LU Trstenik
|
Srdja Zlopogledja |
Objavljen 20.08.2013. 20:16
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 11.08.2013. 13:20
|
"Selo gori a baba se ceslja . . ."
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.08.2013. 21:44
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
ČLANSTVO, PRAVA I OBAVEZE ČLANOVA LOVAČKOG DRUŠTVA TRSTENIK
Član 13.
Članovi LU Trstenik mogu biti fizička lica, u skladu sa Zakonom i ovim Statutom, kao i pravna lica čijim aktima je utvrđeno da ciljeve ili delatnosti ostvaruju u oblasti gajenja, zaštite, lova i korišćenja divljači, kao i zaštite i unapređenja njenih prirodnih staništa.
Uslovi za učlanjenje fizičkih lica u LU Trstenik su:
- dokaz o posedovanju oružnog lista za lovačko oružje ako ga poseduje, za punoletna lica;
- potvrda da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se ne vodi krivični postupak, za punoletna lica;
- dokaz o položenom lovačkom ispitu izuzev za pripravnike koji će postati članovi LU Trstenik kad polože lovački ispit;
Učlanjenje se obavlja na osnovu podnetog Zahteva za učlanjenje u Društvo koji mora sadržati osnovne podatke o subjektu koji ga podnosi, o pružanju dokaza o ispunjenju uslova iz prvog stava ovog člana, za pravna lica i stava dva za fizička lica. Stava ovog člana za pravna lica i stava dva za fizička lica.
Odluku o prijemu u članstvo i prestanku članstva donosi Izvršni odbor Društva.
Član 14.
Članovi LU Trstenik mogu biti:
- Redovni članovi
- Novi članovi
- Pripravnici
- Lovački podmladak
- Počasni članovi
- Povlašćeni članovi
Član 15.
- Redovni član može biti svaki građanin Srbije, koji ispunjava uslove iz člana 13 ovog Statuta.
-Novi članovi su lovci sa položenim lovačkim ispitom koji su izrazili želju za lov i gajenje divljači u lovištu Dubička Reka, kao i lovci koji imaju prekid u kontinuitetu članstva u L.U. Trstenik iz ličnih razloga i plaćaju članarinu u skladu sa odlukom Upravnog odbora, a nakon izmirenja članarine stiču status redovnog člana.
-Pripravnici mogu biti lica koja ispunjavaju uslove iz člana 13. ovog Statuta.
Bliže odredbe o pravima, obavezama i statusu pripravnika se regulišu Pravilnikom o uslovima za polaganje lovačkog ispita.
-Lovački podmladak sačinjavaju lica mlađa od 18 godina. Odluku o prijemu lovačkog podmlatka donosi Upravni odbor uz saglasnost roditelja ili staratelja koji popunjava i potpisuje Zahtev za prijem u članstvo. Rad lovačkog podmlatka je na dobrovoljnoj osnovi i ogleda se kroz uzgoj divljači, zimsku prihranu divljači, pomoć u hvatanju žive divljači i sličnim akcijama. Član lovačkog podmlatka može biti lice (učenik) koji uspešno izvršava svoje obaveze u školi i nije odgovoran za maloletnu delikvenciju.
- Počasnim članom može biti proglašen član LU Trstenik koji svojim radom i zalaganjem pokaže, odnosno ostvari poseban doprinos u izvršavanju zadataka i ciljeva LU Trstenik u njenom radu i unapređenju. Počasnim članom LU Trstenik mogu biti proglašeni i članovi teški invalidi. Odluku o proglašenju Počasnog člana donosi Skupština LU Trstenik. Počasnim članom mogu biti proglašeni i članovi drugih Lovačkih udruženja kao i druga lica. Počasni član oslobođen je plaćanja svih obaveza, osim članarine Lovačkom savezu Srbije i naknade za korišćenje odstreljene divljači. Ostale obaveze preuzima LU Trstenik.
- Povlašćeni članovi LU Trstenik koji plaćaju 1/2 članarine, članarinu L.S.S. i naknadu za lovnu kartu i korišćenje odstreljene divljači mogu biti članovi koji:
* Imaju 60 godina života sa 30 godina lovačkog staža;
* Lovci invalidi prve kategorije sa 30 godina lovačkog staža;
Povlašćeni članovi koji plaćaju samo članarinu L.S.S. i naknadu za korišćenje odstreljene divljači mogu biti članovi koji:
* Imaju preko 70 godina života;
* Žene lovci sa položenim lovačkim ispitom,
Povlašćeni i počasni članovi LU Trstenik oslobođeni su radnih akcija i predaje poena. Počasnim i povlašćenim članom LU Trstenik ne mogu biti proglašeni lovci koji su kažnjavani zbog disciplinskog prestupa u lovu i lovstvu, kao i oni koji su kažnjavani zbog krivičnog dela iz oblasti lovstva
Postavlja se logicno pitanje kako je sadasnji predsedenik kome je podignuta otuznica i kome je oruzje za lov oduzeto jos uvek pred.L.U.Trstenik ???Zasto se Statut ne postuje i koliko jos lovaca ima ovo udruzenje a da su lovci ostali bez oruzja a jos uvek se vode kao clanovi istog i sede u organima upravljanja po drustvima i U.O.???? |
|
|
|
Limun |
Objavljen 22.08.2013. 11:34
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Slavo ovo su informacije koje su još uvek nepotvrdjene i spadaju u priče rekla kazala, sve to sam i ja čuo ali niko nezna da kaže šta je tu tačno. Tako da nisam želeo da pišem ovde o tome jer kažem to su nepotvrdjene informacije, sad možda ti znaš nešto više od mene?!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.08.2013. 17:39
|

Lovčina

|
proveri??? |
|
|
|
tomapaun |
Objavljen 01.10.2013. 21:51
|

Član

Upisa: 88
Pristupio: 29.07.2011. 22:26
|
Bas steta sto se ne pise nista na ovoj temi...mnogo pitanja se postavilo a odgovora skoro uopste...bas steta....ili bruka...ko ce ga znati |
|
|
|
Limun |
Objavljen 02.10.2013. 00:47
|

Lovčina

|
Tomo druže i ja čekam odgovore na neka pitanja ali izgleda da čekam Godoa! Skupština je trebalo odavno da bude sazvana ali se sa njom odugovlači s' namerom rekao bih jer niko nezna šta će da desi na istoj! Sa druge strane sednica UO-a čeka skupštinu a tamo treba da se reše još po neka pitanja, glavna sezona je u nekim LU već krenula a kod nas se još nezna datum, mislim šta reći a ne zaplakati... Disciplinska komisija ne postoji, NO ne postoji svi su u ostavci, novi Statut čeka skupštinu! A predsedniku, kažu zli jezici, oduzeli oružje ccc...

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.10.2013. 15:39
|

Lovčina

|
Jeristina da je Krstic upravnik krenuo da broi SITNO kao u vojsci tj nije mu jos mnogo ostalo jer u Tsteniku lovci traze da se upravnik ZAMENI???
Shvatili su lovci od koga krece sve sto ne valja u udruzenju i ko je jedan od ljudi ko vedri i oblaci vise od 20god pa su na neki nacin hteli da se Krsticu zahvale na neki nacin tako sto u buduce nece vise da nemaju pojma gde i kako se trose njihove pare vec hoce nekog grugog manje strucnog da zaposle!!!
Od ovih strucnjaka vide da vise nista ne ide na bolje u udruzenju !!
Pametan potez i svaka cast!!!
Ne brini Krsticu za tebe ce uvek biti mesta u LSS kao dva puta proglasavanim za najboljeg upravnika....LSS drzi do svojih najboljih kadrova....
i ja bi ti dao da budes i treci put najbolji upravnik a da ti za uzvrat meni uplatis 2000clanarina i da ne pitas kako se isti novac trosi!!!
To samo moze u Srbiji..............
Ima li ga Djavo negde????
Jer ziv taj covek???
Ako jeste pozdravite ga i porucite mu da ce isto proci oni koji su sa njim pregovarali oko LSCS kao sto je i on proso????
Sad trenutno Krstic ide pod led jer je to i zasluzio a posle tog sledi cistka i u LSCS???? |
|
|
|
Limun |
Objavljen 13.10.2013. 17:17
|

Lovčina

|
Skupština je zakazana za 18. oktobar na dnevnom redu izmedju ostalog je izbor novog potpredsednika, što znači da je Djavo i definitivno otišao u mirovinu, biće i usvajanje novog statuta kao i izbor delegata za skupštinu LSS i LSCS, izbor članova novog NO i disciplinske komisije posle usvajanja novog statuta koji je vraćen nadam se koliko toliko u zakonske okvire u tačkama gde je to bilo potrebno. A pod razno videćemo možda bude još svašta po nešto... A što se tiče upravnika Slavo kakva je situacija trenutno dočeka će on penziju na tom mestu.

Khalil Gibran
|
|
|
|
Srdja Zlopogledja |
Objavljen 21.10.2013. 17:31
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 11.08.2013. 13:20
|
Kolega Limune,sta je zakljuceno na toj famoznoj skupstini?
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 21.10.2013. 18:58
|

Lovčina

|
Srdja Zlopogledja kaže:
Kolega Limune,sta je zakljuceno na toj famoznoj skupstini? U sustini nista, osim sto je izglasan novi statut nista bitno. Sednica se inace nije ni zavrsila jer je jedan od delegata pozvao upravnika da se sam povucesa tog mesta nakon cega je doslo do zucne rasprave koja je zavrsena tako sto smo morali da napustimo salu jers mo probili termin.

Khalil Gibran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.10.2013. 20:35
|

Lovčina

|
bice i nastavka skupstine koja nije zavsena i koju pred.Skupstine mora da zakaze u skorijem roku do 15 dana!!!!
Hvala bogu da se neko nasao pametan da postavi pitanje sta Krstic radi godinama u nazad???????????
Sramota je sto je to uradio samo jedan lovac...sta ste radili Vi ostali????
Vama izgleda odgovara da se u L.U.Trstenik nastavi po starom???Skupstina je mesto gde delegati diskutuju a izgleda je praksa da se na ovom forumu vise diskutuje od mesta koje je za to namenjeno i na kome se menja politika u udruzenju???
Sramota je sto je samo jedan lovac pokrenuo pitanje Krstica........... |
|
|
|
Limun |
Objavljen 21.10.2013. 21:21
|

Lovčina

|
slavaplana kaže:
bice i nastavka skupstine koja nije zavsena i koju pred.Skupstine mora da zakaze u skorijem roku do 15 dana!!!!
Hvala bogu da se neko nasao pametan da postavi pitanje sta Krstic radi godinama u nazad???????????
Sramota je sto je to uradio samo jedan lovac...sta ste radili Vi ostali????
Vama izgleda odgovara da se u L.U.Trstenik nastavi po starom???Skupstina je mesto gde delegati diskutuju a izgleda je praksa da se na ovom forumu vise diskutuje od mesta koje je za to namenjeno i na kome se menja politika u udruzenju???
Sramota je sto je samo jedan lovac pokrenuo pitanje Krstica...........  Slavo ako si procitao moj prethodni upis mogao si da primetis da do dalje diskusije nije ni doslo jer se sve zavrsilo tako sto je Krstic histerisao upirao prstom, prozivao i mene izmedju ostalog, a izjavio je i to da ni pretsednik LU ni pretsednik skupstine nemaju pravo da budu na tim mestima, nazalost ostali smo uskraceni za razlog! Sednica je prekinuta jer smo probili termin za salu na koju su cekali knjizevnici zbog neke knjizevne veceri.

Khalil Gibran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.10.2013. 16:07
|

Lovčina

|
Do nastavka Skupstine mora da dodje pa se tu pogledajte u oci kazite jedni drugima sta imate i resite taj problem na zakonit nacin!! |
|
|
|
Limun |
Objavljen 22.10.2013. 18:52
|

Lovčina

|
Tesko da ce do te sednice da dodje pre završetka glavne lovne sezone, znaci tek za usvajanje završnog finansiskog izveštaja verovatno kraj januara ili početak februara, tada će verovatno biti raspisani novi izbori sve mi miriše na to.

Khalil Gibran
|
|
|
|
tomapaun |
Objavljen 02.11.2013. 18:37
|

Član

Upisa: 88
Pristupio: 29.07.2011. 22:26
|
Svim savesnim lovcima zelim sutra dibar pogled i mirnu ruku....
A da i veliki pozdrav za pojedine clanove upravnog odbora L.D Veluce koji pomno prate moje akrivnosi po internetu. I koje istina izuzetno mnogo pogadja...
Neverovatno koliko ljudi pomno prati ovaj sajt, ali na zalost ne zele javno da se pokazu niti bilo sa da pisu,vec samo da vide sta drugi pisu. A ja ih sad javno pitam kazite mi da li sam nesto u svojim postovima slagao,posto se toliko bunite sto javno iznosim kritike. Do sad sam se i suzdrzavao ali od danas idemo sve javno da se zna kako za nekog zakoni vaze a za nekog ne? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 02.11.2013. 18:42
|

Lovčina

|
Ti sto nemaju hrabrosti da nista napisu i bolje da cute i da gledaju kako i oni propadaju kao udruzenje ciji su clanovi!!!
Neka pohvale nesto pa ne mora samo da se kritikuje......... |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 26.12.2013. 17:12
|

Lovčina

|
Da li je na pomolu cepanje ovog udruzenja uskoro????????????????
cuce se.................... |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 31.01.2014. 12:37
|

Lovčina

|
sta se desava u Trsteniku??Jer bio taj u.o.????? |
|
|
|
Limun |
Objavljen 31.01.2014. 12:55
|

Lovčina

|
Bio UO i mislim šta reći a ne zaplakati....
Skupština nas tek čeka i tu će tek da bude interesantno, mislim da bi neko od medija trebalo da prisustvuje pa da ljudi čuju i vide dokle smo stigli... sramota, jednostavno me sramota da pišem o stvarima koje su iznete na zadnjem UO, a iskreno neznam odakle da počnem!
Meni najviše smeta način na koji će da pokušaju da otmu pare od društava koja su izmirila sva dugovanja i da vrate društvima kojima se duguje ko zna od kad i ko zna koje pare!

Khalil Gibran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 31.01.2014. 13:28
|

Lovčina

|
Podnecemo prijavu i traziti REVIZIJU citavog poslovanja L.U.!!!!
Takodje ce biti podneta prijava zbog nenameskog trosenja para drustava i trosenja para mimo finasiskog plana...............
rebalans nikada nije radjen i videce se vrlo brzo kuda se novac odlivao.......ko je za to odgovoran i ko ce novac morati da vrati u kasu............... |
|
|