Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Divokozu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Divokozu
neso
 Pa ima ih blizu skijališta sve se cijene kreću od samog centra 30 Eura 2-3km 25 i 20 eura malo dalje. Ako si kolima nemaš nikakvih problema a ima stalni prevoz do skijališta. Samo treba rezervacije riješiti unaprijed, ja ti tu mogu pomoći ako se odlučiš.

Pozdrav.

Lovac Stari
 img839.imageshack.us/img839/2861/p1020703b.jpg
Ja sam naisao na sveze tragove u nama susednoj i bratskoj drzavi.
img5.imageshack.us/img5/5190/p1020696zs.jpg
A predeli i vrhovi tek tako.
img440.imageshack.us/img440/6540/p1020697l.jpg
Raj i melem za dusu i telo.
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 I sta bi posle tragovaStari?Grin

Lovac Stari
 img180.imageshack.us/img180/2678/p1020701x.jpg
Da bi se nesto videlo ili eventuelno ulovilo mora malo i planinarenja.
img828.imageshack.us/img828/6451/p1020704l.jpg
Ili nesto ovako, ima i merdevina na 1700 metara!
img189.imageshack.us/img189/3766/p1020725s.jpg
I u trecem pirsu konacno prilika za pucanj!
Puce puska, zrno izlete i kad tamo ocekujemo da ugledamo divljac, ono samo crvenkaste fleke na snegu Stari. E deda deda Jaooo.
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 Nisi dobroLupaa?hoce to kada mnogoCompGrinlovac

Lala
 Stari, jel mene to oči varaju, ili ti se džemper na stomaku malo ispupčio? Lupa Smeko
Mislim da bi ti trebao 2 puta nedeljno na 1800 m n/v, ubrzanim tempom, radi linije!
A kad se setim kakav si maneken bio na naslovnoj strani hehehehehehehePodrka
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac Stari
 img51.imageshack.us/img51/1152/p1020715d.jpg
Dobro je da strci nesto na 110kg Grin.
Ali tamo gde ja stanem i nogom prodjem, hm mnogima bi noge klecale!
Nego ova fotka bi mozda bila idealnija ali za moj osobni Album
PozzzStari
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 To a taman pomislih da Stariispao iz formeGrincestitke na odstrelu i Bravo 2

Lala
 Ma fotomontaža je to Smeko
Bio je na sajmu jedan džemper dobar, koji 'otvara' u struku Presrean
Gaga legenda Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Cestitke Stari.Ajde vadi jos iz arhiveBravo 2
Dobar pogodak

nenadx
 Evo zanimljive knjige iz 1938.Jos tada je autor dao zanimljiva gledista na ovu divljac.Recimo,prebrojavanje po njemu je najpreciznije u doba prska(parenja).Dalje jos tada je naveo da je prirast 24%(sada se navodi 20%).Za odstrel je preporucivao samo 50% od prirasta...Lovokradice je delio na dve skupine...iz strasti,koji love radi trofeja i one iz koristoljublja, koji tuku sve sto izadje....Nije preporucivao prihranu.....Nacin lova na dk..mali pogon,privlak i zaseda..Lov kerovima je smatrao zastarelim i nedopustivim u uredjenim lovistima....
i51.tinypic.com/2m2gbk5.png
Dobar pogodak

Lovac Stari
 img51.imageshack.us/img51/584/p1020734n.jpg
Ovo zensko jare Divokoze, zivi sada drugi zivot u jednom domacinstvu. Inace ovo jare je imalo na zadnjem delu tela preko stotinu (Krpelja) pala mu je zadnjina i majka ga ostavila, pronasao ga je lokalni seljak i uspeo povratiti u zivot. Sada je kucni ljubimac.
Ali vidno je zaostalo u razvoju tako da nikada nece biti zdrava i prava Divokoza.
Dobar pogled.

nenadx
 Siroto jarence..Eto sta ti je ekologija,da ima vise jarebica kamenjarki,bilo bi manje i krpelja....
Evo slike iz 1931.sa Prenja.Lov je bio u vreme prska,a brojnost populacije je bila oko 1.100 primeraka.Prenj je inace bio rasadnik kvalitetnih divokoza u bivsoj jugi,..a i sire
i53.tinypic.com/5mw940.png
Dobar pogodak

neso
 nenadx - ja sam odlučio da ne budem više skroman lovac. Ćutim i gledam kako se ljudi hvale a ja kao to neću. Na jednom forumu su me pitali dali sam ikada vidio divokozu. Mislim da ga poznaje Lovac Stari a ime mu je Janez. Zato sam odlučio da vam postavim sliku lovačke sobe ( zid 1 ) - divokoza gdje ima više zlatnih trofeja divojarca i jedan divokoze kao i zlatni trofeji vuka.

img820.imageshack.us/img820/7228/slika008m.jpg

Sniper Hunter
 Neso svaka cast imas i cime da se pohvalis B)

Lovac Stari
 Zavidna kolekcija Neso B).
E sada neznam na koga mislis to sa hvalenjem?
I odmah da stanem u odbranu kao covek-lovac a ne kao drveni advokat kolege Janeza ;).
Janez je jedan od retko korektnih Forumasa koje sam do sada upoznao, a upoznao sam ga ne ovde ili onde nego pre tri godine na Slovenackom Forumu.
I na da sve je veliki poznavalac lova i Gams populacije.

I jos nesto ja sam ravnicarski lovac koji zivi u Alpskoj republici i do sada sam odstrelio samo tri grla ove plemenite i atraktivne vrste! E sad ima i onih koji mogu da izdvoje i vise od 1.000 godisnje i pucaju jaca grla i vise komada Divokoza.!

Normalno tacku na ovakve lovove nismo stavili.

Neso a sada pusti i druge zidove da vidimo Stari.

Pozzz i dobar pogled.
Dobar pogled.

nenadx
 Ipak bih prokomentarisao,mada sam u nedoumici.....Ovde smo da razmenimo misljenja,saznanja...ali po starom lovackom obicaju i da zadovoljimo bar deo naseg ega.Neko vise,neko manje...i tu je zamka pogresnog tumacenja,....Neso kako god,lepo je sto si se resio da podelis deo kolekcije sa nama i sto ces nadam se jos toga,zato smo ovde.B)
Meni licno je zanimljivo da se malo poprica o trofejima....Onaj desni trofej koze je bas dobar i naravno jos par veoma zanimljivih trofeja(koliko se moze videti,ovako u grupi)....Ili recimo vuk,koliko bodova?ranije smo videli da je na fotki veoma krupan....Pozdrav.
Dobar pogodak

neso
 Lovac Stari, nemojte me pogrešno shvatiti, na Vas baš nijesam mislio, to je bila rasprava o lovu na divokozu kako Janez lovi divokozu sa čeke, koja ima krov stolicu i sve udobnosti za lovca, što je kod nas nezamislivo. Lov na divokozu kod nas je avantura, hodanje nekoliko dana, rizici, penjanje liticama, spavanje u šumi itd.

Ništa lično vjerujte, i čestitam na trofeju.

Pozdrav,

Nenadx u nedostatku sam sa vremenom javiću se.

Joe the hunter
 Eto moje jedne od pre 30 godina.(Triglav)
[img][/img]
Joe the hunter priložio:
divokoya.jpg

nenadx
 Bravo,bravo,zaista lep trofej...mada i ona dva sa straneB)I prica uz sliku bi verujem bila zanimljiva.
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,121,742 posete www.srbijalov.com