Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Bojnik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Bojnik
DakiNS
 [quote]posavac kaže:
Neko vreme samo pratim, ali posto je tu i upravnik znaci da je vreme da se oglasim.
Inace ne verujem da ce on bilo sta pisati vise jer nema sta.

U ovom kao i u prethodnim upisima izneseno je mnogo optužbi na račun čelnih ljudi LU Bojnik ali kolega Posavac je odmah na početku napisao, gore citirano pa me baš interesuje hoće li biti odgovora.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kelt
 mozda ovo nije tema, ali kad vec pricate o talijanskim lovcima da ispricam jednu vrlo zanimljivu pricu. naime u jednom restoranu na severu italije radi moj rodjak vec dugo godina. inace specijalitet kuce a ujedino i najskuplje jelo jesu tartufi sa kojim restoran snadbevaju ljudi koji znaju da ih pronadju. po prici mog rodjaka svim tim ljudima je najvaznija stvar skrivanje svog zanata koji je vema unosan tako da se oni nama predstavljaju kao lovci dok je ustvari lov ptica u Srbiji njima samo paravan za ovaj posao. kako o tome neznam nista vec sam samo cuo neke teorije, nebi bilo lose ukoliko neko jos nesto o tom zna da napise... Hmmmsumnja postoji da u Srbiji ima tartufa u velikim kolicinama ali kako imamo malo ljudi koji poznaju materiju, talijani koriste nase nacionalne resurse, a da mi o tom ni pojma nemamo osim mozda tamo nekog lokalnog serifa koji ima debele koristi pa cuti...
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Zure
 Prvi put vršim upis na forumu ponekad pročitam upise radim kao upravnik od 2000 godne, hteo bi da dam komentar na temu L.u.Bojnik. kolegi Radanu je veoma teško obavljati stručne poslove u takvom udruženju nemože zadovoljiti sve lovce a i Predsdnika i članove upravnog odbora jer svi oni očekuju privilegije raznih vrsta.Članarinu neću da komentarišem iznos od 5.000 din. je neozbiljan,samo bi dao mišljenje da je upravni odbor kod donošenja predloga odluke o visini članarine za 2012/2013 i predloga odluke finansijskog plana za 2012/2013 pogrešio kada je to donosio i dao Skupštini L.U. na usvajanje ili je neko hteo lovcima da se dodvori da bi ga birali narednih 100 godina za predednika upravnog odbora pošto po novom statutu nažalost nemože i predednik Skupštine i član Skupštine LSS.Kolegi Radanu puno sreće u radu u narednom periodu,ko preživi pričaće kako je bilo....

gruja
 Pozdrav posavac!

dobro je da si se ukljucio iznesi sve sto znas o ovom problemu,ali molim te samo istinu i proverene informacije,da nas ne bi proglasili za sarlatane i obmanjivace,jer tema sve vise dobija na tezini.Obavesti i svoje kolege koji su lovili ili i dalje love na nasim terenima da i oni uzmu ucesca sa svojim argumentima.A sto se tice lovne karte ja sam za 23 godine dobio TRI lovne karte,evo i njihovih brojeva,za 2008. A 46205 ,za 2009. N 54026 i 2010. N 52875,koje je inace izdavao LSS.Ruku na srce,nisam ih nesto ni trazio od upravnika,jer sam samo lovio u svom LU ,,Bojnik,tako da mi u pocetku nisu bile ni potrebne,bila je dovoljna priznanica.A ni Indijanci nisu imali lovne karte,pa su ipak lovili!Medjutim ,kako se zakon poostravao bez lovne karte si samo vlasnik oruzja ali ne i lovac.
Ti pitas za srne,a ja za MECKU!Ne znam gde si lovio,ali verovatno znas da se pre par godina pojavija na Radanu,dolazila je na Kilometar od moje kuce u Ivanju,oborila neke kosnice i pojela med.Nije bila mesozder,tako da nije bilo potrebe da se UBIJE(namerno ubije jer se u pravom lovu odstreljuje).Slikao sam joj trag u blatu pored potoka,prelep,ali nazalost nisam ga ubacio u racunar,a telefon sam ubrzo izgubio.Znam i ko je ubio,ali nemam opipljivih dokaza pa necu da optuzujem.Jedan moj prijatelj je gledao sliku i video zapis te grupe sa meckom,ali nista vise.
kelt,za ove ,,nase " su tereni puni jarebica kao za Kolumbijce plantaze koke,sta ce im tartufi.A uostalom koka je,,koka"bilo poljska ili sumska.Puno vredi!Pa onda mu dodje da se muzjak koke zove kokain!
Poseduju li zatvori Internet? Da pitam za svaki slucaj Smile

Zure
 P.S.član 29 statuta L.U.,, Niko nemože više od dva puta uzastopno, sa punim mandatom, da bude izabran za predsednika lovačkog udruženja,,.uh i to je mnogo kakvih ima.

papiga
 Ma kakav statut,Radonjicu je ovo 3 mandat kolko sam ja obavesten po sistemu 2 po starom zakonu a sad sve ponovo po novom zakonu o udruzenjima,a za ostale taj "Sasa Lebanac" i njegov streljacki vod je odstrelio vise svinja u krivolovu tokom cele godine nego li sve kolege ovog foruma zajedno za lovacki staz postavicu ovih dana njegov intervju iz novine "Nasa rec" pa cete imati pravu info inace za ovo nema objasnjenja u LU a ni upravnik nezna pojma o ovome inace tu ima i kapitalaca od preko 200kg koji normalno nigde nisu evidentirani vise o ovom za neki dan,mada bilo je tu i srna i svakakvih malverzacija uzimanja oruzja pa vracanja pod politickim pritiscima.....

Zure
 Verovatno kolega Radan radi kako mu predsednik L.U. naredi jer on mu potpisuje ugovor o radu i platu da bi obezbedio egzistenciju za sebe i porodicu i ja ga razumem jer on mnogo puta zabija glavu u pesak, sve zbog pustog dinara.ja se nadam da to neće večito da traje jer radim u lovstvu od 1994 godine i svaša sam preživeo čim opstajem toliko ali ovo je zemlja Srbija neide ništa brzo L.U.Bojnik ništa ne dobija sa tužbama i predstavkama lovci gube najviše sve se slomi po njihovim leđima.

Zure
 Kontrola zakonitosti rada udruženja se obavlja najčešće u kancelarijama L.U. i to papirologija a poznato je da papir trpi sve, što rekao moj lovac reci koji papir treba on ga pre ili kasnije nabavi pare čine čuda.Lovočuvaru Moši iz V.Plane skidam kapu ima m... ja bi voleo da radi kod mene napravili bi čuda.

Lala
 Ovo postaje sve interesantnije - kad se negde 'otčepi' onda samo ispadaju zanimljivosti.
Jedino mi krivo, što mislim da sličnih stvari ima na sve strane, u svim LU! I to je ono što je strašno loše, u lovstvu Srbije!

Nastavite sa pisanjem, ali vodite računa da reči imaju težinu; rekla-kazala se ne računa u ozbiljne upise.
Ako iznosite tvrdnje, onda morate imati dokaze, inače može da bude problem; ali niko ne može da vam zabrani da postavljate pitanja. Naravno, ozbiljna pitanja!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

PEZ
 Voleo bih da nam Radan svima objasni kako odredjuje kome ce lovcu "dati" lovnu karu a kome ne, posto vidim da je to postala praksa kod vecine upravnika na jugu(pojedincima svaka cast)

Gedza66
 Radan kao upravnik lovišta nije baš najkompetentniji da daje odgovore na sve iznesene sumnje oko nezakonitosti i marifetluka u ovom udruženju. Čovek deli sudbinu većine upravnika lovišta po Srbiji i sve te stvari oko članarina, finansijskog poslovanja i nezakonitostii oko komercijalnog lova, su sigurno stvari koje je on kao stručno lice prepoznao za loše ali nije imao mogućnosti ili racionalne želje da nešto promeni rizikujući možda svoje jedine izvore egzistencije.

Treba o ovim stvarima javno pisati, suočavatii mišljenja obe strane i uz drugarske kritike i dobronamerne savete, pronaći najbolja rešenja.

Činjenica je da su male boginje bolest koju moramo svi preležati u svom odrastanju. Tako je nažalost i u lovstvu. Izgleda da se većina LU juga Srbije nalazi u fazi preležavanja "bolesti malih boginja".Ta se bolest mora preležati, jer su doktori lovstva Srbije u prethodnom periodu (namerno ili ne) zaboravili da nabave i primene vakcine za tu bolest.

Kažu moje Gedže (romi):" ma najviše volimo kada pada kiša jer posle kiše uvek dođe sunce".
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

migrena

papiga kaže:
Ma kakav statut,Radonjicu je ovo 3 mandat kolko sam ja obavesten po sistemu 2 po starom zakonu a sad sve ponovo po novom zakonu o udruzenjima,a za ostale taj "Sasa Lebanac" i njegov streljacki vod je odstrelio vise svinja u krivolovu tokom cele godine nego li sve kolege ovog foruma zajedno za lovacki staz postavicu ovih dana njegov intervju iz novine "Nasa rec" pa cete imati pravu info inace za ovo nema objasnjenja u LU a ni upravnik nezna pojma o ovome inace tu ima i kapitalaca od preko 200kg koji normalno nigde nisu evidentirani vise o ovom za neki dan,mada bilo je tu i srna i svakakvih malverzacija uzimanja oruzja pa vracanja pod politickim pritiscima.....

Pozdrav Papiga, Lala rece da nebude rekla kazala.

Ja nebih da stajem ninaciju stranu, ali nije korektno da prozivamo ljude kad smo samo culi.
Sasa je inace nekakav funkcioner u opstini Lebane onda ovaj nas Stolar i jos neki momci bez posla ili kako vec.Ja sam ubedjen da oni nemaju toliko slobodnog vremena da se bave krivolovom kolko se prica, a sad sto su oni uigrana ekipa i sposobna to je vec nesto drugo.Mogu ti nanesti 50 ulovljenih svinja koje nisu prijavljene u LU Bojnik pored ostalih i Gruja. Znaci netreba napadati nekog samo zato sto je uspesniji.
Sto se tice Mecke i ja sam cuo da je Stolar pokazao neki snimak odredjenim momcima , ali ispalo je da je to uradio iz provokacije i bas zbog rekla kazala , a da je taj odstrel vec procesuiran u Kursumliji i da tamo zakon nije zakazao.
Ako su oni stvarno problem eto prilike novom udruzenju da im stane na put iako su se odseljenjem stolara raspali kao grupa.

Ovo nije bila tema ali kad se spomenulo.
U pocetku teme BTurjane navodi konkretne podatke kao i Gruja pa bi voleo da se drzimo takvih stvari.

papiga
 Pozdrav kolega sto se tice mojih upisa trudim se da ne iznosim price rekla-kazala ili daleko bilo neistine iza svojih reci uvek stavljam dokaze i to samo u pisanoj formi zbog toga i kazem da cu postaviti slike iz novina,a s obzirom da to pomenuti nikad nisu demantovali onda to jeste tako sto se tice uspesnosti to je sasvim ok pogotovo dobro organizovana grupa ali veca funkcija vise manevarskog prostora i veca sloboda delovanja pa proizilazi i visak vremena kad si sam sebi sef a dobra organizacija opet dovodi i do uspesnije akcije bilo kakve vrste pogotovo neke protivzakonite ali kako jos nemam dokaza mogu samo pausalno da pisem i komentarisem

Zure
 Meni je pesma raditi od 2000 god. jer mi je predsednik normalan čovek , bio je u ranijem periodu član u.o.L.S.S. i predsednik lovne oblasti tako da poznaje zakon i pravilnike koji blize uređuju lovstvo neradi ništa iza leđa zajedno smo podigli lovište na viši nivo po svim parametrima ali smo hteli da imamo uzorno udruzenje obračunali smo se sa lovcima koji su bili u nezakonitom lovu, jer nismo imali repova iza sebe, meni je ponos što imam u lovištu stabilne fondove divljaci i onda ce odstrela biti . Novo vreme zahteva novu igru,Lovi se u vecini slucajeva samo zbog mesa i pod parolom nemozes ti meni naplatiti koliko mogu izkrivoloviti,u vecini slucajeva nelovi se nista drugo osim srnece divljaci i divlje svinje. Svaki clan udruzenja uplatom clanarine smatra da ima pravo da ucestvuje u svemu i gde mu je mesto i gde nije on bi da se pita da komentarise svakog i da zna svaciji poso bolje nego on vecina prica su iz kafane rekla kazala konkretne dokaze nema rekao Pero,Miko da mu ponude da vozi avion moze oberucke.NORMALNI i obrazovani lovci na sastancima ne takmice se u nadvikivanju sa polupismenim i poludivljim ljudima kojima je ubijanje i ranjavanje divljaci samo u glavi.A PRITOM im buduci kandidat za Preds.L. U. Obeca ako mene glasate icete svaki dan u lov bez pratioca i po celom lovistu na sve sto se mrda netreba dozvola,izvestaj,propratnica,markica pregled, faktura, ocenjivacki list uplatnica, to sve onaj Upravnik izmislja jeb....o mu mater kad mi dođemo leti napolje lovocuvar nesme da se javi ceka rasplet i ako vecina na skupstini to podrzi eto problema u L.u.ja sam se nasluso toga prošle godine ali na srecu ima 80% normalnih lovaca i to mi je drago.Udruzenja postoje vise od sto godina i nerazumem pojedince koji bi za godinu dve da ga pocepaju ili uniste sad su oni vazniji nego udruzenje koje opstaje toliko dugo zahvaljujuci pravim lovcima.Nista znacajnije mi na forumu nemozemo promeniti jer pola upravnika i lovocuvara u SRBIJI nesme da pisne od predsednika L.u. neznam za Vojvodinu jer ako se jave da iznesu problem leti napolje,Tek je posebna prica upravnici po ugovoru. tu nemam komentara.Blanko potpisivanje svega i svacega razne stele pisanje retroaktivno i tako redom neznam koce imati m... da uvede reda u lovista i uopste u drzavi.Kad svaki dan cujemo novo pljacke milijardama dinara a sad ce neko da istrazuje nekoliko srndaca,divljih svinja i neki medved i onako ih ima dvadesetak u Srbiji kod mene je u januaru neko ranio beloglavog supa sačmom i nikom ništa pogrešio čovek valjda mislio ,,TATKO NAD SVE PATKE,,,a Drina teče i krivuda i niko je ne ispravlja jer kazu gubi vreme i trud.POZ.

migrena

papiga kaže:
Pozdrav kolega sto se tice mojih upisa trudim se da ne iznosim price rekla-kazala ili daleko bilo neistine iza svojih reci uvek stavljam dokaze i to samo u pisanoj formi zbog toga i kazem da cu postaviti slike iz novina,a s obzirom da to pomenuti nikad nisu demantovali onda to jeste tako sto se tice uspesnosti to je sasvim ok pogotovo dobro organizovana grupa ali veca funkcija vise manevarskog prostora i veca sloboda delovanja pa proizilazi i visak vremena kad si sam sebi sef a dobra organizacija opet dovodi i do uspesnije akcije bilo kakve vrste pogotovo neke protivzakonite ali kako jos nemam dokaza mogu samo pausalno da pisem i komentarisem

Jos sad i necu vise
Novinar je nekad bio moj komsija, a sada i dalje mog burazera
pa sam u razgovoru sa burazerom saznao da su oni neki prijatelji.
Medjutim pored velicanja lovaca pise i to da su ubijali vise vukova teskih i preko (mislim)120 kg.
E toliko o tim novinama i novinaru.
To sto niko ne demantuje ne znaci nista jer je ionakpo smesno , a neverujem da su mu oni rekli ma kolko bili nadmeni .
Necu vise o njima iponako znam ljude iz vidjenja.
Cak smo prilikom jednog boravka u spomenutoj lovackoj kucici popili koju rakijicu i ja nisam stekao los utisak ,ali to je samo jedan susret ko zna.

ficha007
 Zure, upravo su to lovci iz LU Srem Šid okusili sa svojim bivšim predsednikom Borislavom Bogunovićem koji je trošio dva mandata u LU Srem, i ako je za vreme prvog bih uhvaćen u krivolovu prepelica i pravosnažnom presudom 1. i 2. stepena i osuđen i to zajedno sa upravnikom lovišta i dva lovočuvara.

I onda je UO LU Srem doneo odluku da oni nisu krivi i da sud nije u pravu. I ponovo je biran po drugi put za predsednika LU Srem. Dok je obavljao te funkcije dolazili su crni džipovi, pucalo se na sve što se stiglo. Kasnije je ponovo bio načet od strane LD Šid, oni ga smenili u svojoj sekciji pa je pao i u udruženju. Imaš o tome u posebnoj temi ovde na forumu.

I na kraju je od sve ludosti i obesti počinio gnusni zločin ubistva svoje nevenčane supruge i sada je presudom 1. stepena osuđen na 32 godine zatvora.

Tako da si u pravu i za predsednike i za upravnike i lovočuvare. Totalna banada i razvlašćenje.

Država pod hitno mora daleko strožije da ovu oblast reguliše i uvede profi Rendžersku službu a da sve lovočuvare udruženja što pre otpuste pa ako su ispravni neka konkurišu za Rendžere, a ako nisu napolje sa takvima.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

papiga
 Vidis kolega nisam to znao al znam provereno da je i Radonjic Nebojsa iako je tad bio inspektor SUPa,imao jednu prijavu nasilja u porodici i on je tukao svoju zenu...

Sniper Hunter
 [/quote]Tako da si u pravu i za predsednike i za upravnike i lovočuvare. Totalna banada i razvlašćenje.

Država pod hitno mora daleko strožije da ovu oblast reguliše i uvede profi Rendžersku službu a da sve lovočuvare udruženja što pre otpuste pa ako su ispravni neka konkurišu za Rendžere, a ako nisu napolje sa takvima.[/quote]

OdobrenoBravo 2

ficha007
 Rendžeri su sve izvesnija, čak smatram i jedina opcija za koju država mora da se zauzme. Potom su sledeći upravnici lovišta, a tu je Komora i licence koje im se daju. Ostaju samo predsednici LU koji bi u slučaju da se sve ovo napred usvoji bili totalno marginalizovani i bili tu pro forme, a možda ih treba i ukinuti totales jer tu su upravnici lovišta alfa i omega.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Zure
 slazem se sa vama,ja cekam to resenje o kome se prica nekoliko godina valjda cemo docekati pa cemo se zajedno radovati,ima među nama upravnicima i lovocuvarima zalutalih mnogo,a da bi se obnovili fondovi krupne divljaci treba minimum 5-6 godina a vecina lovišta su istrebljena i bice to muka,valjda ce to neko bolje raditi nego mi.pozdrav.odo sa lovoc.na teren od pisanja nema leba

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,070 posete www.srbijalov.com