Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
Bigman86
 Ako nekog interesuje MP155 puca rottweil trap od 28 grama bez problema.
Ali desi se da se vidi plamen na zatvaracu kad izbacuje cauru, e sad ako ima neko ko se razume to malo da pojasni?
Ja imam neka misljenja, ali ne bih da lupetam mnogo. Smile

sheytan
 ^ Prvi zakljuchak, netachan definitivno: Pushka je ZIVA VATRA! Grin

Nadam se da nije nishta strashno, to tje ti neko stroochniji i ozbiljniji uskoro retji, nadam se! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Bigman86
 Inace se to desava samo sa Rottweilovom trap municijom. Tacnije samo je ona probana od trapa.
RC, RIO i Remington puca bez plamena.

avast
 Ipak se na kraju i ja odlucih za 155-icu na nagovor druga.Za vikend je nosim u lov na d.patke pa cu vam preneti utiske sa terena.
i50.tinypic.com/2r7ol1c.jpg

bru
 kolega ja cekam i dalje tvoje utiske sa terena nije valjda da nesto nije u redu sa puskom
Elmerdobar pogled

avast
 Taman posla.Sa puskom sam prezadovoljan i smatram da je dostojan naslednik 153-ojke.

xxxvrsix
 evo da prenesem moja mišljenja pošto je moj drugar ima i pucamo zajedno non-stop.
kada je kupio pušku pre mesec dana, kupio je jednu kutiju rc 36 gr
njega je izbacivao jedno 1,5-2m od puške.
posle smo u kovilovu pucali sa trap municijom B&P f2 mach 24 gr, bez ijednog problema oko izbacivanja metka, izbacivanje čaure je oko 1m.
što se tiče trap metkova, probani su b&p (dve vrste) mirage, nobel sport. svi su 24 gr
skoro smo probali gualdi i brenek čisto zbog znatiželje.
u odnosu na 153 je dosta lakša, lepo leži, gumeni amortizer radi lepo...
on je prezadovoljan sa njom.
ima i usečeno da se stavi neko optičko pomagalo, to 153 nije imao, takođe ima sa leve strane jednu pologicu koja kad se povuče zaustavi dotok metkova iz magacina i moguće je repertiranjem izbaciti metak i ubaciti neki drugi.

avast
 MP155 Slika sa lova na d.patke.
i45.tinypic.com/34o3dyv.jpg

vlada lovac
 Jel ovde lovac iz zasede vuce kanapce vezano za okidacSmileda ne plasi patke

avast
 Kanapce puklo na prvi pucanj. Smeko lovac

steva
 http://www.youtub...NvWAXh0CxA nzm kolege ali meni ovaj PA deluje vrlo mocno puc puc i rado bih je posedovao.Dobar pogled
stevan

Cvele
 xxxvrsix, moguce je i kod 153-jke izbaciti metak iz cevi i ubaciti drugi, jer ne povlaci metak iz magacina samo repetiranjem, nego pritiskom na dugme, ili kada se povuce obarac metak prelazi iz magacina ispod zatvaraca (ako se obarac povuce kada se izvuce metak iz cevi, a zatvarac vrati da zabravi)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

avast
 Probao sam ja to da uradim na 153 ranije dok sam je imao.Cim povucem zatvarac da izvadim metak i zamenim drugim pustanjem istog iz magacina izadje metak ispod zatvaraca.

avast
 Onih 300 i kusur grama sto su je olaksali primetno je u trzaju puske prilikom pucanja.

Cvele
 Pa ne znam kako to kod tebe avast... kod mene drugi metak ne izlazi iz magacina kao sto sam rek'o dok ne povucem obarac ili ne pritisnem ono dugmence da izadje ispod zatvaraca....

avast
 Cim budem imao u rukama 153-ojku provericu pa cu pisati.Mislim da ovi na 155 nisu dzabe stavili polugu za zatvaranje magacina ako je na prethodnoj to funkcionisalo bez te poluge.Videcu

Cvele
 Ja pisem jer znam kako je kod mene, imam mp153.

steva

Cvele kaže:
Pa ne znam kako to kod tebe avast... kod mene drugi metak ne izlazi iz magacina kao sto sam rek'o dok ne povucem obarac ili ne pritisnem ono dugmence da izadje ispod zatvaraca....
tako je kolega,i moja tako radi...Odobreno
stevan

Tomash
 Evo čitajući vaše postove ovde, a budući da mi predstoji kupovina puške, zainteresovao sam se malo za ovu pušku, i krenuo da čitam testove ove puške po raznim forumima.

Po svim testovima na koje sam naišao, a u pitanju su predstavljanja puške članova po forumima, a ne novinski članci hvale, nisam još naišao na ohrabrujući post.

Jedan od foruma gde je opisana puška je:
http://www.pakguns.com/showthread.php...er-Shotgun

Utisci su da je puška polufabrikat, i osim zanimljivog izgleda, mnogo je lošeg kvaliteta izrade, čak je lošija i od najlošijih serija prethodnika mp 153, koja je ocenjena kao odlična puška u odnosu na ovu novu.

Konkretno u ovoj temi što sam ostavio u linku, likovi su otišli da kupe pušku, i pokušali su da izaberu jednu (od više komada u prodavnici) kojoj ništa ne fali. Izabrali su najmanje feleričnu, i ona je puna nedostataka. Kontrola kvaliteta je užasna, ova koju su izabrali je imala "najpraviju cev", krivu šinu, u njoj se čulo zveckanje prilikom okretanja puške, luft u podkundaku bez obzira na to koliko zatezali poklopac.

Na video prikazima na YouTube-u, prilikom rasklapanja puške možete videti tragove struganja na sanduku i izguljenu boju na SVAKOJ koja je prikazana.

Kada je budem video uživo sa pravom cevkom i pravom šinom, bez luftova i zveckanja, možda promenim mišljenje o ovoj pušci.

avast
 Ja kada sam kupovao pusku licno sam drzao u rukama 3-4 155-tice i ni jedna nije imala te nedostatke.I ja sam slicno razmisljao kao i ti ali kada sam prvi put uzeo pusku u ruke misljenje se promenilo.A sto se tice 153 lovio sam sa njom dve sezone i nikad vise.Puska mi nije legla.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,372,285 posete www.srbijalov.com