Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CiC Kriterijum!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CiC Kriterijum!
punisher

temudjin kaže:
Čitam i vidim da pojedini ljudi mnogo vole da pišu o stvarima o kojima ne znaju mnogo (da ne budem grub i napišem ništa).
No redom da postavim pitanja:
Za Lalu:
- koja je razlika izmedju ocenjivačkog lista i trofejnog lista,
- koja je razlika između privremene i konačne ocene;
- koja komisija je nadležna za lovačke trofeje;
- ko, kako i zašto proglašava nacionalnu i svetsku listu.
Za Punishera:
- koja je razlika između predistražnih radnji i tužilaštva ;
- koja je razlika između lovne tajne i poslovne tajne;
- koja je razlika između Interpola i Euripola;
- koja je razlika između James Bonda i Vladimira Putina.

Temudjine ima jedna stara izreka koja kaže "Kad već nisi pametan a ti bolje ćuti" Već sam ti rekao jednom da si interesantna ptičica a još interesantnije bi bilo i tebe malo protresti i tvoje putešestvije po zemlji Srbiji... Imao bi i ti možda istražnim organima šta da kažeš. Ali ne o posmatranju ptica već o nekim drugim stvarima.
U pogledu lovne tajne da odgovorim da je to jedna ordinarna glupost pogotovo ovo o čemu mi pričamo. Ovde se radi o činjenici da je LSS otvoreno prikrivao papire koji u naravi predstavljaju dokument nastao vršenjem krivičnog dela, pa je od toga iz ko zna kojih popularističkih razloga ili želje da se obračuna sa pojedincima u LSV napravio kao neku "lovačku tajnu" pa je kao onda skinuo veo sa te tajne pa je brže bolje objavio na svom sajtu u maniru špijunskih romana. Gospodo iz LSS morali ste se obratiti otvoreno tužilaštvu ili MUP-u. Ovde nema poslovne tajne da ponovim već o dokumentaciji koja dokazuje postojanje krivičnog dela o Temuđine neznalico.... Odoh da gledam Radašina i IP Mena pa ću se vrnem posle da prozborim još koju sa tobom o Temuđine RaspućineGrin

temudjin
 Zoranep. Pitanja su postavljena ali odgovora nema, nema, nema... 99% ha, ha,ha...

punisher

temudjin kaže:
Zoranep. Pitanja su postavljena ali odgovora nema, nema, nema... 99% ha, ha,ha...

Falsifikovanje službene isprave
Clan 357.
(1) Službeno lice koje u službenu ispravu, knjigu ili spis unese
neistinite podatke ili ne unese važan podatak ili svojim potpisom, odnosno službenimpecatom overi službenu ispravu, knjigu ili spis sa neistinitom sadržinom ili koje svojimpotpisom, odnosno službenim pecatom omoguci pravljenje službene isprave, knjigeili spisa sa neistinitom sadržinom,
kaznice se zatvorom od tri meseca do pet godina.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog clana kaznice se i službeno lice koje
neistinitu službenu ispravu, knjigu ili spis upotrebi u službi kao da su istiniti ili koje službenu ispravu, knjigu ili spis uništi, prikrije, u vecoj meri ošteti ili na drugi nacin uini neupotrebljivom.
(3) Odgovorno lice u preduzecu, ustanovi ili drugom subjektu koje
ucini delo iz st. 1. i 2. ovog clana kaznice se kaznom propisanom za to delo.

Gospoda koja su potpisala dokumet kod ocenjivanja upravo su počinila ovo krivično delo.Tako da se tu nema šta dodati niti oduzeti o Temuđine Raspućine.

temudjin
 Temudjine ima jedna stara izreka koja kaže "Kad već nisi pametan a ti bolje ćuti" Već sam ti rekao jednom da si interesantna ptičica a još interesantnije bi bilo i tebe malo protresti i tvoje putešestvije po zemlji Srbiji... Imao bi i ti možda istražnim organima šta da kažeš. Ali ne o posmatranju ptica već o nekim drugim stvarima.
U pogledu lovne tajne da odgovorim da je to jedna ordinarna glupost pogotovo ovo o čemu mi pričamo. Ovde se radi o činjenici da je LSS otvoreno prikrivao papire koji u naravi predstavljaju dokument nastao vršenjem krivičnog dela, pa je od toga iz ko zna kojih popularističkih razloga ili želje da se obračuna sa pojedincima u LSV napravio kao neku "lovačku tajnu" pa je kao onda skinuo veo sa te tajne pa je brže bolje objavio na svom sajtu u maniru špijunskih romana. Gospodo iz LSS morali ste se obratiti otvoreno tužilaštvu ili MUP-u. Ovde nema poslovne tajne da ponovim već o dokumentaciji koja dokazuje postojanje krivičnog dela o Temuđine neznalico.... Odoh da gledam Radašina i IP Mena pa ću se vrnem posle da prozborim još koju sa tobom o Temuđine RaspućineGrin[/quote]

Kada neko zna onda stvrno zna. Svaka časti i počast. Predlažem kanda(har) da čovek pre pritiskanja tastature prstom - isti stavi na čelo i malko razmislo - malko se raspita na ozbiljnim mestima i aha. Mnogo zanimljivih stvari se može saznati, naročito o radu nadležnih državnih organa kako plove i kako love generalni inspektori, kako ogovaraju nadležni za Novi Kneževac iz Kikinde, šta radi sudska policija u Madjarskoj, kako se donosi zakon, kako nastaju pravilnici a kako uredbe ... O neznalici ili znalcu... moje reference su svetske a tvoje .... neznalico

zoranp
 - koja je razlika izmedju ocenjivačkog lista i trofejnog lista,
- koja je razlika između privremene i konačne ocene;
- koja komisija je nadležna za lovačke trofeje;
- ko, kako i zašto proglašava nacionalnu i svetsku listu.

..na ova su odgovori svi na ovoj temi

- koja je razlika između lovne tajne i poslovne tajne;

..moja firma ima poslovne tajne i one se dele sa nama zaposlenicima, a mi ih čuvamo ( to su uglavnom tajne uspeha i unapređenja pred konkurencijom , a ne tajne bruke i sramote pred javnošću), šta je sa lovčkim savezom i jeli on to prerastao u neku kompaniju ???

..drugo će ti već kolega odgovoriti..moj presvetli i premudri temudjine Kiss..

MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin
 Zoranep, zašto nema odgovora na postavljena pitanja!!

punisher
 Uzmimo za primer jedan hipotetički slučaj.
Sekretar LSS na osnovu podataka kojima raspolaže a vezani su za ovu bruku i sramotu oko ocenjivanja, i na osnovu papira sa kojima raspolaže, a pošto je on jelte službeno lice, sačini krivičnu prijavu jer, jelte ima na to pravo ali i obavezu, pa je podnese u MUP RS. Ovi je evidentiraju, proslede tužilaštvu sa propratnom dokumentacijom a ovo ukoliko smatra da po istoj treba postupiti, vraća natrag MUP-u na obradu i saslušavanje svih odgovornih lica i prikupljanje sve neophodne dokumentacije. A može Sekretar LSS direkt da istu podnese i tužilaštvu.
E sad kada se postupak okonča i tužilaštvo kompletira dokumentaciju ide se u istragu. U toku istrage se obavljaju istražne radnje i saslušavaju sva lica i po potrebi obavlja veštačenje. Potom se spis vraća tužilaštvu koje može ili tražiti dopunu istrage, ili ići na optuženje ili obustaviti postupak. Ako ide na optužnicu ili optužni predlog, zakazuje se glavna rasprava pred sudom i suđenje počinje i okončava se ili osudom ili oslobađanjem. Tako stvari stoje moj Temuđine Raspućine.
E sad je pitanje da li Sekretar LSS ima mooda da tako nešto i uradi ili da samo truća praznu slamu ovde i razvodnajva diskusiju. To ti meni reci prijatelju moj. Ako nemaš odgovor ne traći mi vreme za džaba.

zoranp
 ..pa čitaj brate..valjda znaš čitati??..kad ima nešto napisano onda se čita ili ti više voliš blanko???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin

zoranp kaže:
..pa čitaj brate..valjda znaš čitati??..kad ima nešto napisano onda se čita ili ti više voliš blanko???

I šta je to napisano što ti smatraš odogovorom.
Ocenjivački list!
Trofejni list!
Račun!
Dozvola za lov!
Izjava stručnog pratioca!
Oćeš još...

temudjin

punisher kaže:
Uzmimo za primer jedan hipotetički slučaj.
Sekretar LSS na osnovu podataka kojima raspolaže a vezani su za ovu bruku i sramotu oko ocenjivanja, i na osnovu papira sa kojima raspolaže, a pošto je on jelte službeno lice, sačini krivičnu prijavu jer, jelte ima na to pravo ali i obavezu, pa je podnese u MUP RS. Ovi je evidentiraju, proslede tužilaštvu sa propratnom dokumentacijom a ovo ukoliko smatra da po istoj treba postupiti, vraća natrag MUP-u na obradu i saslušavanje svih odgovornih lica i prikupljanje sve neophodne dokumentacije. A može Sekretar LSS direkt da istu podnese i tužilaštvu.
E sad kada se postupak okonča i tužilaštvo kompletira dokumentaciju ide se u istragu. U toku istrage se obavljaju istražne radnje i saslušavaju sva lica i po potrebi obavlja veštačenje. Potom se spis vraća tužilaštvu koje može ili tražiti dopunu istrage, ili ići na optuženje ili obustaviti postupak. Ako ide na optužnicu ili optužni predlog, zakazuje se glavna rasprava pred sudom i suđenje počinje i okončava se ili osudom ili oslobađanjem.
Tako stvari stoje moj Temuđine Raspućine.
E sad je pitanje da li Sekretar LSS ima mooda da tako nešto i uradi ili da samo truća praznu slamu ovde i razvodnajva diskusiju. To ti meni reci prijatelju moj. Ako nemaš odgovor ne traći mi vreme za džaba.

Kao što rekoh kad čovek ne zna onda ne zna i nemoj da gubim vreme.
Podsećam treba da se čoveka malo raspita jer kada piše stvari kao gore navedeno onda sledi ... neznalico .. sveznalico..

zoranp

temudjin kaže:

zoranp kaže:

I šta je to napisano što ti smatraš odogovorom.
Ocenjivački list!
Trofejni list!
Račun!
Dozvola za lov!
Izjava stručnog pratioca!
Oćeš još...

...dobro pitanje gde je sve to?? ..sviđa mi se kako razmišljaš..Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin
 Neko je nešto napisao i to lažno. E za takve stvari se odgovara. I to pojedinačno ali bogami tu je i vlasnik koji će morati da malkice pojasne neke propuste u radu ovog foruma.
Opet se izvinjavam svim dobronamernim lovcima ali ovde se radi o uvredi časti a čast je jedino što čovek ima jer sve drugo mu uzima (ne)pravna država.

zoranp
 ...ko kolega mi ili vi ili oni....koooooo...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoranp
 hoćete li prepošteni kolega da vam ja kažem šta su gospoda koju vi dobro znate uradila mojoj časti!!!! Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

slavaplana
 Temudjine DA ili NE??????

punisher
 Temudjine
Ako ja treba da ovde tebe učim tvoj posao onda nije je to žalosno. Fotelja u kojoj sediš dala ti je određena prava ( voćnjak u B. Palanci ) ali i određene obaveze. A to je da časno i pošteno radiš svoj posao jer se sve na kraju svede na čast i obraz. Ili ih imaš ili ih nemaš. Ali mi molim te nemoj više palamuditi i glumiti poštenje jer ti to ne pristaje. Pusti me tih tvojih priča za laku noć i dobro jutro nego lepo tastaturu pred sebe i piši. Ali ne ovde već tamo gde treba da pišeš. Ne sramoti se jer si više provaljen i naporan pokušavajući da se opereš pred lovačkom javnošću.

marcony
 Bravo 2 malo konkretnih stvari

temudjin

punisher kaže:
Temudjine
Ako ja treba da ovde tebe učim tvoj posao onda nije je to žalosno. Fotelja u kojoj sediš dala ti je određena prava ( voćnjak u B. Palanci ) ali i određene obaveze. A to je da časno i pošteno radiš svoj posao jer se sve na kraju svede na čast i obraz. Ili ih imaš ili ih nemaš. Ali mi molim te nemoj više palamuditi i glumiti poštenje jer ti to ne pristaje. Pusti me tih tvojih priča za laku noć i dobro jutro nego lepo tastaturu pred sebe i piši. Ali ne ovde već tamo gde treba da pišeš. Ne sramoti se jer si više provaljen i naporan pokušavajući da se opereš pred lovačkom javnošću.

Hvala na informaciji o fotelji, voćnjaku i obavezama, potom o imanju i nemanju, onda o pranju pred lovačkom javnošću. Opet nema konkretno šta je to... veruj da nemam zašto... Dosta rekla kazala, izvrtanja činjenica i još nešto ja ne glumim poštenje niti pokušavam da se perem. To sam što jesam i savetujem svakom da budi vrlo pažljiv da ne pređe tananu crtu posle koje sledi .... samo ZBOGOM

punisher
 Ip Men rekao je sad u filmu jednu jako lepu rečenicu: "Bez obzira kakve položaje u životu zauzimamo, svima nam je zajedničko dostojanstvo". A ja ću dodati i poštenje, čast, obraz. Ne volim kada neko vređa moje dostojanstvo i kada me pravi budalom. Kada se izruguje mojoj inteligenciji, kada sve obične ljude i lovce, jer ovo je lovački forum, pravi budalama i slepcima. Ako si mi pretio Temuđine grdno si se zeznuo, jer mi je pun kofer onih koji prete, busaju se u grudi, kriju se iza zvanja i fotelje. Svako neka brine svoju brigu, jer iza svakog od nas govore neka dela ali i nedela. Jedna od rečenica koje obeležavaju moj život je "Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života". Smeta mi kada se neko pravi pametan, a pri tom se krije iza nekih priča i pričica, doskočica, Kandahara, Ulanbatora, letećih ćilima i ko zna čega sve još ne. Dela koja činimo u životu govore za nas. Obični ljudi koje srećemo u lovovima, obični prizemni lovci su ti koji daju sud o nama i našem ponašanju. Voleo bih sada da vidim nekog od ovih što su sačinili ove sramne dokumente da siđu među obične lovce da čuju šta ovi o njima misle. Neće jer nemaju hrabrosti. Pa i ti Temuđine, čikam te da probaš, pa ćeš čuti šta se to misli i o tebi. Samo ne moj ići u lov kod dupeuvlakača koji se plaše tvoje funkcije nego kod običnih lovaca kojima ste se gospodo iz LSS i LSV zgadili i vi i vaše fotelje i kola i puške i fensi oprema i ponašanje i krkanje i dnevnice i fufice i veprovi i lisice i...

Lala
 Ja samo tražim da se smanji tenzija. Nigde nećemo stići ovako. Punisher, daj barem ti, za koga iz upisa vidim da si intelektualac, budi pametan, i ne dozvoli da budeš isprovociran.
Temudjinu sam rekao šta sam imao, moje mišljenje o svemu o čemu smo pisali. I lepo sam zamolio da me ne tera da mu brišem postove. Čoveče, zavadio si se sa kime god si stigao! Negativnu energiju unosiš. Budi makar mrvu konstruktivan u upisima, destrukcije mi je dosta.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,784 posete www.srbijalov.com