Gadjanje glinenih golubova - trap i skeet
|
Lala |
Objavljen 07.03.2012. 21:15
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Takmičenje počinje u 11 h, a navijači treba da budu već u 6 h ujutro, da bi zauzeli mesta! 
Jank, nemoj da čujem da se vadiš na !!!
Pošto ja iz vrlo opravdanih razloga ne mogu da odem, budi ti tamo, i dostojno me zameni! Važi? Naravno, ne zaboravi fotoaparat!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.03.2012. 21:53
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Ma ne Lalo, vadiću se na švalerku, kad nisam kod kuće onda sam negde u švaleraciji i to traje sve do početka lovne sezone....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
SILJA |
Objavljen 08.03.2012. 10:56
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 28.08.2010. 16:46
|
Da li moze da se gadja polozarama,zasto svi koriste bokerice,koja je njihova prednost u gadjanju?
...:::sve u svoje vreme:::...
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 08.03.2012. 18:49
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
ohotnik kaže:
kimi kaže:
Hoće li za vreme takmičenja biti otvorena ostala strelišta ili nema gadjanja sa strane dok traje takmičenje? Takmicenje ce se odvijati na dva strelista A posto Kovilovo ima sest strelista mislima da ce moci da se slobodno puca na ostalim strelistima.
Hvala kolega B)
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
Dulle |
Objavljen 08.03.2012. 19:09
|

Član

Upisa: 123
Pristupio: 22.05.2010. 21:36
|
Danas sam bio u Kovilovu i ispuco tri serije,ne da sam se izpromasivao nego katastrofa ko nikad do sad,prethodno mi je draga malo napumpala zivce al sta de se radi njihov dan danas,ja reko da malo udjem u fazon a ono bruka.Trebalo je malo ranije krenuti sa treninzima.Al kako kaze stara poslovica:"netrazi se prase na Bozic".
Dule
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 08.03.2012. 19:16
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Dali kolege koje se takmice imaju neke oznake foruma?? Poceli smo onu temu oko amblema ali nesta se ukocilo. Bar njima da se nesto napravilo!!!
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 08.03.2012. 19:21
|

Veteran

|
Baš sam hteo da pitam da li neko od tekmičara koji će predstavljati Srbijalov trenira?
I naravno kakvi su rezultati, da li da se nadamo nečemu ili svi idu sa pretpostavkom da je početak sezone i da će svi biti ispod proseka !!!
|
|
|
|
trap |
Objavljen 08.03.2012. 19:31
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 17.02.2012. 16:36
|
ja treniram,koliko mi vreme dozvoljava i novac....ide solidno posle zimskog sna koji se bas oduzio...oznake nemamo,ali sto se mene licno tice svi ce znati da sam u ekipi SRBIJALOV ! |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 08.03.2012. 19:48
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
canis aureus kaže:
Mnogo mi je žao što ne mogu da učestvujem na takmičenju jer sam u to vreme na nekom putu, pogotovo što sam poznavao i družio se po raznim takmičenjima sa takvim čovekom i drugarom kao što je bio Voja!!
Takođe mi je krivo i zbog  jer bih se potrudio da osvetlam takvu ekipu i ime kao što je SRBIJALOV!!
... a i ne bi bio prvi put da rame uz rame sa ohotnikom osvajam ... ovaj put ću da navijam a ohotnik će da puca za obojicu  
Rade 
Par puta sam posetio strelište što po snegu što kad ga je nestalo i lepo je krenulo u nadi ... ali džaba, ni u publici neću biti! Danas konačno saznao ...
"Obećali" mi na poslu slobodan vikend ali pošto nema ljudi a put je neodložan ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 08.03.2012. 20:26
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Zao mi mi je sto moj drugar Canis aeurus nije u mogucnosti da ucestvuje na memorijalu i predstavlja Forum Srbijalov Ali znam da je postojala i najmanja mogucnost on bi se rado odazvao i svojim znanjem pojacao nas tim.Ali bice jos vremena i takmicenja gde cemo zajedno ucestvovati i predstavljati najbolji forum Srbijalov.A sto se oznaka tice tu smo zakazali Trebalo je makar na trap prslucima da imamo natpis Srbijalova |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 08.03.2012. 20:38
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
kimi kaže:
Baš sam hteo da pitam da li neko od tekmičara koji će predstavljati Srbijalov trenira?
I naravno kakvi su rezultati, da li da se nadamo nečemu ili svi idu sa pretpostavkom da je početak sezone i da će svi biti ispod proseka !!! Pa sto se tice treninga kako ko neko je vec obavio poprilicno treninga i u usponu je forme a neko je opalio tek po neku seriju a neko nijednu.Otvaranje je sezone i rezultati ce ocekivano biti losiji sem za desetak strelaca koji su u formi i bukvalno svakodnevno pucaju.Tako da je konkurencija opet velika jer znamo da se nagrade daju samo za prva ti mesta.Ja licno sam tek poceo i i rezultati se popravljaju seriju po seriju za goluba ili dva a stici na neku realnu cifru od 22 i vise treba u proseku od 1000 pa vise patrona da bi se covek vratio u neku formu.Ali nedamo se i idemo na memorijal da predstavljamo nas forum u najboljem svetlu i da uzmemo pehar za jedno od mesta i da postavimo njegovu sliku na naslovnu stranu portala Srbijalov. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.03.2012. 20:39
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.03.2012. 20:41
|

Moderator

|
A jbg.... Ne može se sve! Polako, biće i toga valjda. Sve košta, a svi mi ovo radimo volonterski. Odakle novaca, da pravimo bedževe, našivke, štampu i sve ostalo?
Možda ako neko ima neku svoju štampariju, pa da nadruka jedan broj nalepnica, ako ima viška materijala?
Pa majku mu, kotizaciju smo obezbedili! A ni to nije mala para - moglo se za te pare napraviti solidan broj amblema ili bedževa, ali ne može sve.
Jedino da smo pitali komisije za streljaštvo iz LSS i LSV, pa da nam oni pomognu? Verovatno bi bili oduševljeni predlogom! 
Nego, vi strelci, 'ajd lepo na sred sobe, i vežbajte ubacivanje puške u rame! Na zid stavite tri nalepnice (levo, sredina, desno), i u vežbanje! Nemoj da dolazim da vas kontrolišem! Još bolje ako imate nekog pomagača, pa da vam komanduje koji marker da nišanite: pomagač vikne 'levo!', a ti pušku u rame što brže, i hvataš levi marker. I tako redom, nasumice neka vam komanduje.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
trap |
Objavljen 08.03.2012. 21:02
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 17.02.2012. 16:36
|
lalo,u pravu si,kotizacija je velika stvar i HVALA zbog toga!Ovo je tek pocetak,verovatno cemo posle ovog takmicenja i vidjenja ukljuciti nove lovce i strelce u nasu pricu,pa ce ideje i resenja sama po sebi doci. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.03.2012. 21:06
|

Moderator

|
Pa početak je uvek najteži. Kad se skupi odredjen broj ljudi koji se uključe u priču, biće lakše.
'Oću da se izjedem, što ne mogu da odem u subotu u Kovilovo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 12.03.2012. 09:11
|

Veteran

|
Čuo sam da je za vikend održana šicara u Nikincima( isto memorijal Vojislav Rakić). Da li je bio neko od kolega i kako je bilo?
|
|
|
|
Sotra |
Objavljen 20.03.2012. 23:42
|

Mlađi član

Upisa: 34
Pristupio: 19.03.2012. 10:03
|
Vidim jako posecena tema sto me raduje.Zao mi je sto se ranije nisam ukljucio ,ali sam za njega saznao od momaka koji su me kontaktirali u vezi nastupa i kolege sa koim sam se malo salio u vezi kupljenja caura(pronaci ce se on sam)Ako mogu da dam par saveta ,kundak je najvazniji za trap pusku i to njegov zadnji deo koji ide u zgib ramena (takozvani PIC) jer ako to nije priblizno ok nisanska linija nije dobra i ne pomaze ni jedna municija.Zatim duzina kundaka zavisi od samog strelca i njegove konstitucije a visinu u zadnje vreme resavaju pomicni kundaci koje radi vecina ozbiljnih proizvodjaca trap pusaka.Stav je dobro objasnio kolega Ohotnik stim da bi ja dodao da kada meta izadje samo ako se za njom krece celo telo(iznad struka) bice pogodak .Ako krecete samo rukama velike su sanse da prepucate metu.Sto se tice municije ona je uglavnom sva navedena osim B&P Mach koji je nesto jeftiniji od B&P Fles i to su vec nijanse koje mogu pomoci goluba-dva po seriji.Inace kolega Trap je redovan na treninzima pa i on moze pomoci sa savetima;).(Lule ,Lule) .Za sve informacije koje mogu da pruzim stojim na raspolaganju.Pozdrav
Dobro nam došao kolega ! Vidim da nisi škrt na upisima pa bi te zamolio da se malo opširnije predstaviš.
Srbijalov Admin Tim
Sotra
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 03.04.2012. 18:47
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Danas sam se jos jednom uverio u neozbiljnost prodavnica lovacke orpeme i njihovu pohlepu.Po obicaju sam pozvao nekoliko beogradskih prodavnica da bih saznao gde se moze naci najjeftiniji a dovoljno dobar patron za glinene golubove.Mislio sam da je ponuda povoljna,vreme je lepo,treninzi uveliko pocinju,liga se blizi.Elem,u jednoj mi rekose da nemaju nijednu kutiju trapa,samo skeet,sve otislo u Nis na Sajam,u drugoj po obicaju Belom skuplji od Fettera,prvi 23 din.,drugi 22 din,u trecoj zavidna ponuda,samo Krusik...Na kraju,nadjoh Fetter po ceni od 19 din. sto mi se ucinilo prihvatljivim i kupih dve kutije,taman za jedno pucanje.Posebno mi se svidelo sto su te dve kutije kostale manje od hiljadarke,a da nisam pozvao sve prodavnice,ne bih ustedeo za jednu malu pljeskavicu.  |
|
|
|
kelt |
Objavljen 03.04.2012. 19:06
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
Sotra kaže:
Vidim jako posecena tema sto me raduje.Zao mi je sto se ranije nisam ukljucio ,ali sam za njega saznao od momaka koji su me kontaktirali u vezi nastupa i kolege sa koim sam se malo salio u vezi kupljenja caura(pronaci ce se on sam)Ako mogu da dam par saveta ,kundak je najvazniji za trap pusku i to njegov zadnji deo koji ide u zgib ramena (takozvani PIC) jer ako to nije priblizno ok nisanska linija nije dobra i ne pomaze ni jedna municija.Zatim duzina kundaka zavisi od samog strelca i njegove konstitucije a visinu u zadnje vreme resavaju pomicni kundaci koje radi vecina ozbiljnih proizvodjaca trap pusaka.Stav je dobro objasnio kolega Ohotnik stim da bi ja dodao da kada meta izadje samo ako se za njom krece celo telo(iznad struka) bice pogodak .Ako krecete samo rukama velike su sanse da prepucate metu.Sto se tice municije ona je uglavnom sva navedena osim B&P Mach koji je nesto jeftiniji od B&P Fles i to su vec nijanse koje mogu pomoci goluba-dva po seriji.Inace kolega Trap je redovan na treninzima pa i on moze pomoci sa savetima;).(Lule ,Lule)  .Za sve informacije koje mogu da pruzim stojim na raspolaganju.Pozdrav
Dobro nam došao kolega ! Vidim da nisi škrt na upisima pa bi te zamolio da se malo opširnije predstaviš.
Srbijalov Admin Tim samo da se prijavim . nisam video ovaj upis do sad. e pa ja sam taj sto je kupio caure za reloading, keltshotmaker, i malko smo razgovarali kolega sotra i ja i u vezi teme a i punjenja. covek ima veliko znanje i iskustvo, a kako sam video i volju da pise i prica. pozdrav od kelta.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 03.04.2012. 22:25
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
svako ko hoće da prenese bilo šta korisno i poučno drugima je dobrodošao