Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gold Hawk Krušik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gold Hawk Krušik
kelt
 kaki prodavci, uglavnom lelemudi. ja jednom u nasoj cuvenoj bg prodavnici doziveh da prodavac nema pojma da razlikuje prstenove za sinu od prstenova za QR leupold bazu. kaze ima ovaki a ima i neki siri valjda su za baterijsku lampuGrin a jednom jedva da ubedim nekog lika da kapisle ne proizvodi winchester vec su samo tipa winchester 209 a moz da ih proizvodi i janko i marko, majka mara i seka persaGlavu o zid
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

stefan092
 Ja sam probao Silver Hawk, nisam imao priliku da pucam njime na DS ali sam zato na stelistu ispucao 30-etak kom. Iz 3 razilicte puske i sve tri su dale dobar rezultat. Daljina 45-48m, centar mete 10x10cm svi pogoci su bili unutar tog kvadrata i koji centimetar levo desno.

velja
 juce kupih 2 kutije SILVER HAWKa....malo pre sam otvorio jedan patron,da vidim sta je unutra....olovni proektil od 18gr ima sasvim drugacija krilca od GOLD HAWKA, verovatno neka nova konstrukcija,u cauri nije bilo onog papirnog valjcica kog sam ranije nalazio u GOLD HAWKU,verovatno je ovo neka nova serija i po meni izgleda odlicno...krilca stoje pravo,i nisu iskrivljena u stranu kao kog starije serije GOLD HAWKA,mislim da ce lepo stabilisati proektil....sutra cu testirati preciznost na 50 i 75 metara
8x57jsStari

HANTER
 To su nova krilca-stabilizator koja nece kao predhodna da legnu direktno na kapislu, što je sa ranijima bio problem i kod sagorevanja baruta. Testiraj i videćeš da su rezultati fenomenalni, ja sam imao prilike da čitam izveštaj sa testa i mislim da koriste trap barut, dobro sagorevanje, brzine su činimi se bile oko 460m/s ujednačene a pritisci oko 530 bara ali nemoj me držati za reč ima skoro godinu dana kada sam video izveštaj. Inače novi i silver i golden koji se pakuju u zadnje 2 godine totalno su drugačiji od predhodnih, pre svega što se tiče balansa nema više tumbanja
MIHAJLO

Macvanski lovac
 Vrlo zanimljivo,korisno i pozitivno saznanje Odobreno ako je sve tako,imacemo dobar domaci metak,koji ce sigurno biti jeftiniji od stranih potkalibarnih zrna...videcemo sta ce biti u praksi,cekamo da kolega @velja iznese utiske a ja cu sigurno isprobati cim kupim Smile
Rodjen da budem lovac

ivanfox
 Krušik bi trebao malo da poradi na reklami silvera i golda posle njihovog restajlinga koji nagovestava dobar metak a mogli bi i po nesto jos da promene u samoj konstrukciji zrna. Recimo Sauvestre u stndardnom 12/7o kalibru projektil ima 26g i to je u odnosu na 18g silvera poovelika razlika procentualna e sada da li su francuzi preterali(što ne verujem) ili su konstruktori iz Krušika "štedeli" iz ko zna kojih razloga diskutabilna je stvar.
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

Tomash
 Evo iskustva iz prve ruke za taj novi Silver hawk:
Po zavrsetku lova na DS prosle nedelje, htedoh da isprobam dve vrste kugle sto sam poneo taj dan u lov, Fiochi Breneke 31g. za polucok, i Silver hawk za Pun chok, polozara M75.

40-tak metara, bagrem 15-tak cm u precniku, gadjam u rasljanje.

Fiochi iz desne cevi pogadja 15-tak centimetara u desno u granu sto se raslja i otkida je ( znaci tih 15 cm + 7 cm od sredine bagremika=22 cm u desno pobegao iz poluchoka)

Silver Havk pogadja u stub bagrema jedno 3cm u desno od sredine, ali to je mizerno odstupanje na 40m iz neolucene cevi.Ulazna rupa odgovara precniku zrna, sa zadnje strane razneo, rupcaga prava, znaci dobro ga otkinuo, nismo mogli da verujemo. Svi me ubedjivali da je to slabasno za DS, a kad smo videli sta je uradio, sad bi svi da probaju.

Mnogo manje drma nego Fiochi kugla sa Breneke tipom zrna, ja prezadovoljan ucinkom na bagremu, a Boga mi i preciznoscu.

Iako vazi ona: jedna lasta ne cini prolece, ovaj Silver Hawk obecava, ispucacu ga jos posle Nove Godine, nadam se da ce ostati ovakav utisak o ovom domacem patronu Smile

vlada lovac
 Tomash dobro je cuti da nova serija Silver Hawka lepo radi iz tvoje polozare, ali pravu sliku pogodaka imaces tek sa nekoliko ispaljenih metaka iz iste cevi, minimum tri, pa isto toliko iz druge cevi, po mogucstvu sa naslona, tek tad ces videti koja cev bolje grupise i videti sta tvojoj puski odgovara, 40m nije malo, ako na toj daljini imas dobru grupu pokusaj i na 50 pa i na 60, ima to zrno dovoljno snage

nidzamotocross
 Sad ste me zainteresovali. Prvom prilikom uzimam novi Silver da probam. Najvise me je plasio taj kartonski valjcic...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 Izgleda da su ti kartonski valjcici bili i u nekim drugim krusikovim mecima. Double Ball recimo.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

stefan092
 Ja mislim da su ti kartonski valjci sluzili kao granicnik, da krilca projektila ne legnu preko inicijalne kapisle. kod ovog novog projektila krilca su "izrezana" u sredini i ne mogu da smetaju i zato ih vise nema. To je samo moje logicno razmisljanje mozda gresim. Ali sam ja i pre imao korektne rezultate sa silver HAWKom.

velja
 kolege danas u povratku iz lova,postavismo metu drugar i ja...precnik kruga 30cm....daljina 60 metara,pucano iz ruke...ali nazalost imali smo samo 3 SILVER HAWK patrona,drugar pucao sa BRNO kombinacijom.na kojoj je montirana crvena tacka,a ja sa polozarom MERKEL SUHL 8 kal 12/70...ovaj u samom centru je pucan iz brno zh kombinacije a ovi levo su moji iz merkela
velja priložio:
3561cimg2153.jpg

8x57jsStari

nidzamotocross
 60m? Odobreno

Lepo bi bilo da se proba bar 5+ komada, iz jedne puske, jednog čoka iz naslona. Baš dosta su ova dva odletela gore levo. Ali ovaj iz Brna ga sastavio za medalju. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

velja

nidzamotocross kaže:
60m? Odobreno

Lepo bi bilo da se proba bar 5+ komada, iz jedne puske, jednog čoka iz naslona. Baš dosta su ova dva odletela gore levo. Ali ovaj iz Brna ga sastavio za medalju. Bravo 2
probacu obavezno,6 kom iz jedne cevi,pa 6 kom iz druge ...cim izbavim malo vremena Smile
8x57jsStari

Macvanski lovac
 Kolega sa kombinacijom bolje gadja sa "silverom" nego sa karabinskim zrnom Smile sigurno da svako mora probati sa svojom puskom da bi znao na cemu je,kako nosi,ali mnogo mi ovo ode gore levo Hmmm
Rodjen da budem lovac

velja

Macvanski lovac kaže:
Kolega sa kombinacijom bolje gadja sa "silverom" nego sa karabinskim zrnom Smile sigurno da svako mora probati sa svojom puskom da bi znao na cemu je,kako nosi,ali mnogo mi ovo ode gore levo Hmmm
i meni..stavio sam truglo musicu duzine 6 cm mozda je zbog nisana moracu da ga skratim na 1 cm...mislim da je to glavni razlog
8x57jsStari

velja

Macvanski lovac kaže:
na pusku sam stavio truglo musicu koja je duga citavih 6 cm...mislim da je ta musica na mojoj pusci glavni krivac....
8x57jsStari

Neca92
 To sto je duza moze da ti da samo bolje rezultate u ovom slucaju, naravno, ako je lepo postavljena...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

vlada lovac
 60m nije uopste malo za pucanje iz ruku, cak je pogodak iz polucoka zadovoljavajuci na 20cm od centra, sledeci test samo sa naslona i bar po tri metka iz jedne cevi (jos bolje 5), kad uzmes prosek imaces pravu sliku pogodaka. Ako nisi zadovoljan samo iz jedne cevi, menjaj municiju samo u toj cevi pa opet u metu sve dok ne pronadjes odgovarajuci metak i svedes ih da biju priblizno u jednu tacku

-ANUBIS-
 [xhide]Kolega a kada to sve uradis 5 iz jedne 5 iz druge pa ako imas jos promenjive cokove jos jedno 5-10 komada pa svedes odgovarajucu grupaciju ima tako jako da te boli po novcaniku Shockda veruj mi bolje da ni neznas kako ti bije puska da ides u lov na blefGrinSmeko(normalno salim se treba covek to odraditi ali istina skupi ti testovi svaki havk 150 din pa puta 10-15 ebem li ga pola prasetaRaanjHarmonikaKolce[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,677 posete www.srbijalov.com