Borba protiv KRIVOLOVA!
|
Limun |
Objavljen 18.06.2013. 12:04
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Pa radi se o tome da je srndac stvarno oduzet od lovokradica samo je on napravio glupost pa se slikao sa njim, a kaze da je zbog toga imao probleme i da je bio na sudu gde je dokazano da nije kriv!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 18.06.2013. 12:11
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Imao je srece...sta drugo reci, a sigurno ce mu biti za nauk da ubuduce dobro razmisli pre nego sto stane pred fotoaparat.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 18.06.2013. 12:24
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Da je bar malo razmišljao ne bi se slikao sa njime ...kako god bilo
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 18.06.2013. 13:09
|

Lovčina

|
Mozda je ova prica vise za temu "anegdote" ali posto ima dodira i sa ovom temom ispricacu je ovde.
Radi se zapravo o coveku , necu da kazem lovcu, koji je isao u lov a nije platio clanarinu. Dok je caletova grupa doruckovala naidje ovaj na njih i kako biva, uz zdravicu i zalogaj, dodje i red na slikanje.Stane i ovaj da se slika i posle slikanja nastavi svojim putem. Kasnije tokom lova cale i kum su saznali da ovaj nije platio clanarinu i kum resi da se sa njim malo nasali.
Prodje neki dan a taj "lovac" dodje kod kuma da trazi slike...a kum ni sest ni pet ko iz topa mu odgovori "Dao sam film lovocuvaru da odnese na razvijanje a slike ce biti u LU pa ko kad ode podici ce svoje!"
"Lovcu" ne bese svejedno i odmah se zaputi da izmiri clanarinu ...
Naredne sezone opet u lovu naidju na tog lovca ali kad mu je kum rekao da se opet slikaju reko je "Ne hvala imam ja slike od lane!"
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 18.06.2013. 22:11
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
pez kaže:
I, o cemu se zapravo radi... 
Aca izgleda neki čestit čovek (lovac), samo mu drugari sa Facebook-a malo nezgodni tipovi? Ili je možda po onoj narodnoj: skim si, takav si?
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 18.06.2013. 23:39
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
[b]Aca izgleda neki čestit čovek (lovac), samo mu drugari sa Facebook-a malo nezgodni tipovi? Ili je možda po onoj narodnoj: skim si, takav si?  I meni je bio prijatelj na Facebook-u ali me je od jutros blokirao jbg za svaki slucaj
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.06.2013. 07:16
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
U najnovijem broju 'Predatora' objavljen je članak koji govori o tome koliko su se krivolovci i lovokradice obezobrazili, i koliko više ne bendaju čak ni službena lica (lovočuvare i policiju), a da pravosudje sporo postupa!
Lovokradice i krivolovci idu čak dotle da je na Fruškoj Gori došlo do potezanja oružja na policiju i lovočuvare koji su zatekli preršioce in flagranti, a da stvar bude još gora, to je učinio predsednik jednog LD, uhvaćen u lovokradji u Nacionalnom parku!!! Ceo incident je bio snimljen kamerom - sudskog epiloga još uvek NEMA!
Drugi slučaj o kojem piše 'Predator' se dogodio u Valjevu, gde je jedan pametnjaković bacio vreću sa 12 srnećih koža, a u vreći su bile i čaure od karabinskog metka 7x64 - kasnijim veštačenjem je dokazano da su iz puške tog čoveka ispaljeni ti meci!!! I opet nema sudskog epiloga - proces u toku!!!
Neverovatno je da se ovakvi slučajevi tegle pred sudovima, iako je jasno i nedvosmisleno šta se desilo!
Evo tog članka (možete pročitati ako kliknete na sliku, pa kad se otvori, onda još jedan klik za uvećanje):
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 19.06.2013. 09:53
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Ajd sto vrsljaju po Fruskoj Gori u otvorenom, nego znaju da preskoce i u zatvoreno (Vorovo).
Dobar pogled.
|
|
|
|
lovacsajuga |
Objavljen 21.06.2013. 08:48
|

Član

Upisa: 86
Pristupio: 23.01.2013. 11:53
|
Strašno!! Šta više reći?
Može li neko stati na put ovoj pošasti ili će se lovokrađa uvećavati svakim danom !
Dokle?
Dejan
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.06.2013. 09:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Juče sam imao zanimljivu posetu. Došao mi je dugogodišnji drugar. Onako domaćinski kafica , ladno pivce, reč po reč i u jednom trenutku mi reče , sada ću da zovnem jednog drugara pčelara koji je sa kamionom stalno na terenu , on me pitao nešto a ja se ne razumem pa ti porazgovaraj sa njim. Pitanje je bilo: Kako da napravim prigušivač za MK pušku? Rekoh šta će ti to. Kaže mi on , ja sam stalno na terenu u šumama a da znaš samo koliko je srna oko mene , pa sam mislio da obezbedim meso za kobasice za zimu , ionako mi je dosadno ceo dan kod pčela !!!!!!!   
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 21.06.2013. 11:04
|

Lovčina

|
Neverovatno je koliko ljudi mogu biti bezobrazni...kako bi tom pcelaru bilo da neko pre njega povadi med iz njegovih kosnica
P.S.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 10.07.2013. 23:31
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
evo sta se meni dogodilo...isli smo nas trojica u grupi na fazana i mome sticu je pozlilo i ujak ga je otpratio do sela a ja nastavio dalje sam nekoliko minuta da se spojim sa drugom grupom...odjednom nekoliko metara iza mene iz kanala nesto pocinje da lomi trsku i da bezi ja uperio pusku al necu da pucam dok nevidim sta je ...ja sam samcijat a ono srna...ja se okrenu i nastavim dalje kad stoje njih trojica i gledaju sta radim...da sam opalio..nedaj boze nebi me oprali svi ti kanali....al srce puno posle pohvala...a posle šala ,,ma video si ti njih pa zato nisi,, hahaha...pozdrav svima |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.07.2013. 23:56
|

Admin

|
davorcalic kaže:
evo sta se meni dogodilo...isli smo nas trojica u grupi na fazana i mome sticu je pozlilo i ujak ga je otpratio do sela a ja nastavio dalje sam nekoliko minuta da se spojim sa drugom grupom...odjednom nekoliko metara iza mene iz kanala nesto pocinje da lomi trsku i da bezi ja uperio pusku al necu da pucam dok nevidim sta je ...ja sam samcijat a ono srna...ja se okrenu i nastavim dalje kad stoje njih trojica i gledaju sta radim...da sam opalio..nedaj boze nebi me oprali svi ti kanali....al srce puno posle pohvala...a posle šala ,,ma video si ti njih pa zato nisi,, hahaha...pozdrav svima
Kolega nije mi jasan tvoj upis . Da li si hteo da se pohvališ na samokontroli ili što si srećno prošao zbog neispaljenog metka? Takve bliske susrete sa divljači mnogi lovci ni ne broje.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 11.07.2013. 00:16
|

Veteran

|
samokontrola dakins...meni prvi susret...mladjan lovac |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.07.2013. 07:45
|

Admin

|
Vidim kolega da je taj susret istavio dubok trag. Lovac često reaguje instinktivno pa makar time da čvršće stegne pušku. Svest i savest pravom lovcu neće dozvoliti dvoumljenje, samo što bi to pripadalo nekoj drugoj temi, jer ako je borba protiv krivolova to što sami nismo pucali kada nam se ukazala prilika iako nije bilo vreme odstrel, jao si ga nama.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 11.07.2013. 21:31
|

Veteran

|
ja se nisam dvoumio,apsolutno....ja sam se uplasio...al dobro.
borbu protiv krivolova treba sprovoditi na mnogo nacina pa i lepim primerima... dali tu svest i savest treba da stvaraju mladi lovci sami ili da na njih uticu stariji lovci...ja mislim i jedno i drugo...pozdrav |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.07.2013. 21:50
|

Admin

|
Tu si kolega potpuno u pravu. Zamisli situaciju, redovan lov , lovi se fazan. Teren prošaran gustim bodljikavim grmljem. Kolega do mene zakorači pored grma, odjednom srndać skoči , grune ga glavom u stomak ili grudi ,( ne sećam se više ) i obori ga. I to ljudinu od skoro dva metra visine. Ili jučerašnji događaj, u kukuruzima se kidaju metlice na semenskom kukuruzu, odjednom skoči srndać na iznenađenu radnicu povredi je lakše rogom u predelu kuka, obori je i još pride izudara i izgrebe papcima u pokušaju da što pre pobegne. Radnica završila u ambulanti sa sreća lakšim povredama. To sve spada u bliske susrete ali
|
|
|
|
Berserker |
Objavljen 12.07.2013. 02:20
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 17.05.2011. 11:18
|
Ajd, malko da se ukljucim, ne zbog teme toliko, koliko zbog aktiviranja na forumu koji volim i pratim. U predelima gde lovimo sitnu divljac (L.U. Karadjordje), cesto se desava da se ispred nas pokrene broj srnece divljaci, koji premasuje broj zeca, podignutog toga dana ili cak i fazana, sa naravno momentima koji iznenadjuju lovca poput kretanja divljaci na metar ili dva. Sto se licno mene tice, to jeste svojevrsna "akcija" brojanja divljaci, pored primarnog lova, koja svakako koristi lovu naredne godine(srndac), kako selektivno- uzgojnom, tako i trofejnom. Naravno da se pomalo drami i kroz zube cedi za drustvo ono, "jao sto nije jun" , ali svaki susret sa divljaci jeste svojevrsni lovacki ugodjaj, za pametnog i iskustvoB). |
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.08.2013. 00:02
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Pre desetak dana, naš član Rančer je u ataru lovišta LU Bač, prilikom žetve žita kombajnom na svojoj njivi, pronašao uginulog mladog jelena, težine oko 130 kg!!!
Kada je iz kombajna video da u žitu leži životinja, zaustavio je mašinu, i sišao da pogleda o čemu se radi. Uginuli jelen je bio ustreljen krupnom sačmom!!!
Kako nalažu propisi, o ovom slučaju je odmah obavešteno rukovodstvo LU Bač i stručna služba, a na uvidjaj su izašli i pripadnici policije. Posle uvidjaja leš životinje je odnešen u jednu kafileriju, na bezbedno uništenje.
Njiva na kojoj je nadjena ustreljena uginula životinja se nalazi na oko kilometar od dve šume koje okružuju taj rubni deo lovišta, a šume pripadaju susednim lovištima. Pretpostavlja se da su lovokradice ustrelile jelena sačmom, a da je on ranjen uspeo da pobegne, i da legne u visoko žito, gde je kasnije od rana i uginuo. Po izgledu životinje se moglo zaključiti da je do uginuća došlo svega dan ili dva pre nego što je leš pronadjen.
Podneta je krivična prijava protiv NN lica, ali su mali izgledi da će počinilac biti otkriven, pre svega zbog toga što nije poznato tačno mesto ranjavanja ove nesretne životinje.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 01.08.2013. 00:06
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Perspektivan spizer. Inace to podrucje slovi za jedno gde se Jelenima ne prasta! Ili nisam u pravu?
Dobar pogled.
|
|
|