednom recju uzivanje!
Elmermarkafazan

AcaNik
 i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/P1010038_zps0qkmfk7x.jpg

arli
 i66.tinypic.com/dxv6h.jpg

Evo i mene sa fazančetom i vernim keramaSmile Nisam nosio fon u lov,pa rekoh da napravim jednu utešnu sličku kući-iza kuće,
Danas nije bilo loše- dosta je bilo šansi u odnosu na prošle lovove, najbitnije da sam bar jednu iskoristio. Inače je ova godina baš lošaHmmm

kimi
 Danas izgleda samo bretondžije na nivou.
Kod mene danas u sekciji najmanje lovaca izašlo u lov. Mislim da nas je bilo ispod 50% šta je razlog ne znam, možda zabijačke, ko zna... Što se tiče mog dela grupe standardna ekipa, 4 člana tvrdog jezgra plus 2 'pomažuća', u svakom slučaju uigrana ekipa. Do doručka nas 6 a 4 petla. Sva 4 odstreljena iz marke. Imali smo i dva banalna promašaja gde su petlovi ispraćeni ko vojvode.
Drugo poluvreme i druga pravila igre. Koke su se dizale odmah ispred kerova a petlovi su bežali nogom u stvari lagano se izvlačili ispred kerova. Moj Fleki je vukao kule dobrih 200m uz dve podignute koke u međuvremenu da bi ga konačno primorao na poletanje što je kolega iz grupe spremno dočekao. Poslednji 6-ti petao oboren na istom kanalu uz isti scenario samo ovajput drugi učesnici, dva nkd-a kule opet 100-ak m i obaranje iz prve ponosnog vlasnika.
Treće poluvreme dosta kratko, lovački dom i lovačke priče uz kafu. Sve u svemu odličan dan za lov i odličan lov.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

arli
 Свака част колеге. Код мене у удружењу већ најављују 20 посто ловаца мање за следећу сезону... Слабо има дивљачи а и 20 посто ловаца да кажем да има просечне керове,остало туга...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,676,381 posete www.srbijalov.com