Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Puške sačmarice, češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Puške sačmarice, češke proizvodnje
Hunter forever

DjordjeL kaže:
evo i slika CZ Canvasback 12/76

i46.tinypic.com/2lrvic.jpg

Jesi je nosio u lov , kakva su iskustva ?
marka Engleski poenter marka

zh304

sheytan kaže:
OK, ali ako ti prilikom brzog ubacivanja u rame puška stoji tako da vidiš šinu kao i na ruskinji, ondaK lek može da bidne solidno višlja moošizza, npr... Odobreno
da mora samo musica da bude u vidnom polju i onda ce fazan da padaju samo tako uglavnom ima razlike u nisanjenju od rusaOdobreno
lov i samo lov

DjordjeL

Hunter forever kaže:

DjordjeL kaže:
evo i slika CZ Canvasback 12/76

i46.tinypic.com/2lrvic.jpg

Jesi je nosio u lov , kakva su iskustva ?

Nisam imao prilike da je nosim u lov, pucao sam 8 serija trap u Kovilovu i radi sjajno Smile inače ne vidi se na slici ali stavio sam joj crveni nišan napred LPA navoj je manji nego na pušci pa sam to rešio sa malo teflon trake ;)

gigo1

canis aureus kaže:
"Puške sačmarice, češke proizvodnje"
iako je naslov teme 'vaki šta da radimo kad ih turci za čehe radeConfused pa ...

Podunavac je već lepo i dosta toga ispisao o puškama ovog proizvođača pod imenom ... za tržišta ... i tako toB)Bravo 2
ali pošto se priča odvijala oko "malarda" bok konstrukcije evo oživljavam temu ali sada o priči o CZ USA "ringneck" modelu sa položenim tj horizontalnom rasporedu cevKi ...
Meni veoma interesantna puška jer sam "privrženiji" položarama pa samim tim sam malo čitao o ovom zanimljivom modelu!
Kalibri u kojima se pravi 12/76 i 20/76, sve sami magLumi po mom mišljenju nepotrebni ali se vrlo malo ja pa pitamConfused(Grin) sa 711mm dugim cevima u oba i težinama u jačem 3,3kg dok u slabijem(20) 2,9kg, sa pet promenljivih čokova.
... kovana baskula kao i ukrasne pločice(H&HNo no noma jok) u paljenom finišu što je odlika skupljih pušaka ... trostruko bravljenje, sa donje strane dva jaka Purdey potpomognutim gornjim i trećim Greener kjlučOm što obećava vrlo snažno bravljenje s obzirom da se smatra za jedno od najjačih i da se isto primenjuje kod mnogo jačih pritisaka nego što mogu proizvesti lovački-sačmarski patroni ... udarni mehanizam- iako zbunjujuće izgleda tj podseća na H&H mehanizme vatri ipak se radi o mnogo jeftinijem ali dugotrajnom Anson-Deley mehanizmu koji je uglavnom i najkorišćeniji mehanizam ali sada ukrašen pločicama koje zbunjuju ... samo izvlakači bez ejektora što lično smatram odličnim kada se radi o lovnim puškama ... selektivni obarač i kočniza na kojoj se omogućava selekcija iliti izbor ... balansB) ... ergonomija kundaka od odličnog kavkaskog oraJaB) ... i tako to i sve breB)
Pošto zamišljam svoj arsenal potpomognut i dopunjen baš sa jednom 'vakom viJolinom u 20tom ... može li iko ko je imao više "dodira" sa problematikom tj ne samo o ovim tehničkim podacima već iz praxe da kaže nešto više o RINGNECK modelu?!?

theHunter
 ima li neko cehoslovacku bokericu da prodaje sa 2. Vrste cevi jedna sa lovacki a jedna sa karabinski metakGrin

Kolega obratite pažnju na mesto na kome postavljate upise ,premešteno je ovde sa teme o mađarskim puškama ,i predstavite se kako dolikuje poslednje upozorenje !
Srbijalov Admin tim!

theHunterJelen

Neca KS
 Pozdrav kolege, evo i mene posle duzeg vremena...nisam uzeo onu zh o kojoj je bilo reci...puska jednostavno ne moze da se popravi...bila je nekoliko puta na popravci i nista, radi par dana lepo i opet pocne da zeza...promenila je nekoliko puskara i nista...ipak se ja odlucih za staru toz 63 kal. 16 koju mi je deda poklonio za 18-ti rodjendan, inace ta puska od mog para dede Grin
pozzz kolege i dobar pogled u predstojecoj sezoni ;)

ssekir75
 što li si uopšte traćio vreme (i pare) pored živog TOZe, i to još pradedinog...Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS

Neca KS kaže:
Pozdrav kolege, evo i mene posle duzeg vremena...nisam uzeo onu zh o kojoj je bilo reci...puska jednostavno ne moze da se popravi...bila je nekoliko puta na popravci i nista, radi par dana lepo i opet pocne da zeza...promenila je nekoliko puskara i nista...ipak se ja odlucih za staru toz 63 kal. 16 koju mi je deda poklonio za 18-ti rodjendan, inace ta puska od mog para dede Grin
pozzz kolege i dobar pogled u predstojecoj sezoni ;)

Sve mi se čini da ta puška nije još bila u rukama pravog majstora. Nema te puške koja ne može da se popravi ,osim ukoliko je nisu "majstori" obogaljili.Yes
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Voganjac
 DakiNS i ja sam tvog misljenja Odobreno...!!!!!
Voganjac

Neca KS
 Verovatno je to do majstora, ali ipak ova TOZ-ovka mi je u dusi...sa istom ovakvom(posto idem u lov sa dedom od oca, a deda od majke posto nije lovac poklonio mi je) sam odstrelio svog prvog zeca i fazana....
pozdrav iveli

arli
 Pozdrav kolege lovci! Da li neko zna kakvi su čokovi na ZH221?! Znam samo da je bokerica u cal16 i da ima dosta godina. Ima je jedan stariji lovac pa ga zanima zbog jedinačnih projektila(mogući lov na DS). Nije mi bio šubler pri ruci a na netu samo oglasi vezani za ovaj model puške.

PEZ
 ^ 2x 1/1
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

arli
 Hvala bata Pez ljudinoiveli 3

sheytan

pez kaže:
^ 2x 1/1

= 2

Sudija

Tri prsta
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ

arli kaže:
Hvala bata Pez ljudinoiveli 3

Nema na cemu druzeiveli 3ZivioRodjo
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ

sheytan kaže:

pez kaže:
^ 2x 1/1

= 2

Sudija

Tri prsta

ShekiOdobreno tolko mu i dodje
iveli 3
P.S.

AleksandarB78
 Cz Ringneck iskustva? Ima li ih do sad?

sheytan
 Sve je to manje-više ISTI proizvod, tako da pogledaj temu CZ-USA Mallard! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

AleksandarB78
 ^To i očekujem, ali mislio sam baš iskustvo iz prve ruke. A i na strani CZ-USA Malard od tri strane, svega dva ili tri upisa o samoj pušci. Ima je kao Huglu 104 i moj kolega i prezadovoljan je i meni se sviđa nego sam mislio baš o položar(kic)i dal neko ima što god da kaže. O onom greener ključu jel uđe kasnije do kraja u baskulu, kako se održava paljeni finiš i takve stvari...

MMilos
 Kolege,
ispade mi povoljno lovna brno super u cal 12...pa se razmisljam na tu temu.
Ako bih je kupovao, razmisljam se da nabavim okidanje sa jednim obaracem.
DakleN, moje pitanje je : Moze li se na Brno Super sa dva obaraca namontirati okidanje sa skeet verzije tj sa jednim obaracem?
Hvala unapred.
Namigivanje

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 89 29.12.2014. 11:35
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,388 posete www.srbijalov.com