Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
Nadrljac
 U rukama Mandušića Vuka,svaka puška biće uboita!

Novi članovi treba prvo da se upišu na temi 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

charuga
 glasam za poluautomatsrbijalov
thumbs.dreamstime.com/thumb_197/1192932498pYW9Xm.jpg
..............

Rade kamenorezac
 Ja glasam za polozaru kalibra 12,ma da sam prosle nedelje pucao iz jednocevke au strava.

nedzad
 koristim automat pre da mi se dvocevka vise svidj i to bokerica. ali tu je sto je, pa sad koristim ruski automat, koji je jako los uradjen.
Dobar Pogled

Sniper Hunter
 Koji ruski automat koristis spagina ili ak47??

AcaNik
 ak-47 je automatska puska;)

Sniper Hunter
 Koristi automat?????Hmmm

petar
 Ma koristi petometku ruskinju sigurno, kakv bre automat, sta lupate! Smean
Konverzaciju vrsiti u granicama pristojnosti
Srbijalov Admin Tim

Just like old times!

Sniper Hunter
 Petre ovde niko ne lupa pripazi sta pricas prvo nismo ovce cuvali zajedno da bi nam se tako obracao samo smo komentarisali sta je kolega komentarisao nisam ja rekao da lovim "automatom"nego kolega nedzad znaci nisam komentarisao tvoj post i zato pusti coveka da on odgovori.

canis aureus
 ... i samo za njih koji ...
http://www.youtub...re=related

iveli

petar
 Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio, nije mi to bila namera, hteo samo da se nasalim...Sad
Just like old times!

Jank
 Iza avatara se kriju, mladi, srednjih godina i naravno mi veterani....Naš jezik je veoma bogat raznim lepim i ružnim rečima.....Zašto da jedni drugima govorimo ružne reči a tu smo da bi se zabavili....Lepše je sa biranim rečima....Ovde smo svi kolege-lovci pa i budimo takvi tolerantni, veseli, zanimljivi a nikako grubi u komunikaciji...:uF
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

petar
 Potpuno si u pravu Jank, izvinjavam se svima jos jednom...B)
Just like old times!

Jank
 Čini mi se da je Lala to objasnio pa zato želim samo da dodam moje viđenje o poluautomatima. Zakon o oružju ili kako se već zove kaže da se za lov mogu koristiti sačmarice sa najviše dve cevi. Obzirom da poluautomat može da primi 5 patrona što znači da zaredom može da ispali isto toliko metaka. Kada su se pojavile ove popularno nazvane petometke koliko se sećam osamdesetih godina vlasnici su bili u obavezi da im ovlašćeni servis ugradi graničnik u tunelu za smeštaj patrona tako da puška može da primi samo 2 patrona. Danas se to čini mi se ne radi iako zakon to nalaže.....
Ali realno gledano za pucanje fazana ili neke druge ptičice dovoljno je i dva patrona a ako promašiš pusti ga neka ode valjda je to sportski .....
Jedino se dobija na vremenu jer nema prepunjavanja pa može da se puca na nekog eventualno novog fazana ili zeca....
Naaaaajomiljenija mi je ruska položara sigurna, laka za održavanje, a i kad s njom padnem usred blata nije mi krivo.....lovac

petar
 Po meni petometka nije sportsko, ne daje sansu divljaci, dok recimo "dvocevke" ili pumparice su nesto drugo, jer ima repetiranja ili imas samo dva metka. Vidjao sam lovce, starije koji nose 20ticu, jednocevku, prelomi, stavi jedan metak i to je to, sportski, pre svega...
Just like old times!

nedzad
 jeste drugari ja razumem za salu, upravu je drugar SniperHunter, polu automatska, ali navikom kazemo automtska. (sto nije pravilno)
Pozdrav

Boban
 Ja imam i jednocevku i dvocevku i petometku i sve su mi podjednako drage i dobre.
Petometka je po novom zakonu blokirana na 3 odnosno 2 metka
ko nije znao sada neka zna u slucaju da vas sretne lovni inspektor ili policija i ustanovi da vam puska nije blokirana kazna je velika i uz to krivicna prijava pa vi sad vidite.Ja licno pucam sa dva metka jer i nestignem da opalim treci na ptice.

charuga

petar kaže:
Po meni petometka nije sportsko, ne daje sansu divljaci, dok recimo "dvocevke" ili pumparice su nesto drugo, jer ima repetiranja ili imas samo dva metka. Vidjao sam lovce, starije koji nose 20ticu, jednocevku, prelomi, stavi jedan metak i to je to, sportski, pre svega...

moj kolega lovac,komsija, ima berettinu pumparicu,puca i repetira istom brzinom kao i ja sa poluautomatom...
..............

Jank
 Bobane potpuno se slažim, za pucanje na svaku leteću metu imamo samo par sekundi, prvo nišanjenje i opaljenje, pa zatim drugo, za treće pucanje ptica je već na dovoljno bezbednom rastojanji....nije u dometu...u mojoj grupi od nas šestorice trojica nose jednocevku a gotovo svi imaju po više sačmarica u raznim kalibrima....B)

Boban
 Sve zavisi ko je kakav lovac i naravno strelac,ako nezna da gadja nepomaze ni rucni top, dosta lovaca je da kazem drcno za odstrelom ali boze moj.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,898 posete www.srbijalov.com