Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Koja rasa gonica je najbolja za DS

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Koja rasa gonica je najbolja za DS
Bata79
 A ovo je slika od njegovog sina kog su mi otruli u 2god. Inace je imao strasne predispozicije za dobrog kera! Prvi vepar je pao pred njim kad je imao 9 meseci, a u 1 i dva meseca smo odstrelili i prase! Imao je susreta i posle toga, ali sta da se radi!!!Pas
Bata79 priložio:
abcd0003_resize_1.jpg

misa 71
 Kod mene u Homolju dosta su zastupljeni Posavci .Evo slike posavaca od mog druga Ratka iz Tribroda LU Fazan Srednjevo .
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

misa 71
 Evo i drugog Posavca. Izuzetni kerovi ,,lovni,, prvenstveno za DS su obuceni .
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

slavko75
 BATO I MISO predivni posavci svaka cast PasTri prsta 2
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

lovdzij@
 Lepi kerovi,nema sta.Od koje su linije?
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

BojanKG
 svaka cast na kerovima B)
srbijalov markafazan

Bata79
 Moj mlad ker je bio od mog posavca iz Vlaotinca a majka mu je iz Medvedje kod Trstenika, ali stvarno ne znam od kojih je kerova jer je to jedan drug kupio!

kalabic93
 Ako neko moze da mi pomogne neka se javi? Smile
Poslednja opomena da se predstavite jos jedan upis bez predstavljanja sledi BANOVANJE!!
Srbijalov Admin Tim!

Savic Marko
 Posavski i srpski gonic su najjbolji po meni

bracailic
 Pozdravljam sve ljubitelje goniča a i one koji sa njima uživaju u viteškom lovu na svinje.
Da vam ispričam jedan moj razgovor sa jednim uzgajivačem trobojaca vezan za lov DS.
Preko interneta našao sam broj i iz čiste znatiželje pozovem ja i normalno predstavim se da sam mlad lovac i da volim trobojce, što je i tačno. Pitam g.dina da li ima koje štene na prodaju jer me interesuje samo lov DS. Kaže on meni da sam se na pravu adresu javio i da upravo tako nešto ima i da će mi prodati za malo manj cenu nego što radi. Pitam se ja zašto u sebi ali nikako odgovor da nadjemConfused.
Ništa nastavimo mi razgovor kaže lepo koje su vrline njegovih pasa i tako to ja onda lepo pitam, kada imate toliko dobru liniju za svinje, koliko odna u sezoni odstreljujute svinje B). Kad on meni kaže pa znaš nemamo mi toliko svinja u proseku 2-3 jer su u prolazu. Ja sam se onda nasmeja jer nisam mogao više da izdržim.SmeanSmean.
Posle toga ja sam se predstavio i rekao sam mu ko sam i da je nemoguće toliko da po sezoni imaju i da odstrele svinje a da tako dobru liniju za DS da ima. Rekao sam mu da su to bajke za malu decu i da samo neiskusan lovac i lovac početnik mogu da nasednu na ovu priču. I normalno čovek mi spusti slušalicu jer nije imao ni jedan argumenat za priču.
Nije pošteno sa moje strane što sam tako uradio ali znam vrlo dobro korz šta sam ja sve prošao kao mlad lovac,.... pa ako neko od mladjih kolega pročita ovo da ne naseda na svakojake priče, te ovo.. te ono.... ova linija je dobra.... ovaj ima ono .....ovaj ovo ....a svinja ni za leka.
A što se tiče ove tematike i stranice, moje neko mišljenje je da na prvom mestu imate dovoljan broj svinja, bilo da su u prolazu ili nastanjene na tome terenu. Zatim malo se treba povesti računa o genetiki pasa i njihovim precima šta se njima lovilo i kako su se oni pokazali.
Iskustvo moje grupe je sledeće. Za NAS i na našim terenima najbolje su se pokazali planinski goniči - alpinci i srpski trobojni gonič-trobojac.
Ove dve rase kod nas u grupi imaju prednost u odnosu na ostale rase, i verujte sasvim dobre rezultate postižemo. A da ne budu to samo prazne priče ja ću da se nadovežem na moju omiljenu stranicu o trobojcu , većinu slika iz lova imate tamo i siguran sam da ste većinom i pogledali. Za one koji nisu gledali bacite pogled i videćete da sa ovim rasama, uz naše zalaganje zaista postižemo veoma dobre rezultate.
Pozzzz od mene.

lovdzij@
 E kolega,puni su oglasi takvih koji prodaju maglu.Jesu im kerovi lepi nema sta,ali na teren,cista nula.Naravno svaka cast izuzecima!!PozdravPra tri godine nadje moj drugar oglas u zovu,stenad trobojca ovo ono,i resi da kupi.Zapalimo mi kolima 130 kilometara u jedan grad kod tog "poznatog"odgajivaca trobojaca.Tamo ne mozes dodji do reci od tog "odgajivaca"Avioni,kamioni,m..a,sarme,daleko biloNjanjanja2Vidim ja da nema od toga nista,ali dopalo se stene mom drugaru i kupuje ga pa zemlja da se okrene naopako.100 eura dade coveku uze stene i mi nazad kuciFrownPosle par dana,pogleda stene jos jedan drugar i hoce i on da kupi isto takvoFrownOpet ja vozim,opet 130 kilometara,opet avioni,kamioni,m..a,sarmeFrownAli sad stene 130 eura jer to je bas ostavio za njegaConfusedConfusedali ajde posto vidi da volimo daj da nam ucini!!!!Ti kerovi su strvljeni jedno 30 puta na razne divljaci,vodjeni i nocu i danju na teren,ali nikad nisu otisli dalje od 100 metara od lovca!!!Izvedu ih na smotru da dobiju uslovne rodovnike,oba kera predgriz!!!!ConfusedEno ih sad kod babe od tog drugara,vezani ispod salasa,i laju na vrabce!!!!!Sta sam hteo da kazem sa ovom pricom????Dobro proverite od koga kupujete i sta kupujete,jer za dobrog svinjara je potrebna dobra krv!!!!I treba najmanje dve generacije u nazad da su bili svinjari pa tek da se ocekuje da moze od njih biti ker svinjar!B)Drugarski pozdrav za sve lovceBye

Predator

bracailic kaže:
Iskustvo moje grupe je sledeće. Za NAS i na našim terenima najbolje su se pokazali planinski goniči - alpinci i srpski trobojni gonič-trobojac.

Kolega, kakvi su za svinje srpski goniči u vašem kraju? Čini mi se da na jugu Srbije uglavnom njih koriste.

Sasvim prirodno

zexxx
 sta mislite o zastitnim prslucima za pse?ja sam ovo naso http://www.inexlu...pse-20033/ na netu...
samo smireno.....Grin

lovdzij@
 Pa nije to losa stvar,ali dodatno otezava rad pasa na terenu,bar kod mene.

bracailic
 za PREDATOR-a. Druže u mom kraju, tj udruženju a i šire koliko poznajem i čujem od lovaca nekako slabo su se ovamo pokazali srpski goniči u lovu na DS, ali su zato nenadmašni za ostalu divljač. Ima i izuzetaka, naravno kao i kod svih rasa ali znate i sami kada je jedan dominantan kao kod mene u grupi planinski gonič zv Packo, ostali su njemu u senci i ni jedan ne može da mu parira u traženju i pronalaženju divljih svinja. Jednostavno on je fenomen i drago mi je što sam od maldjih lovaca imao prilike da lovim sa takvim kerom.
A što se tiče komentara koji je postavio kolega ZEXXX mišljenja sam da to ne treba našim goničima, nemaju slobodu u pokretu u gustišima i nepristupačnim terenima. Slažem se šta je na to komentarisao drug lovd@a i da dodam da ni kod mene nema tih terena da bi se takva zaštitna sredstva korilstila, samo bi goniču otežavala. A da podsetim, pa ne koristimo mi rase tipa BULL-a ili dr za hvatanje svinja pa da nam trebaju ti prsluci......
Mi od goniča zahtevamo da po pronalaženju traga..... isti prati....javi....pronađe gde se krije....da je oblajava... pa ako sama ustane da je dobro goni.... a ostalo je naš problem i naša brigasrbijalov

Matdragan
 evo jedne moje slike

Zuban
 Pozdrav svim Kolegama koji obozavaju Lovacku "sinfoniju", Gonica. S obzirom da me vecina ovde ne poznaje. Zovem se Goran Zubanovic iz sela Porodin, blizu Svilajnca. Zivim i Lovim, pretezno u Nemackoj, gde se zanimam Lovom. Odnosno, po zanimanju sam Lovac. Godisnje lovim psima oko 40-60 lovnih dana na DS. Gde se odstrele 1600 do 2800 DS, u toku Sezone. Iz tog mog skromnog iskustva , posebno sa gonicima, dosao sam do zakljucka da u sustini nema nijedne izuzetne rase za lov ove divljaci. Naime ima izuzetnih Jedinki, kod svih. Ma da postoje male tendencije, odnosno vece sanse pogoditi "pravu" jedinku kod jedne rase naspram druge. U sustini, vecina se odnosi na sobstven ukus i izgled psa. Lovio sam sa Posavskim Gonicima, Balkanskim, Istarskim, Kopov, Nemackim (Trobojnim), Alpskim... Kada kazem lovio, odnosi se na vise jedinki za svaku rasu, a ne samo slucajno sa jednom jedinkom, koja nema nikakvu izkaznu vrednost za Rasu kojoj pripada! Kod Posavca i Kopov-a, su sanse vece "Ubosti" dobrog gonica na DS, nego naprimer kod Istarskog, Srpskog ili Nemackog, gonica. Zasto? Verovatno zato sto se uzgoj, vec duze vreme, usmeravao u tom pravcu. Ja trenutno posedujem Balkance, Tj. Srpske Gonice. U prvom redu zbog lova ali i zato sto mi se svidjaju kao pojava. Ali i u slucaju da zazelim imati neku drugu rasu, sigurno da bih i tada imao dobre Svinjare. Zato sto se nebih zadrzavao sa "Lepotom" i trazio adekvatne jedinke koje dobro love DS. U sustini, ako se sa Gonicima , zeli loviti DS, potrebno je pronaci odredjeni broj dobrih jedinki i za nekoliko generacija,rigoroznom selekciom, ucvrscavati radne osobine za DS. Naravno uz , malo zapostavljanje "Eksterijera". Dobro X Dobro, nedaje uvek samo dobro, ali je sansa mnogo veca! ..."Lepo" X "Lepo" nedaje skoro nikada Dobro ili bar vrlo,vrlo redtko... Vrhunski Rad i "Sjajni metal" redko idu zajedno... Sto dalje znaci da se u uzgoju treba opredeliti, prvenstveno za jedno ili za drugo...
A u slucaju da se negde pojavi Dobra i "Lepa" jedinkatreba je uvesti u uzgoj. ...i sa istom disciplinom, selektirati potomke kao i predhodno. Nazalost, skoro je nemoguce to raditi sam. Za takav poduhvat je potrebno udruzenje od vise vlasnika i odgajivaca itd...
Ovo je moje iskustvo i misljenje i ne odnosi se na nikog licno... Srecna nam predstojeca Lovna sezona na DS. i
Uvek Dobar Pogled.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Nikola Vojinovic
 Pozdrav Gorane ika

gledao sam vise Vasih snimaka iz lova, od tada imam zelju da Vas upznam, smatram da imate dosta iskustva u lovu DS kao i u radu sa psima! Sto se iz napisanog vidi, ako Vas nije mrzelo da citate predhodne postove, videli ste da sam upravo o tome pisao, kako o rasama pasa, tako i o uzgoju "svinjara"...
Razlika izmedju nas je sto vi lovite u lovistima prepunim DS i trazite je sa psima koji su pusteni da sami pretrazuju teren, dok se kod mene lovi iskljucivo na tragu DS, sto od psa zahteva utragu od nekoliko sati, a zbog konfiguracije terena, zahteva i dugo oblajavanje i dugo gonjenje...
Priroda, kerovi i lov!

Zuban

Nikola Vojinovic kaže:
Pozdrav Gorane ika

gledao sam vise Vasih snimaka iz lova, od tada imam zelju da Vas upznam, smatram da imate dosta iskustva u lovu DS kao i u radu sa psima! Sto se iz napisanog vidi, ako Vas nije mrzelo da citate predhodne postove, videli ste da sam upravo o tome pisao, kako o rasama pasa, tako i o uzgoju "svinjara"...
Razlika izmedju nas je sto vi lovite u lovistima prepunim DS i trazite je sa psima koji su pusteni da sami pretrazuju teren, dok se kod mene lovi iskljucivo na tragu DS, sto od psa zahteva utragu od nekoliko sati, a zbog konfiguracije terena, zahteva i dugo oblajavanje i dugo gonjenje...

Gosp. Vojinovic, da u pravu ste, potrebe su nam razlicite, pa su nam mozda i prohtevi razliciti. Ma da ipak ne prerazliciti. Dok su vama potrebni istrajni psi na dugim stazama, meni su prvenstveno potrebni "Pronalazivaci" DS. To znaci : ne pre dugo gonjenje ili istrajno teranje traga, daleko iz linije strelaca. U proslosti sa kupio nekoliko ulovljenih pasa kod nas. Ali bas zbog istrajnosti na tragu, od vise casova, na istom. Bili su za ovo podneblje neupotrebljivi. Zato sto su ovde lovista pod zakupom i obicno 400 do 1000ha. Tako da kada pas iztrajno drzi trag, ubrzo ulazi u 2.,3.,4....loviste. gde cesto dolazi do diskusije sa vlasnicima drugih lovista, koji tog dana ne love ili uopste ne zele loviti drugacije, nego samo sa Ceke. Kod nas bi se takvi psi sigurno i odstrelili, ali ovde hvala bogu, se sve zavrsi diskusijom i izvinjenjem! Znaci meni su potrebni psi sa istrajnim glasom i voljom, pronaci DS, u sumi , gustisu, Kukuruzu i Trsci. Uz drzanje odredjenog kontakta samnom i ostalim psima. Takve jedinke, obicno love na par stotine metara ispred mene.Da bih imao takve jedinke ,koje su mi potrebne, dosao sam do zakljucka, da ih moram tako formirati kave su mi potrebne. Sto znaci : Da ih 1. (od steneta pa do oko 4,5-6 meseca)dobro socijalizujem i vezem za sebe i ostale ,starije pse.Sto dalje znaci, da su najpodobnija legla ostenjena u prolece. Tako da odmah od pocetka lovne sezone, Avgust u Kukuruz i/ili od Oktobra-do Februara, u sumi, vodim sa sobom u lov. S obzirom da psi u starosti od 5,6,7 meseca, jos nemaju dovoljno hrabrosti udaljiti se od mene daleko, nemaju ni sansu biti USPESNI na velikoj udaljenosti. Ves svoje prve "Aaahhaaaa-Dozivljaje" i plen, dozivljavaju samnom ili bar blizu mene! S obzirom da su, od samog pocetka naucili, da samo samnom imaju uspeha,tj. plen(Meso!). nece se ubrzo udaljavati pre daleko od mene. Odnosno uvek ce drzati odredjeni kontakt ili trckarati ispred mene. Vremenom i stasanjem, pocinju polako da sire radius pretrazivanja. Tako da sa 1-2 godine postanu Pronalazivaci. Da bi negde do 3 godine,naucili (iz iskustva) gde se nalazi Linija Strelaca i da posle linije, na 200-300m nema vise plena. Odnosno da se treba ponovo vratiti u pogon, jer tamo jos uvek svira Muzika!!! Dobre i pametne jedinke, shvate to dosta brzo. Moja najbolja Kuja,koja je sa 12g, pre 5 meseca oprostila od mene i otisla u Vecna Lovista, je naprimer uvek znala gde su strelci. U slucaju da nije niko pucao, znala je zastati na 100-ak metara iza linije i vratiti se ponovo nazad u pogonu. Dok u slucaju pucnja odradi trag jos 5 min. i ponovo nazad u pogon. S obzirom da je vremenom naucila razlikovati "Zdrav" od "Bolestnoh-Ranjenog", traga. Na ranjenom tragu je znala raditi i po 6,7,8, Km. Ista je stvar bila i sa Svezim tragom unutar pogona. Gde je po nekada drzala isti trag i po vise od pola sata. tj. jedan zapoceti trag nije spustala i prelazila na drugi,treci itd. Ovako nije samo ona radila vec svi gonici koje posedujem i koji su na takav nacin uvodjeni u lov. Jednu specificnost, naspram svih drugih pasa je ipak imala. I to je cini "Jedinstvenom", a to je cinjenica da je od 5. godine pocela da medju DS, trazi izkljucivo Veprove!!! Tu osobinu, svodim isto na njene "Mlade" dane, kada je uz mene dozivljavala bezbroj puta, da na par koraka odstrelim Vepra, zato sto izkljucivo odstreljujem Veprove u slucaju opasnosti, tj. da bih odbranio sebe i pse. Kasnije, sa oko 4,5 god., na kraju lovne sezone, u jednom lovu, gde su svi drugi psi pojurili za krdom svinja. A j sam tu kuju jos imao na povodcu, pred jednim gustisom,kuja zastade, podize nos u vetar i pocne da rezi(jos na povodcu). Gustis je bio na oko 5-6 koraka od mene. Ja pusti muju i oba pocne da okrece krug oko gustisa.1 pa 2. krug i onda pocne da oblajava. Pokazavsi mi tacno gde se DS nalazi.Ja se pomerim 2 koraka u nazad i naslonim na jedno stablo, pritom ohrabljujuci kuju da dalje oblajava, ali tihim i mirnim tonom,ne vikanjem. Posle nekih 5-7 minuta, u gustisu se pomeri jedan list necega. fokusiram taj list i nakom 10-ak sekundi prepoznam oko DS. Tako da sam ubrzo video i jedno uho i tu i opalim. Vepar od oko 150kg. Izvucem nekako tog vepra na puteljku. Izvadim Utrobu i Nozem izsecem malo parce dzigerice i dam kuji. S obzirom da se sve desilo na 200-ak koraka od Vozila ostavim Vepra tu da se hladi i produzim(o) dalje. Samo 200-nak metera dalje ponovo slicna situacija, kuja na 100 korakaispred mene ,zastane,digne nos uvis, proverava miris i nestane u sumi. Ja pozurim tamo,kad se ponovo zacu oblajavanje na mestu. Na samo 30-ak koraka u Sumi mali gustis Jele, od mozda5-7 kvadratnih metara. Pridjem na 6-7 koraka i iza stabla zauzmem polozaj. Kuja oblajava, pravi se kao da hoce da napada itd. blizu 10 min.. Ojednom Vepar pojuri za kujom, napustivsi skroviste, na citini. opalim Vepra u "12" i ponovo ista procedura i ritual(a volela je meso vise nego boga...). Nastavimo lov i u toku dana pod slicnim okolnostima odstrelim jos jedno vepra. Od tog dana, kuja tera sve svinje i ostalu krupnu divljac na koju naidje, ali u istom momentu kada naidje na trag vepra, ostavlja sve drugim psime i okrene po tragu vepra, koga oblajava do besvesti.Odnosno sve dok ja ne dodjem. Tako da sam ukupno pred kujom odstrelio vise od 25 Kapitalnih Veprova.
Da ovo nisu bajke koje sam napisao i usta sam isto toliko uveren, koliko i u cenjenicu, da ce sutra sigurno opet osvanuti novi dan, dokazuje i sledeci dozivljaj: Prosle godine u njenom predzadnjem lovu, po zavrsetku lova, kod vozila, utovarujem pse u prikolici. Lovci-Strelci dolaze takodje na zborno mesto, jedan Lovac me zamoli da sa psom pregledam deo Sume, gde se sigurno nalazi ranjeno prase,na koje je predhodno on pucao i gde se jasno vidi krvni trag. S obzirom(iz iskustva) da mnogi neznaju 100% proceniti DS, na koju su pucali i obicno posle ispadne, od "Praseta" "Magarac", i cinjenicom da su psi bili premoreni,odaberem i povedem 5-6 pasa sa sobom/nama.Nespretni Strelac mi pokaze mesto gde je pucao na DS. I stvarno, jasan krvni trag. Balkanka krene tim tragom i nakon 15 koraka ,glas. ovi drugi psi pojure tamo i preuzmu vodstvo. Sobzirom da je kuja "Kaja" zvana "BIRKE" vec u godinama i sporo se krece, krene i ja za njom. posle 100-ak koraka dodjemo do prasetakoji je vec izdahnuo. Dok se ja sa plewnom vracam na izlazno mesto nazad, zacu se ponovo glas Birke i ubrzo i drugih pasa. Ostavim prase van gustisa i vratim se nazad, kod "Muzicara". Lavez, Glas, Ludnica u nepredvidnom delu sume. Ja pojurim tamo i od jednom krdo DS, nekih vise od 20 komada, ali nazalost samo na kratko i odose levo uz jedan brezuljak. Psi za njima i nestadose preko brezuljka. Posto sam bio znatizeljan gde u kom pravcu i gde su otisle DS sa psima, pozurim na brezuljku. Gore na brezuljku, stigao, ne vidim vise nista iako mogu 300m da gledam, na cistinu. Odjednom iza mene Birke, tera glasno trag tog krda. Prodje pored mene u dalje, da bi na mozda 80-100 koraka zastala i pocela da kruzi oko traga krda, koji se jasno video na suvoj oranici. Birke, nusi trazi nesto , okrece se u krug itd. Ja pomislim,E Stara i ti si polako izlapela, gotovo...Dok je ja sazaljevam u mislima, ona poce opet glasno da tera , ali u stranu od vidljivog traga Krda DS i pasa. Krenem i ja tamo i kad odjednom primetim u oranici otisak, kao Shaka. Prodje me neka struja kroz telo... Vepar?! Zamislite: Vepar je napustio Krdo i otisao niz jedan slog dalje, sam. A ostali psi nisu to ni primetili ili slicno! Oni su jednostavno jurili za "Masom", a Vepar se nekako izvukao. Posto je, kao sto sam vec spomenuo, "Birke" , zbog starosti, bila spora, uspeo sam je pratiti, nikad dalje nego 70-ak koraka od mene. Glas po glas, korak po korak, metar po metar i odosmo nas dvoje 500-600 m. niz taj slog. Polu levo od mene Mal sumica. Mislim se: Nije valda tamo otisao Vepar. Na 200-ak metara od Sumice kuja,jos uvek sledoglasna, okrenu ka sumi. Ja sacekam na 100 koraka od sume i zapalim Cigaretu. Kuja udje u Shumu i ubrzo zataji. Na pola Cigarete ponovo glas, ali sad na mestu. Povucem jos jednom "Muski" Dim iz Cigarete i primetim, da stojim sa losim vetrom ka sumi.Razmislim jedan trenutak ,kako prici sumi sa boljim vetrom. Vratim se nazad do Sloga i krenem u pravcu sume, koristeci slog kao zastitu. Dok je Birke i dalje oblajavala, ja zaobidjem deo sume i od zada krenem ka mest, odakle se cuje glas. Priblizim deKupinjaru na oko 15-ak koraka i naslonim na jedno stablo Bora.Birke gleda u mene, gleda u kupine i sve tako neko vreme. Ja je tiho bodrim, "Gde je Vepar,Birke,Gde je..." Ona krene da izduzi vrat u jednom pravcu i santimetar po santimetar sve blize Kupinjaru. ...odjednom, vec mnogo puta dozivljen prizor: Oko Vepra, koji se taman spremao da "Razbije" psa. Viknem na Kuju "Neee. Nazaddd!!! Kuja odstupa unazad i ja opalim u "12-ticu"-Vepra. Tj. u Glavu. Svi pokusaji izvuci Vepra iz Gustisa su bili bezplodni. Posto je vec poceo mrak, vratim se brzo nazad, na zborno mesto, Ali tamo nema vise nikog. U medju vremenu se i ostali psi vracaju Vozilu. Pokupim pse i pravac u Gostionu, gde su se svi vec opustili i cascavali jedan druge, picem. Izpricam Vlasniku lovista,ukratko, gde se nalazi Plen. A on skroz zaprepascen,: pa to je vec Komsijsko loviste, to nije vise nase loviste...!!! Ja mu odgovorim, malo ljutiti: To nijev moj problem. Ja sam svoje odradio, avi sada resite cije je loviste i plen. Ovaj nazove mobilnim, Vlasnika tog Lovista. Vlasnik dodje i sa Dzipom i sajlom izcupaju Vepra iz Kupinjara. Posle toga dodjose svi u Gostionici i Vlasnik Tog Lovista mi uruci Glavu Vepra. Iznenadjen takvim gestom(jer nije morao ili bio obavezan, cak sta mogao se i ljutiti zbog toga.), nasmesim se i zahvalim. Lovackom Zdravicom...Bye
Pozdrav i Uvek Dobar Pogled.
Zuban.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Nikola Vojinovic
 Hvala na ovakvim dozivljajima i na podeljenom iskustvu!!! ika
Priroda, kerovi i lov!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,787,442 posete www.srbijalov.com