Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Hrana za pse

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Hrana za pse
sabatti

zeljkox kaže:
Mnogo generalizujete te granule kao da su sve granule iste. Ko ima para za Royal Canin ili za Eukanuba granule, ni jedno meso na svetu ne moze da ih zameni.
kolega ja dajem royal kanin i nije skuplji mnogo od ostalih,jer druge granule koje su jeftinije pas jede vise tako da mu dodje skoro na isto mozda za 30%vise.

zeljkox
 Ne razumem bas najbolje. Zasto druge granule jede vise?

Bacelj Djordje
 zeljkox ! druge jeftine granule samo prodju kroz stomak i isereih a u stomaku se ne zadrzi nista! zato belkando je br1 po meni!
BACELJ DJ

zeljkox
 Nije pitanje sta se zadrzi u stomaku vec zasto bi pas pojeo vecu kolicinu jeftinijih granula u poredjenju sa nekim kvalitetnijim granulama?

sabatti

zeljkox kaže:
Nije pitanje sta se zadrzi u stomaku vec zasto bi pas pojeo vecu kolicinu jeftinijih granula u poredjenju sa nekim kvalitetnijim granulama?
Na pakovanju imas preporucenu tabelu pa uporedi preporucenu kolicinu sa jeftinijih granula kao i sa royal kanin ili pedigre. skuplje imaju vise kalorija pa samim tim i manja kolicina je dovoljna,i lepo ti je kolega rekao da jeftine granule samo prodju kroz stomak tj skoro sve pas izbaci.

zeljkox
 Hm, upravu si. Manja dnevna kolicina je potrebna ako se daje kvalitetnija hrana medjutim, na mom digitronu je i dalje prevelika razlika u ceni..

Eukanuba Adult, za 'srednje-velike' pse starije od 12 meseci, dnevna preporucena kolicina za psa teskog 30kg je 240-
265gr.
Pakovanje od 3kg = 2000,00 din

Chappi za odrasle;
Preporucena dnevna kolicina za psa od 30kg je 420gr
Pakovanje od 15kg = 1800,00din

Dnevni trosak kad se daje Eukanuba je = 166.5din (250gr)
Dnevni trisak kad se daje Chappi je = 50.4din

Dzak Eukanube od 15kg je sigurno jeftiniji ali na zalost nemam podatak koliko kosta. Ne verujem da je ispod 500din/kg.

Medjutim, ja se nisam umesao u celu ovu pricu da bih pricao o tome sta koliko kosta vec sam hteo reci da efekat na psa kada se hrani kvalitetnim granulama (Eukanuba/R.Canin) nije isti kao kad se hrani sa granulama srednjeg ili nizeg kvaliteta pa zbog toga ne mozete da generalizujete granule kao da su sve iste.

Na kraju, svako neka hrani psa sa hranom za koju misli da je najbolja za njegovog psa. iveli 3

strahinja

Bacelj Djordje kaže:
sve ja vas postujem! ali vi imate jednog psa!! i svaka veca familija posle rucka ima otpada za jednog psa !ali sta da radimo mi sto imamo vise pasa? i odgovor na granule svake hvalitetne su od susenog mesa govedjeg,ribljeg itd.tako da je to to!

Druze i ja imam tri psa,ali nedajem odpatke od hrane,,jer znam da to nevalja,tj zaprzena hrana nevalja da se daje psima,ja ima coveka koi mi donosi pilece nogice,glave,i spangovane pilece koske i sa tim ih hranim...

sabatti

zeljkox kaže:
Hm, upravu si. Manja dnevna kolicina je potrebna ako se daje kvalitetnija hrana medjutim, na mom digitronu je i dalje prevelika razlika u ceni..

Eukanuba Adult, za 'srednje-velike' pse starije od 12 meseci, dnevna preporucena kolicina za psa teskog 30kg je 240-
265gr.

Chappi za odrasle;

Dzak Eukanube od 15kg je sigurno jeftiniji ali na zalost nemam podatak koliko kosta. Ne verujem da je ispod 500din/kg.

Medjutim, ja se nisam umesao u celu ovu pricu da bih pricao o tome sta koliko kosta vec sam hteo reci da efekat na psa kada se hrani kvalitetnim granulama (Eukanuba/R.Canin) nije isti kao kad se hrani sa granulama srednjeg ili nizeg kvaliteta pa zbog toga ne mozete da generalizujete granule kao da su sve iste.

Na kraju, svako neka hrani psa sa hranom za koju misli da je najbolja za njegovog psa. iveli 3
upravu si da ga svako hrani kako misli da treba pa svi volimo svoje pse,a ovo za granule ja mislim da su najgore one koje se prodaju iz otvorenih dzakova,jer ko zna sta prodavci muljaju cesto pomislim i da ih sami prave,tako da je to po meni najgora solucija.Kolega strahinja ja sam cuo da su pilece koske opasne za pse jer su jako ostre,ako gresim ispravi me??

strahinja

sabatti kaže:

zeljkox kaže:

265gr.

Chappi za odrasle;

upravu si da ga svako hrani kako misli da treba pa svi volimo svoje pse,a ovo za granule ja mislim da su najgore one koje se prodaju iz otvorenih dzakova,jer ko zna sta prodavci muljaju cesto pomislim i da ih sami prave,tako da je to po meni najgora solucija.Kolega strahinja ja sam cuo da su pilece koske opasne za pse jer su jako ostre,ako gresim ispravi me??

Kolega ne znam stvarno,ja to nisam cuo!

zeljkox
 Nauka kaze da se pilece kosti ne bi trebale upotrebljavati u ishrani pasa ali kad se kosti dobro prokuvaju, budu mekse i pas ih izdrobi na manje delove pre nego sto ih proguta pa ne bi trebalo da dodje do problema medjutim, rizik postoji. Ja kad sam uzimao pilece glave, nakon kuvanja sam vadio kljunove jer su bili jako ostri ali pilece nogice sam davao i nije bilo problema.

10-11 godina unazad kad sam bio vojnik, duzio sam nemackog ovcara i jednom prilikom sam se upustio u diskusiju sa nadleznom osobom za nabavku hrane za pse, prenoseci svoje misljenje kako pilece kosti nisu dobre za zdravlje psa i da mogu samo da stete. Taj lik, neki potpukovnik ili kapetan je bio, doneo mi je onako kao neki spisak (URAMLJEN!), koja hrana sleduje jednom vojnom psu na dan tj sta su propisali neki tamo 'vojni kinolozi' u Beogradu... Na spisku se na moje iznenadjenje nalazile i ne znam koliko grama pilecih kostiju... Confused

bars
 eee moji lovci jesmo li ALAVI !,gde nam ono zlatno pravilo i lovacka kultura !
bar kod nas se praktikuje da nas verni i odani pomocnik u lovu za istrajan rad i nodjenu ranjenu divljac dobije dobije istu "kaze se u lovu da nije tog psa nebi nista odstrlili i nasli ,daj i njemu !"
-a sta onda jel stvarno kad dobije neku divljac ili deo nje mi njemu to sa ponosom serviramo nasem vernom najboljem pomagacu !
-SAMO TE GRANULE I TABLETE
-ne kazem dosta prakticno ,ali bar ja nisam video ni na jednom proizvodu za koje se vreme granulirana hrana tog proizvodjaca se rastvara u zeludcu naseg ljubimca (ispravite me ako gresim)sto je NAJ BITNIJE i gde se vidi kvalitet porekla svih proteina , vitamina i drug. raznih aminokiselina.ODATLE poticu svi nastali problemi u ishrani kod pasa !
-kolega charuga na 3str. je lepo to opiso !
-ja kazem ECOPET u indiji zasto ! jeftina radna snaga sumnjam !
kakva je indija- higijena-pacovi-kolko mrlina djabe-djaba sirovina-razmislite!
-kazu ekstra proteini iz mesa kakvog ? otimaju od tigrova !pa nece od zitarica kad nemaju

-zbog toga sam skeptican za tu vrstu hrane jos inostrana,gledo sam nasu hranu suboticku VZ ozbiljna institucija sa puno strucnjaka ,pa premil pre bi njh uzo nego ovu iz indije i njima slicnih zemalja.

-rdio sam u vojsci proso kroz COP i video svasta ali i oni kazu od kuvane nema bolje ,e sad sto smo mi gotovani i vise provedemo na netu nego pored pasa to je druga prica i onda ko nam je kriv kaze samo izrucis u posudu cak i ne peres i gotovo.

-kosti se krive,ledja ulegla,vide se rebra...itd obratite paznju i na genetiku potrebna je sveza krv..kolko ima raznih rodovnika gde se pojavljuju isti psi, malo uvoza iz inostranstva ;i onda tablete praskovi itd sve to ima uticaja

-stene dobija sve preko macinog mleka ako njoj dajete adekvatnu i kvalitetnu hranu onda ni brige

-samo pratiti svakodnevno leglo i vreme i kako stenci prave prve korake da je na vreme ako je to sve ok onda nista ne dodavati pustiti da ide sve po toku
- ja licno nevolim da eksperimentisem u ishrani pasa jer sa tim nema igranja pas proadne dok si reko keks!i nebi to nikom preporucio uvek se posavetujte sa veterinarom
-ja radim po proverenoj recepturi:
sveze meso 300g.,iznitrice450gr.,hleb polubelog 550g.,krompir300g.,povrca svezeg200g , kstiju sirovih 100g i 5g soli kad kuvam meso tu vodu ne bacam, od krompira baciti vodu i ljusku obavezno!
kad dajem granule vecinom same a u drugu ciniju voda sveza, moze da se vlazi sa mlekom ili sa supom od mesa cevaste kosti iskuvam i bacam
kad dajem pretezno granule oda barem dva puta mesecno kuvam hranu
marka
-ipak oprezno ima ona stara" ZDRAVLJE NA USTA ULAZI "pa cak i njima- pazite se tih vestackih hrana ipak je to vestak,kakv bi bio nas zeludac da se hranimo samo salamom
markafazan

Iris
 Kolege, pa vi ste skoro svi lovci, san svakog psa, zašto ih ne hranite sirovim mesom?

DakiNS

Iris kaže:
Kolege, pa vi ste skoro svi lovci, san svakog psa, zašto ih ne hranite sirovim mesom?

Koleginice imam jedno pitanje za vas . Da li vi jedete svaki dan meso? Možda grešim ali upoređujući nekog predatora( vuk, medved ,lisica) znači divljač koja je slobodna u prirodi i psa koji je osuđen bilo na lanac ili boks ili ako ima sreću dvorište, koliko i kakve je njemu potrebno hrane u odnosu na skoro celodnevno kretanje divljih životinja u prirodi, gde osim mesa imaju priliku da koriste i biljnu hranu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Iris
 Kolega, ja i ne jedem meso, a pre svega - ja kao čovek sam svaštojed, dok je pas mesojed, celo njegovo telo i digestivni trakt je dizajniran da jede i vari meso, kosti i organe raznih životinja.

Kada pričamo o psima držimo se vuka jer je on najbliži istom, i svesna sam da po internetu ima svakakvih informacija da se vuk omrsi nekim biljem, ali radim sa vukovima preko 20 godina, nikada nisam videla vuka čija se ishrana, bar delom, bazira na bilju.

Svi moji psi dobijaju isključivo meso, organe i kosti (sve sirovo naravno, osim svinjetine). Pozdrav!

DakiNS
 Koleginice nemojte se hvatati za reč. Nisam mislio kao osnovnu hranu nego za finansijske mogućnosti pojedinaca. Pretpostavljam da imate dobre finansijske mogućnosti što u ovoj našoj Srbiji nije baš za pohvalu kod velike većine stanovništva. Mogućnost nabavke je diskutabilna posebno po seoskim sredinama, a u mesari kupovati čistu junetinu , jagnjetinu za psa je čista utopija. Zato se snalazimo kako znamo i umemo. Moji psi imaju svaki dan meso ali kuvano i mešano sa dodacima (kuvana kukuruzni griz ili industrijska testenina i povrće), kod nekoga je pas srećan ako dobije komad suvog hleba, sve je stvar u mogućnostima, ali kada se vratim iz lova i ako je lov bio uspešan ,psi uvek dobiju deo lovine.

Iris
 Izvinjavam se ako sam pogrešno protumačila post!

Mislila sam, baš zbog toga što ste lovci, da će vama svima biti mnogo lakše, pogotovo jer dobijate te izvore gde životinje nisu masovno gajene i ne jedu žitarice, pa im je i meso mnogo boljeg kvaliteta. Poznajem puno ljudi koji u Srbiji svoje pse hrane isključivo mesom, a koji nisu lovci.

A ima delove kod cele životinjke koje mi kao ljudi ne koristimo za prehranu (ili retko koristimo) - burag, pluća, glavu, noge itd itd.

Svakako mi je bilo najlogičnije da lovci imaju najveću mogućnost hranjenja svojih pasa dobrim mesom (ja gotovo svo svoje meso dobijam od lovaca) pa sam htela da se raspitam kakva je situacija, a znam i da prijateljica redovno dobija meso od lovaca.
Pozdrav!

Brka bez brkova
 Iris kaze te da dobijate meso od lovaca,mislite li meso od divljaci ili nesto drugo

aca81
 Ako je mislila na meso od divljaci....pa toga nema dovoljno ni za nas lovce Smeko
DOBAR POGLED

Brka bez brkova
 Pa zato i pitam,Gladan

DakiNS
 Mislim da je koleginica Iris nedovoljno upućena u lov i lovstvo u Srbiji. Prvo siguran sam da ima iskrivljenu sliku o lovcima, drugo pretpostavljam da misli da prikolicama dovozimo lovinu kući, i treće da lovimo samo svinje srne i jelene. Koleginice draga nisu lovci sebični , nego naprotiv vrlo velikodušni, jer kada bi svu divljač koju ulovimo svaki od nas ostavio za ishranu pasa u toku godine , ti psi bi za mesec dana ili dva razdužili escajg to jest pokrepali od gladi. Nadam se da je koleginica shvatila poentu . Ukoliko nije rado ću da pojasnim što joj je nejasno.Lovac 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,712,763 posete www.srbijalov.com